Decorideeën voor Indiase restaurants

Inhoudsopgave:

Decorideeën voor Indiase restaurants
Decorideeën voor Indiase restaurants
Anonim
Texturen gebruikt in het interieur van restaurant
Texturen gebruikt in het interieur van restaurant

Een authentiek Indiaas restaurant moet de exotische weelde uitstralen die te vinden is in Indiaas geïnspireerde interieurs. Warme, levendige kleuren en textuurlagen zorgen voor een aantrekkelijke sfeer die bezoekers uitnodigt om binnen te komen en zich op hun gemak te voelen.

Bepaal de sfeer met kleur

Rode tinten gebruikt in het interieur van restaurant
Rode tinten gebruikt in het interieur van restaurant

Een van de belangrijkste elementen van Indiaas design is kleur. Heldere juweeltinten gemengd met vurige aardetinten creëren onvergetelijk rijke paletten. Bedek de muren in karmozijnrood of verbrand oranje. Rood stimuleert de eetlust, terwijl oranje het gesprek stimuleert.

Kleurwasmuren

Als je niet tussen de twee kunt kiezen, gebruik ze dan allebei. Begin met het oranje schilderen van de muur. Meng vervolgens de donkerder rode kleur met een glazuur en was de muur met een doek, verfkwast of natuurlijke zeespons. Elke methode produceert een iets ander effect van neptextuur, waardoor diepte en interesse in de afwerking ontstaat.

Juwelen en metallic tinten

Verwerk juweelkleurige tinten blauw, groen en violet in stoffen of glasaccenten. Gebruik metaalachtige tinten goud of koper op geschilderde architectonische details om een gevoel van pracht op te roepen. De met koper geschilderde pilaren en de getextureerde rode accentmuur van HGTV zouden goed werken in een restaurantomgeving.

Textuur met textiel

Textiel gebruikt in het interieur van het restaurant
Textiel gebruikt in het interieur van het restaurant

Getextureerde muren zijn nog maar het begin van een ontwerpstijl die tastbare elementen omarmt. India staat bekend als een van de grootste textielproducenten ter wereld. Indiase stof is voornamelijk geweven van katoen of zijde en wordt vaak verfraaid met borduurwerk, goud- of zilvermetaaldraad, kralen, juwelen of kleine spiegels.

Indiase ambachtslieden beheersten de techniek van het behandelen van stof om kleurstoffen te accepteren en eraan te binden voor veerkrachtige, duurzame kleuren. Ze gebruiken ook verschillende complexe technieken om tie-dye-patronen en blokafdrukken te creëren, gemaakt door met de hand stof te stempelen met ingewikkeld gesneden blokken hout.

Saris en beddengoed

Kleurrijke Indiase sari's worden, als ze niet als accessoire worden gedragen, vaak verwerkt tot prachtige decoratieartikelen. Huur een naaister in om van sari's gordijnen, tafelkleden of tafellopers te maken. Gebruik vintage sari’s voor unieke bekleding van stoelen of banken. Je kunt ook tafels en ramen opfleuren met linnengoed met blokprint.

Tapijten, wandtapijten en kussens

Bedek de vloer met handgeknoopte Indiase tapijten, die goed bestand zijn tegen druk verkeer. Plaats indien mogelijk zitbanken in cabines of in grote hoektafels, versierd met geborduurde accentkussens. Lijst Indiase stof in als kunst aan de muur of hang kleurrijke Indiase wandtapijten aan de muur.

  • Vind tafelkleden en gordijnen met blokprint bij Saffron Marigold.
  • Ga voor handgeknoopte vloerkleden naar JAIPUR.
  • India Arts, LLC heeft een gevarieerde selectie wandkleden en wandtapijten.

Handgesneden meubeldetails

Gesneden decoratief scherm
Gesneden decoratief scherm

Een restaurant vullen met ingewikkeld uitgesneden Indiase tafels en stoelen zou voor velen onbetaalbaar zijn, maar het toevoegen van een paar met de hand gesneden accentstukken kan precies het juiste vleugje culturele flair toevoegen.

Scheid bijvoorbeeld de wachtruimte in de foyer van de eetkamer met een handgesneden palissanderscherm of plaats er een om lelijke uitzichten op de keuken te verbergen. Klanten vinden het misschien niet zo erg om op een tafel te wachten als ze op een met de hand gesneden teak- of palissanderhouten bank, loveseat, ligbed of elegante fauteuil zitten.

Presenteer een indrukwekkende entree met handgesneden houten panelen op de deur die naar uw Indiase restaurant leidt.

  • DesiClik biedt handgesneden banken, bedden, stoelen en meer.
  • Bezoek Indian Antiques voor handgesneden deuren, Indiase palissanderhouten schermen en handgesneden palissandermeubels.

Exotische verlichting

Hangende lantaarns in restaurant
Hangende lantaarns in restaurant

Intieme verlichting in een restaurant creëert een sfeer van romantiek en ontspanning. Het is belangrijk dat verlichting zowel voor mensen als voor eten flatterend is, zodat gasten zich op hun gemak voelen tijdens het eten.

Marokkaanse hangers en lantaarns

Voor aantrekkelijke accentverlichting kunt u hanglantaarns ophangen. Veel stijlen Marokkaanse hangers passen perfect bij de ingewikkelde patronen en levendige kleuren van een inrichting in Indiase stijl. Kleine Marokkaanse kaarslantaarns zijn uitstekende accentverlichting op tafelbladen.

Vind Marokkaanse hangers en kaarslantaarns bij Tazi Designs

Richtingverlichting

Om ervoor te zorgen dat u overal voldoende verlichting heeft, moet u mogelijk ook bovenrailverlichting installeren. Plaats elke afzonderlijke armatuur ter dekking van tafels, donkere plekken in de kamer of om andere decoratieve accenten, zoals kunst aan de muur, te accentueren. Installeer dimmers om de verlichting naar behoefte te regelen.

Lumens heeft een ruime keuze aan railverlichtingssets en individuele railverlichtingscomponenten

Accenten en accessoires

Verbeter een authentieke sfeer met culturele iconen van India. Indiase kunst is doordrenkt met spirituele symboliek, oude tradities en exotische mystiek.

Gebeeldhouwde vormen

Shiva-sculptuur
Shiva-sculptuur

Sculpturen van hindoegoden hebben een belangrijke spirituele betekenis voor de kunstenaars die ze maken en voor degenen die ze gebruiken om te mediteren of te aanbidden. Gemaakt van steen of metaal, inclusief beeldjes zoals:

  • Ganesha - Met het hoofd van een olifant en vier armen is Ganesha een gemakkelijk herkenbare godheid.
  • Krishna - Als een zeer aanbeden God in India, wordt Krishna vaak afgebeeld terwijl hij op zijn fluit speelt.
  • Shiva - Er wordt aangenomen dat Shiva voorbij geslacht en vorm gaat, een echte opperste entiteit vertegenwoordigd in vele abstracte en mensachtige vormen.
  • Vishnu - Deze godheid heeft drie typische houdingen: rechtop staan en zijn attributen van een schelp, wiel, knots en lotus in zijn vier armen houden, zitten en liggen.
  • De godin - Deze vrouwelijke godheid, ook wel simpelweg 'Moeder', Mata, Mataji of Ma genoemd, heeft meerdere ledematen, aliassen en vormen.

Schilderijen

Batikschilderijen zijn indrukwekkende kunst aan de muur. Het ontwerp is gemaakt met behulp van een negatieve verftechniek. Delen van de stof zijn bedekt met was, waardoor de kleurstof op die plekken niet in de stof kan doordringen. Zodra de gesmolten was op de stof is aangebracht, wordt deze in ijskoude kleurstof gedompeld, waardoor er minuscule scheurtjes in de was ontstaan. Hierdoor ontstaan fijne kleuraders die door het ontwerp lopen, waardoor het Batik-schilderij zijn karakteristieke uiterlijk krijgt.

Volkskunstschilderijen zijn voorzien van de traditionele versieringen die te vinden zijn in prehistorische schilderijen. Zorgvuldig ingewikkelde details symboliseren magische rituelen of verhalende verhalen uit oude Indiase heldendichten.

  • Vind hindoeïstische sculpturen, batikschilderijen, volkskunstschilderijen en meer bij Exotic India.
  • Tara Design biedt een breed scala aan Indiase sculpturen, spiegels, glazen flessen, gesneden dozen en kleurrijk beschilderde kaarsenborden.

Houd het stijlvol

Hoewel je interieur de cultuur en levensstijl van India moet vertegenwoordigen, mag je de eetkamer niet te vol maken met te veel accenten. De meeste Indiase kunst is van nature kleurrijk en ingewikkeld, wat betekent dat je met een klein beetje al een heel eind komt.

Aanbevolen: