Veganistisch chocoladetaartrecept voor zoete voeding

Inhoudsopgave:

Veganistisch chocoladetaartrecept voor zoete voeding
Veganistisch chocoladetaartrecept voor zoete voeding
Anonim
Veganistische chocoladetaart
Veganistische chocoladetaart

Veganisten sluiten dierlijke bijproducten - zoals eieren, boter en melk, veel voorkomende basisproducten in veel taartrecepten - uit van hun dieet. Gelukkig kan zelfs de meest toegewijde veganist, door enkele eenvoudige vervangingen te maken, zijn chocoladetaart eten en deze ook opeten! Deze heerlijke cake levert 10 porties chocoladelekkernijen op.

Ingrediënten:

  • 1 1/2 kopjes amandelmelk
  • 2 theelepels gedistilleerde witte azijn
  • 1 1/4 kopjes ongezoete appelmoes
  • 1/2 kopje sterke koffie, gekoeld
  • 2/3 kop gesmolten kokosolie
  • 2 theelepel puur vanille-extract
  • 2 kopjes plus 2 eetlepels bloem
  • 1 1/3 kopjes suiker
  • 1 kopje ongezoet cacaopoeder
  • 2 theelepels zuiveringszout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout

Routebeschrijving

  1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.
  2. Spuit twee ronde bakvormen van 20 cm lichtjes in met anti-aanbakspray, bestrooi met cacaopoeder en schud het overtollige materiaal eruit. Zet pannen opzij voor later gebruik.
  3. Combineer de amandelmelk en azijn in een grote mengkom en laat minimaal vijf minuten rusten, of tot het mengsel ingedikt is.
  4. Voeg olie, koffie, vanille-extract en appelmoes toe aan het melkmengsel en klop tot het schuimig is.
  5. Voeg bloem, suiker, cacaopoeder, zuiveringszout, bakpoeder en zout toe aan de natte ingrediënten en meng tot alles goed gemengd is.
  6. Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over twee bakvormen.
  7. Bak 25 tot 30 minuten, of tot een tandenstoker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
  8. Laat de taarten op een bakrooster rusten tot ze volledig zijn afgekoeld en bestrijk ze vervolgens met veganistisch glazuur van chocolade of roomkaas.

Wissels

Individuen die geïnteresseerd zijn in het omzetten van hun eigen recept voor chocoladetaart in een veganistisch alternatief, moeten doorgaans alternatieven voor eieren, boter en melk of karnemelk vinden.

Eieren

Als het gaat om het vinden van een vervanging voor eieren in een recept voor chocoladetaart, is de lucht bijna de limiet. People for the Ethical Treatment of Animals merkt zelfs op dat één banaan of een kwart kopje appelmoes effectief elk ei kan vervangen dat nodig is in een recept voor chocoladetaart. Mensen die deze ingrediënten niet bij de hand hebben, kunnen ook aardappelzetmeel, aardappelpuree, pompoen, pompoen of dadelpuree gebruiken.

Boter

Kokosolie is een geweldig alternatief voor boter als het gaat om bakken, meldt VegNews, omdat het de dikte nabootst die traditioneel wordt bereikt door boter in gebak. Canola-olie, margarine en zelfs aardnoten zijn ook een veilige gok als het gaat om het vervangen van boter in een recept voor chocoladetaart. Gebruik dezelfde hoeveelheid van deze ingrediënten als boter voor een optimaal resultaat als het gaat om het bakken van een veganistische chocoladetaart.

Melk/Karnemelk

Melk is misschien wel een van de gemakkelijkste veganistische vervangers om te maken, merkt VegNews op, omdat er al zoveel smakelijke alternatieven op de markt verkrijgbaar zijn. Gebruik soja-, rijst-, amandel- of kokosmelk in dezelfde hoeveelheden als gewone melk in een veganistisch chocoladetaartrecept.

Als je favoriete recept voor chocoladetaart karnemelk nodig heeft, wees dan niet bang. Om één kopje karnemelk te maken, voegt u eenvoudigweg een eetlepel gedistilleerde witte azijn toe aan een kopje soja-, rijst-, amandel- of kokosmelk en laat u dit vijf minuten rusten voordat u het in het recept verwerkt. Door deze rustperiode kan de azijn inwerken op de melk, waardoor deze dikker wordt en een textuur ontstaat die dichter bij die van traditionele karnemelk ligt.

Fluitje van een cent

Een stuk chocoladetaart is de perfecte afsluiting van elke ma altijd. Gelukkig kunnen veganisten van deze smakelijke traktatie genieten door een recept te volgen dat is aangepast om eieren, boter en melk uit te sluiten. Probeer het tijdens je volgende etentje - de kans is groot dat je gasten niet eens zullen weten dat het vegan is!

Aanbevolen: