Forensische wetenschapscarrièrelijst

Inhoudsopgave:

Forensische wetenschapscarrièrelijst
Forensische wetenschapscarrièrelijst
Anonim
Forensische wetenschapper inspecteert toolkit op plaats delict
Forensische wetenschapper inspecteert toolkit op plaats delict

Afgestudeerden van forensische wetenschappenopleidingen hebben verschillende carrièremogelijkheden. Van antropoloog tot ingenieur, je weet nooit waar een pad in de forensische wetenschap je naartoe brengt.

Forensisch antropoloog

Een forensisch antropoloog werkt met menselijke resten. Ze verzamelen bewijsmateriaal en interpreteren dat bewijsmateriaal om de doodsoorzaak te verklaren. Banen zijn doorgaans bij strafrechtafdelingen, zoals de FBI (Federal Bureau of Investigation) in de Laboratory Division. De FBI-laboratoriumafdelingen assisteren ook wetshandhavingsinstanties buiten de FBI. Andere loopbaantrajecten omvatten musea en onderzoeksinstituten. De meeste forensische antropologen hebben minimaal een masterdiploma.

Wetenschapper onderzoekt schedel met remklauw
Wetenschapper onderzoekt schedel met remklauw

Forensisch toxicoloog

Forensische toxicologen werken doorgaans bij wetshandhavers of bij een overheidsinstantie. Er zijn echter ook veel banen in onderzoekslaboratoria, bedrijven voor geneesmiddelentests en ziekenhuizen. Forensische toxicologen identificeren verschillende verbindingen en chemicaliën die verband houden met een misdaad, overlijden of ziekenhuispatiënt. Het meeste werk wordt gedaan in een laboratoriumomgeving. Een bachelordiploma is vereist, maar de meesten behalen later een master- of doctoraatsdiploma.

Forensisch toxicoloog
Forensisch toxicoloog

Medische onderzoeker (patholoog)

Het meest voorkomende carrièrepad voor pathologen is medisch onderzoeker, wat ook de best betaalde baan is. Het vereist de meeste opleiding en ervaring van elk forensisch vakgebied. Wanneer er sprake is van een mysterieuze ziekte, wordt er een medisch onderzoeker ingeschakeld. Sommige medische onderzoekers worden lijkschouwers (gekozen of benoemde functionarissen), hoewel niet alle lijkschouwers een medische opleiding hebben genoten en een beroep doen op medische onderzoekers om autopsies uit te voeren. Werken bij verschillende overheidsinstanties zijn op afspraak, anderen werken voor medische scholen of ziekenhuizen. Het vereiste diploma is een medische graad (MD).

Lijkschouwer op een plaats delict
Lijkschouwer op een plaats delict

Forensisch mechanisch ingenieur

Een zeer gewilde positie in de techniek is die van forensisch werktuigbouwkundig ingenieur. De forensisch ingenieur onderzoekt structuren, producten en machines wanneer er sprake is van een storing, criminele activiteit/misdaad of daaraan gerelateerd overlijden/letsel. Forensische ingenieurs worden vaak ingeschakeld om wetshandhavingsonderzoeken, rechtszaken en onderzoek te ondersteunen. Een bachelordiploma in forensische techniek of werktuigbouwkunde is vereist.

Ingenieur die onderdelen van een machine in 3D bekijkt in een virtual reality-suite
Ingenieur die onderdelen van een machine in 3D bekijkt in een virtual reality-suite

Analytisch scheikundig wetenschapper

Analytisch scheikundige werkt met allerlei informatie over de structuur en samenstelling van materie. Dit kan het analyseren van voedsel, water en farmaceutische producten omvatten, het helpen diagnosticeren van ziekten en het verstrekken van verschillende gegevens die essentieel zijn voor handel en handel. Carrièrepaden omvatten overheids- of particuliere laboratoria, landbouw, productie, textiel, olieraffinaderijen, pulp-/papier-, polymeer-/plasticindustrieën, instrumentatie-/apparaatbedrijven en anderen. Een bachelordiploma in scheikunde is vereist.

Wetenschapper schrijven formule op glazen wand
Wetenschapper schrijven formule op glazen wand

Forensisch psychiater

Een forensisch psychiater is gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg die verband houdt met de wet, zoals correctionele psychiatrie, hechteniskwesties, onvrijwillige toewijding en het beoordelen van de mentale competentie om terecht te staan. Taken omvatten ook juridisch onderzoek wanneer dat nodig is om zaakkwesties te begrijpen. Carrièrepaden omvatten penitentiaire inrichtingen, rechtssystemen, privépraktijken, centra/ziekenhuizen voor geestelijke gezondheidszorg, forensische ziekenhuizen, wetshandhavingsinstanties en anderen. Een forensisch psychiater moet een medische graad (MD) hebben met vier jaar psychiatrische residentie en één tot twee jaar forensische psychiatrie fellowship.

Psychotherapeut die aantekeningen maakt terwijl hij naar zijn patiënt luistert
Psychotherapeut die aantekeningen maakt terwijl hij naar zijn patiënt luistert

Computer forensisch onderzoeker

Een forensisch computeronderzoeker onderzoekt en analyseert computerinhoud en andere apparaten voor gegevensopslag, zoals mobiele telefoons, bewakingsvideo's, camera's en audiovergelijkingen. Bij sommige carrières moet je de cyberveiligheidsmaatregelen van particuliere bedrijven testen. Carrières omvatten ook digitale/multimediawetenschappers en forensisch analisten. Typische carrièrekeuzes zijn wetshandhavingsinstanties of particuliere bedrijven. Een bachelordiploma in computerforensisch onderzoek is vereist.

Computerforensisch onderzoeker
Computerforensisch onderzoeker

Crime Lab-analist

Een misdaadlaboratoriumanalist onderzoekt en verwerkt bewijsmateriaal dat misdaadonderzoekers indienen. De meeste analisten moeten verschillende stukken van een plaats delict samenvoegen om een compleet of bijna compleet beeld te creëren van wat er heeft plaatsgevonden. De analist stelt rapporten op en getuigt soms in de rechtbank. Carrières bevinden zich doorgaans in de rechtshandhaving. Een bachelordiploma in forensische wetenschappen heeft de voorkeur, maar kan ook in criminologie, strafrecht of natuurwetenschappen zijn.

Forensisch wetenschapper onderzoekt bewijsmateriaal
Forensisch wetenschapper onderzoekt bewijsmateriaal

Forensische klinische verpleegkundig specialisten

Als deskundige clinici voeren forensisch verpleegkundig specialisten een loopbaan op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen, psychiatrische forensische behandeleenheden, een onderzoeksprogramma voor seksueel geweld, of dienen ze als lid van een doodsonderzoeksteam. Dit specialisme omvat het verzamelen van bewijsmateriaal, documentatie, getuigenissen van de rechtbank, zorg voor slachtoffers en onderzoek. Een forensisch klinisch verpleegkundig specialist heeft minimaal een masterdiploma forensische verpleegkunde. Sommigen gaan promoveren.

Er zijn verschillende loopbaantrajecten voor een forensisch verpleegkundige, zoals correctionele verpleegkundigen, forensisch verpleegkundig onderzoekers, forensisch psychiatrisch verpleegkundigen, forensische gerontologiespecialisten, juridisch verpleegkundig adviseurs en verpleegkundig lijkschouwers/doodsonderzoekers.

Verpleegster met buccale wattenstaafje en reageerbuis
Verpleegster met buccale wattenstaafje en reageerbuis

Forensische ballistische expert

Een forensisch ballistisch expert wordt vaak een vuurwapenonderzoeker genoemd. De deskundige zal materiaal met betrekking tot ballistisch bewijsmateriaal onderzoeken en analyseren. Het kan hierbij gaan om vuurwapens, munitie, munitiefragmenten, granaathulzen en zelfs kleding. Het bewijsmateriaal wordt verzameld op plaatsen delict (ballistische vingerafdrukken) en er wordt in een misdaadlaboratorium gewerkt met behulp van computerprogramma's en het in kaart brengen van de plaats delict. Forensische ballistische experts werken samen met wetshandhavingsinstanties en getuigen vaak in de rechtbank. Je hebt een bachelordiploma in forensisch onderzoek nodig.

Onderzoek van plaats delict
Onderzoek van plaats delict

Veel carrières in de forensische wetenschap

Er zijn veel carrières beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in forensische wetenschap. Bepaal welke specialiteit je aanspreekt en verken alle carrièremogelijkheden.