Kindertelevisieprogramma's uit de jaren 70

Inhoudsopgave:

Kindertelevisieprogramma's uit de jaren 70
Kindertelevisieprogramma's uit de jaren 70
Anonim
Sesam Straat
Sesam Straat

Dankzij internet zijn de meest memorabele kindertelevisieprogramma's uit de jaren zeventig beschikbaar om te delen met de kinderen van vandaag. Veel van deze shows hebben de tand des tijds doorstaan en er zal nog generaties lang van worden genoten. Misschien is het tijd om uw kinderen kennis te laten maken met deze populaire shows.

Het bananensplits-avontuuruur

Dit baanbrekende kinderprogrammaconcept bestond uit een fictieve kinderrockband van vage wezens genaamd Fleegle, Bingo, Drooper en Snorky. The Splits waren het meest bekend vanwege The Tra La La Song. De show, die in september 1968 debuteerde, bestond tot 1970 uit 31 afleveringen en werd gedurende de jaren '70 opnieuw uitgezonden. The Cartoon Network heeft de show in 2008 kort nieuw leven ingeblazen.

Waar kunt u het vinden

Je kunt seizoenen 1 en 2 vinden op Yideo.

Leeftijdsniveau

De Banana Splits spreekt vooral jongere schoolgaande kinderen aan. Wees erop voorbereid om non-stop The Tra La La Song aan de ontbijttafel te horen.

Kapitein Kangoeroe

Met Bob Keeshan in de titelrol, had The Captain een van de langste series in de geschiedenis van de kindertelevisie, voor het eerst uitgezonden in 1955 en doorlopend tot 1984. De poppenspeler Kevin Clash, die later beroemd zou worden door zijn creatie van Elmo in Sesamstraat was van 1980 tot 1984 een vaste gast in de show. Er verscheen regelmatig een enorme cast van beroemde acteurs en muzikanten, onbekend bij de kinderen maar wel bekend bij hun ouders.

Waar kunt u het vinden

Veel afleveringen zijn gratis beschikbaar op YouTube.

Leeftijdsniveau

Captain Kangaroo is geschikt voor alle leeftijden. Omdat het gebruikelijk was dat ouders samen met hun kinderen keken, werd de programmering ontworpen om ook volwassenen erbij te betrekken.

De Muppetshow

The Muppet Show, een creatie van Jim Henson Studios, was tussen 1976 en 1981 vijf seizoenen lang in prime time op netwerktelevisie te zien. Met veel personages uit de populaire Sesamstraat-serie is The Muppet Show ontworpen om het hele gezin aan te spreken, met humor die kijkers van alle leeftijden zouden waarderen. De show bevatte schetshumor en gaststerren zoals John Denver en Mark Hamill. De echte sterren van de show waren echter de knorrige oude mannen, Statler en Waldorf, die elke aflevering met een grapje onderstreepten.

Leeftijdsniveau

Oudere schoolgaande kinderen (en hun ouders) zullen er nog steeds een kick van krijgen.

Waar kunt u het vinden

Je kunt afleveringen bekijken op Daily Motion.

Schoolhouserock

Dit waren afleveringen van drie minuten die liepen tussen zaterdagochtendshows op ABC van 1973 tot 1985. Door middel van gedenkwaardige liedjes en hilarische animaties vereenvoudigde Schoolhouse Rock de regels van grammatica, wiskunde en zelfs maatschappijleer met liedjes als Conjunction Junction, Three Is een magisch getal en ik ben slechts een rekening.

Leeftijdsniveau

Leerlingen van groep 3 tot en met de middelbare school zullen genieten en leren!

Waar kunt u het vinden

Een boxset ter ere van het 30-jarig jubileum met alle 46 originele nummers is verkrijgbaar bij Disney.

Het elektriciteitsbedrijf

De Public Broadcasting Company bracht deze educatieve variétéshow in première in 1972. Er werden 780 afleveringen uitgezonden, verdeeld over zes seizoenen. The Electric Company bestond uit gevestigde sterren als Bill Cosby, Rita Moreno en Morgan Freeman. Veel van de meest geliefde terugkerende sketches in de serie zijn 'Love of Chair', 'The Adventures of Letterman' en 'A Very Short Book', die als einde van vele afleveringen dienden.

Leeftijdsniveau

The Electric Company is opgericht voor kinderen in de vroege schoolleeftijd, vooral voor beginnende lezers.

Waar kunt u het vinden

Veel van de afleveringen van de "klassieke" show (in tegenstelling tot een van de reboots) zijn te koop op Amazon.com.

Fat Albert en de Cosby Kids

Fat Albert is gemaakt en geproduceerd door Bill Cosby. Hij speelde ook in de show. Het deels live-action, deels geanimeerde programma is ontstaan uit Cosby's stand-uproutine, die op zijn beurt was gebaseerd op Cosby's ervaringen tijdens het opgroeien in Noord-Philadelphia. Cosby zelf vertolkte veel van de personages, waaronder Fat Albert, Mushmouth en 'Bill', een personage gebaseerd op hemzelf. De show debuteerde in 1972 en duurde, hoewel niet continu, twaalf seizoenen.

Leeftijdsniveau

Van de kleuterschool tot en met de middelbare school zal waarschijnlijk het gedateerde karakter van de kleding en het taalgebruik van sommige personages over het hoofd worden gezien. Veel van de humor heeft de tand des tijds doorstaan.

Waar kunt u het vinden

De complete boxset van de serie is verkrijgbaar bij Shout!Factory.

Josie en de Pussycats

De avonturen van een meidenband onder leiding van het titelpersonage bevatten pakkende originele muziek en krachtige vrouwelijke personages. Josie liep in 1971 slechts één seizoen en werd het jaar daarop in zijn geheel opnieuw uitgevoerd. Vanwege zijn populariteit bracht CBS de tekenfilm het jaar daarop nieuw leven in als Josie and the Pussycats in Outer Space. Opnieuw bleek de show zo populair dat deze in de jaren zeventig opnieuw werd uitgezonden. De show was niet alleen een van de eerste kinderprogramma's waarin sterke vrouwelijke hoofdrolspelers centraal stonden, maar bevatte ook het eerste Afro-Amerikaanse hoofdpersonage van de ochtendtelevisie, bandlid Valerie.

Leeftijdsniveau

Josie zou pre-tieners aanspreken, vooral meisjes, hoewel de show ook een grote mannelijke schare fans had.

Waar kunt u het vinden

De complete boxset van de originele serie is verkrijgbaar op Walmart.

Zoom

Zoom, een experimenteel ontwerp in kinderprogrammering, was een educatief programma dat bijna volledig door kinderen werd ontwikkeld. De afleveringen van een half uur waren zonder script, waardoor de show een echt gevoel van spontaniteit kreeg dat weerklank vond bij jonge kijkers. De originele serie duurde zes seizoenen (1972-78), met elk jaar een nieuwe cast van zeven kinderen. Door het ontwerp waren geen enkele leden van de cast professionele acteurs, en ze keerden allemaal terug naar hun normale leven nadat het seizoen voorbij was. Trouw aan zijn missie om praktische informatie te onderwijzen, leerde Zoom een generatie kinderen de postcode van hun hoofdkantoor in "Boston, Mass: 0-2-1-3-4."

Leeftijdsniveau

Zoom spreekt het meest aan bij kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd als de 'Zoom-ers', die ongeveer op de middelbare school zaten.

Waar kunt u het vinden

Je kunt afleveringen bekijken op YouTube, maar ze zijn niet allemaal beschikbaar.

Mr. Rogers 'buurt

Mr. Rogers' Neighborhood, een van de meest geliefde en langstlopende kinderprogramma's op televisie, debuteerde op 19 februari 1968 op de publieke omroep en liep doorlopend tot 31 augustus 2001. Het titelpersonage, Fred Rogers, die zichzelf speelde, bracht een revolutie teweeg in de kinderprogrammering door rechtstreeks in de camera te spreken alsof hij tegen elk kind afzonderlijk sprak. Rogers gebruikte zijn ongedwongen, oprechte warmte om kinderen duidelijk te maken dat ze allemaal waardevolle mensen waren. Terwijl hij hen door bezoeken aan fabrieken en musea leidde, leerde Rogers generaties kinderen hoe ze door een grote en soms enge wereld moesten navigeren.

Leeftijdsniveau

De show was oorspronkelijk bedoeld voor twee- tot vijfjarigen, hoewel de aandachtsspanne op oudere leeftijden een format van een half uur misschien niet tolereert. De leerlingen van de huidige kleuterschool tot en met het derde leerjaar zouden er het meest van profiteren.

Waar kunt u het vinden

Elk programma dat 33 jaar loopt, zal moeilijk in zijn geheel te vinden zijn. Er is echter een groot aantal afleveringen beschikbaar op MisterRogers.org.

Sesamstraat

Sesamstraat debuteerde op 10 november 1969 op de publieke omroep en blijft vanaf 2016 nieuwe afleveringen produceren. Met tijdloze personages als Kermit de Kikker, Oscar de Grouch, Koekjesmonster en Big Bird, en geweldige Originele muziek, Sesamstraat heeft een aantal van zijn makers overleefd, waaronder poppenspeler Jim Henson. Hoewel de show bedoeld is om te entertainen, is het voornaamste doel van Sesamstraat lesgeven.

Leeftijdsniveau

Kinderen van de kleuterschool tot en met de vroege basisschoolleeftijd hebben altijd van Sesamstraat gehouden.

Waar kunt u het vinden

De bron voor alles wat met Sesam te maken heeft, kun je vinden op SesameStreet.org.

Gezonde televisie

In een zee van hedendaagse shows lijken de jaren '70 misschien gezond. Wat echter opmerkelijk is, is dat deze shows nog steeds populair zijn en aanleiding geven tot een lange levensduur die veel modernere shows niet hebben. Als uw kinderen voorbij de bell bottoms en gedateerde woordenstroom kunnen komen, zullen ze waarschijnlijk een aantal nieuwe favorieten vinden.

Aanbevolen: