Wat zijn de duurste items ooit op de Antiques Roadshow?

Inhoudsopgave:

Wat zijn de duurste items ooit op de Antiques Roadshow?
Wat zijn de duurste items ooit op de Antiques Roadshow?
Anonim
Duurste items ooit op Antiques Roadshow
Duurste items ooit op Antiques Roadshow

Iedereen die van antiek houdt, kan niet anders dan een kick voelen wanneer een bijzonder waardevol item wordt ontdekt in de PBS-show Antiques Roadshow of de BBC-tegenhanger. Het is nog beter als de persoon die het item heeft binnengebracht geen idee heeft van de werkelijke waarde ervan. Een paar items vallen op als enkele van de meest waardevolle antieke vondsten die ooit voor tv-kijkers zijn geproduceerd.

Antiek Roadshow-items met de hoogste waarde

Van de vele waardevolle items die worden getaxeerd in het Antiques Roadshow-programma, is een antiek zakhorloge het item met de hoogste waarde uit de PBS-versie van de show en heeft een Faberge-bloem de hoogste waarde uit de BBC-versie.

PBS - Patek Philippe zakhorloge

In 2004 bracht een kijker uit St. Paul, MN een familiestuk mee naar de show, een gouden zakhorloge dat oorspronkelijk in 1914 aan zijn grootvader had toebehoord. Het horloge, gemaakt door het Zwitserse bedrijf Patek Philippe, had veel ingewikkelde functies en inclusief de originele doos en garantie en verschillende extra onderdelen. Het horloge was in het verleden getaxeerd voor ongeveer $ 6.000, dus de eigenaar was geschokt toen hij hoorde dat de waarde ervan $ 250.000 was. Twee jaar later werd het horloge bij Sotheby's voor nog meer verkocht: $ 1.541.212. De show werd bijgewerkt de waardering dienovereenkomstig. Volgens Entertainment Weekly is dit het meest waardevolle item ooit in de show.

BBC - Faberge Flower

The Daily Mail meldt dat het meest waardevolle item ooit in de BBC-versie van de populaire show een prachtige Faberge-bloem is met goud, zilver, bergkristal, email en een diamantcentrum. De 15 cm hoge bloem is een van de slechts 80 overgebleven ‘botanische studies’ die Faberge begin 20e eeuw van verschillende bloemsoorten heeft gemaakt. De bloem werd door twee soldaten binnengebracht voor het 40-jarig jubileum van de show in 2017 en werd geleverd in de originele presentatiedoos. De schat was doorgegeven aan het soldatenregiment. Hieronder kun je hun reactie bekijken op de geschatte waarde van meer dan een miljoen Britse ponden.

Meer waardevolle schatten uit de antiek-roadshow

Veel ander uiterst waardevol antiek is door de jaren heen in beide versies van de show verschenen. De volgende vallen op in hun categorieën omdat ze aanzienlijke sommen geld waard zijn.

Sculptuur - Maquette van de Engel van het Noorden

Volgens de BBC is de maquette, of voorlopig model, voor de beroemde Engel van het Noorden, een beeldhouwwerk van Anthony Gormley in Gateshead, Engeland, het op een na meest waardevolle item ooit in de Britse versie van de show. Het 1,8 meter hoge hedendaagse kunstwerk werd door de beeldhouwer gemaakt als model van het 20 meter hoge buitenstuk. In 2008 werd de waarde geschat op meer dan een miljoen pond. Destijds was het de hoogste waardering ooit op de show.

Aziatische kunst - Ceremoniële bekers van neushoornhoorn

In 2011 bracht een man in Tulsa, Oklahoma een verzameling neushoornhoornbekers mee die hij al tientallen jaren verzamelde. De meeste dateren uit de 18e eeuw en waren van Chinese oorsprong. De collectie werd getaxeerd op $ 1.000.000 tot $ 1.500.000. U kunt de volledige originele taxatie bekijken op de PBS-website.

Sportmemorabilia - Boston rode kousen honkbalartikelen

Sportmemorabilia verschijnen vrij vaak op de show, maar een opmerkelijke verzameling oude ansichtkaarten, foto's, kaarten en brieven uit de jaren 1870 staat bovenaan de lijst van de meest waardevolle sportartikelen die ooit op de show zijn verschenen. De collectie werd in 2011 in New York City getaxeerd voor ongeveer $ 1.000.000.

Camera's - Vergulde Leica Luxus II

Een Leica Luxus II, bedekt met goud en bedekt met hagedissenhuid, werd in 2001 in de BBC-versie van de show getaxeerd voor 320.000 pond. Het is een van de slechts vier die zijn gemaakt, en experts schatten de waarde ervan nu op $ 1, 000, 000 of meer. Het is waarschijnlijk de meest waardevolle antieke camera ter wereld.

Schilderij - Diego Rivera's "El Albañil"

Een aflevering uit 2013 van de PBS-versie van de show bevatte een voorheen onontdekt schilderij van Diego Rivera. De man die het portret uit 1904 binnenbracht, was geschokt toen hij ontdekte dat het maar liefst $ 1.000.000 waard was. Dit maakte het de hoogste taxatie van het seizoen en het duurste schilderij ooit getaxeerd op de show.

Een sensatie voor antiekliefhebbers

Antiques Roadshow is geweldig vanwege de plaatsvervangende sensatie die het biedt aan antiekliefhebbers. Er zijn maar weinig dingen die spannender zijn bij het kijken naar een professionele beoordeling van een speciaal item, wanneer het hoogwaardige resultaat een verrassing is voor zowel de eigenaar als de kijkers.

Aanbevolen: