Voorbeelden van middelbare schoolbiografieën

Inhoudsopgave:

Voorbeelden van middelbare schoolbiografieën
Voorbeelden van middelbare schoolbiografieën
Anonim
afstuderen
afstuderen

Je senior biografie is je laatste kans om een indruk achter te laten op je klasgenoten. Of je nu een atleet bent, alles over de boeken, of ergens daartussenin, je biografie is hoe mensen je decennia later zullen herinneren. De meeste scholen hebben enkele richtlijnen met betrekking tot de opmaak en inhoud van biografieën voor senioren, dus zorg ervoor dat u de richtlijnen van uw school raadpleegt en u eraan houdt.

Voorbeeldbiografie voor de atleet

Jenna Willis is lid van het varsity-basketb alteam en atletiekteam en is aanvoerder van het internationale zomervoetb alteam. Ze is vier jaar lang vrijwillig scheidsrechter geweest voor Maytown's Youth Soccer League. Jenna wil Coach Larsen bedanken omdat hij haar heeft geholpen het belang van teamwerk en nederigheid te leren kennen. Deze vaardigheden zullen worden meegenomen in haar toekomst, zowel op als buiten het veld. Jenna is van plan om in de herfst naar de State University te gaan, met een volledige sportbeurs. Ze studeert sportmanagement en haar uiteindelijke doel is het managen van de nabijgelegen Waytown Wailers.

Tips voor personalisatie

Atletische biografieën bevatten doorgaans informatie over sportdeelname en hoe in-the-game lessen het dagelijks leven hebben beïnvloed. Er zijn verschillende manieren om dit voorbeeld te nemen en het persoonlijk te maken.

  • Kies een citaat van een favoriete atleet dat je inspireert.
  • Vermeld alle sporten die je beoefent, evenals eventuele eliteteams waarin je hebt gespeeld of posities die je in die teams hebt bekleed.
  • Vermeld ervaring met het werken met sportbureaus of -organisaties.
  • Herken een coach of speler die een aanzienlijke impact op je leven heeft gehad.
  • Gebruik voornaamwoorden als 'ik' in plaats van je naam voor een minder formele toon.

Voorbeeldbiografie voor de geleerde

Als voorzitter van de hogere klas wil Geoffrey 'The Brain' Allen de hele studentengroep bedanken voor het toevertrouwen van hun laatste jaar op de middelbare school. Geoffrey is niet alleen een trots lid van de studentenregering, maar heeft ook alle vier de jaren van de middelbare school deelgenomen aan de Science Club, After School Book Worms en de Robotics Club. Hij heeft vijf jaar als wiskundeleraar op het basisonderwijs gewerkt. Geoffrey dankt zijn lerares uit de eerste klas, mevrouw Miller, voor het inspireren van zijn liefde voor leren en hoopt dit te belonen door ook lerares te worden. Hij gaat naar de Jackson University in New York om basisonderwijs te studeren.

Tips voor personalisatie

Geleerden zijn studenten die hun carrière op de middelbare school sterk op academici hebben gericht en van plan zijn dit pad in de toekomst voort te zetten.

  • Neem academische verenigingen, activiteiten en clubs op binnen en buiten school, zoals stages.
  • Gebruik een formele toon door je naam te gebruiken in plaats van voornaamwoorden.
  • Geef eer aan iemand die je heeft geïnspireerd om te leren.
  • Kies een citaat van een beroemde geleerde in je favoriete vakgebied.

Voorbeeld van een grappige biografie

senior portret
senior portret

Mijn talenten zijn eindelijk erkend met de titel 'Klasseclown.' Het is een levenslange droom van mij om van lachen een lach te maken. Ik zal de stenen uit de cafetaria die ‘pizza’ worden genoemd missen, en ik zal ook de herhaaldelijke klap in mijn gezicht tijdens de gymlessen missen. trefbal spellen. Als voorzitter van de Sleeps On Desks Society draag ik mijn verantwoordelijkheden over aan de nieuwe eerstejaarsstudent en mijn zusje, Mandy Nelson. Kijk uit wereld! Melissa 'Missy, Misty, Mel, Lissa, M, Bright Eyes' Nelson is op weg naar een hoekkantoor in de organisatie Future Couch Potatoes of America.

Tips voor personalisatie

Het schrijven van een humoristische biografie kan een uitdaging zijn, vooral als je probeert gepast en politiek correct genoeg te zijn voor een jaarboek op de middelbare school. Zoek naar manieren om grappig te zijn die niet denigrerend of vernederend zijn.

  • Houd rekening met standaard ervaringen op de middelbare school.
  • Laat je baan als komiek van de klas na aan een jongere leerling.
  • Voeg domme bijnamen toe.

Voorbeeld van een inspirerende biografie

De afgelopen vier jaar hebben mij gevormd tot een optimist gewapend met empathie. Ik zal me altijd de ochtendbijbelstudie in de First Church en de filosofiedebatten in de klas van mevrouw Rain herinneren. Ik wil mijn ouders, vrienden en schoolpersoneel bedanken voor hun hulp om de beste versie van mezelf te worden. Ik wil mijn gaven en talenten gebruiken om anderen in het leven te helpen. Mijn directe toekomst omvat onder meer een studie psychologie aan het St. Francis College ter voorbereiding op een carrière in counseling.

" Laten we niet moe worden in het goede doen, want op de juiste tijd zullen we een oogst binnenhalen als we niet opgeven." Galaten 6:9

Tips voor personalisatie

Een inspirerende biografie kan religieus, op geloof gebaseerd of filosofisch van aard zijn. Dit soort biografie is een geweldig middel om vriendelijkheid en hoop op een zinvolle manier te verspreiden.

  • Neem citaten uit de Schrift of religieuze citaten op.
  • Kies herinneringen met een emotionele connotatie.
  • Geef eer aan degenen die leiding hebben gegeven.
  • Bied gepersonaliseerde bemoedigende woorden voor toekomstige generaties.

Richtlijnen voor het schrijven van uw senior biografie

Elke school heeft een bepaald format voor senior biografieën. Vereisten zijn meestal afhankelijk van hoe het jaarboek is ingedeeld of de manier waarop de biografie kan worden gebruikt. Sommige scholen, zoals East Meadow High School, hebben specifieke regels, zoals het beperken van informatie tot minder dan 150 tekens en het weglaten van afkortingen. Anderen, zoals het Dudley-Charlton Regional School District, vragen senioren om een formulier in te vullen in plaats van de hele biografie te schrijven. Het is belangrijk om de richtlijnen voor jouw specifieke school te vinden voordat je probeert een biografie voor senioren te schrijven. Velen bevatten enkele of alle van de volgende informatie:

  • Volledige naam van de leerling
  • Deelname aan schoolclubs en sport
  • Buitenschoolse activiteiten buiten school
  • Favoriete herinneringen aan de middelbare school
  • Favoriete leraren
  • Favoriete onderwerpen
  • 'Bedankt' aan familie en vrienden
  • Citaat
  • Advies voor toekomstige studenten
  • College- en carrièreplannen voor de toekomst

Een senior biografie is een plek om de prestaties tot nu toe in het leven samen te vatten. Daarom is de toon doorgaans professioneler dan grappig. Het is echter belangrijk om persoonlijkheid in een biografie te verwerken. Eén manier om de geschiktheid van een biografie te beoordelen, is door je ouders deze te laten lezen voordat ze deze indienen.

Je beste beentje voorwaarts

Denk bij het schrijven van je senior biografie terug op de ervaringen die je de afgelopen vier jaar hebt gehad. Gebruik die waardevolle informatie uit je herinneringen om een uniek geschreven portret van jezelf te maken.

Aanbevolen: