Zijn uilen geluk? Veelvoorkomende mythen uitgelegd

Inhoudsopgave:

Zijn uilen geluk? Veelvoorkomende mythen uitgelegd
Zijn uilen geluk? Veelvoorkomende mythen uitgelegd
Anonim
Portret van gravende uil
Portret van gravende uil

Uilen zijn krachtige wezens in zowel de natuurlijke als de spirituele wereld. Hun unieke eigenschappen en capaciteiten, waaronder het draaien van hun hoofd in een bijna volledige cirkel, hebben hen in veel culturen een mythische status gegeven. Omdat er zoveel bijgeloof om hen heen heerst, kan de uil als geluk of pech worden beschouwd, afhankelijk van het geloofssysteem.

De geluksuilen

In sommige culturen worden uilen als heel veel geluk beschouwd. Of ze nu worden gewaardeerd vanwege hun associatie met kennis of vanwege hun imago als beschermer, uilen kunnen geluk brengen. In de Japanse cultuur is het woord voor uilen Fukuro, dat is geschreven in karakters die lijken op de woorden geluk en bescherming. Charmante uilenbedels zijn populair in de Japanse cultuur, omdat ze geloven dat uilen goede voortekenen zijn.

Wanneer hebben uilen pech?

Er zijn culturen en bijgeloof die uilen als een slecht voorteken afschilderen. Omdat uilen mysterieus zijn en nachtdieren zijn, veroorzaakten ze in de oudheid angst. Als roofvogel wordt de uil van dit bijgeloof gezien als een roofdier en een vernietigende kracht.

Uil 's nachts zien: is het geluk of pech?

Gebaseerd op de mythologie kan het zien van een uil geluk of pech betekenen, afhankelijk van de omstandigheden. Als je een uil ziet, kan het ook een uitnodiging zijn om op je eigen innerlijke wijsheid te vertrouwen. Sommige bijgelovigheden geloven dat het ongeluk brengt als je overdag een uil ziet, en dat dit een voorteken is van een tragedie die binnenkort zal plaatsvinden. In sommige Indiaanse bijgelovigheden werd gedacht dat uilen vormveranderaars waren, of geesten van de doden die de hele nacht doelloos ronddwaalden.

Uilen die op een tak zitten
Uilen die op een tak zitten

Mythologie van uilen

In de Griekse mythologie is Athene de godin van oorlog en wijsheid. Ze is afgebeeld in de vorm van een uil en een uil is zowel haar bekende als de kracht die haar helpt de hele waarheid te zien. Deze rol van beschermer en wijze raadgever wordt in de hele Indo-Europese cultuur aan de uil toegekend, maar de oude Chinese kijk op de uil is genuanceerder.

Chinese Uilencultuur

De uil was een totemdier, dat centraal stond in de scheppingsmythen in de Shang-dynastie (circa 1300-1046 v. Chr.) en alomtegenwoordig was in heilige kunst die werd teruggevonden op plaatsen die teruggaan tot neolithische volkeren al in 5500 v. Chr. In oude sculpturen en legenden werd de uil (māo tóu yīng) samengevoegd met de draak en de feniks. Een aantal goed bewaarde figuren van klei, steen en metaal verenigen de eigenschappen van de onsterfelijke feniks met de woeste, alziende uil.

De magie van uilen

Uilkwaliteiten legden in Azië, net als in klassieke mediterrane culturen, de nadruk op wijsheid, intuïtie (zien in het donker) en het schild van bescherming. Uilen worden in verband gebracht met duistere magie, gebaseerd op hun nachtelijke gewoonten en hun vermogen om 's nachts te jagen.

Zijn uilen goede Feng Shui?

Vrouw met uil beeldje
Vrouw met uil beeldje

Overweeg, net als andere krachtige dieren in feng shui, de kwaliteiten van de uil en hoe je deze wilt versterken in aspecten van je leven en thuis. Uilen kunnen worden gezien als beschermers in feng shui, maar ook als bewaarders van kennis. Met behulp van een eenvoudige bagua-kaart kun je de meest gunstige plek voor je uilen vinden.

Uilen in paren brengen geluk

De twee sterke punten van de uil, bescherming en intelligentie, beschermen tegen ongeluk en fysieke bedreigingen, trekken wijze mentoren aan en stimuleren visionair helder denken. Een paar vriendelijke uilenfiguren kunnen ook in je slaapkamer worden gebruikt om de relatiesterkte te versterken.

Plaats uilen in huis of op kantoor

In uw huis of kantoor verbetert een uilenfiguur goede energie op het gebied van carrière, kennis, kinderen en creativiteit.

  • Een tentoonstelling van uilen op uw schoorsteenmantel is een eerbetoon aan de hoge waardering voor intellectuele bezigheden bij u thuis.
  • Een portret van een uil in de roem en reputatie of behulpzame mensen en het reisgebied van uw vergaderruimte kan deals en onderhandelingen in uw voordeel beïnvloeden.

Uilsymboolplaatsing buiten uw huis

De feng shui-uil aan de buitenkant bevindt zich in de beschermingsmodus en werkt de klok rond om ongelukken op uw eigendom te voorkomen.

  • Zorg ervoor dat u buiten een huis of kantoor een decoratief uilsculptuur of een duivenhateruil (een levensechte uil van hars of plastic ontworpen om ongedierte weg te jagen) plaatst, wegkijkend van het huis of de voordeur/hoofdingang.
  • Gebruik een uil die je plaatst om een drukke straat te confronteren wanneer de verkeersstroom loodrecht op je huis staat. Het aanstormende verkeer creëert een gifpijl die kan leiden tot verlies van gezondheid of welvaart. De aanwezigheid van de uil buigt de gifpijl-energie af en maakt de weg vrij voor alleen goede energie – positieve chi – om de ingang van je huis te bereiken.

Vriendelijk en fel

Een bolvormig figuurtje van een kleine uil met grote, grote ogen is net zo schattig als speelgoed of een stripfiguur en kan vreugde in je huis brengen. Meer realistische sculpturen met angstaanjagende snavels en klauwen kunnen worden gezien als dreigende voortekenen van roofvogels en kunnen het beste worden gebruikt om schadelijk ongedierte af te schrikken. Voor feng shui-verbeteringen is mooie of cartoonachtige uilenkunst de beste keuze om positieve chi in je huis aan te moedigen.

Aanbevolen: