Beurzen waarvoor studenten met een overleden ouder in aanmerking kunnen komen

Inhoudsopgave:

Beurzen waarvoor studenten met een overleden ouder in aanmerking kunnen komen
Beurzen waarvoor studenten met een overleden ouder in aanmerking kunnen komen
Anonim

Het navigeren door de financiën van de universiteit na het verlies van een ouder kan een uitdaging zijn, maar deze beurzen kunnen misschien helpen.

Jonge vrouw die op laptop werkt in cafévenster
Jonge vrouw die op laptop werkt in cafévenster

Elk jaar wordt het voor jonge studenten steeds moeilijker om het zich te veroorloven om naar een hogeschool of universiteit te gaan. Als je een overleden ouder hebt, kan het vinden van een studiebeurs een nuttige stap zijn om meer onderwijs te krijgen. Veel organisaties erkennen dat uw verlies een negatieve invloed kan hebben op uw vermogen om een studie te betalen, en er zijn beurzen die kunnen helpen. Maar het vinden van deze nichebeurzen voordat de deadline aanbreekt, kan heel lastig zijn, dus hebben we het internet voor je afgezocht.

Beurzen die studenten met een overleden ouder kunnen aanvragen

Als het gaat om het in aanmerking komen voor een studiebeurs, zijn de details belangrijk. Mogelijk kunt u beurzen vinden door te zoeken naar organisaties die verband houden met de doodsoorzaak van uw ouders. Mogelijk komt u ook in aanmerking voor hulp op basis van uw behoefte. Hier zijn enkele prominente beurzen die je kunt aanvragen.

Aretta J. Graham-beurs

De Aretta J. Graham-beurs is beschikbaar voor studenten van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, College of ACES. Als je een of beide ouders hebt verloren, kom je als eerste in aanmerking voor de beurs, maar deze kan worden toegekend aan studenten in een eenoudergezin of aan alleenstaande ouders die ook student zijn.

David J. Ewing Scholarship

De David J. Ewing Scholarship is beschikbaar voor voltijdstudenten van de Universiteit van Noord-Texas die een ouder hebben verloren. Het bedrag varieert afhankelijk van de beschikbare middelen. Naast de aanvraag heb je twee aanbevelingsbrieven nodig, eventuele transcripties van de middelbare school of universiteit die je hebt, een essay van twee pagina's waarin wordt uitgelegd waarom je de beurs nodig hebt, en een kopie van je Student Aid Report (onderdeel van je FAFSA-rapport).).

Families of Freedom Scholarship Fund

Het Families of Freedom Scholarship Fund is opgericht voor de nabestaanden van de mensen die zijn omgekomen bij de terroristische aanslagen van 11 september 2001. Het beursgeld kan worden gebruikt op technische scholen, handelsscholen of twee- of vierjarige hogescholen, maar aanvragers moeten geregistreerd zijn bij het Families of Freedom Scholarship Fund en moeten jonger zijn dan 24 jaar. In sommige gevallen komen zelfs afgestudeerde studenten in aanmerking.

Zodra u uw aanvraag online heeft ingevuld, wordt u gevraagd aanvullende documenten op te sturen of te faxen. Er zijn meerdere deadlines voor aanmelding: 5 mei voor voltijdstudenten en een doorlopende deadline voor deeltijdstudenten of voltijdstudenten die de deadline van 15 mei niet konden halen.

MaryEllen Locher Foundation(R)

De MaryEllen Locher Foundation(R)-beurs is bedoeld voor voltijdstudenten op twee- of vierjarige scholen waarvan de moeders zijn overleden aan borstkanker of complicaties als gevolg van borstkanker, of borstkanker hebben overleefd. Aanvragers moeten binnen een straal van 50 mijl van Chattanooga, Tennessee wonen. Bovendien spelen cijfers, essays en financiële behoeften allemaal een rol in de manier waarop zij de beurs toekennen, en de beurs kan elk jaar worden verlengd met het juiste papierwerk, zolang de winnaars vooruitgang boeken in de richting van een diploma.

Momenteel hebben ze hun aanvraagformulier niet online beschikbaar, maar u kunt via e-mail of telefoon contact met hen opnemen voor meer informatie.

W. H. "Howie" McClennan Scholarship Fund

De W. H. "Howie" McClennan Scholarship Fund wordt ondersteund door de International Association of Fire Fighters Charitable Foundation en beloont kinderen van IAFF-leden wier ouders tijdens hun dienst zijn overleden, financiële steun voor het voortgezet onderwijs. Concreet kent het fonds studenten elk jaar $ 2.500 toe, gedurende maximaal vier jaar.

Als je een kind (biologisch of geadopteerd) bent van een overleden IAFF-lid, moet je vóór februari een officieel transcript, een korte verklaring waarin wordt uitgelegd waarom je naar de universiteit wilt gaan, en twee aanbevelingsbrieven overleggen 1e.

LIFE Lessenbeurzenprogramma

Het LIFE Lessons Scholarship Program kent bedragen tussen $1.000 en $10.000 toe aan studenten tussen de 17 en 24 jaar oud die essays schrijven of video's maken over hoe het verlies van een ouder hun leven heeft beïnvloed. Ze accepteren elk jaar aanvragen van 1 februari tot 1 maart en stellen de winnaars in augustus op de hoogte.

Als je in aanmerking komt, moet je naast het maken van het essay of de video ook online een aanvraag indienen of opsturen. Wanneer u het opstel schrijft of de video maakt, concentreer u dan niet alleen op de onmiddellijke gevolgen van het verlies van uw ouder of op hoe moeilijk het is om de studie te betalen nu zij er niet meer zijn. Zorg ervoor dat u de gevolgen van het overlijden voor het gezin als geheel vermeldt, welke gevolgen een gebrek aan levensverzekeringen voor het gezin heeft gehad, en alles wat u in de loop der jaren hebt gedaan om de stress voor andere gezinsleden te verlichten.

Diane Dawson Memorial Scholarship

Studenten die in de gebieden Denver en Sacramento wonen en een ouder hebben die worstelt met een terminale ziekte of die op de middelbare school aan een terminale ziekte is overgegaan, kunnen de Diane Dawson Memorial Scholarship aanvragen. De beurs kent $ 1.000-$ 3.000 toe aan elke ontvanger.

Om te solliciteren, heb je een overlijdensakte of brief van de behandelende arts nodig waarin de ziekte van je ouders wordt bevestigd, twee aanbevelingsbrieven en een essay van één pagina. De deadline voor het indienen van aanvragen is 10 maart.

James F. Byrnes-beurs

Als je in South Carolina woont, goed op school presteert en een ouder hebt verloren, kom je in aanmerking voor de James F. Byrnes Scholarship. De beurs kent $ 3.250 toe aan winnende kandidaten op basis van hun financiële behoefte en schoolprestaties. In tegenstelling tot sommige beurzen hoef je niet elk jaar opnieuw een aanvraag in te dienen, aangezien deze maximaal drie jaar kan worden verlengd.

Om te solliciteren, moet je vóór 1 februari een aanvraag indienen, aangezien aanvragers hun studiebeurs in mei ontvangen.

MedEvac Kinderbeurs

De MedEvac Foundation International kent één student wiens ouder is omgekomen of ernstig gewond geraakt tijdens een medisch lucht-/grondtransportongeval een studiebeurs van $ 5.000 toe aan een universiteit of beroepstechnische school.

Om te kunnen solliciteren, moet u zijn ingeschreven aan een universiteit of een beroepstechnische school en afhankelijk zijn van een transportpersoneelslid dat om het leven is gekomen bij een transportongeval tijdens het werk. Aanvragen moeten meestal in de herfst worden ingediend.

Extra beurzen om te overwegen om aan te vragen

Als je financiële hulp nodig hebt om naar de universiteit te gaan, kun je nooit teveel studiebeurzen aanvragen. Hier zijn enkele andere beurzenbronnen die u kunt onderzoeken en waar u mogelijk meer beurzen kunt vinden om aan te vragen:

Beurzen van Kids' Chance

Kids' Chance is een organisatie die financiële hulp biedt aan de families van mensen die gewond of gedood zijn op de werkplek. Als uw ouder is overleden als gevolg van een arbeidsongeval, komt u mogelijk in aanmerking voor een studiebeurs van Kids' Chance. Om je aan te melden heb je wat basisinformatie nodig over de financiële situatie van je gezin, een korte beschrijving van het ongeval en je transcripties.

Beurzen voor de families van de slachtoffers van 11 september

Als je ouder is omgekomen bij de aanslagen van 11 september, kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor verschillende beurzen. Meer informatie over specifieke programma's vindt u op de website van de National Association of Student Financial Aid Administrators. Veel beurzen zijn beperkt tot studenten die specifieke instellingen bezoeken, maar de kans is groot dat er een studiebeurs bestaat voor iedereen die een ouder heeft verloren als onderdeel van de aanslagen van 11 september.

Beurzenlijst van FastWeb

Hoewel je je moet registreren om je aan te melden, heeft FastWeb een volledige lijst met beurzen voor kinderen van overleden ouders. Hoeveel u kunt krijgen, varieert aanzienlijk, variërend van een paar honderd dollar tot enkele duizenden dollars.

Beurzen voor kinderen van overleden dienstleden

Voor informatie over beurzen voor personen ten laste van serviceleden gaat u naar de pagina Financiële hulp voor veteranen en hun gezinsleden op FinAid.gov. Hier vindt u een volledige lijst met beurzen die op uw situatie van toepassing kunnen zijn.

Plaatsen waar u naartoe kunt gaan als u zich heeft aangemeld voor de bekende studiebeurzen

Naast deze bronnen kun je mogelijk online informatie vinden over staatsspecifieke beurzen. Bezoek de website van het ministerie van Onderwijs van uw staat voor meer informatie over mogelijke beurzen.

Je kunt ook praten met de financiële hulpafdeling van de door jou gekozen school. Veel scholen hebben studiebeurzen voor studenten in jouw situatie, en het kan nooit kwaad om ernaar te vragen. Als u onlangs uw ouder bent kwijtgeraakt, kunt u een kopie van de overlijdensakte naar uw financiële hulpkantoor brengen. Dit verlies kan van invloed zijn op uw financiële steunstatus en kan ervoor zorgen dat u in aanmerking komt voor aanvullende beurzen.

Een opmerking over subsidies

Subsidies zijn een andere vorm van financiële hulp die niet hoeft te worden terugbetaald en die afkomstig kan zijn van de overheid, particuliere of non-profitorganisaties, of hogescholen of universiteiten zelf. Het belangrijkste verschil tussen een beurs en een beurs is dat subsidies over het algemeen gebaseerd zijn op behoeften en dat beurzen gebaseerd zijn op verdiensten. Overheidssubsidies, waaronder de Pell Grant, worden gegeven aan studenten die “een uitzonderlijke financiële behoefte vertonen”, dus als je in een situatie verkeert met financiële nood en een ouder hebt die overleden is, kom je mogelijk in aanmerking.

Er is ook een specifieke dienstsubsidie voor Irak en Afghanistan; als je een student bent met een militaire ouder die stierf als gevolg van diensttijd na de gebeurtenissen van 11 september en aan andere deelnamecriteria voldoet, kun je in aanmerking komen voor deze beurs.

Om in aanmerking te komen voor overheidssubsidies, moet u uw FAFSA voltooien. Neem contact op met de hogescholen waarin je geïnteresseerd bent om te zien of ze ook aanvullende beurzen aanbieden voor studenten in jouw situatie.

Soms moeten we het onmogelijke mogelijk maken

Het maakt niet uit in wat voor soort situatie je zit, er is veel onderzoek voor nodig om beurzen te vinden en aan te vragen. Het kan ongelooflijk stressvol zijn om te wachten om erachter te komen of je genoeg hulp hebt gekregen om het collegegeld voor het komende jaar daadwerkelijk te betalen. Laat die angst je er echter niet van weerhouden om je aan te melden voor welke beurs dan ook. Het lijkt misschien alsof het onmogelijk is dat je deze goedbetaalde studiebeurzen wint, maar je zult het nooit weten totdat je het probeert.

Aanbevolen: