De Feng Shui-almanak en hoe u deze kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

De Feng Shui-almanak en hoe u deze kunt gebruiken
De Feng Shui-almanak en hoe u deze kunt gebruiken
Anonim
Rode knoop op Chinese kalender
Rode knoop op Chinese kalender

De Feng Shui Almanak (bekend als Tung Shing of Tung Shu in het Chinees) laat zien welke dagen gunstig (goed), gemiddeld en ongunstig (slecht) zijn, zodat u de beste resultaten van specifieke activiteiten kunt plannen. Deze complexe tabel met dagen biedt een schat aan nuttige informatie, gebaseerd op traditionele feng shui-principes.

Traditionele principes van de Chinese almanak

De berekeningen voor de Feng Shui Almanak zijn gebaseerd op de traditionele feng shui-principes van hemelse takken en aardse stengels. Sinds de oudheid hebben Chinese boeren de Feng Shui-almanak op vrijwel dezelfde manier gebruikt als de westerse cultuur de oude boerenalmanak gebruikt. Maandelijkse maan- en zonnecycli helpen bij het bepalen van de beste tijden om gewassen te planten en te oogsten.

Favoriet modern gebruik van de Feng Shui-almanak

Het populairste en meest voorkomende moderne gebruik van een Feng Shui-almanak is het bepalen van de beste tijd voor specifieke evenementen en taken. Feng shui-goeroe Lillian Too biedt gratis een simplistische almanak aan op haar website.

Uw bord en type dag

Too's Feng Shui Almanak geeft dagelijkse resultaten voor gunstige, gemiddelde en ongunstige dagen. Deze worden bepaald door jouw Chinese dierenriemteken.

  • Je kunt je teken berekenen en vervolgens de dagen van de maand in verticaal formaat aan de linkerkant vinden.
  • Bovenaan de kaart staan de 12 dierenriemtekens.
  • Zoek je bord en scrol omlaag naar de datum die je wilt controleren.
  • De grafiek heeft een kleurcode met rood voor goed, grijs voor slecht en wit voor gemiddeld.

Als u een bruiloft plant, een contract tekent, een huis koopt, solliciteert naar een baan of een andere belangrijke gebeurtenis onderneemt, kunt u deze almanak raadplegen om te zien of die dag goed, slecht of gemiddeld is volgens uw Chinese dierenriemteken.

Meer nuttige informatie

De Chinese dierenriemkaart, zoals die aangeboden door Lillian Too, is slechts een greep uit wat er in de Feng Shui Almanak zit. Naast het vinden van veelbelovende data voor evenementen en ondernemingen, bieden sommige almanakken ook gunstige uren, Ba Zi van de dag, dagelijkse elementen, dagelijkse sterrenbeelden die conflicteren met andere sterrenbeelden, en dagelijkse gunstige en ongunstige kompasrichtingen.

Gratis online Feng Shui-almanakken

Op zijn website biedt Feng Shui-meester Michael Hanna een combinatie van verschillende kaarten en almanakken in een gratis dagelijkse Tong Shu-almanak. Naast enkele van de reeds genoemde functies biedt Hanna gratis almanakinformatie, zoals:

  • Maandelijkse en jaarlijkse vliegende sterren volgen:Deze informatie kan worden overgedragen naar uw huis of bedrijf Lo Shu Square om de beweging van veelbelovende en ongunstige vliegende sterren te volgen. Je kunt alle getroffen sectoren verhelpen en gunstige sectoren verbeteren.
  • Dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse pijlers: Ba Zi-gebruikers vinden deze informatie nuttig. Ba Zi (Vier Pijlers Theorie) is de Chinese astrologie die jouw Chinese dierenriemteken en de bepalende elementen voor elke pijler bepa alt.
  • Je dagelijkse geluksnummer(s) vinden: Dit is een reeks van zes nummers die elke dag worden verstrekt en die worden beschreven als geschikt voor loten, bingospellen en ander gebruik je hebt misschien geluksgetallen.
  • Conflictrichtingen: Deze kaart leidt u weg van kompasrichtingen die ongunstig zijn. U wordt geadviseerd niet in deze richting te graven, renovaties uit te voeren en contracten te ondertekenen terwijl u in deze kompasrichting kijkt.

Uw Feng Shui-almanak gebruiken

Je kunt verschillende stijlen Feng Shui-almanakken kopen. Sommige bevatten meer informatie dan andere. U kunt er een in een thuiskantoor of bureau bewaren. Deze almanak dient als een kalender om u te begeleiden bij wat elke dag kan brengen. Misschien geeft u er de voorkeur aan een bladwijzer te maken voor een van de vele gratis online almanakken. Sommige Feng Shui-meesters bieden meer diepgaande Feng Shui-almanakken, te koop of gratis op hun websites.

Een paar dingen om te onthouden:

  • De Chinezen zijn van mening dat de Almanak nooit mag worden gebruikt om de toekomst te voorspellen.
  • Het brengt ongeluk als je naar eerdere data kijkt om vast te stellen of ze goed of slecht waren.
  • Het wordt als pech beschouwd als anderen data voor jouw evenementen, taken en uitjes mogen selecteren, of als jij data voor andere mensen selecteert.

Feng Shui-almanak voor toekomstige evenementen

De Feng Shui Almanak moet altijd worden gebruikt als leidraad voor toekomstige evenementen. Je kunt het gebruiken om te profiteren van gunstige chi-energie en ongunstige energiedagen te vermijden.

Aanbevolen: