Mobile Baykeeper: Bescherming van de waterscheiding van Mobile Bay

Inhoudsopgave:

Mobile Baykeeper: Bescherming van de waterscheiding van Mobile Bay
Mobile Baykeeper: Bescherming van de waterscheiding van Mobile Bay
Anonim
Mobile Bay-brug in Daphne Alabama
Mobile Bay-brug in Daphne Alabama

Mobile Baykeeper is een non-profitorganisatie voor milieubescherming die zich inzet voor het bepleiten van de Mobile Bay Watershed aan de kust van Alabama. De organisatie pleit voor de bescherming en bevordering van schoon water, schone lucht en gezonde gemeenschappen.

Doel van Mobile Baykeeper

Het primaire doel van Mobile Baykeeper is het beschermen van de belangrijke en ongelooflijk biodiverse Mobile Bay Watershed. De organisatie begon eind jaren negentig met het aanpakken van één enkel probleem op een bepaalde industriële locatie, maar breidde haar reikwijdte al snel uit tot het hele stroomgebied.

Vroege dagen: West Bay Watch

Mobile Baykeeper werd in 1997 opgericht als West Bay Watch toen een groep bezorgde burgers hun krachten bundelden om de bouw van een chemische fabriek in het Theodore Industrial Park, gelegen langs de westelijke oever van Mobile Bay, te bestrijden. Door onderzoek van deze plannen ontdekten ze dat de economische leiders van Mobile County hun inspanningen decennialang hadden geconcentreerd op industriële rekrutering. De resulterende vervuiling was zo verbazingwekkend dat Mobile County in de Toxics Release Inventory van het Environmental Defense Fund op de tweede plaats in de Verenigde Staten werd geplaatst wat betreft de aanwezigheid van chemicaliën waarvan bekend is dat ze kankergevaren zijn.

Van Bay Watch naar Baykeeper

In 1998 werd de missie uitgebreid en werd de naam van de organisatie veranderd in Mobile Bay Watch, Inc., om uitdrukking te geven aan de realiteit dat problemen met de lucht- en waterkwaliteit de oost- en westkant van de baai in gelijke mate treffen. De vrijwilligers huurden een fulltime directeur, Casi Callaway, in om de groeiende organisatie te dienen. In september 1999 sloot Mobile Bay Watch, Inc. zich aan bij de internationale organisatie Waterkeeper Alliance. Callaway nam de rol van Mobile Baykeeper op zich en de organisatie werd Mobile Bay Watch, Inc./Mobile Baykeeper. In december 2005 werd de naam van de organisatie Mobile Baykeeper. In 2020 stapte Cade Kistler in de rol van Baykeeper nadat Callaway de eerste Chief Resilience Officer van City of Mobile werd.

Belangrijke mobiele Baykeeper-projecten

Mobile Baykeeper leidt en neemt deel aan veel projecten gericht op de bescherming van de Mobile Bay Watershed. De onderstaande lijst vertegenwoordigt enkele van de belangrijkste inspanningen van de organisatie. Ze zijn door de jaren heen betrokken geweest bij vele andere inspanningen op het gebied van milieubescherming. Hun werk zal zich blijven ontwikkelen naarmate er meer aandachtsgebieden worden geïdentificeerd.

  • Kolenas verwijderen - Er is een grote kolenasput op het terrein van een kolencentrale in Mobile County. De energieproducent die de centrale exploiteert, is van plan de put te laten staan en af te dekken. Mobile Baykeeper pleit er actief voor om van het bedrijf te eisen dat het de kolenas verwijdert in plaats van deze af te dekken, vanwege de bedreiging die zijn aanwezigheid vormt voor de Mobile Bay Watershed.
  • SWIM-gegevens - Via het Swim Where It's Monitored (SWIM)-programma voert Mobile Baykeeper waterkwaliteitstests uit in gebieden die momenteel niet worden gecontroleerd door overheidsinstanties en stelt de resultaten beschikbaar via de SWIM-gids. Met deze informatie kunnen mensen weloverwogen beslissingen nemen over waar ze gaan zwemmen of vissen. U kunt zich abonneren om gratis wekelijkse e-mailupdates te ontvangen of de online SWIM-kaart te bekijken.
  • Rioollozingen - Mobile Baykeeper houdt ook actief toezicht op het identificeren en volgen van lozingen van rioolwater, en produceert een kaart met lozingslocaties die op hun website kunnen worden bekeken. De organisatie pleit actief voor middelen om rioleringen te repareren en goed te onderhouden. Ze werken samen met nutsbedrijven en proberen hen ook verantwoordelijk te houden.
  • SWAMP-programma - De organisatie geeft voorlichting over het belang van schoon water en de rol van burgers bij het beschermen van watervoorraden via haar Strategic Watershed Awareness and Monitoring Program (SWAMP). Dit programma omvat klassikaal onderwijs gecombineerd met praktijkgerichte training voor middelbare scholieren en senioren die willen dienen als vrijwillige watermonitors.
  • Anti-zwerfvuil/afvalvrij water - Mobile Baykeeper pleit voor vermindering van zwerfvuil en afval. De organisatie organiseert opruimevenementen waarbij vrijwilligers in kano's of kajaks het water op gaan en/of langs de kustlijn lopen om drijvend afval en zwerfvuil aan de kust te verwijderen. Ze hebben ook een zwerfvuiltoolkit ontwikkeld die andere organisaties en gemeenschappen kunnen gebruiken om hun eigen anti-zwerfvuilevenementen te ontwikkelen.
  • Herstel van olierampen - De olieramp met de Deepwater Horizon in 2010 veroorzaakte catastrofale schade aan de waterwegen van de Golfkust, waaronder de waterscheiding van Mobile Bay. De restauratiewerkzaamheden zijn aan de gang en zullen waarschijnlijk tientallen jaren duren. Mobile Baykeeper blijft betrokken bij het herstel van olierampen door samen te werken met federale, staats- en lokale organisaties om te helpen zorgen voor een verstandig gebruik van de middelen die zijn toegewezen aan kustherstel.

Belang van de waterscheiding van Mobile Bay

Mobiele Baai Alabama
Mobiele Baai Alabama

Het ecosysteem van Mobile Bay omvat meer dan 250 waterwegen die invloed hebben op vier staten (Alabama, Mississippi, Georgia en Tennessee) en uitkomen in de Golf van Mexico. Callaway legt uit: "Mobile Bay is het centrale estuariumsysteem van Alabama en biedt een overgangszone, waar het zoete water van de rivier samenkomt met de door de getijden beïnvloede zeewateren. Estuaria zijn ecologisch en economisch belangrijk vanwege hun uitzonderlijke biologische diversiteit en productiviteit." Callaway deelt verschillende belangrijke feiten:

  • " De monding van Mobile Bay heeft de vierde grootste zoetwaterstroom (62.000 kubieke voet per seconde) in de continentale Verenigde Staten.
  • Het estuarium biedt overstromingsbeheersing, natuurlijke filtratiebuffers voor de waterkwaliteit, erosiebestrijding, recreatie en prachtige landschappen.
  • De uitstroom van de Mobile River in Mobile Bay creëert een delta en uitgestrekte moeraslanden.
  • De Mobile Bay Watershed omvat vele rivieren, baaien, kreken, moerassen, meren, afsnijdingen, takken en poelen.
  • Bedreigde diersoorten in het gebied zijn onder meer de Amerikaanse zeearend, de slechtvalk, de karetschildpad en de roodbuikschildpad uit Alabama."

Het is duidelijk dat Mobile Bay Watershed een aanzienlijke impact heeft op de kust van Alabama en omliggende staten. Callaway concludeert: "Mobile Bay is onze geschiedenis, onze economie, ons leven en onze liefde. Het moet zowel voor ons als voor toekomstige generaties bewaard blijven."

Hoe u betrokken kunt raken bij Mobile Baykeeper

Er zijn veel manieren om betrokken te raken bij Mobile Baykeeper. Callaway moedigt aan: "Het belangrijkste dat je kunt doen is lokaal geven! Lid worden van de organisatie verenigt ons als één stem bij het aanpakken van kwesties die verband houden met de Mobile Bay Watershed." De organisatie biedt veel vrijwilligersmogelijkheden en organiseert speciale evenementen waaraan leden van het publiek worden aangemoedigd om deel te nemen. Het Publix Grandman Triathlon en het Bay Bites Food Truck Festival zijn voorbeelden van de kenmerkende fondsenwervende evenementen van de organisatie.

Een verschil maken bij het opbouwen van gezonde gemeenschappen

De acties van bezorgde burgers hoeven niet beperkt te blijven tot Mobile Bay. Waar u ook woont, het is belangrijk om een rol te spelen bij de bescherming van de waterwegen en andere natuurlijke hulpbronnen in de regio. Callaway moedigt burgers aan om in hun dagelijks leven stappen te ondernemen die een positieve invloed zullen hebben op de water- en luchtkwaliteit, evenals op de algehele gezondheid van hun gemeenschappen. Ze beveelt aan "wasmiddelen te gebruiken zonder fosfaten, te tuinieren zonder chemicaliën en pesticiden, en minder wegwerpproducten te gebruiken." Ze moedigt mensen ook aan om brieven te schrijven aan politici en instanties over hun inzet voor het milieu.

Aanbevolen: