Positieve manieren om de schijnbaar onbeperkte energie van uw kind te kanaliseren

Inhoudsopgave:

Positieve manieren om de schijnbaar onbeperkte energie van uw kind te kanaliseren
Positieve manieren om de schijnbaar onbeperkte energie van uw kind te kanaliseren
Anonim

Als je energieke kinderen hebt die nooit lijken te stoppen met bewegen, hebben we een aantal eenvoudige manieren om ze te helpen ontspannen.

Energieke kinderen springen op bed
Energieke kinderen springen op bed

Kinderen kunnen veel energie hebben - en voor sommigen lijkt het alsof het steeds weer naar boven komt, zelfs na ogenschijnlijk inspannende activiteiten. Waarom hebben kinderen zoveel energie? Interessant genoeg zitten hier wetenschappelijke redenen achter, en we hebben een aantal geweldige manieren om hen te helpen een deel van dit nooit eindigende uithoudingsvermogen vrij te geven.

Waarom hebben kinderen zoveel energie?

Op een bepaald punt in je carrière als ouder zul je je waarschijnlijk afvragen hoe het mogelijk is dat zo'n klein wezen zo ongelooflijk energiek kan zijn. Het antwoord is verrassend eenvoudig.

De wereld is spannend

Ten eerste is alles in deze wereld spannend en nieuw. Ze willen alles ontdekken en absorberen wat ze kunnen.

Denk aan iets dat je opwindt. Bedenk vervolgens hoeveel energie u kunt opbrengen als u van dit tijdverdrijf kunt genieten. De wetenschap laat zien dat wanneer we nerveus, opgewonden of blij zijn, we een adrenalinestoot ervaren die ons energie geeft. Kinderen raken opgewonden over de kleinste dingen, wat leidt tot meer pieken van dit energiehormoon.

Ze herstellen beter dan volwassenen

De tweede reden waarom kinderen een overvol energiereservoir lijken te hebben, is dat hun lichaam anders werkt dan dat van volwassenen. Vóór de puberteit herstellen kinderen effectiever van activiteiten met hoge intensiteit dan ervaren duursporters. Ja, je leest het goed.

Studies tonen ook aan dat ze minder vermoeid raken tijdens het sporten. Dit maakt het moeilijk voor uitgeputte ouders die al meerdere taken proberen te combineren en nu moeten concurreren met de volgende Usain Bolt.

Ze hebben geen uitlaatklep om deze energie vrij te geven

Zonder een manier om deze opwinding te benutten, zijn energieke kinderen vaak lastig in de omgang. Hoewel fysieke activiteit een deuk in hun energieniveau kan veroorzaken, is de enige manier om ze echt te kalmeren helaas ook het trainen van hun hersenen. Dit kan gevoelens van intriges, angst, opwinding en verveling helpen verlichten. Waarom is het belangrijk om deze gevoelens aan te pakken? Elk kind ervaart de wereld op een unieke manier, en het aanpakken van zowel de mentale als de fysieke aspecten kan helpen om hun energie op een positieve manier te kanaliseren.

Elk kind is uniek

Elk mens heeft een andere persoonlijkheid en een variërende kijk op de wereld. Dit maakt sommige mensen nieuwsgieriger en anderen gemakkelijker gestresseerd. Het zorgt er ook voor dat sommige kinderen energieker lijken. De reden voor deze verschillen kan voortkomen uit genetica en omgeving, traumatische situaties, een gebrek aan grenzen of zelfs aandoeningen zoals ADHD (Attention-Deficit / Hyperactivity Disorder). Kinderen hebben net als volwassenen verschillende persoonlijkheden en energieniveaus. Als je meerdere kinderen hebt, kan hun energieniveau ook heel verschillend zijn.

Moet weten

Hoewel het hebben van energieke kinderen een symptoom van ADHD kan zijn, betekent dit alleen niet dat ze deze aandoening hebben. Er zijn zelfs vormen van ADHD die vermoeidheid als symptoom hebben. Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met de kinderarts van uw kind.

Wat de reden ook mag zijn voor de hyperactiviteit van uw kind, het is belangrijk om de emoties die uw kind voelt te herkennen en hem te helpen effectieve methoden te vinden om te kalmeren.

Eenvoudige manieren om energieke kinderen te verslijten

Wist je dat de hersenen van een kind bijna 50 procent van hun energiereserves gebruiken? Wat dit betekent is dat je slimmer moet werken, en niet harder, als het gaat om het vermoeien van je peuters of kinderen van welke leeftijd dan ook! Je wilt dat ze de hele dag actief zijn, maar je moet tegelijkertijd ook hun gedachten erbij betrekken. Hier zijn enkele leuke opties om te proberen.

Actieve hersenspellen voor gezinnen

Mentale vermoeidheid leidt tot fysieke vermoeidheid. Waarom zou u het lichaam en de geest van uw kind niet tegelijkertijd betrekken? Bij deze groepsspellen moeten uw kinderen nadenken, strategieën bedenken en bewegen. Dit maakt ze tot het perfecte gereedschap om ze te verslijten.

Kinderen op hindernissenparcours
Kinderen op hindernissenparcours
  • speurtochten:Maak een wandeling, ga de achtertuin in of doe boodschappen. Je kunt van elke activiteit een speurtocht maken, dus maak lijsten of gebruik een leeg afdrukbaar speurtochtblad met dingen die je kunt vinden voor al je wekelijkse activiteiten.
  • Simon Says: Voor dit spel moeten je kinderen zich tegelijkertijd concentreren, luisteren en bewegen. De concurrentie die ermee gepaard gaat is gewoon een bonus!
  • Charades: Nog een klassiek spel waarbij je snel moet denken en bewegen! Het beste van alles is dat deze poppenkastideeën ze urenlang bezig zullen houden!
  • Obstakelparcours: Dit is een fantastisch hulpmiddel om uw kinderen hun route te laten bepalen, problemen op te lossen als er zich obstakels voordoen, en zelfs spieren te laten werken die normaal ongebruikt blijven. Voor de kleine atleten in uw gezin kunt u ook deelnemen aan voetbal- en voetbaloefeningen om hetzelfde resultaat te bereiken. Geef ze een lijst met oefeningen die ze binnen een bepaalde tijd moeten voltooien.
  • Kat met de hoed, dat kan ik! Activiteitenspel voor kinderen: Trek een kaart en ontdek je volgende uitdaging! Dit is een grappig bordspel dat de geest en spieren van peuters stimuleert.
  • Grappige dierenraces:Nog een denkspel, laat je kleintjes racen, maar niet rennen. In plaats daarvan tekenen ze een dier uit een hoed en dan moeten ze de finish bereiken door snel te lopen zoals dit wezen normaal beweegt. Je kunt bijvoorbeeld springen als een kikker, lopen als een krab, glijden als een slang of slingeren als een zeehond!
  • Geheim Agent Lasergame: Pak wat plakband en toiletpapier of verjaardagsslingers en zoek een gang. Plak de stroken slingers of papier in een zigzagpatroon over de ruimte en kijk dan wie het snelste door het doolhof van 'lasers' kan komen zonder iets aan te raken. Dit is weer een prachtig probleemoplossend spel.

Activiteiten om kinderen uit te dagen die ze zelf kunnen doen

Op zoek naar solo-activiteiten om ze te vermoeien? Deze denkspelletjes vereisen minimale voorbereiding en geven ouders wat uitstel.

kind speelt met fidget speelgoed
kind speelt met fidget speelgoed
  • Win het in een minuut:Wat kunnen uw kinderen in 60 seconden bereiken? Deze kleine spelletjes vergen veel concentratie! Heb ze:

    • Plaats zoveel mogelijk cheerios op houten barbecuespiesjes.
    • Sorteer de zak met kegels in bijpassende gekleurde zakken.
    • Duw een aardappel door de kamer met alleen zijn neus.
    • Race van start tot finish terwijl je een ei op een lepel balanceert.

Je kunt zoveel opties bedenken en alle benodigdheden zijn in huis. Laat ze 10 tot 15 uitdagingen op rij voltooien om te bepalen wie de regerende kampioen van de minuuttaak is.

  • Body-Brain Teasers: Een andere geweldige manier om hun energie te kanaliseren is door te proberen hun geest te misleiden. Daag ze uit om deze ogenschijnlijk eenvoudige taken uit te voeren.

    • Aai hun hoofd terwijl je vijf keer over hun buik wrijft. Wissel dan van arm en herhaal.
    • Breng hun duim naar hun pink en vervolgens naar hun wijsvinger. Vervolgens brengen ze hun duim naar hun ringvinger en vervolgens naar hun middelvinger. Doe het vijf keer snel en probeer het dan in omgekeerde volgorde!
    • Teken een cirkel met elke hand, maar in tegengestelde richtingen. Probeer dit tien keer.
    • Gebruik je rechterhand om een zes te tekenen en beweeg tegelijkertijd je rechtervoet met de klok mee. Wedden dat ze de vijf niet eens halen zonder het te verpesten!
  • Zintuiglijke activiteiten: Wanneer je je zintuigen stimuleert, betrek je je geest! Fidget-speelgoed, sensorische potjes en kleurmatchspellen met objecten in verschillende vormen en maten zullen allemaal de geest stimuleren en de handen van uw kind bezig houden

Andere hersenspellen en activiteiten om te proberen

Soms is sporten geen optie. Wat moet een ouder doen als hij op reis is of bij de dokter zit met een energieke peuter of jong kind? Hersenbrekers zijn een fantastische manier om hun drukke kleine geesten te vermoeien!

Vrouw doet puzzelactiviteiten met een groep kinderen
Vrouw doet puzzelactiviteiten met een groep kinderen
  • Puzzels - Alle soorten puzzels kunnen de geest van kinderen stimuleren en hun energie concentreren.
  • Logische spellen - Deze kunnen de kritische denkvaardigheden van kinderen ontwikkelen en hun hersenen uitdagen.
  • Rubik's Cube - Een eenvoudige solo-activiteit die hun hersenen laat werken.
  • Sudoku - Dit puzzelspel met cijfers kan leuk zijn voor het hele gezin of voor kinderen alleen.
  • Tetris - Laat ze strategisch nadenken en plezier hebben met een fysiek of online spelletje Tetris.
  • Colorku - Dit op Sudoku geïnspireerde kleurenspel stimuleert de zintuigen en geest van kinderen.
  • Tangrammen - Laat ze vertragen en creatief denken gebruiken met deze houten puzzels.
  • Houten geoboards - Daag hun visuele, fijne motoriek en andere vaardigheden uit.
  • Trivia - Trivia is een klassieke manier om de geest te boeien, ideaal voor het hele gezin.
  • Riddles - Raadsels zijn een andere klassieker waar kinderen dol op zijn.
  • Tongue Twisters - De mond en geest van kinderen krijgen een training!

Tips voor peuters

Voor peuters zijn er overal om je heen ook leuke taken! Maak uw kleintje onderdeel van uw winkelervaring. Hoeveel bananen heeft mama in de kar gestopt? Welke kleur heeft die spinazie? Welk type cookie moeten we krijgen? Deze eenvoudige vragen zetten hen aan tot nadenken, waardoor ze gedurende de hele excursie geprikkeld blijven.

Strategieën om kinderen met een hoog energieverbruik te helpen kalmeren

Voor de kinderen die niet lijken te vertragen om deze taken zelfs maar uit te proberen, kunnen kalmerende activiteiten een goede optie zijn om te proberen. Hier zijn enkele van de geweldige opties:

  • Verander je omgeving- Naar buiten gaan is een geweldige kalmerende techniek, maar als je je kinderen altijd de achtertuin in stuurt, halen ze misschien niet het maximale uit deze oefening. Ga dus op buitenavontuur naar het park of een meer in de omgeving, maak een wandeling en speel een actief hersenspel terwijl je daar bent.
  • Verklein je ruimte - Als er veel aan de hand is, vereenvoudig dan de situatie. Bouw een kussenfort in de woonkamer en bied aan om een verhaal te lezen, een puzzel te maken of een spel zoals I Spy te spelen terwijl je binnen bent.
  • Speel ontdekkingsuur - Kinderen zijn nieuwsgierige wezens. Soms is de beste manier om ze te kalmeren, gewoonweg toegeven aan hun leergierigheid. Speel 20 vragen en implementeer actief luisteren terwijl u ermee bezig bent. Dit kan helpen om angsten te verminderen, hun verveling op te lossen en hun intriges te beantwoorden.

Handige hack

Weet je de antwoorden niet? Een andere manier om dit ontdekkingsspel te spelen is door je Alexa Dot of Echo te gebruiken. Niet alleen kunnen jullie allebei iets leren, maar je kunt ook haar grappige antwoorden horen en er ook om lachen!

Waarom hebben peuters 's nachts zoveel energie?

Hoewel al deze activiteiten je uitstekend helpen je kinderen de hele dag te vertroetelen, is er misschien maar één oplossing als je peuter 's nachts stereotiep meer hyper is. Het kan zijn dat hij de hele dag niet genoeg slaap krijgt, dus u moet zijn of haar slaapschema aanpassen. Wanneer kinderen oververmoeid raken, maakt hun lichaam cortisol en adrenaline aan om ze op peil te houden. Dit kan leiden tot hyperstrepen en epische meltdowns voordat je naar bed gaat.

Volgens de American Academy of Pediatrics hebben kinderen van één tot twee jaar 11 tot 14 uur slaap nodig en kleuters van drie tot vijf jaar 10 tot 13 uur per dag. Deze aanbevelingen omvatten dutjes. Als uw kind niet genoeg rust krijgt, overweeg dan om het slaapschema en de slaaproutine te veranderen. Dit kan helpen om het aantal energieke kinderen die de hele dag al actief waren, te verminderen.

Houd energieke kinderen onder controle door vroeg verwachtingen te scheppen

Kinderen met veel energie kunnen veel te verwerken krijgen. Gelukkig kun je ze effectiever uitputten door hun lichaam en hersenen te trainen. De laatste factor om te onthouden is dat kinderen gedijen op schema's en dat verrassingen stressfactoren kunnen worden.

Laat ze dus weten wat de plannen voor vandaag zijn. Plan om deel te nemen aan actieve hersenspellen en activiteiten voor en na perioden waarin u zich moet concentreren. Dit kan hen helpen hun energie op een constructieve manier te benutten. Laat hen ten slotte uw verwachtingen over het gedrag weten voordat u op een bepaalde locatie aankomt. Benadruk vervolgens dat er meer plezier zal worden beleefd nadat de minder opwindende taak voorbij is.

Aanbevolen: