Waarom ruikt mijn kamer? 13 onwelriekende redenen

Inhoudsopgave:

Waarom ruikt mijn kamer? 13 onwelriekende redenen
Waarom ruikt mijn kamer? 13 onwelriekende redenen
Anonim

Het is altijd een avontuur om in welke kamer dan ook de bron van geur te ontdekken. Hier leest u hoe u het snel kunt vinden.

Zonlicht op rommelig bed in huis
Zonlicht op rommelig bed in huis

Als je kinderen of huisdieren hebt, komen er voortdurend vreemde geuren voor. Het is een van die dingen waarbij de vage geur met een klein beetje je neus bereikt. Je loopt doelloos rond op zoek naar de dader, maar je kunt hem niet helemaal opsporen. Wees nooit bang, mijn vrienden. Er zijn een paar veel voorkomende stinkende boosdoeners die je de schuld kunt geven van slaapkamergeuren, van de stinkende sokken van je kind tot het kopje dat je vergeten bent. Ontdek waarom uw kamer stinkt en hoe u dit kunt oplossen. Want als het nu een beetje stinkt, zal het later nog veel stinken.

13 Geuren in de gemeenschappelijke ruimte en verwijderingsmethoden

Zelfs als je een ongerept huis hebt, begint een kamer zo nu en dan te stinken. Geuren in huis hebben vaak gemeenschappelijke bronnen, dus het vinden van de bron is de eerste stap in het elimineren van de geur.

Schimmel of meeldauw

Schimmel en meeldauw kunnen vrijwel overal groeien, van de onderkant van je vuile kledingmand tot vochtige muren. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention komt schimmel vaak voor rond lekkages. Controleer rond ramen of plafondtegels op schimmel. Als je het eenmaal hebt gevonden, wil je de schimmel verwijderen met behulp van een paar reinigingsmethoden. Sommige schimmelinfecties vereisen professionele schimmelverwijdering.

Kamerplanten

Als je een nieuwe geur opmerkt en je hebt kamerplanten in je kamer, controleer ze dan. Het kan zijn dat je ze te veel water geeft, waardoor een muffe geur ontstaat. Of misschien hebben ze schimmelproblemen. Het verwijderen van de kamerplant en het luchten van de kamer kan helpen.

Oude vlekken en lekkages

Van de frisdrank die op je vloer is gemorst tot het ijs dat je in je bed hebt laten vallen: vlekken en morsen horen bij het leven. We doen ons best om ze op te ruimen, maar soms blijven geuren hangen of duiken ze na een tijdje weer op. Geef uw tapijten, matrassen en ander slaapkamermeubilair een goede schoonmaakbeurt. Je merkt vrijwel onmiddellijk een frissere geur.

Huisdieren

Het is leuk om een klein, harig knuffelmaatje te hebben. Honden en katten ruiken echter niet het lekkerst. Ze kunnen geurtjes uit hun vacht en huid veroorzaken. Ze kunnen ook ongelukken krijgen op tapijten of beddengoed. Zodra u de bron van de geur van huisdierenvlekken heeft gevonden, kunt u witte azijn of andere doe-het-zelf-reinigers gebruiken om deze te verwijderen.

Stof

Stof is een van de belangrijkste boosdoeners van niet-identificeerbare stank in de lucht van uw kamer. Kijk eens rond naar je bijzettafeltjes en bed. Zie je veel stof? Stof ontstaat uit vuil, bacteriën, huidcellen, noem maar op. Gebruik dus eerst een microvezeldoek om het stof te verwijderen. Open vervolgens de ramen en laat frisse lucht binnen of sluit een luchtreiniger aan.

Vuile kleding en beddengoed

Zweet is een grote boosdoener van ongeïdentificeerde slaapkamergeuren, van het nachtelijk zweten dat je lakens absorberen tot je zweterige trainingskleding. Kijk eens naar je mand en beddengoed. Was uw trainingsbroeken en sportbeha's onmiddellijk in plaats van ze in de wasmand te doen. U kunt er ook aan denken om uw mand in een badkamer of een andere ruimte buiten uw slaapkamer te plaatsen als deze vaak stinkt. Het is ook belangrijk om uw beddengoed, inclusief kussenslopen, wekelijks te strippen en te wassen. Je zult je matras ook ongeveer elke zes maanden moeten schoonmaken en omdraaien.

Vuile vaat

Drukke dagen vereisen dat je eet wanneer je kunt. Zo belandt de vaat op jouw kamer. Zelfs vaat die er schoon uitziet en kan gaan stinken door bacteriën. Controleer je kamer op vuile vaat en haal ze eruit.

Prullenbak of prullenbak

Voedseldeeltjes veroorzaken schimmels en geuren. Verwijder al het afval uit uw kamer en controleer uw blikje. Nadat u uw vuilnisbak goed heeft schoongemaakt, wilt u de vuilniszak regelmatig vervangen. Gooi alleen papieren producten in het afval in uw slaapkamer om beschimmelde voedselgeuren te voorkomen.

Rook

Rook komt niet alleen uit sigaretten. De rookgeur kan ook uit je kleding komen als je rookt, maar kan ook afkomstig zijn van een houtkachel of pelletbrander. Voeg een luchtreiniger toe aan uw kamer om eventuele aanhoudende rookgeuren uit kachels te verwijderen. Was kleding met rooklucht onmiddellijk of bewaar deze in een andere kamer.

Nieuw meubilair

Heb je onlangs nieuw meubilair voor je slaapkamer gekocht? Meubels kunnen een geur afgeven, die meestal verband houdt met vluchtige organische stoffen. Het meubilair luchten is een van de beste manieren om de stank te verwijderen.

Verstopte oven- of airconditionerfilters

Het is belangrijk om de filters van uw airconditioner en oven regelmatig te controleren. Waarom? Omdat ze al het vuil, allergenen en stof opvangen dat je niet in huis wilt hebben. Dus als ze verstopt raken, gaan ze een geur afgeven. Als je een geur hebt, kun je nergens anders naar herleiden. Probeer uw oven of AC-filter schoon te maken of te vervangen.

Vuile luchtkanalen

Vrouw die de retourluchtopening schoonmaakt met een stofdoek
Vrouw die de retourluchtopening schoonmaakt met een stofdoek

Het reinigen van uw HVAC-systeem is belangrijk. Vuile ventilatieopeningen kunnen tot veel problemen leiden, waaronder vreemde geuren in uw kamer. Ruik aan uw ventilatieopening en kijk of de geur daar vandaan komt. Als dit het geval is, kunt u proberen uw luchtkanalen schoon te maken of een professionele HVAC-service te bellen.

Lichaamsgeur

De lichamen van tweens en tieners zijn voortdurend in verandering. Bovendien proberen ze grip te krijgen op de hygiënepraktijken. Lichaamsgeur kan dus ook een boosdoener zijn in een stinkende kamer. Zorg ervoor dat u de hygiënische praktijken volgt en indien nodig natuurlijke luchtverfrissers gebruikt.

Hoe u de oorzaak van een stinkende kamer kunt identificeren

Soms springt de boosdoener van de geur eruit en raakt je in de snuif. Het kan bijvoorbeeld een vies bord onder het bed van uw kind zijn. Het kan ook de prullenbak zijn. Andere geuren zijn niet zo eenvoudig op te sporen. Probeer deze tips uit om de bronnen van geuren te vinden en deze te elimineren.

  • Maak de hele kamer schoon, inclusief afstoffen, bed afhalen, afval buiten zetten en vloeren schoonmaken. Vergeet niet onder het bed, plafondventilatoren en beddengoed voor huisdieren.
  • Verplaats gordijnen, bedframes en tafels om te controleren op morsen of schimmel op vloeren en muren.
  • Controleer op schimmel op plafonds, plafondventilatoren of rond ventilatieopeningen.
  • Maak de gordijnen, jaloezieën en vensterbanken schoon. Stinkende smurrie kan in je raamsporen blijven hangen.
  • Controleer potplanten op schimmel of meeldauw.
  • Verwijder alle tapijten en maak ze schoon.
  • Tapijten stomen en hardhouten vloeren dweilen.
  • Klap je matras om en controleer je bedframe op stinkende plekken.
  • Open ramen om alles te luchten.
  • Doe zuiveringszout of koffie in kommen in de kamer om eventuele geuren uit de lucht te verwijderen.
  • Spuit een doe-het-zelf-luchtreiniger.

Kamergeuren opsporen

Kamergeuren ontstaan niet zomaar van de ene op de andere dag. Normaal gesproken bouwen ze zich op. Ook word je na een tijdje een beetje neusblind voor geuren. Dus als je thuiskomt van je werk en een vreemde geur in je kamer opmerkt, wil je de dader vinden en deze uitroeien.

Aanbevolen: