Zelf veganistisch ijs maken (met gemak)

Inhoudsopgave:

Zelf veganistisch ijs maken (met gemak)
Zelf veganistisch ijs maken (met gemak)
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Veganisten voelen zich misschien verstoken van de zoetheid en romigheid van ijs, maar dat hoeft niet het geval te zijn. In veel recepten voor de traktatie wordt zuivel weggelaten en wordt dezelfde zoete smaak gecreëerd voor uw favoriete smaken. Naast veganistische ijsrecepten zijn er zelfs rauwe recepten die volledig verse ingrediënten gebruiken om de dromerige smaak van ijs na te bootsen. Verwen uw zoetekauw en probeer er vandaag nog een.

Veganistisch ijs maken

Veganistisch ijs vervangt doorgaans soja- of notenmelk door zuivelroom of melk. Veel veganisten houden ook van sorbet en bevroren fruittraktaties, die de drang naar iets kouds en zoets op een warme zomerdag kunnen stillen.

Eenvoudig veganistisch vanille-ijs

Dit eenvoudige vanillerecept gebruikt slechts een handvol ingrediënten en vereist geen ijsmachine. Het enige wat je nodig hebt is een blender, een diepvriescontainer en de ingrediënten.

Ingrediënten

  • 3/4 c. sojamelk (vanille of naturel)
  • 1/4 c. plantaardige olie
  • 4 T.fructose
  • 4-8 druppels vanille-extract (gebruik 8 druppels als je gewone sojamelk gebruikt)

Routebeschrijving

  1. Meng de sojamelk ongeveer een minuut met plantaardige olie
  2. Voeg de fructose toe
  3. Nog een minuut mixen
  4. Giet het mengsel in de diepvriescontainer en voeg vanille toe aan de bovenkant.
  5. Bevries het ijs tot het de gewenste consistentie heeft bereikt. Het moet naar vanille-ijs smaken. Er kunnen wat ijskristallen op de bodem van de container zitten; maak het ijs gewoon zacht en mix of pureer het tot het goed gemengd is, of geniet van de kristallen zoals ze zijn.

Fructose is een zoetstof afgeleid van fruit. Je kunt ook experimenteren met gewone tafelsuiker of andere zoetstoffen, maar let tijdens het blenden op de zoetheid en verhoudingen.

Kokosnoot veganistisch ijs

Dit recept vereist enige planning vooraf om de kom van tevoren te laten afkoelen, maar het is de moeite waard. Vetten in de kokosmelk geven de lekkernij een extra romige consistentie.

Ingrediënten

  • 2 blikjes kokosmelk (ongeveer 30 oz. totaal)
  • 1 c. suiker
  • 1 theelepel. amandel- of vanille-extract

Routebeschrijving

Plaats een diepvriesbestendige kom in de vriezer en bewaar deze daar een nacht. Je wilt dat de kom zo koud mogelijk is. Wanneer je klaar bent om het recept te maken:

  1. Doe de kokosmelk, suiker en vanille in een blender
  2. Meng het mengsel op hoge snelheid
  3. Giet het in de gekoelde kom
  4. Bevries het ijs tot het de gewenste consistentie heeft bereikt. Je kunt ook een ijsmachine gebruiken om het recept af te maken.

Rauwe veganistische ijsrecepten

Rauwe veganisten eten geen voedsel dat warmer is dan ongeveer 116 tot 118 graden Fahrenheit. Je kunt desserts maken met een romige consistentie door alleen fruit en je vriezer te gebruiken die voldoen aan een rauw veganistisch dieet.

Rauwe veganistische banaan "crème"

Neem een of twee zeer rijpe bananen, schil ze, snijd ze in plakjes en plaats ze in een diepvriescontainer. Vries de bananen een dag in, doe de bevroren plakjes banaan in een hogesnelheidsblender en mix tot een gladde massa. Het resultaat is een bananencrème op fruitbasis die alleen echt fruit bevat, geen zuivelproducten en een heerlijke smaak!

Banaan-Aardbeienijs

Volg het bovenstaande recept, maar voeg 1 kopje bevroren aardbeien toe aan de bananen als je ze mengt.

Meer tips voor het maken van veganistisch ijs

Het feit dat je een speciaal dieet volgt, betekent niet dat je jezelf iets moet ontzeggen! Rauwe veganisten en veganisten die gekookt voedsel eten, kunnen online nog veel meer recepten en inspiratie vinden, evenals boeken die uitsluitend gewijd zijn aan het maken van zuivelvrij ijs.

  • VegWeb bevat door lezers ingediende recepten. Er zijn recepten voor ijs op fruitbasis, tofu- en sojamelkijs, sorbets en meer.
  • Vegan Ice Cream Paradise is een blog exclusief gewijd aan veganistisch ijs en biedt tips en meer.
  • Clean, Green, and Simple biedt tips voor het maken van veganistisch ijs zonder blender.
  • Probeer The Vegan Scoop, een boek van Wheeler del Torro met 150 recepten voor veganistisch ijs.

Veganistische ijsrecepten bieden verrassend eenvoudige manieren om romige, zoete desserts te maken. Als je de bevroren fruitpops beu bent, probeer dan vandaag nog een zuivelvrij recept.

Aanbevolen: