Smelt ijs & Sneeuw snel met deze eenvoudige doe-het-zelf-methoden

Inhoudsopgave:

Smelt ijs & Sneeuw snel met deze eenvoudige doe-het-zelf-methoden
Smelt ijs & Sneeuw snel met deze eenvoudige doe-het-zelf-methoden
Anonim

Je hoeft geen commerciële ijssmelt te gebruiken om sneeuw en ijs te verwijderen. Bekijk deze alternatieve methoden die echt werken!

De voorruit ontdooien met een anti-ijsspray
De voorruit ontdooien met een anti-ijsspray

Soms heeft de meteoroloog het mis, en word je wakker met een paar centimeter natte sneeuw. Als je geen ijssmelter bij de hand hebt en je de ambitie om te scheppen bent kwijtgeraakt (of die überhaupt nooit hebt gehad), zit je misschien wanhopig naar je oprit te staren en vraag je je af hoe je ijs en sneeuw snel kunt laten smelten met zo weinig mogelijk water. poging. Met een paar eenvoudige doe-het-zelf-recepten kun je sneeuw en ijs snel en veilig laten smelten, zodat je verder kunt met je leven.

Eenvoudige doe-het-zelfrecepten om ijs en sneeuw snel te laten smelten

Een van de beste manieren om sneeuw te smelten is steenzout, maar als je verrast wordt door een bizarre sneeuwstorm, heb je dat niet altijd bij de hand. Je kunt ook tafel- of koosjer zout vervangen door ijssmelt, maar het kost een hoop geld om de hoeveelheid te kopen die je nodig hebt. Gelukkig kun je je bedrijfsresultaten beschermen met doe-het-zelf-sneeuwsmelt waarbij ingrediënten en materialen worden gebruikt die al bij je thuis zijn ingesneeuwd.

Afwasmiddel en ontsmettingsalcohol

Dit is een van mijn favoriete methoden omdat het werkt op sneeuw en ijs, en het is gemakkelijk in grote hoeveelheden te maken en veilig voor honden. Vergeet niet om de vloeistof weg te duwen nadat het ijs is gesmolten, zodat het niet opnieuw bevriest op uw veranda. Je kunt deze methode ook op je voorruit gebruiken om je wat schrapen te besparen.

  1. Meng 8 kopjes kokend water, 7-8 druppels Blue Dawn afwasmiddel en ¼ kopje ontsmettingsalcohol.
  2. Giet het op je terras of trottoir.
  3. Gebruik een sneeuwschep om eventueel achtergebleven ijs of sneeuw weg te duwen.

Pro tip:Doe het in een spuitfles en spuit het weg om uw autoruiten snel te ontdooien.

Witte Azijn

Ontsmettingsalcohol en afwasmiddel zijn mijn favoriete bezigheden, omdat het snel en goedkoop is, maar je kunt ook witte azijn gebruiken om ijs te smelten.

  1. Meng een verhouding van 2:1 witte azijn met heet water. (Maak een kleine batch voor auto's of een grote batch voor trottoirs en veranda's.)
  2. Giet over de sneeuw en het ijs.
  3. Zorg ervoor dat je de resterende vloeistof of sneeuwbrij wegduwt met een sneeuwschep, zodat deze niet opnieuw bevriest.

Pro tip: Deze methode werkt ook goed als je het op de veranda of het trottoir spuit wanneer je sneeuw of ijzige vorst verwacht.

As en witte azijn

Heeft u een hout- of pelletkachel? Dan heb je natuurlijke ijssmelt die je momenteel weggooit. Deze methode is niet alleen doe-het-zelf en effectief, maar ook veilig voor je planten en huisdieren.

  1. Verzamel twee kopjes as uit je open haard.
  2. Vul een emmer van een liter voor de helft met water.
  3. Doe de as erbij en laat het een nacht bezinken.
  4. Zef grote stukken as van de bovenkant.
  5. Giet het aswater in een nieuwe container.
  6. Voeg twee kopjes witte azijn toe aan het aswater en meng goed.
  7. Voeg het toe aan een spuitfles en spuit het ijs of gooi het uit de emmer op de plekken die je moet ontdooien.

Hete as

Tijd (of misschien is het geduld) is nooit mijn vriend geweest. Daarom is het moeilijk om een nacht te wachten tot een mengsel dingen smelt. Wacht dus niet. Trek de as rechtstreeks uit de haard en strooi deze over de sneeuw. Je wilt niet dat de kolen roodgloeiend zijn, maar warme kolen zijn zeer effectief in het smelten van ijs op opritten, stenen, enz. Het zwart van de as zorgt er ook voor dat de sneeuw in dat gebied smelt omdat het de hitte van de zon absorbeert.

Andere doe-het-zelf-methoden om ijs te smelten

Er zijn dus niet veel doe-het-zelf-methoden die sneeuw snel laten smelten. De hierboven genoemde zijn vrijwel alles, en zelfs sommige hiervan halen misschien niet de snelheid van commerciële ijssmelt. Als je echter het snelle uit de vergelijking ha alt, kun je verschillende doe-het-zelf-trucs vinden om ijs te smelten en je puppy's en planten te redden. Maar je zult je koffie en misschien een boek willen pakken, omdat het verwerken van veel hiervan enige tijd in beslag zal nemen.

  • Zuiveringszout - Strooi royaal zuiveringszout op de loopbrug en laat het inwerken. Het voegt ook een beetje grip toe.
  • Sugar - Aanbrengen op kleine gebieden. Het reageert hetzelfde als zout.
  • Soda - Coca-Cola light werkt het beste. Gewoon dumpen en wachten.
  • Zand en zuiveringszout - Meng gelijke delen en breng royaal aan. De baking soda doet het ijs smelten, terwijl het zand voor meer grip zorgt.
  • Alfalfama altijd - Strooi rijkelijk om grip te geven en het ijs te laten smelten. De Boerenalmanak is best handig!
  • Koffiemaling - Gooi deze maling niet weg! Strooi ze over de sneeuw zoals je zou zouten om het ijs te laten smelten en voor tractie te zorgen. Laat de huisdieren het alleen niet proberen op te eten. Les die we op de harde manier hebben geleerd.
  • Kattenbakvulling - Royaal aanbrengen voor meer grip. Het smelt het ijs niet, maar het is een geweldig alternatief om grip te geven.

Eenvoudige manieren om sneeuw en ijs snel te laten smelten

Sneeuw en ijs zijn prachtig als je er gezellig vanuit je raam naar staart en warme chocolademelk nipt. Niet zo leuk als je uitglijdt en op je oprit ligt en je levenskeuzes in twijfel trekt. Houd uw voeten op de grond en laat uw gedachten vooruitgaan door een paar eenvoudige recepten te gebruiken om sneeuw snel te laten smelten. Wie heeft er eigenlijk tijd om te scheppen?

Aanbevolen: