Hoe het echt is om een thuisblijfmoeder te zijn: 10 veelvoorkomende mythen ontkracht

Inhoudsopgave:

Hoe het echt is om een thuisblijfmoeder te zijn: 10 veelvoorkomende mythen ontkracht
Hoe het echt is om een thuisblijfmoeder te zijn: 10 veelvoorkomende mythen ontkracht
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Een thuisblijvende moeder zijn is hard werken - VEEL meer werk dan ik ooit besefte totdat ik zelf een thuisblijvende moeder werd. Plotseling kreeg ik een hernieuwd respect voor mijn eigen moeder. Ze zeggen dat moeders de lijm zijn, en dat is geen grap!

Helaas, als je deze rol als circusdirecteur niet op je hebt genomen, zie je misschien niet de talloze stille taken die moeders op zich nemen. Als je een kijkje achter de schermen wilt nemen, zijn hier enkele dingen die de meeste mensen aannemen over thuisblijvende moeders (SAHM) of de levens die ze leiden, die volkomen onwaar zijn. We zullen enkele geheimen delen over hoe het echt is!

Mythe 1: Je huis zal altijd schoon zijn

Afbeelding
Afbeelding

" Het huis schoonhouden met een peuter is hetzelfde als proberen je tanden te poetsen terwijl je Oreos eet."

Dit is een van mijn favoriete citaten over peuters, omdat het niet méér waar kan zijn! Een van mijn SAHM-vrienden was ziek en haar man moest het overnemen. Dit was zijn verklaring nadat hij een hele dag zonder hulp voor hun kinderen had gezorgd. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat thuisblijvende moeder betekent dat je de hele dag moet opruimen na kleine tornado's.

De realiteit:Je krijgt je huis schoon, maar je draait je om en ziet dat je baby poepluiers uit de luieremmer ha alt of je peuter al het water uit de luieremmer gooit de hondenbak. De chaos en schoonmaakacties zijn constant.

De afhaalma altijden voor partners: Als je thuiskomt en de rotzooi ziet, weet dan dat je vrouw waarschijnlijk twintig of meer rotzooi heeft afgehandeld en dit is slechts een van de meest recente tornadische peuteruitbraken van de dag.

Handige hack

Monessori thuis is een geweldige manier om de chaos te verminderen. Ik hou van deze leerstijl omdat deze zich richt op praktische levenslessen en op de typische onderwijsactiviteiten die je op elke andere school aantreft. Alles heeft een plek en uw kind kan maar aan één activiteit tegelijk deelnemen. Ze maken ook deel uit van de schoonmaakbeurten en dagelijkse klusjes.

Mythe 2: u zult hulp krijgen

Afbeelding
Afbeelding

Thuismoeder zijn is 24/7 werk. Hoewel je zou aannemen dat een SAHM voldoende tijd zou hebben om huishoudelijke taken uit te voeren, voor de kinderen te zorgen en vervolgens een broodnodige pauze te nemen als haar partner thuiskomt, is dit meestal niet het geval.

Aangezien de SO de financiële verantwoordelijkheid van het huishouden op zich neemt, gaan ze er vaak van uit dat alle taken van het SAHM-zijn op de schoot van de moeder zullen vallen, ongeacht welk uur van de dag het is.

Het probleem hiermee is dat ze een bepaald aantal uren werken en dan tijd krijgen om te rusten. SAHM's zijn daarentegen 24 uur per dag bereikbaar. Dit schema kan je het gevoel geven dat je verdrinkt als de dingen zich beginnen op te stapelen.

De realiteit:Voor degenen die zich afvragen waar ik het over heb: SAHM's nemen de schoonmaak, doktersafspraken, schoollopen, koken, baden en ma altijden op zich. Dit omvat niet het vermaken van uw kinderen, het omgaan met inzinkingen, het helpen met schoolwerk, het meenemen van de kinderen naar voetb altrainingen en pianolessen, het uitlaten van de honden, het verzorgen van zieke kleine kinderen en alle andere dingen die op een dag moeten gebeuren..

Oh, en vergeet die regelmatige nachtelijke voedingen niet, het wakker worden om de hele nacht bij zieke kinderen te kijken en de monsterlijke ruziemaker te zijn als er nachtmerries zijn. Onnodig te zeggen dat het behoorlijk vermoeiend kan worden, zelfs als je hulp hebt.

Mythe 3: Het opvoeden van kinderen is volkomen bevredigend

Afbeelding
Afbeelding

Thuismoeder zijn is een van de meest lonende banen die iemand kan hebben, maar het is ook een ondankbare baan. Je wordt betaald in de meest perfecte knuffels en kwijlende kusjes, maar het verschonen van luiers, het opruimen van rommel en het elke dag herhalen van dezelfde taken geeft je niet altijd het gevoel dat je iets belangrijks in het leven hebt bereikt.

De realiteit:Interacties tussen volwassenen zijn beperkt en wanneer uw partner thuiskomt, ziet het huis er hetzelfde of slechter uit dan toen hij wegging. Niemand ziet het constante werk dat de hele dag wordt gedaan. Plotseling kun je merken dat je je minder succesvol voelt dan in een professionele omgeving waar ideeën en hard werken worden beloond.

Mythe 4: Speelafspraakjes met je kinderen zijn een sociaal uurtje voor jou

Afbeelding
Afbeelding

Ja, als je kinderen acht en tien zijn, krijg je waarschijnlijk de kans om met je vrienden te kletsen, maar voor de SAHM's die een peuter meenemen naar het park kan het een vermoeiende ervaring zijn.

De realiteit:De meeste speeltuinen zijn bedoeld voor oudere kinderen, wat betekent dat er overal in de uitrusting trappen, afgronden, openingen en andere valrisico's aanwezig zijn. Niet alleen dat, maar voor ouders zoals ik die hardlopers in de familie hebben, wordt dit "leuke bezoek" een tikkertje dat je niet wilde spelen.

Oh, en had ik het zand al genoemd? En de kleine stenen? Ze lijken in theorie geweldig totdat je je omdraait en je kind ze opeet. Hierdoor blijft er heel weinig tijd over om daadwerkelijk met de vrienden te praten die je met hun kinderen in het park hebt ontmoet.

Mythe 5: Je kinderen zullen gezonder eten

Afbeelding
Afbeelding

Onlangs stuurde mijn man me een Instagram-filmpje van een vrouw die zei dat als het haar lukt om haar kinderen een kipnugget te laten likken en wat crackers te eten, ze haar werk voor die dag heeft gedaan. Als je mij dit had laten zien toen mijn zoon anderhalf jaar was, zou ik verbijsterd zijn geweest.

In die tijd at onze zoon alles wat ik voor hem neerzette. En ik heb het over spinaziefrittatas, gebakken groenten, vers fruit, gegrilde kip en meer. Nu heb ik geluk als hij als avondeten wat goudvissen, een stuk kaas en een fruitzakje eet. Maar niet zomaar een fruitzakje: als de verpakking verkeerd is, is het duidelijk slecht.

De realiteit:Zodra je kind twee wordt, kun je een chef-kok worden (wat mijn man vroeger voor de kost deed), en je kind zal het eten nog steeds afwijzen, puur gebaseerd op de kleur, textuur of een andere belachelijke reden. Het is niet nodig om het eten daadwerkelijk in de mond te stoppen om het eerst te proberen. Je hebt ze echter nog steeds nodig om te eten, dus nadat je ze een derde ma altijdoptie hebt aangeboden, word je blij dat ze eigenlijk alles hebben opgegeten dat op voedsel lijkt.

Mythe 6: Je bent zo gelukkig dat je niet hoeft te werken

Afbeelding
Afbeelding

Een van mijn grootste ergernissen als SAHM is het horen van de woorden: "Het moet ZO fijn zijn om niet te hoeven werken." Voor de weinige gelukkigen is de beslissing om niet te werken een keuze. Voor anderen was het een noodzaak. En voor mezelf is het een regelrechte leugen. Ik blijf thuis met mijn kinderen EN werk. Het komt misschien als een verrassing, maar dit is de realiteit voor een groot percentage thuisblijvende moeders.

De realiteit:Wist u dat in 2022 minder dan een kwart van alle Amerikaanse huishoudens bestond uit getrouwde stellen met kinderen waarin slechts één persoon werkte? Het hebben van een tweeverdienershuishouden wordt een noodzaak naarmate de kosten van levensonderhoud blijven stijgen. Het probleem is dat de kosten van kinderopvang ook geen sinecure zijn.

Vanaf 2023 kost kinderopvang in de Verenigde Staten gemiddeld iets meer dan $15.000, wat da alt naar $12.000 voor peuteropvang. Voor veel gezinnen, vooral gezinnen met meer dan één kind, is dit een overweldigende kostenpost die hun salaris gewoonweg niet kan dekken, zelfs als beide ouders fulltime werken.

Hierdoor hebben SAHM's de verantwoordelijkheid voor de kinderopvang EN brengen ze op zijn minst een deel van het spek mee naar huis. Werken met kleine kinderen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Herinner je je het puinhoopscenario van eerder nog? Stel je voor dat je je op je werk moet concentreren terwijl er elk uur tornado-slachtoffers vallen.

Moet weten

Veel thuisblijvende moeders stellen hun werk tijdelijk uit als hun kinderen jong zijn en keren terug naar de arbeidsmarkt zodra ze oud genoeg zijn om naar school te gaan. Dit kan een verrassend moeilijke aanpassing zijn, maar het hebben van een schema en het duidelijk maken van de verwachtingen van het huishouden voor het hele gezin kan deze overgang naar werk gemakkelijker maken.

Mythe 7: Je zult geen moederschuld ervaren

Afbeelding
Afbeelding

Werkende moeders dragen een hele lading schuldgevoelens met zich mee. Ze laten de kinderen een carrière opbouwen en maken zich vaak zorgen en vragen zich af of ze wel de juiste levenskeuze maken. Er wordt algemeen aangenomen dat thuisblijvende moeders zonder schuldgevoelens leven, omdat we ons nooit slecht hoeven te voelen omdat we niet in de buurt van onze kinderen zijn. We hebben ze tenslotte onze hele wereld gemaakt, toch?

De realiteit:Alle moeders ervaren moederschuldgevoelens, ongeacht hun baan. We voelen ons schuldig over de hoeveelheid schermtijd die we toestaan, het aantal keren dat we onze stem verheffen, het feit dat we ons tweede kind niet dezelfde hoeveelheid aandacht kunnen geven als het eerste, en nog veel meer.

Wij missen ook mijlpalen, net als werkende moeders. Jongleren met alles wat met het huis te maken heeft, betekent dat je knippert met je ogen en dat je tweede baby plotseling gaat lopen, of dat hij nog vier tanden heeft waarvan je niet hebt gemerkt dat hij de afgelopen twee weken heeft geknipt.

Mythe 8: Je werkt niet

Afbeelding
Afbeelding

Toen ik opgroeide, bleef mijn moeder thuis en was zij het ultieme voorbeeld van een betrokken ouder. Om dit te doen, heeft ze een krachtige baan opgezegd. Ik ben ervan overtuigd dat haar aanwezigheid tijdens mijn vormingsjaren mij heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben. In mijn ogen was en is ze belangrijk voor het nemen van deze beslissing.

De realiteit:Tot mijn verbazing, nadat ik mijn "echte baan", die op een kantoor was, had opgezegd om thuis te werken en tegelijkertijd voor mijn kinderen te zorgen, wilde ik snel werd ‘gewoon een moeder’. Ik leek te verdwijnen. Dit was een zeer frustrerend besef, vooral als ik mensen hoorde zeggen: "Oh, je blijft gewoon thuis bij de kinderen."

Maar zelfs als ik alleen maar voor mijn kinderen zorgde en niet voor een salaris werkte, is dat dan niet nog steeds een baan? Laten we hier eens over nadenken: u zou iemand betalen om voor uw kinderen te zorgen als u elke dag naar een kantoor zou gaan. Ze hebben een baan, dus waarom krijgen moeders niet hetzelfde respect? Veel moeders voelen zich gefrustreerd omdat hun rol niet als werk wordt gezien.

Mythe 9: Je zult eindeloze uren vrije tijd hebben

Afbeelding
Afbeelding

Als je één kind hebt dat ouder is dan vijf, is dit misschien een beetje waar. Verdubbel het aantal kinderen, en dit is VER van de realiteit.

De realiteit:Nieuwsflits - kinderen worden vaak ziek. De Mayo Clinic merkt op dat "de meeste baby's, peuters en kleuters maar liefst twaalf verkoudheidjes per jaar kunnen hebben [en] het is ook typisch dat kinderen symptomen hebben die tot veertien dagen aanhouden." Het beste van alles is dat als je meer dan één kleintje hebt, ze niet gemakkelijk op dezelfde dag ziek worden. Ze verspreiden het voor jouw voordeel.

Oh, en ze gebruiken jou als menselijk weefsel. Dat is ook leuk. Voeg daar de buikgriep en ernstigere ziektes aan toe en thuisblijvende moeders krijgen het gevoel alsof ze verdrinken in snot en weefsels tijdens het koude en griepseizoen.

Heb ik ook de talloze activiteiten genoemd waar uw kinderen naartoe moeten, de schoonmaakbeurten per uur, het schoolwerk, de eindeloze luierwissels en al het andere dat op een dag gedaan moet worden? Plotseling vraag je je af wanneer je voor het laatst je tanden hebt gepoetst of wanneer je voor het laatst hebt gedoucht.

Mythe 10: Je wilde niet werken

Afbeelding
Afbeelding

Dit is waarschijnlijk het meest frustrerende deel van thuisblijvende moeder zijn. Mensen hebben de misvatting dat vrouwen die een carrière op de tweede plaats zetten, ongemotiveerd zijn of niet slim genoeg zijn om een baan te behouden.

De realiteit:Eerst en vooral is het belangrijk om erop te wijzen dat veel vrouwen uit noodzaak moeders worden, en niet omdat ze dat niet willen een baan met een salaris. Met de hoge kosten van kinderopvang is het voor één ouder vaak de meer betaalbare optie om thuis te blijven, in plaats van meer dan de helft van hun salaris te moeten betalen. Dit betekent ook dat de vrouw die je alleen maar voor haar kinderen ziet zorgen, vaak haar dromen opoffert voor haar gezin. Motivatie en slimheid hebben er niets mee te maken.

Ten tweede kiezen veel vrouwen, net als ik, ervoor om thuis te blijven omdat ze geloven dat het belangrijk is om actief aanwezig te zijn in het leven van hun kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd een thuisblijvende ouder hebben, het later in hun leven op academisch gebied beter kunnen doen. De beslissing om thuis te blijven is voor velen betekenisvol. Het is niet gemaakt uit luiheid.

De afhaalma altijd: Uit aanvullende onderzoeken blijkt dat kinderen die hun tijd in de kinderopvang doorbrengen doorgaans meer gestrest zijn dan kinderen die thuis tijd doorbrengen met een ouder en broers en zussen. Dit wil niet zeggen dat beide manieren verkeerd zijn, maar eerder om degenen die oordelen eraan te herinneren dat ze moeten overwegen waarom de beslissing is genomen.

Verschillende moeders, verschillende banen, dezelfde doelen

Afbeelding
Afbeelding

Het maakt niet uit of je een werkende moeder, een moeder die thuis blijft of een combinatie van beide bent, het is belangrijk om te onthouden dat je het geweldig doet en dat jouw opvoedingstraject het beste is voor je gezin. Dat is wat telt. Thuisblijvende moeder zijn is net zo goed een baan als meteoroloog of accountant.

Ik heb beide gedaan, en uit mijn ervaring is buitenshuis werken eigenlijk gemakkelijker als je kinderen jong zijn. Je wordt stil in je dag, interacties met volwassenen, mensen herkennen het harde werk dat je doet, en er is VEEL minder rommel.

Dus de volgende keer dat je "gewoon een moeder" met haar kinderen ziet ruziën in de winkel of bij de dokter, probeer dan te onthouden dat haar werk nooit stopt en dat niemand ooit dankjewel zegt. Als je haar dag goed wilt maken, vertel haar dan dat ze het geweldig doet en dat haar kinderen haar op een dag dankbaar zullen zijn. Dat simpele gebaar van vriendelijkheid kan het verschil maken in de kijk van een SAHM op haar rol.

Aanbevolen: