Verloopt babypoeder?

Inhoudsopgave:

Verloopt babypoeder?
Verloopt babypoeder?
Anonim
talkpoeder op de baby aanbrengen
talkpoeder op de baby aanbrengen

Babypoeder heeft doorgaans een vervaldatum op de verpakking gedrukt. Veel moderne babypoeders bevatten maizena in plaats van talk, waardoor de houdbaarheid beperkt is. Als er geen datum op de container staat, moet u ervan uitgaan dat deze verlopen is als u hem langer dan drie jaar heeft gehad. Als de container open is, moet u deze nog eerder weggooien.

Houdbaarheid van maïszetmeelhoudende poeders

Bezorgdheid over kanker heeft veel fabrikanten ertoe aangezet de minerale talk, die ooit het hoofdingrediënt in babypoeder was, te vervangen. Ongeopend kan maïzena voor onbepaalde tijd goed zijn, maar dat gaat ervan uit dat je het op een zeer koele, droge plaats bewaart (geen warme kinderkamer of badkamer). Eenmaal geopend heeft maïzena een houdbaarheid van ongeveer 18 maanden, wat betekent dat uw babypoeder na dat punt mogelijk niet meer op zijn best is.

Volgens Amazon behoren de volgende merken tot de best verkochte babypoeders. Ze bevatten allemaal maïszetmeel in plaats van talk.

Johnson's pure babypoeder

Johnson's Pure Baby Powder is bedrukt met een vervaldatum. U moet het poeder altijd weggooien als de afgedrukte datum is verstreken. Als u een Johnson's-product heeft zonder gedrukte vervaldatum, adviseert het bedrijf dat u het na drie jaar weggooit.

Burt's Bees Babystofpoeder

Burt's Bees Baby Dusting Powder mag niet worden bedrukt met een vervaldatum, omdat het eerder bedoeld is voor cosmetisch dan voor medisch gebruik. Het bedrijf raadt u echter aan geopende producten binnen twaalf maanden te gebruiken en ongeopende verpakkingen na drie jaar weg te gooien.

Gold Bond Medicinaal Babypoeder

Gold Bond Medicated Baby Powder bevat geen vervaldatum en biedt geen richtlijnen over wanneer het product moet worden weggegooid. In dit geval is het zinvol om de richtlijnen voor maïzena, het hoofdbestanddeel van het poeder, te volgen en dit weg te gooien nadat het 18 maanden open is geweest, of binnen drie jaar na aankoop als het niet is geopend.

Houdbaarheid van op talk gebaseerde poeders

Johnson's &Johnson's beweert dat talk veilig is en dat talkhoudende poeders geen bedreiging vormen voor de consument. Het bedrijf en anderen maken nog steeds talkhoudende babypoeders. Omdat talk niet-organisch is, is het bij geopende opening langer houdbaar dan poeders op basis van maïszetmeel. Johnson's Baby Powder is bedrukt met een vervaldatum en de regel van Johnson om producten die ouder zijn dan drie jaar oud weg te gooien, is ook op dit poeder van toepassing. Het openen van het poeder verkort de houdbaarheid niet significant.

Vergelijkbare producten van andere fabrikanten hebben misschien geen duidelijke richtlijnen, maar de driejaarregel is ook voor deze producten een goede richtlijn.

Wees aan de veilige kant

Babypoeder heeft een houdbaarheidsdatum, maar de houdbaarheidsdatum is afhankelijk van het hoofdbestanddeel van het poeder en de richtlijnen van de fabrikant. Over het algemeen is het altijd goed om aan de veilige kant te blijven met babyartikelen, en geopende voeding moet u binnen 12 tot 18 maanden weggooien en ongeopend poeder binnen drie jaar.

Aanbevolen: