30 kunstcarrières om je creatieve kant te kanaliseren

Inhoudsopgave:

30 kunstcarrières om je creatieve kant te kanaliseren
30 kunstcarrières om je creatieve kant te kanaliseren
Anonim
creatief directeur in de kunstcarrière
creatief directeur in de kunstcarrière

Het is absoluut mogelijk om van je passie voor kunst een professionele carrière te maken waarmee je een fatsoenlijk inkomen kunt verdienen. Veel lonende loopbaantrajecten vereisen artistieke vaardigheden. Vraagt u zich af of er een is die bij u past? Ontdek 30 coole kunstopdrachten voor inspiratie. Misschien vind jij jouw ideale kunstgerelateerde carrièrepad.

Lijst van 30 echte kunstcarrières met salarissen

Voordat je diep in specifieke kunstcarrières duikt, is het een goed idee om een idee te krijgen van de loonverwachtingen. De onderstaande compensatiebedragen zijn gebaseerd op gegevens uit 2022 uit de VS. S. Bureau of Labor Statistics (BLS), Salary.com, PayScale en vergelijkbaar. Ze vertegenwoordigen het mediane of gemiddelde jaarsalaris binnen de gespecificeerde (of een zeer vergelijkbare) functietitel. Meer informatie over elke vermelde functie vindt u onder het diagram.

Functietitel Carrièrecategorie Betaalverwachtingen
Creatief directeur Adverteren/Marketing $97.000
Grafisch ontwerper Adverteren/Marketing $ 53.000
Webontwerper Adverteren/Marketing $ 53.000
Logo-ontwerper Adverteren/Marketing $ 52.000
Productiekunstenaar Adverteren/Marketing $ 50.000
Effectenanimator Animatie $ 77.000
Videogameontwerper Animatie $ 66.000
Karakteranimator Animatie $ 65.000
Art Gallery Directeur Kunstbedrijf $ 65.000
Kunstgalerieconservator Kunstbedrijf $ 48.000
Kunstconsulent Kunstbedrijf $43.000
Kunsttaxateur Kunstbedrijf $ 52.000
Artiestenagent Kunstbedrijf $63.000
Kunstveilingmeester Kunstbedrijf $ 68.000
Museumdirecteur Kunstmuseum $74.000
Museumconservator Kunstmuseum $62.000
Kunstarchivaris Kunstmuseum $ 52.000
Museumconservator Kunstmuseum $ 50.000
Museumdocent Kunstmuseum $36.000
Kunstprofessor Kunsteducatie $70.000
K-12 Kunstleraar Kunsteducatie $ 48.000
Privé kunstleraar/leraar Kunsteducatie $38.000
Inzamelingsactie voor kunstorganisaties Openbaar belang $ 59.000
Politie-schetskunstenaar Openbaar belang $ 50.000
Kunsttherapeut Openbaar belang $ 47.000
Portretkunstenaar Werkende kunstenaar $ 69.000
Illustrator Werkende kunstenaar $63.000
Tattookunstenaar Werkende kunstenaar $42.000
Fotograaf Werkende kunstenaar $41.000
Professionele ambachtsman Werkende kunstenaar $33.000

Kunstcarrières in reclame/marketing

Er zijn veel mogelijkheden voor getalenteerde kunstenaars om in de reclame en marketing te werken, in rollen waarbij merken worden opgebouwd of producten of diensten worden gepromoot. Voor deze banen is doorgaans formeel onderwijs in kunst of marketing vereist.

Artdirector

Art directors houden toezicht op de algemene visuele ontwerpstrategie voor de bedrijven of klanten waarmee ze samenwerken. Ze werken vaak bij reclamebureaus, marketingafdelingen, tijdschriften of videoproductiediensten. Art directors zijn verantwoordelijk voor de visuele aantrekkingskracht en merkconsistentie. Ze bepalen de toon van projecten en begeleiden het algehele creatieve team bij het creëren van de benodigde illustraties en pagina- of website-indelingen. Het gemiddelde jaarlijkse salaris voor art directors is ongeveer $ 97.000.

Grafisch ontwerper

Grafische ontwerpers brengen creatieve concepten tot leven door lay-outs te ontwerpen voor advertenties, logo's, brochures, websites, billboards en ander promotiemateriaal. Dit omvat taken zoals het selecteren van de te gebruiken lettertypen, kleuren, afbeeldingen, tekst en koppen. Ze moeten zeer vaardig zijn met grafische toepassingen zoals Illustrator en Photoshop. Zij werken doorgaans onder supervisie van een art director of marketing director. Het jaarlijkse gemiddelde loon voor grafisch ontwerpers bedraagt ongeveer $ 53.000 per jaar.

Webontwerper

Webontwerpers gebruiken hun artistieke vaardigheden om de visuele uitstraling van websites te creëren. Zij zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van websites die consistent zijn met het algehele merk van de organisatie en zo zijn ingedeeld dat gebruikers er gemakkelijk doorheen kunnen navigeren. Ze werken samen met andere leden van het digitale marketingteam en de informatietechnologieprofessionals die de taak krijgen om te coderen wat ze ontwerpen. Het gemiddelde loon voor webontwerpers is ongeveer $ 53.000 per jaar.

Logo-ontwerper

Een logo-ontwerper is een grafisch ontwerper die gespecialiseerd is in één soort werk. De meeste bedrijven hebben geen logo-ontwerper in dienst, maar reclamebureaus en marketingafdelingen werken vaak samen met freelance logo-ontwerpers om te helpen bij het maken of bijwerken van logo's. Dit werk wordt vaak gedaan als onderdeel van een merk- of imago-update, dus een frisse blik van een kunstenaar buiten het reguliere team kan voor dit soort creatief werk zeer nuttig zijn. Gemiddeld verdienen logo-ontwerpers ongeveer $ 52.000 per jaar.

Productiekunstenaar

Productiekunstenaars gebruiken grafische toepassingen om visuele ontwerpen voor te bereiden voor de uiteindelijke productie. Een productiekunstenaar voert bijvoorbeeld de gegevens van werknemers in een vooraf ontworpen, goedgekeurde lay-out van visitekaartjes in voordat deze wordt afgedrukt, of bewerkt display-advertenties met locatiespecifieke details, zoals het adres of openingstijden. Ze zorgen er ook voor dat onderpandmateriaal, zoals brochures en posters, voldoet aan de productievereisten. Het gemiddelde loon voor productiekunstenaars bedraagt ongeveer $ 50.000 per jaar.

Kunstcarrières in animatie

Als je het leuk vindt om je kunstwerken tot leven te brengen door middel van beweging en je beschikt over de computer- en ontwerpvaardigheden om dat mogelijk te maken, dan is computeranimatie wellicht iets voor jou. Animatieprofessionals werken vaak in de productie van films, televisie of videogames. Voor deze banen is doorgaans een formele training in computeranimatie vereist.

Effectenanimators

Effectenanimators worden soms animators met visuele effecten of speciale effecten genoemd. Ze creëren de unieke effecten, omgevingen en instellingen die voorkomen in live-action videoproducties, wanneer wat moet worden afgebeeld niet simpelweg kan worden vastgelegd door de werkelijkheid te filmen. Als je een realistisch ogende film hebt gezien die zich in de ruimte of op een andere planeet afspeelt, heb je het werk van effectanimators gezien. Het gemiddelde loon voor effectanimators bedraagt ongeveer $77.000 per jaar.

Videogameontwerpers

Mensen die videogames ontwerpen, gebruiken een unieke combinatie van artistieke, digitale en vertelvaardigheden om boeiende multimedia-ervaringen te creëren die gameliefhebbers zullen aanspreken. Ze werken aan elk aspect van een game, vanaf het eerste concept via ontwikkeling en testen tot het voortdurend aanpassen van de geanimeerde interface. Ze werken als onderdeel van een team dat bestaat uit ontwikkelaars, schrijvers en professionals op het gebied van kwaliteitsborging. Ontwerpers van videogames verdienen gemiddeld ongeveer $ 66.000 per jaar.

Karakteranimator

Een karakteranimator is gespecialiseerd in het tot leven brengen van karakters in geanimeerde producties, variërend van lange speelfilms tot reclamespots van 30 seconden. Zij zijn ervoor verantwoordelijk dat geanimeerde karakters persoonlijkheid en emotie overbrengen via hun maniertjes, gezichtsuitdrukkingen en bewegingen. Hun doel is om de personages die ze ontwerpen zo realistisch mogelijk te maken. Het gemiddelde loon voor karakteranimators bedraagt ongeveer $ 65.000 per jaar.

Art Business Carrières

kunstgaleriedirecteur bij kunstshow
kunstgaleriedirecteur bij kunstshow

Als je een artistiek persoon bent die ook zakelijk ingesteld is, overweeg dan om de gespecialiseerde mogelijkheden in de kunstwereld te verkennen. Bij banen op dit gebied werk je samen met galerieën of verkoop je kunstwerken namens kunstenaars of verkopers.

Art Gallery Directeur

Kunstgaleriedirecteuren kunnen worden ingehuurd om een galerie te beheren of kunnen eigenaar zijn van de galerieën waarop zij toezicht houden. Ze fungeren als operations managers voor kunstgalerijen, met taken die variëren op basis van de grootte van de galerij en het aantal andere werknemers dat er werkt. Directeuren van kunstgalerieën zijn operations managers die verantwoordelijk zijn voor alle aspecten van het bedrijf, van aanwerving en toezicht tot relaties tussen artiesten en kopers, en ook voor de bedrijfsresultaten. Gemiddeld verdienen directeuren van kunstgalerieën ongeveer $ 65.000 per jaar.

Kunstgalerieconservator

In een kunstgalerie is een curator verantwoordelijk voor het aanschaffen van kunstwerken om tentoon te stellen, wat inhoudt dat je moet netwerken met lokale kunstenaars en moet selecteren welke kunstenaars worden uitgenodigd om hun werk via de galerie te tonen (en hopelijk te verkopen). Galerijcuratoren zijn ook verantwoordelijk voor het toezicht op kunstinstallaties en tentoonstellingen, en voor het coördineren van vertoningen en andere speciale evenementen. Het gemiddelde loon voor een curator van een kunstgalerie bedraagt ongeveer $ 48.000 per jaar. Curatoren van kunstgalerieën hebben een dubbele rol als verkoopadviseurs.

Kunstconsulent

In een kunstgalerie worden verkoopprofessionals doorgaans kunstconsulenten genoemd. Ze werken nauw samen met klanten die op zoek zijn naar kunstwerken om in te investeren of om te kopen voor decoratie- of tentoonstellingsdoeleinden. Ze moeten over sterke adviserende verkoopvaardigheden beschikken en daarnaast kunstwerken kunnen identificeren die aan de behoeften van de klant voldoen. Het gemiddelde loon voor kunstconsulenten bedraagt ongeveer $ 43.000 per jaar. De meest lucratieve banen zijn te vinden in de grote steden, waar rijke verzamelaars op zoek gaan naar kunstwerken.

Artiestenagent

Een artiestenagent fungeert als bedrijfsmanager voor werkende kunstenaars. Zij vertegenwoordigen de kunstenaars op hun klantenlijst door hun werk te promoten en te verkopen. Kunstenaarsagenten moeten de kunstwereld begrijpen en individuele verkopen, commissies voor maatwerk en galerieshows kunnen veiligstellen en onderhandelen. De meeste artiestenagenten zijn zelfstandigen en werken op commissiebasis, wat betekent dat ze pas worden betaald als ze de verkoop sluiten. De gemiddelde vergoeding voor artiestenagenten bedraagt ongeveer $ 63.000 per jaar.

Kunstveilingmeester

Een kunstveilingmeester evalueert, beoordeelt en kent waarde toe aan kunstwerken die worden verkocht op een manier die is ontworpen om de hoogst mogelijke verkoopprijs te garanderen. Zij moeten kennis hebben van kunst en verkopen kunnen doen via live- en/of online veilingen. Kunstveilingmeesters werken doorgaans bij een veilinghuis of voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in kunst- of landgoedveilingen. Sommigen werken op cruiseschepen. Het gemiddelde loon voor kunstveilingmeesters bedraagt ongeveer $68.000 per jaar. Hun vergoeding is meestal gebaseerd op commissie.

Kunsttaxateur

Kunsttaxateurs analyseren individuele kunstwerken en collecties om te bepalen hoeveel ze waard zijn. Sommige kunsttaxateurs werken voor bedrijven die individuele kunstwerken of collecties verzekeren, hoewel velen zelfstandige professionals zijn die een contract afsluiten met kunstenaars of kunstinvesteerders om taxatiediensten te verlenen. Gespecialiseerd onderwijs en certificering zijn over het algemeen vereist. De gemiddelde inkomsten voor kunsttaxateurs bedragen ongeveer $ 52.000 per jaar.

Kunstcarrières in musea

Als je gepassioneerd bent door beeldende kunst en het idee leuk vindt om in de non-profitsector te werken, zul je merken dat je perfecte carrière zich afspeelt in een kunstmuseum. Deze posities vereisen doorgaans een hogere opleiding in kunst, kunstgeschiedenis of een gerelateerd vakgebied. Voor sommige functies is een gevorderd diploma vereist.

Kunstmuseumdirecteur

Aangezien musea non-profitorganisaties zijn, zijn de taken van een kunstmuseumdirecteur vergelijkbaar met die van andere non-profitdirecteuren. Zij zijn de manager op het hoogste niveau van het museum en zijn dus verantwoordelijk voor alle aspecten van de dagelijkse bedrijfsvoering, zoals personeel, faciliteiten en financieel beheer, en houden toezicht op de fondsenwerving. Ze moeten uiteraard kennis hebben van kunst. De gemiddelde jaarlijkse vergoeding voor museumdirecteuren bedraagt ongeveer $ 74.000.

Conservator Kunstmuseum

Curators die in kunstmusea werken, zijn verantwoordelijk voor het verzamelen en catalogiseren van kunstwerken, en voor het organiseren en coördineren van collecties en tentoonstellingen. Curatoren zijn betrokken bij de verwerving van stukken voor de collectie van het museum. Ze coördineren ook het proces van het aangaan van bruikleenovereenkomsten met andere faciliteiten of particuliere verzamelaars om voorwerpen tentoon te stellen als onderdeel van tijdelijke tentoonstellingen. De gemiddelde vergoeding voor museumconservatoren bedraagt ongeveer $62.000 per jaar.

Kunstarchivaris

Een museumkunstarchivaris houdt zich bezig met het documenteren en correct opslaan van kunstwerken. Ze moeten expertise hebben op het gebied van kunstconservering en weten hoe ze een uitgebreide kunstcollectie goed kunnen catalogiseren. Archivarissen houden nauwgezette gegevens bij over de kunstcollectie van het museum en voegen nieuwe aankopen toe naarmate er aankopen worden gedaan. Voor dit soort banen kan naast kunstexpertise ook een graad in bibliotheekwetenschappen nodig zijn. Het gemiddelde jaarlijkse salaris voor kunstarchivarissen ligt rond de $ 52.000.

Kunstconservator

Conservatoren van kunstmusea zijn verantwoordelijk voor het behoud en de restauratie van kunstwerken. Ze zorgen ervoor dat stukken uit de collectie van het museum op de juiste manier worden behandeld en tentoongesteld of opgeslagen om bederf in de loop van de tijd tot een minimum te beperken. Wanneer stukken beschadigd raken of het museum kunst ontvangt die gerepareerd moet worden, restaureren conservatoren deze zo goed als ze kunnen en ondernemen ze stappen om verdere schade te voorkomen. Het gemiddelde loon voor kunstconservatoren bedraagt ongeveer $ 50.000 per jaar.

Kunstmuseumdocent

Kunstmuseumdocenten coördineren de educatieve programma's en diensten van het museum. Ze ontwikkelen educatief materiaal en geven informatieve presentaties in het museum of op lokale scholen of bij gemeenschapsevenementen. Ze organiseren en houden toezicht op schoolexcursies naar het museum en andere soorten educatieve evenementen die in het museum plaatsvinden. Het gemiddelde loon voor museumdocenten bedraagt ongeveer $36.000 per jaar.

Carrières in kunstonderwijs

kunstprofessor met studenten in de klas
kunstprofessor met studenten in de klas

Werken als museumdocent is niet de enige carrièremogelijkheid voor mensen die anderen over kunst willen leren. Werken als kunstprofessor, docent of bibliothecaris vereist een uitgebreide opleiding en gespecialiseerde kwalificaties, maar het is ook mogelijk om als ondernemer kunstlessen aan te bieden.

Kunstprofessor

Kunstprofessoren aan hogescholen en universiteiten geven vakspecifieke lessen aan kunstvakstudenten en algemene onderwijslessen aan studenten die een hoofdvak in andere vakgebieden volgen. Ze voeren ook academisch onderzoek uit en coördineren studentententoonstellingen op de campus. Hogescholen en universiteiten vereisen over het algemeen dat kunstprofessoren een doctoraat hebben, hoewel een Master of Fine Arts (MFA) voldoende kan zijn voor aanvullende (parttime) functies. Het gemiddelde loon voor fulltime kunstprofessoren ligt rond de $70.000 per jaar.

K-12 Kunstleraar

Werken als tekenleraar op een schoolsysteem is een geweldige manier om jonge kunstenaars te ontwikkelen en aan te moedigen en om kinderen van alle leeftijden liefde voor kunst bij te brengen. Kunstdocenten op scholen werken met leerlingen van verschillende leerjaren en bieden doorgaans lessen aan voor elke klas van de basisschool of middelbare school waaraan ze zijn toegewezen. Voor deze baan is een diploma onderwijs en een kunstspecifieke onderwijslicentie vereist in de staat waar de school zich bevindt. Het gemiddelde jaarsalaris voor kunstleraren is $ 48.000 per jaar.

Privé kunstleraar/leraar

Als je kunstles wilt geven en het idee leuk vindt om voor jezelf te werken, overweeg dan om te gaan werken als privékunstleraar of privéleraar. Mensen die dit soort werk doen, bieden een verscheidenheid aan diensten aan, zoals het geven van kunstlessen aan volwassenen, het geven van privékunstlessen na schooltijd voor kinderen of het aanbieden van op kunst gerichte zomerprogramma's. De inkomsten variëren afhankelijk van de vergoedingsstructuur en de hoeveelheid werk. Voltijdse privékunstdocenten kunnen ongeveer $ 37.000 per jaar verdienen. Dit kan een goed parttime optreden zijn als aanvulling op andere kunstbanen.

Kunstcarrières in het algemeen belang

Onderwijs is niet het enige type kunstcarrière dat artistieke individuen de kans biedt om de kost te verdienen terwijl ze het publieke belang dienen in de gemeenschappen waar ze wonen en werken. Van non-profitorganisaties tot wetshandhavingsdiensten en geestelijke gezondheidszorg: kunst heeft invloed op vele aspecten van een gemeenschap.

Inzamelingsacties voor kunstorganisaties

De meeste kunstorganisaties zijn liefdadigheidsinstellingen zonder winstoogmerk, wat betekent dat ze afhankelijk zijn van donaties om diensten aan de gemeenschap te verlenen. Deze organisaties hebben doorgaans professionals op het gebied van fondsenwerving in dienst, die verantwoordelijk zijn voor de inspanningen van de groep om geld in te zamelen ter ondersteuning van kunstgerelateerde programma's of projecten. Dit soort werk omvat fondsenwerving voor speciale evenementen, het uitvoeren van kapitaalcampagnes en het schrijven van subsidies. Het gemiddelde loon voor professionele fondsenwervers bedraagt ongeveer $ 50.000 per jaar.

Politie-schetskunstenaar

Politiewerk is misschien niet het eerste wat in je opkomt bij artistieke individuen die op zoek zijn naar carrière-ideeën, maar wetshandhavingsinstanties vertrouwen vaak op het werk van politie-schetskunstenaars, ook wel bekend als forensische schetskunstenaars. Sommige forensische teams hebben fulltime tekenaars in dienst, terwijl freelance tekenaars een contract afsluiten met wetshandhavingsinstanties wanneer hun diensten nodig zijn. Het gemiddelde loon voor deze unieke bezigheid bedraagt ongeveer $ 50.000 per jaar.

Kunsttherapeut

Kunsttherapeuten zijn professionals in de geestelijke gezondheidszorg die kunst integreren in therapie- of behandelplannen. Om op dit gebied te kunnen werken, heb je een masterdiploma in kunstzinnige therapie, counseling of een nauw verwant vakgebied nodig, en moet je ook voldoen aan de licentievereisten van je staat voor therapeuten. U moet ook gecertificeerd zijn door de Art Therapy Credentials Board (ATCB). Sommige kunsttherapeuten werken voor instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, terwijl anderen een privépraktijk uitoefenen. Het gemiddelde loon bedraagt ongeveer $ 47.000 per jaar.

Carrièremogelijkheden voor werkende kunstenaars

illustrator die kunst maakt aan de tekentafel
illustrator die kunst maakt aan de tekentafel

Ben je op zoek naar een carrière-idee waarmee je de kost kunt verdienen door je artistieke talenten direct te gebruiken? Hoewel het een uitdaging kan zijn om als werkende kunstenaar de kost te verdienen, is het wel mogelijk. Ontdek de onderstaande opties voor inspiratie.

Portretkunstenaar

Een portretkunstenaar is gespecialiseerd in het maken van originele tekeningen of schilderijen van mensen. Ze kunnen portretten maken van individuen of groepen, zoals gezinnen of koppels. Portretkunstenaars werken doorgaans zelfstandig en verlenen diensten aan klanten die hen de opdracht geven portretten te maken op basis van foto's of via persoonlijke sessies. Sommige portretkunstenaars hebben agenten die klanten voor hen vinden. Werkende portretkunstenaars kunnen gemiddeld €69.000 per jaar verdienen.

Illustrator

Illustratoren gebruiken hun artistieke vaardigheden om tweedimensionale representaties van objecten of concepten te creëren in de vorm van tekeningen of schilderijen. Sommige illustratoren werken in de modeontwerpindustrie of beoefenen andere creatieve bezigheden, terwijl anderen zeer gedetailleerde technisch-medische illustraties maken. Veel illustratoren werken op freelancebasis of op basis van maatwerk. Sommigen hebben agenten die hen in contact brengen met klanten. Het gemiddelde jaarsalaris voor illustratoren ligt rond de $ 63.000.

Tattookunstenaar

Voor een artiest die ook van body art houdt, is werken als tattoo-artiest een geweldig carrièrepad om te volgen. Sommige tattoo-artiesten beginnen voor zichzelf, terwijl anderen voor een bestaande tattoo-shop gaan werken. Dit soort werk omvat het helpen van klanten bij het kiezen van ontwerpen en het vervolgens injecteren van inkt onder de huid van de klant om permanente ontwerpen op hun lichaam aan te brengen. Tatoeëerders verdienen gemiddeld ongeveer $ 42.000 per jaar. In sommige staten is licentieverlening vereist.

Fotograaf

Fotografie is een geweldige carrièremogelijkheid voor artistieke individuen met een ondernemend karakter en sterke vaardigheden op het gebied van fotobewerking. Er is veel vraag naar trouwfotografen, net als naar fotografen die productfoto's stylen en maken voor gedrukte of digitale reclamecampagnes. Sommige professionele fotografen zijn gespecialiseerd in beeldende kunstfotografie, die ze online, in galerijen of via kunsttentoonstellingen verkopen. Het gemiddelde loon voor professionele fotografen bedraagt ongeveer $ 41.000 per jaar.

Professionele ambachtsman

Als u uw kunstvaardigheden gebruikt om handgemaakte kunstwerken te maken, kunt u wellicht uw eigen kunst- en ambachtsbedrijf starten. Of u nu bedreven bent in het maken van sculpturen, aardewerk, textiel of geblazen glas, of als u in een ander medium werkt, u kunt wellicht een succesvol bedrijf opbouwen door uw werk online, in lokale cadeauwinkels en/of via handwerkshows te verkopen. Professionele ambachtslieden verdienen gemiddeld ongeveer $ 33.000 per jaar.

Verschillende spannende kunstcarrières om te overwegen

Ben je verrast om te horen dat er zoveel interessante carrièremogelijkheden zijn op het gebied van kunst, waarvan er vele heel goed betalen? Er staan veel geweldige opties in de bovenstaande lijst, maar de hier genoemde carrières zijn niet de enige opties die je kunt overwegen. Zet uw creatieve aard aan het werk om te brainstormen over hoe u uw artistieke vaardigheden kunt combineren met uw andere interesses en capaciteiten op de werkplek. Misschien kom je met nog meer ideeën voor manieren om aan een salaris te komen terwijl je je passie nastreeft.

Aanbevolen: