Dekt de verzekering kapotte banden?

Inhoudsopgave:

Dekt de verzekering kapotte banden?
Dekt de verzekering kapotte banden?
Anonim
Gesneden band
Gesneden band

Gescheurde banden worden beschouwd als vandalisme en vallen daarom onder het uitgebreide gedeelte van een autoverzekering. De hoeveelheid dekking voor kapotte banden is afhankelijk van de specifieke kenmerken van de polis.

Voorbeelden van dekking in de echte wereld

Dekking is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en van de polis. Bel uw bedrijf voor meer informatie, maar deze voorbeelden uit de praktijk kunnen u helpen een idee te krijgen of u mogelijk gedekt bent.

Geico

Toen Geico telefonisch werd gevraagd, zei hij dat kapotte banden als vandalisme worden beschouwd. Dit betekent dat ze gedekt zijn onder de uitgebreide polis (controleer de details van uw polis om te zien of u een uitgebreide dekking heeft).

Staatsboerderij

Aan de andere kant zei State Farm dat de kosten voor het vervangen van de banden niet onder hun polis vallen. Ze voegden er echter aan toe dat hun pechhulp de arbeidskosten zal dekken die gepaard gaan met het vervangen van de banden.

Bent u gedekt?

In wezen varieert de dekking van verzekeraar tot verzekeraar, dus bekijk uw polis (met name het uitgebreide gedeelte) om erachter te komen of lekke banden gedekt zijn. Hoewel niet alle staten een uitgebreide dekking vereisen, vereisen de meeste kredietverstrekkers een uitgebreide dekking op gefinancierde voertuigen voor de duur van de lening.

Voertuigschade

Als een lekke band schade aan het voertuig veroorzaakt - zoals het besturen van de auto voordat u het probleem beseft, resulterend in velgschade of andere schade - kan dit worden geclaimd op de verzekeringspolis, maar de verzekeringnemer is verantwoordelijk voor het eigen risico.

Verkeersrisicoverzekering

Veel dealers bieden een vorm van bandenverzekering aan bij de verkoop van voertuigen, de zogenaamde 'weggevarenverzekering'. Deze aanvullende polis vergoedt de kosten voor het vervangen van banden of beta alt rechtstreeks aan de reparatiewerkplaats, afhankelijk van de polis. Omdat deze dekking bedoeld is om gevaren op de weg te dekken, zoals kuilen en puin, dekt deze niet de kosten die gepaard gaan met lekke banden.

Bandengaranties

Wanneer u uw banden koopt, krijgt u mogelijk een verzekering of garantie via de bandenfabrikant. Hoewel deze garanties kunnen variëren in wat ze dekken, zijn de meeste bandengaranties alleen bedoeld om een specifieke kilometerstand voor de banden te garanderen onder normale rijomstandigheden. Gescheurde banden vallen doorgaans niet onder de bandengarantie.

Wegendekking bij noodgevallen

Verzekeraars die een pechhulp bij hun verzekeraar hebben, kunnen hulp inroepen wanneer een auto beschadigd raakt door lekke banden. De diensten die worden aangeboden door de wegenwachtploeg kunnen variëren afhankelijk van het bedrijf en het beleid, maar doorgesneden banden verdienen meestal hulp in de vorm van een sleepdienst of hulp bij het vervangen van de band door een reserveband. Dit is vaak een aanvullende dekking en is mogelijk niet bij alle autoverzekeringen inbegrepen.

Vergeet het eigen risico niet

Zelfs met een uitgebreide dekking kunnen er contante kosten zijn in de vorm van het eigen risico. Dit kan het onpraktisch maken om een claim in te dienen, omdat de prijs van de band mogelijk lager is dan het eigen risico. Bovendien kan het indienen van een verzekeringsclaim leiden tot hogere premies bij toekomstige polissen. Ook kan de verzekeringsmaatschappij om een kopie van een proces-verbaal vragen als de verzekeringnemer een claim indient wegens vandalisme aan de auto.

Snijd de resterende banden niet door

Er doen geruchten de ronde op internet dat iedereen die zijn banden heeft doorgesneden, zijn gang moet gaan en de resterende banden moet doorsnijden om de banden gedekt te krijgen door de verzekeraar, zegt Snopes. Dit is niet noodzakelijk waar en is een vorm van verzekeringsfraude. Het is veel beter om de claim op feiten te baseren, of de vervanging van de band uit eigen zak te betalen.

Controleer uw polis om er zeker van te zijn

Om erachter te komen of u verzekerd bent voor lekke banden, moet u uiteindelijk bevestigen dat u een uitgebreide autoverzekering heeft. Bel dan uw bedrijf of lees de kleine lettertjes voor meer informatie. Sommige verzekeraars betalen voor een nieuwe band, andere niet.

Aanbevolen: