12 decoratietips voor een appartement in Manhattan-stijl

Inhoudsopgave:

12 decoratietips voor een appartement in Manhattan-stijl
12 decoratietips voor een appartement in Manhattan-stijl
Anonim
Manhattan appartementstijl
Manhattan appartementstijl

Decoratietips voor de inrichting van een appartement in Manhattan omvatten creatieve manieren om een kleine ruimte groter te laten lijken. Gecombineerd met urban chic en stedelijke verfijning is het een decoratiestijl die beloont met visuele impact en hoge functionaliteit.

Beste muurkleuren

Net als in de meeste steden is ruimte een zeer geliefd goed in New York City. Het gemeenschappelijke doel is om de ruimte visueel uit te breiden, en kleur is een manier om dit te bereiken. Met een lichtgekleurd canvas (muren) kunnen individuele smaken tot uitdrukking worden gebracht door donkerdere contrasterende kleuren en verschillende textielontwerpen van karpetten, kussens, stoffering en raambekleding.

Raambekleding

Sommige oudere appartementsgebouwen hebben hoge plafonds en hoge ramen. U kunt hiervan profiteren door lichtgekleurde en lichtgewicht stoffen te selecteren voor gordijnen en gordijnen.

Raambehandelingen
Raambehandelingen

Kleine vensters groter laten lijken

Appartementen met kleine ramen kunnen visueel worden vergroot door gordijn-/gordijnroeden een paar centimeter van het plafond te hangen en de gordijnen op de vloer te laten liggen. Dit geeft ook een rijke en elegante uitstraling aan elk interieur.

Aanraking van het buitenleven binnen

Groene ruimtes worden gekoesterd als je in een grote stad woont. Deze liefde voor de natuur, vaak een verlangen naar meer verbinding met het buitenleven, wordt vaak weerspiegeld in appartementen in Manhattan. Een paar potplanten of bloemen verzachten niet alleen het interieur, maar zijn ook van vitaal belang voor een stadsappartementbewoner als kleine toetsstenen. Voor een decor kunnen planten textuur en kleur toevoegen aan het algehele interieurontwerp.

Aanraking van het buitenleven binnen
Aanraking van het buitenleven binnen

Verlichting is alles

Aangezien veel ramen van appartementen uitkijken over een steegje of een ander appartementencomplex, is verlichting essentieel. Je zult een verscheidenheid aan verlichtingsoplossingen moeten bieden, zoals indirecte (inbouw- en torchière-vloerlampen) en directe (werkverlichting, tafellampen).

Kapijten

Vlakke tapijten zijn een geweldige manier om woonruimtes te definiëren en op te splitsen, vooral in kleine appartementen. Zorg er bij het gebruik van verschillende tapijten voor dat de patronen niet met elkaar botsen. Selecteer vloerkleden in dezelfde kleurfamilies, zodat uw ruimte gelijkmatig van de ene ruimte naar de andere loopt.

Karpetten
Karpetten

Populaire appartementstijlen in Manhattan

Er zijn verschillende populaire ontwerpstijlen te vinden in de interieurs van appartementen in Manhattan. Deze stijlen kunnen in elk stadsappartement worden gedupliceerd voor die luxe sfeer in Manhattan.

Het loft- of studio-appartement

Het ontwerp van een loft/studio-appartement is altijd functioneel en heeft vaak een minimalistische uitstraling vanwege de noodzaak van de beschikbare ruimte. Ooit ontworpen om de industriële elementen van zichtbaar kanaalwerk en leidingen tot hun recht te laten komen, is de moderne loft geëvolueerd.

  • De textielkeuze kan krachtig of subtiel van kleur zijn, afhankelijk van de individuele smaak.
  • Er hangt altijd een sfeer van geavanceerd design in de kunstkeuze, vooral kunst aan de muur.
  • Voeg spiegels toe om de illusie van een grotere ruimte te wekken.
Het loft- of studio-appartement
Het loft- of studio-appartement

Urban Chic

De urban chic van Manhattan heeft waardering voor ambachtelijk gemaakte meubels.

  • Een oprechte toewijding aan herbestemming en restyling blijkt duidelijk uit de keuzes van het meubilair.
  • Een afgedankt hoofdeinde kan een bankje worden, geaccentueerd met vintage zijden kussens, te vinden in een consignatiewinkel om de hoek.
  • Een mix van oud en nieuw geeft deze stijl een stads-chique flair.
  • Gebruik een paar moderne stukken en impressionistische kunstwerken voor een overgangslook.
  • De boerderijlook wordt vaak verwerkt in deze stadsstijl, inclusief nuances zoals schuifdeurkasten of badkamers.
  • Boerderijtafels en stoelen/banken vinden vaak hun weg naar het urban chic-ontwerp.
Stedelijk chic
Stedelijk chic

Stad verfijnd

Misschien is de visuele weergave wanneer de Manhattan-appartementstijl wordt genoemd een verfijnde, luxueuze appartementinrichting.

  • Deze versie van de appartementstijl in Manhattan is voorzien van luxe meubilair, vaak uit die tijd.
  • Witte marmeren vloeren of keukenbladen zijn populaire keuzes.
  • Moderne kunstwerken zijn verspreid over de appartementen, vooral een extra groot schilderij over de bank of de muur in de eetkamer.
  • Accessoires en kunstvoorwerpen zijn doelbewust geselecteerd om meer waardering voor een luxueuze levensstijl toe te voegen.
  • Een vleugje van het buitenleven vind je in kamerplanten van verschillende groottes in dure aardewerken en keramische potten.
Stad verfijnd
Stad verfijnd

Chique glamoureuze stadsstijl

Het vloerkleed is vaak het middelpunt van de woon- en/of slaapkamer, tegen de achtergrond van verouderde hardhouten vloeren. Gekozen op basis van kleur en patroon, kan een vloerkleed zo simpel zijn als een dierenpatroon.

  • Een zwart-wit zebrapatroon met chromen en glazen bijzettafeltjes vormt het decor.
  • Voeg een witte leren bank en een paar roze mohair kussens toe.
  • Een verbluffende en dramatische, grote ingelijste originele moderne kunst, opgehangen boven een extra grote consoletafel, is perfect.
  • Een verzameling zeldzame miniatuurboeken kan worden tentoongesteld op een salontafel met glazen blad en een gespiegelde voet.
  • Verschillende overdreven dure kunstvoorwerpen en accessoires maken de look compleet.
  • Voeg de finishing touch toe met een paar mini-kristallen kroonluchters die boven de bijzettafeltjes hangen.
  • Vergeet niet een plaid van kasjmier of minky toe te voegen.
Chique appartement in glamoureuze stadsstijl
Chique appartement in glamoureuze stadsstijl

Moderne Boho

De Boheemse look in Manhattan blijft evolueren en overstijgt pogingen om deze te beperken tot een specifieke eclectische stijl. Trendy stijlen komen naar voren in de mix van patronen en kleuren, waardoor deze appartementstijl in Manhattan puur een persoonlijke expressie is in plaats van een formulistisch ontwerp.

  • Muurkunst kan een opvallend kenmerk zijn van dit stijlontwerp door originele foto's en schilderijen van lokale kunstenaars te gebruiken.
  • Kies beddengoed met kleurrijke eeuwenoude motieven en patronen.
  • Een antiek hoofdeinde verankert het ontwerp en geeft meer diepte en interesse.
  • Voeg een mix van eclectische accessoires toe die een persoonlijke betekenis voor je hebben.
Modern Boho-appartement
Modern Boho-appartement

Trendy Scandinavische interieurs

De liefde voor strakke en eenvoudige lijnen spreekt minimalisten aan die in kleinere appartementen in Manhattan wonen. Deze retro-look uit het midden van de eeuw beleeft een vernieuwde trend.

  • De interieurs zijn een mix van moderne en vintage stukken.
  • Meubels in Ikea-stijl zijn vaak een populaire keuze voor iedereen die in een stad woont waar de ruimte beperkt is en de kosten van levensonderhoud hoog zijn.
  • Kies meubelstukken die meer opbergmogelijkheden bieden, maar toch de nadruk op rechte lijnen behouden.
  • Schone lijnen en functionaliteit helpen de illusie van grotere kamers te bevorderen.
Trendy Scandinavisch interieur appartement
Trendy Scandinavisch interieur appartement

Uw ontwerpstijl kiezen

Als het om appartementstijlen in Manhattan gaat, zijn de beste decoratietips om het persoonlijk te maken. Gebruik suggesties voor specifieke stijlen, maar laat uw meubelkeuze weerspiegelen wie u bent en waar u van houdt.

Aanbevolen: