De Hustle-dansstappen

Inhoudsopgave:

De Hustle-dansstappen
De Hustle-dansstappen
Anonim
Travolta stapt uit de Hustle
Travolta stapt uit de Hustle

De Hustle-dans heeft veel variaties. De line dance-versie van Saturday Night Fever is een van de meest voorkomende ter wereld. Deze discodans heeft zijn weg gevonden naar dansvloeren in discoclubs en zelfs in tv-shows als Dancing With the Stars. Met de volgende stapsgewijze handleiding voor de Hustle-lijndans sta je in vrijwel geen tijd op de dansvloer.

Basis Hustle danspasjes

Het eerste dat je moet weten over deze versie is dat het een herhalende dans is, uitgevoerd door solodansers. Dat betekent dat u geen partner hoeft te hebben, anders kunt u er honderden hebben; zolang jullie allemaal in dezelfde richting kijken, zal het er geweldig uitzien. Je hebt ook geen speciale kleding, schoenen of dansvloer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een stevige discobeat en je bent klaar om te grooven.

1. Vooruit en achteruit

Ga met je voeten tegen elkaar staan, met je handen langs je lichaam. Ga achteruit met je rechtervoet, dan met je linkervoet en dan met je rechtervoet, en eindig door je voeten weer bij elkaar te brengen. Dit is een loopstap waardoor je ongeveer één tot anderhalve meter verwijderd bent van waar je begon. Als je wat vrolijke armbewegingen wilt toevoegen of met je heupen wilt bewegen, is dat prima, maar het is ook prima om gewoon achteruit te lopen op het ritme van de muziek.

Vervolgens ga je het omkeren, stap naar voren met je linkervoet en doe dezelfde drie stappen, ga naar voren en breng je rechtervoet naar elkaar toe. Je zou nu in precies dezelfde positie moeten zijn als toen je begon.

2. Draai in drie stappen en klap

Nu ga je nog een driestapscombinatie doen, maar deze keer ga je in plaats van vooruit en achteruit naar rechts en dan weer naar links. Stap met uw rechtervoet opzij (slechts een middelgrote stap), waarbij u de teen naar de zijkant wijst, zodat uw lichaam begint te draaien. Laat die draai doorgaan door je linkervoet naar de overkant te brengen en naar achteren te wijzen (zodat je even naar achteren kijkt). Je kunt dan je rechtervoet achter je bewegen, je laten ronddragen door het momentum, en dan de draai van drie stappen voltooien door met je handen over je rechterschouder te klappen. Je linkervoet komt tegelijkertijd naast je rechtervoet te rusten.

Het volgende deel van de dans keert de draai om, stapt met links naar buiten, draait je lichaam over drie stappen en brengt uiteindelijk je rechtervoet naast je linkerkant (op dezelfde plek als waar je de dans begon) met een klap deze keer over je linkerschouder. Sommige mensen zullen de klap aan elke kant verfraaien met een klein punt van de linker- of rechtervoet opzij, maar als je net begint met dansen, concentreer je dan op het gewoon op de maat stappen en bewaar de mooie dingen voor later.

3. Travolta

Nu is het tijd voor de iconische zet die John Travolta voor altijd in de discodansgeschiedenis plaatste na de film Saturday Night Fever.

  1. Stap met je rechtervoet naar buiten, zodat je voeten iets meer dan schouderbreedte uit elkaar staan. Leg tegelijkertijd uw linkerhand op uw heup en richt uw rechterhand omhoog en naar rechts in de lucht. Je lichaam zal je gewicht van nature naar rechts wiegen, en het is prima om dat wiebelen een beetje te benadrukken, vooral in je heupen.
  2. Zonder uw voeten te bewegen, laat u uw lichaamsgewicht verschuiven zodat het grotendeels op uw linkervoet rust, en brengt u uw rechter wijzende hand diagonaal naar beneden over uw lichaam, zodat deze naar de grond wijst. Nogmaals, dit zou een bochtige, soepele beweging van het hele lichaam moeten zijn. Je linkerhand blijft op je heup.
  3. Zet uw lichaamsgewicht terug op de rechtervoet en herhaal deze twee stappen opnieuw.

4. Broodje en Kip

Voor de volgende twee bewegingen ga je door met het heen en weer bewegen van het gewicht, waarbij je door de rol in je heupen je lichaam ongeveer 45 graden naar rechts en links laat draaien. Eerst ga je 'rollen', wat betekent dat je onderarmen evenwijdig aan de vloer worden gehouden, de ellebogen gebogen en om elkaar heen gedraaid alsof je een heel lange papieren handdoek oprolt. Deze rollende beweging duurt twee tellen terwijl je gewicht naar rechts en naar links verschuift.

De "kip" is eigenlijk een borstisolatie, waarbij je armen naar je zij bewegen terwijl je je borstbeen naar buiten duwt. Dit kan zo subtiel of zo sterk zijn als je wilt, zolang het maar op de maat is. Net als bij de rol doe je dit gedurende twee tellen, één keer aan elke kant.

5. Kwartslag met rechtervoet

Het laatste deel van de basisdanspas gaat helemaal over de rechtervoet.

  1. Stap naar voren met de rechtervoet en raak met de teen de grond voor je aan zonder er enig gewicht op te verplaatsen.
  2. Ga achteruit met de rechtervoet en raak met je teen de vloer achter je aan.
  3. Stap opzij en raak opnieuw de vloer aan met het puntje van je teen (dit zijn allemaal geweldige kansen om te pronken met je benen, je geweldige schoenen, of op een andere manier te flirten met de mensen om je heen).
  4. Terwijl je je rechtervoet terug naar links brengt, laat je het momentum je lichaam een kwartslag naar links draaien, zodat je nu 90 graden tegen de klok in kijkt vanaf waar je begon.

Op dit punt heb je de basisstappen voltooid, kijkt iedereen in dezelfde richting en ben je klaar om helemaal opnieuw te beginnen! De dans herha alt zich eenvoudig totdat het nummer dat wordt gespeeld is afgelopen, en het geeft mensen veel kansen om met hun eigen bewegingen te spelen en waanzinnig met elkaar te flirten.

Drukte naar beneden

Nu je stapsgewijze instructies hebt voor deze versie van de Hustle, is het tijd om wat muziek op te zetten en het uit te proberen. Je kunt het eerst rustig aan doen en dan proberen het te versnellen door een van de vele video's over de Hustle op YouTube te volgen. Een andere manier om het te leren is door naar een club te gaan waar de Hustle wordt gespeeld en samen met de rest van de dansers te volgen. Hoewel je in het begin misschien een fout maakt, is het een makkelijke dans om gaandeweg uit te vinden en weer mee te doen als je weer op de been bent.

Onthoud dat het hele doel van de Hustle is om plezier te hebben met de danspasjes en te genieten van het simpele plezier van samen bewegen op de dansvloer.