Feng Shui Tips voor een rustig appartement

Inhoudsopgave:

Feng Shui Tips voor een rustig appartement
Feng Shui Tips voor een rustig appartement
Anonim
Nieuw appartementencomplex
Nieuw appartementencomplex

Een feng shui-appartement weerspiegelt een balans tussen yin- en yang-energieën. Alle appartementsgebouwen hebben positieve en negatieve feng shui-kenmerken. Hoewel je het appartementengebouw of andere structurele kenmerken niet kunt veranderen, kun je wel elementen en andere feng shui-behandelingen en -remedies toevoegen.

De locatie is van cruciaal belang voor een Feng Shui-appartement

Net zoals je zou doen bij het selecteren van een woning, wil je eerst letten op de omgeving van het appartementencomplex. Dit omvat natuurlijke en door de mens gemaakte kenmerken.

  • Bevindt het appartement zich naast of schuin tegenover een ziekenhuis, uitvaartcentrum of andere activiteit die met negatieve energie wordt geassocieerd? Als dat zo is, kun je overwegen om ergens anders te gaan wonen.
  • Een waterpartij, zoals een gelaagde fontein, een kronkelende beek of een reflecterend zwembad met een fonteinbeluchter, aan de voorkant van het appartementencomplex of complex is het meest veelbelovend.
  • Een berg voor het appartement is ongunstig, terwijl een berg achter het complex veelbelovend is.
  • Gifpijlen, zoals daklijnen, hogere gebouwen, elektriciteitspalen en kruispunten zijn ongunstig, maar hebben feng shui-remedies.
  • Vermijd het wonen in een appartement dat tegen een heuvel of langs een heuvelrug is gebouwd. Deze locaties zullen resulteren in zware omgevingsobstakels en -elementen. Bovendien kan deze locatie u in het algemeen niet de ondersteuning bieden die u nodig heeft.

Feng Shui-overwegingen voor hoogbouwappartementen

Er zijn verschillende dingen waarmee u rekening moet houden bij een hoogbouwappartement, of u nu al in een flatgebouw woont of op zoek bent naar een appartement.

  • Een aantrekkelijke en overzichtelijke entree is een must voor goede feng shui.
  • Een open en mooi ingerichte vooringang met foyer is essentieel. Hierdoor kan de chi-energie de foyer binnendringen en zich vervolgens door het gebouw verspreiden.
  • Liften moeten in uitstekende staat verkeren.
  • Een frisse inrichting, verf en meubilair zijn een must, samen met gezonde lobby-/foyerplanten.
  • Omliggende gebouwen zijn belangrijk. Als uw appartementencomplex in het niet v alt bij andere gebouwen, moet u mogelijk remedies in uw appartement gebruiken om de gifpijlen die deze veroorzaken tegen te gaan.
  • Goede verlichting in de entree en gangen is een feng shui-must.

Appartementencomplex Feng Shui

Net als bij een hoogbouw wil je specifieke feng shui-kenmerken in een groter, lager gelegen appartementencomplex om ervoor te zorgen dat je profiteert van veelbelovende chi-energie.

  • Een complex moet een nette groenvoorziening hebben, duidelijk gemarkeerde parkeerplaatsen en een parkeeroppervlak zonder kuilen en scheuren.
  • Een bochtige weg die naar het complex leidt, is gunstiger dan een rechte weg.
  • Het onderhoud van het gebouw moet up-to-date zijn, zoals geen afbladderende verf; zorg ervoor dat de raam- en deursloten werken, dat er geen lekken in de leidingen zijn of kapotte armaturen, en dat alle stopcontacten werken.
  • Vuilnisbakken zijn netjes en mogen niet overstromen.

Bepaal de richting van appartementsgebouwen

Moderne flatgebouwen
Moderne flatgebouwen

Klassieke feng shui-beoefenaars gebruiken de negende verdieping als grenspunt voor het gebruik van de ingang van het appartement als kijkrichting. Het uitvoeren van kompasmetingen voor een appartementencomplex kan eenvoudig worden onderverdeeld in de negende verdieping of de negende verdieping en lager. Als uw appartementencomplex geen negen verdiepingen heeft, gebruikt u de kijkrichting van het appartementengebouw.

Negende verdieping en lager

Appartementen op de negende verdieping en lager gebruiken de voordeur van het appartementencomplex voor de kijkrichting.

  1. Ga buiten de hoofdingang van uw appartementencomplex staan.
  2. Lees een kompas af om de kijkrichting te bepalen.
  3. De kijkrichting van het gebouw is de richting die u gebruikt voor de kijkrichting van uw appartement.

Appartementen boven de negende verdieping

Appartementen boven de negende verdieping gebruiken het grootste raam in het appartement voor kompasmeting. De chi-energie komt het appartement binnen via het grootste raam of balkondeuren. Als dat zicht echter wordt belemmerd door een ander gebouw (gifpijl), dan kun je een gunstiger raamaanzicht kiezen. In dergelijke gevallen is het raadzaam om te kiezen voor het beste uitzicht met de meeste activiteit daaronder (yang-energie). Bijvoorbeeld:

  • Een uitzicht op het park vanuit een kleiner raam zou een betere keuze zijn dan een groot raam dat uitkijkt op een ander hoog gebouw.
  • Een raam dat uitkijkt op een drukke straat is een betere keuze dan een raam dat uitkijkt op een steegje of een vuilnisbak.
  • Ga uit het raam kijken en lees het kompas af. Dit is de richting waarin je kijkt.

Appartementencomplexen met meerdere eenheden

Als u in een complex met meerdere eenheden woont, gebruikt u uw individuele appartement in plaats van uw gebouw te gebruiken voor de lezing.

  • Ga buiten voor de voordeur staan en lees even.
  • De uitzondering zou zijn als de achterkant van uw appartement meer yang-energie heeft, zoals verkeer, een kreek of een ander soort yang-energieactiviteit. In dit geval gebruik je deze richting voor het lezen van het kompas in de richting waarin je kijkt.

Vier beste aanwijzingen voor de indeling van Feng Shui-appartementen

Zodra u de kijkrichting voor uw appartement heeft bepaald, wilt u deze vergelijken met uw kua-nummer. U kunt uw kua-nummer berekenen met behulp van een eenvoudige formule. Dit nummer laat zien of je in de East Group of West Group zit.

Elke groep heeft vier veelbelovende richtingen en vier ongunstige richtingen. Kua-nummers zijn 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8 en 9. Het nummer 5 voor mannen gebruikt dezelfde richtingen als nummer 2. Kua nummer 5 vrouwen gebruiken het nummer 8. In de onderstaande grafieken is het nummer 5 voor beide geslachten zijn afzonderlijk vermeld voor eenvoudiger gebruik.

Kijk naar je beste richting

Voor de best mogelijke feng shui wil je dat de kijkrichting van je appartement in een van de vier gunstige richtingen ligt.

Oostgroep gunstige richtingen

Kua-nummer

Rijkdom(Sheng Chi)

Liefde(Nien Yen) Gezondheid(Tien Yi) Persoonlijke groei(Fu Wei)
1 Zuidoost Zuid Oost Noord
3 Zuid Zuidoost Noord Oost
4 Noord Oost Zuid Zuidoost
9 Oost Noord Zuidoost Zuid

West Group Gunstige richtingen

Kua-nummer Rijkdom(Sheng Chi) Liefde(Nien Yen) Gezondheid(Tien Yi) Persoonlijke groei(Fu Wei)
2 Noordoost Noordwest West Zuidwest
5 Man Noordoost Noordwest West Zuidwest
5 Vrouw Zuidwest West Noordwest Noordoost
6 West Zuidwest Noordoost Noordwest
7 Noordwest Noordoost Zuidwest West
8 Zuidwest West Noordwest Noordoost

Ongunstig gelegen appartementen

Als uw appartement niet in een van uw gunstige richtingen staat, raak dan niet in paniek. Het is geen verplichte vereiste. Je kunt de effecten van een ongunstige kijkrichting verzwakken door het element van die richting te verzwakken. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van de uitputtende of destructieve cyclus. Als uw appartement bijvoorbeeld naar het noorden gericht is en dit een van uw ongunstige richtingen is, kunt u het uitputtende of destructieve element uit de onderstaande lijst introduceren:

  • Noord (water): Uitputtend (hout) en destructief (aarde)
  • Zuid (vuur): Uitputtend (aarde) en destructief (water)
  • Zuidwest en Noordoost (aarde): Uitputtend (metaal) en destructief (hout)
  • West- en noordwestenmetaal (metaal): Uitputtend (water) en destructief (vuur)
  • Oost en zuidoosten (hout): Uitputtend (vuur) en destructief (metaal)

Je kunt het uitputtende of destructieve element introduceren in de voordeur van je appartement. Kies een object dat echt aansluit bij jouw gevoel voor design, zoals een standbeeld, kunstobject of zelfs een potplant. Houd er rekening mee dat dit het element is dat u in dit gebied wilt plaatsen.

Als je feng shui-principes gebruikt om je appartement te versieren en feng shui-regels voor rommel en chi-energie toepast, zou de ongunstige richting geen groot probleem moeten zijn. Bovendien kunt u tijdens het eten, slapen, ontspannen of werken uw gunstige aanwijzingen onder ogen zien om de vruchten van die energieën te plukken.

Beelden vanuit Windows

Een van de grootste feng shui-problemen waarmee appartementbewoners worden geconfronteerd, zijn de vele uitdagingen buiten hun ramen. Als uw uitzicht onbelemmerd is, wilt u misschien uw gordijnen of jaloezieën zoveel mogelijk open laten om de veelbelovende chi-energie binnen te laten. Als het uitzicht vanuit uw raam niet veelbelovend is, bijvoorbeeld als u uitkijkt op een groene omgeving, zoals een park of een mooi uitzicht op de oceaan of de bergen, dan wilt u misschien uw jaloezieën of gordijnen zoveel mogelijk gesloten houden om de giftige pijlen af te weren. gebouwen en steegjes.

Als de straat buiten je raam bijvoorbeeld vol ligt met hopen vuilniszakken, houd dan gewoon je gordijnen dicht op de vuilnisdag en open ze zodra de straten vrij zijn van puin en rommel. Als er om u heen bouwwerkzaamheden plaatsvinden, kunt u dit voorkomen door de jaloezieën of gordijnen te sluiten. U kunt besluiten een groot schilderij aan te schaffen om voor het raam of een scherm te hangen. Voor de ramen kunnen bamboegordijnen worden gebruikt. Sommige zijn verkrijgbaar met schilderijen van landschappen en andere onderwerpen voor een andere ontwerpkeuze en effect.

Ongunstige appartementkenmerken

Er zijn enkele kenmerken in appartementen die u indien mogelijk wilt vermijden. De meeste ongunstige kenmerken hebben een of meer feng shui-remedies.

Probleem: toegangsdeur aan het einde van de hal

Appartement gang interieur
Appartement gang interieur

Een appartement met de toegangsdeur bevindt zich aan het einde van een gang. Dit is vergelijkbaar met het hebben van een huis aan het einde van een weg. De chi-energie zal je appartement binnenstormen.

Oplossing: gebruik planten om Chi te vertragen

Vertraag de energie met hoge ronde/ovale bladplanten buiten en/of binnen de deuringang. Een veelzijdig kristal dat net binnen de deur hangt, kan helpen de chi-energie te verdrijven wanneer deze binnenkomt.

Probleem: binnenkomen via trap

De toegangsdeur van uw appartement ligt direct tegenover een trap.

Remedie: kristallen of planten

Een grote vloerplant of twee bij de ingang kan helpen een deel van de krachtige chi-energie die je appartement binnenkomt, af te schermen. Hang indien mogelijk een veelzijdig kristal in de gang om de chi-energie te vertragen.

Probleem: deur tegenover lift

Je deur bevindt zich direct tegenover een lift. De open liftschacht staat bekend als een dodelijke chi-energie. Het kan tot grote verliezen leiden.

Remedie: minimaliseer de effecten

Er is geen echte remedie hiervoor, afgezien van bewegen. Mogelijk kunt u sommige van de effecten minimaliseren door grote ronde of ovale bladplanten aan weerszijden van de deur in uw appartement te plaatsen. Er kan een scherm worden gebruikt om de ingang gedeeltelijk af te sluiten om te voorkomen dat de chi uw appartement binnenstormt.

Probleem: binnenkomst tegenover een ander appartement

Uw toegangsdeur bevindt zich direct tegenover een ander appartement. In feng shui kan dit conflicten veroorzaken met de andere appartementbewoner.

Oplossing: verdrijf ongunstige Chi

Nogmaals: je kunt een deel van de ongunstige chi-energie die deze plaatsing creëert, verdrijven door een veelzijdig kristal te gebruiken dat net binnen je deur aan het plafond hangt en/of planten aan weerszijden van de deur. Je kunt een dubbel deureffect creëren door een kamerscherm te gebruiken om het zicht op de deur te blokkeren of zelfs een gordijn over de deur te hangen om een tweede barrière te creëren.

Probleem: appartement bovenaan de trap

Het appartement bevindt zich bovenaan een trap. Deze plaatsing brengt een stroom chi-energie in uw appartement die verontrustend zal zijn.

Oplossing: vertraag de Chi

Het gebruik van planten en een veelzijdig kristal kan de chi die je appartement binnenkomt vertragen.

Probleem: toilet boven boven de ingang

Het toilet op de verdieping boven je bevindt zich direct boven je entree. Dit is zeer ongunstig.

Oplossing: gebruik remedies om afvalwaterenergie te absorberen

Laat minimaal zes uur per dag een licht aan bij de deuringang, zowel buiten als binnen. Planten kunnen helpen de negatieve energie te absorberen die wordt gegenereerd door afvalwater.

Probleem: badkamerdeur zichtbaar vanaf binnenkomst

Een badkamerdeur is zichtbaar vanaf de toegangsdeur, bijvoorbeeld aan één kant van de toegangsdeur.

Remedie: gebruik een spiegel

Plaats een grote spiegel aan de buitenkant van de badkamerdeur om deze te laten verdwijnen. Let op: als de badkamer zich direct tegenover de voordeur bevindt, gebruik dan geen spiegel, aangezien deze alle chi-energie uit uw appartement zal weerkaatsen voordat deze naar binnen kan.

Probleem: raam of deur tegenover ingang

Een raam of deur bevindt zich direct tegenover de toegangsdeur. Chi-energie verlaat uw appartement net zo snel als deze binnenkomt.

Oplossing: maak een nepmuur

Creëer een namaakmuur tussen deze twee met een kamerscherm of sluit eenvoudigweg de gordijnen of jaloezieën op een raam of deur.

Hoe u uw appartement kunt Feng Shui

Je kunt het meubilair in je appartement altijd zo rangschikken dat de chi-energie beter kan stromen. U wilt bijvoorbeeld niet dat meubels de natuurlijke verkeersstroom door uw appartement blokkeren.

  • Selecteer meubels op schaal. Koop geen meubels die te groot zijn en een krap, overvol uiterlijk creëren.
  • Minder is meer in een kleine ruimte. Maak geen rommel met te veel kleine meubelstukken. Deze zijn net zo slecht als te grote stukken.
  • Gebruik kunstvoorwerpen die elementen activeren, zoals metaal voor westelijke richtingen en hout voor oost en zuidoost.
  • Pas waterpartijen aan op schaal. Te veel van welk element dan ook zal een onbalans in de chi-energie veroorzaken.
  • Als uw appartement beperkingen heeft op het gebied van waterpartijen, gebruik dan kleur (zwart en/of blauw) om water, afbeeldingen van kronkelende beken of gladde watermassa's weer te geven (vermijd oceanen, rivieren en stromend water). Gebruik fotolijsten en plaats deze op een console of bijzettafeltje in de noordelijke sector.
  • Plaats niets onder het bed. Hierdoor ontstaat stagnerende energie die ziektes, inkomensverlies en andere negatieve effecten kan veroorzaken. Bewaar kleding in kasten, kisten, kasten en dressoirs.
  • Vermijd alle soorten rommel. Leeg afval regelmatig, zorg ervoor dat de vaat zich niet ophoopt in de gootsteen en zorg ervoor dat alle apparaten in goede staat blijven.
  • Het vervangen van lampen is in de meeste appartementen niet mogelijk, maar je kunt wel vloer- en tafellampen toevoegen om chi-energie in je huis uit te nodigen.

Ruimte creëren voor activiteiten

De meeste appartementen hebben een beperkte ruimte, dus je kunt deze maximaliseren met multifunctioneel meubilair. Weersta de verleiding om een bureau in uw slaapkamer te plaatsen om ruimte te besparen. Het gebruik van een rustgevende retraiteruimte als werkruimte zal te veel yang-energie genereren en zorgen voor een onrustige slaap.

Feng Shui bureauoplossingen

In plaats van een bureau in de slaapkamer te plaatsen, kies je voor een kleine klaptafel die ook dienst kan doen als eettafel en bureau. Wanneer ze niet worden gebruikt, kunnen de bladeren worden neergelaten en tegen de muur worden geplaatst, zodat ze niet in de weg zitten en de chi-energie gemakkelijk kan stromen. Zet een tafellamp op tafel om chi-energie in die ruimte uit te nodigen. Als je dingen aan de muur kunt hangen, is een opklapbaar bureau ook een alternatief. Dit meubel lijkt op een smalle, dunne kast die eenvoudigweg in de bovenkast wordt uitgevouwen. Het is compact en ideaal voor een feng shui-appartement.

Rekken voor veelbelovende Feng Shui

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zwevende planken toe te voegen, kun je deze vermijden en kiezen voor een gesloten boekenkast met houten of glazen deuren. Open boekenkasten of zwevende planken creëren gifpijlen. Hangkasten of hoge, slanke kasten zijn ideaal als extra opbergruimte in een badkamer.

Op de hoogte blijven van de eisen van Feng Shui

Wonen in een appartement kan unieke feng shui-uitdagingen met zich meebrengen, maar er zijn veel voorkomende remedies die ook kunnen worden gebruikt voor feng shui in een appartement. Concentreer u op het opgeruimd, schoon en uitnodigend houden van uw appartement voor gunstige chi-energie en u zult de vele voordelen ervan plukken.

Aanbevolen: