Landschapsfoto's in de voortuin

Inhoudsopgave:

Landschapsfoto's in de voortuin
Landschapsfoto's in de voortuin
Anonim

De voordeur inlijsten

Afbeelding
Afbeelding

De voordeur is het middelpunt waar alle andere elementen van de voortuin om draaien. Hier stroomt de kronkelige grens tussen het gazon en het bloembed richting de deur en prachtige berkenbomen omlijsten deze met informele symmetrie.

Een eenvoudige aanpak

Afbeelding
Afbeelding

Rechte lijnen en rechte hoeken hebben een plaats in het ontwerp van de voortuin. Vooral als de oprit tot aan de achterkant van de woning loopt, is een stevig, direct pad naar de straat van functioneel belang. In deze tuin vormt de plaatsing van een kornoelje een aanvulling op de formele entree en brengt het de asymmetrische vorm van het huis in evenwicht.

Meerdere lagen en losse lijnen

Afbeelding
Afbeelding

Visuele diepte wordt bereikt met meerdere lagen vegetatie en gebogen lijnen. Dit landschap heeft veel vegetatie en nulsymmetrie, een mooie balans in de formele architectuur van het huis. Vaardig snoeien is belangrijk om elke groep planten in een afgebakende ruimte te houden om te voorkomen dat het landschap er rommelig uitziet.

Accentueer de verticale

Afbeelding
Afbeelding

De gevel van dit huis zou onvolledig zijn zonder het paar blauwe sparren die een grote verticale nis vullen. Ze hebben precies de juiste maat en kleur en hun conische vorm wordt mooi weerspiegeld met de twee groenblijvende planten die de voordeur omlijsten.

Match de architectuur van het huis

Afbeelding
Afbeelding

Een weerbarstige cottage-tuin is de beste aanvulling op een schilderachtig landhuis, en een huis met Japanse architectonische elementen moet worden gecombineerd met een Aziatisch geïnspireerd landschap. Deze voortuin demonstreert dit principe perfect, door bromelia's en dor ogende palmen te combineren met de terracotta dakpannen en de stucwerkgevel van het huis.

Beeld de aarde

Afbeelding
Afbeelding

Vlakke landschappen lonken om een heuvel en hier en daar een duik om de zaken interessanter te maken en om een verscheidenheid aan nissen voor planten en andere landschapselementen te creëren. Deze voortuin belichaamt het idee op een dramatische manier door gigantische rotsblokken te gebruiken om een kleine heuvel te omlijsten, beplant met een grot van berkenbomen.

Smaakvolle terrassen

Afbeelding
Afbeelding

Waar het landschap een helling heeft, verdeel het dan creatief met kleine keermuurtjes. Hier heeft het gebruik van natuursteen ingewikkelde rondingen en een vloeiende interface met paden en plantenbakken mogelijk gemaakt. In elkaar grijpende betonblokken zijn een andere optie om hetzelfde effect te bereiken.

Rechte lijnen verzachten

Afbeelding
Afbeelding

Huizen, trottoirs, opritten en heklijnen komen meestal in rechte lijnen met veel rechte hoeken, waardoor plantenontwerp de plek is om al die harde randen te verzachten. Dit eenvoudige voorbeeld laat zien hoe de gebogen grens tussen twee beplantingsgebieden een aangename aanvulling is op de rechte lijnen van het huis.

Landschapsarchitectuur tot aan de voordeur

Afbeelding
Afbeelding

Containerbeplantingen op de veranda zorgen voor een vloeiende overgang tussen de tuin en de voordeur. Gebruik potten, plantenbakken en urnen die passen bij de buiteninrichting van het huis en vul ze met een combinatie van groenblijvende vaste planten en eenjarige bloemen, zodat u ze het hele jaar door kunt laten zien.

Hoeken vullen met kleur

Afbeelding
Afbeelding

Lege rechte hoeken, bijvoorbeeld waar het gazon de oprit en de straat ontmoet, nodigen uit tot een centraal punt. Dit kan de vorm aannemen van een brievenbus omgeven door een kleurrijk bed met eenjarige bloemen, of, zoals deze tuin laat zien, het is de perfecte locatie voor een kleine bloeiende boom.

Markeer het huis met planten

Afbeelding
Afbeelding

Planten in de voortuin hoeven niet beperkt te blijven tot het kweken op de grond, omdat het huis zelf kan dienen als canvas voor vegetatie. Dit werkt het beste als de planten zo worden getraind dat ze evenwijdig lopen aan de architectonische lijnen van het huis, zoals hier te zien is met een enorme blauweregen die over de veranda hangt.

Gebruik de hardscape optimaal

Afbeelding
Afbeelding

De niet-plantaardige componenten van de voortuin - de oprit, paden, hekken, prieel, muren, enz., gezamenlijk bekend als de hardscape - zijn belangrijke elementen van het algehele ontwerp en moeten worden gecoördineerd zodat ze bij de buitenkant passen van het huis, zoals te zien in dit historische bakstenen huis met een rustieke, met baksteen geplaveide oprit. In zeer kleine voortuinen kan de hardscape het dominante kenmerk zijn, dus het loont de moeite om er het beste van te maken.