Zijn kolibries geluk?

Inhoudsopgave:

Zijn kolibries geluk?
Zijn kolibries geluk?
Anonim
Kolibrie windgong
Kolibrie windgong

De kolibrie is een uniek natuurspektakel – een echte rara avis – een aanhoudende levenskracht, gevoed door zoetheid en schijnbaar onvermoeibaar. Het is de essentie van chi. Geen wonder dat een kolibrie een feng shui-symbool is om nuttige chi en veel geluk naar je omgeving te lokken.

Waarom kolibries geluk hebben

Kolibries komen oorspronkelijk uit Amerika, van Alaska tot Chili. Elke Chinese of Aziatische mythologie over de kolibrie is geleend en relatief modern, aangezien de vogels niet inheems zijn in die wereld. Maar de Indiaanse mythologie over de kolibrie is rijk en gevarieerd. De kleine, zoemende vogels zijn zo juweelachtig en zo fenomenaal in hun prestaties dat ze het onderwerp zijn van sprookjes of legendes.

Kolibries slaan volgens Cornell University met hun vleugels tot wel 75 keer per seconde. Tijdens hun jaarlijkse migratie reizen ze non-stop in minder dan een dag zo'n 800 kilometer over de Golf van Mexico. De minieme vogels, die slechts ongeveer evenveel wegen als een cent, zijn oneindig klein en geweldig.

Azteekse symboliek

De symbolische eigenschappen van de vogels komen overeen met hun biologische prestaties. De Azteekse god van de oorlog, Huitzilopochtli, is een hybride van kolibrie en krijger. De Azteken geloofden dat hun dode soldaten waren gereïncarneerd als kolibries, onvermoeibaar en volhardend. De voortreffelijke glans van de kolibrie weerspiegelt het licht van de zon in glorieuze, iriserende kleuren - nog meer bewijs dat de kleine totems door de hemel gezonden en op unieke wijze gezegend waren. Kolibries waren boodschappers tussen werelden en konden gewone stervelingen de weg wijzen naar verlossing, overwinning in de strijd en geluk.

Symboliek in andere culturen

De Taino-bevolking in het Caribisch gebied geloofde dat kolibries stukjes van de zon waren, symbolen van wedergeboorte en geluksbrengers. Inheemse Amerikaanse legendes geven kolibries de eer dat ze tussenbeide komen bij de goden, regen in droogte brengen, de aarde zuiveren en perfecte levenskracht en schoonheid belichamen.

Feng Shui op de vleugel

Hoe leg je de vluchtige levenskracht van de kolibrie vast in je energetische omgeving? Er zijn twee manieren: voeg kunstwerken toe – beeldjes of schilderijen – in de vorm van de kolibrie; of voeg echte kolibries toe door de trekvogels naar je tuin of tuin te lokken.

  • Feng shui vertrouwt op plaatsing om de energiestroom te verbeteren. Een afbeelding van een kolibrie in het gebied van rijkdom, roem/reputatie of reizen/behulpzame mensen van je huis zal, volgens de bagua, positieve chi bevorderen en kansen vergroten. Als je op zoek bent naar romantiek of een partner, laat dan altijd twee kolibries zien om een relatie aan te moedigen, en niet eenzaamheid.
  • Hang een foto van een of meer kolibries in een kinderkamer om de pure energie van kleine, krachtige wezens te vergroten.
kolibrie en bloemen
kolibrie en bloemen
  • Bekleed de bovenmuur van een eetkamer of ontbijthoek, boven een stoelrail, met geschilderd kolibriebehang van goede kwaliteit om de fladderende, zoemende, vasthoudende en avontuurlijke geest van de vogels op te roepen. De energie zal gesprekken en eetlust verlevendigen en, in een ontbijthoek, uw dag een kickstart geven.
  • Voeg een kolibrievoeder toe aan je entree - vlakbij een voordeur of vaak gebruikte achterdeur - of tuin. Houd de voerbak nauwgezet schoon en gevuld met suikerwaternectar om de vogels en hun hoge energie naar uw omgeving te lokken.
  • Plant wijnstokken en bloeiende struiken met felgekleurde bloemen (rood is het beste) om kolibries, bijen en vlinders aan te moedigen zich te voeden, te fladderen en positieve chi op te wekken bij je voordeur of in je tuin, idealiter op een locatie dat zichtbaar is vanuit een raam of zijlicht. Bijenbalsem, impatiens, stokrozen, ochtendglorie, rode pronkboon, yucca en vlinderstruik leveren allemaal de nectar die de vogels en hun kwetsbare insecten-tegenhangers nodig hebben om te overleven.

Gevederd geluk

Kolibries zijn verrukkelijk en als je erin slaagt ze naar je tuin te lokken, zullen ze je charmeren. Ga je gang en laat je betoveren. Maar of uw kleine zoemende juwelen nu zijn gemaakt van porselein, windgong of echte, fladderende pluisjes en veren, laat ze u herinneren aan de grenzeloze energie en doorzettingsvermogen die in een heel klein pakketje zit, waardoor uw omgeving en uw leven goede energie krijgen..

Aanbevolen: