15 super creatieve manieren om oude T-shirts te upcyclen

Inhoudsopgave:

15 super creatieve manieren om oude T-shirts te upcyclen
15 super creatieve manieren om oude T-shirts te upcyclen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

T-shirts zijn niet zoals andere kleding; ze hebben veel sentimentele waarde en een funky stijl. We beheersen de kunst van het upcyclen van t-shirts, dus probeer deze geweldige projecten voordat je je oude shirts weggooit. We beloven dat er één (of meerdere) is waarmee je op een totaal nieuwe manier met je oude T-shirts kunt pronken.

Maak een T-shirtquilt

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je T-shirts hebt die je niet kwijt wilt, maar niet meer draagt, is een quilt een van de beste upcyclingprojecten voor T-shirts. Voor een grote quilt heb je minimaal twintig T-shirts nodig. Knip de ontwerpen van de fronten in een uniforme maat (wij raden vierkant aan) en naai ze aan elkaar. Naai de hele quilt op een stuk fleece van dezelfde maat en laat het zien in je slaapkamer.

Maak de meest funky kussens

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Dat oude bandshirt of vakantieherinnering kan je woonkamer of slaapkamer een supercoole en funky uitstraling geven. Een kussen maken van een T-shirt is heel eenvoudig.

Kies gewoon een kussenvorm uit de hobbywinkel die dezelfde maat heeft als het ontwerp en knip de voor- en achterkant van het T-shirt uit volgens de afmetingen op het formulier. Naai de voor- en achterpanden aan drie kanten aan elkaar (met de goede kant naar binnen) en draai het kussen dan met de goede kant naar buiten. Schuif het formulier naar binnen en naai de overgebleven kant dicht.

Naai een supergemakkelijke T-shirtjurk

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Pak je favoriete T-shirt en knip het net onder je ribbenkast af. Pak dan wat stof op die erbij past en maak er een jurk van. Je hoeft hier niets bijzonders te doen - gebruik gewoon een rechthoek gebreide stof en plooi deze. Het is een basisnaaiproject dat geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen.

Snelle tip

Om de rok mooi en vol te maken, meet u de taille van het T-shirt nadat u deze hebt afgeknipt en knipt u de rokstof op tweemaal die breedte. Als je het dan verzamelt, zal er veel beweging zijn.

Rock een upcycled T-shirt Infinity sjaal

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Knip de ontwerpen van je favoriete T-shirts uit en naai ze aan elkaar om een oneindigheidssjaal te maken. Dit is een supergemakkelijk project dat niet perfect of netjes hoeft te zijn; het ziet er eigenlijk cooler uit met een beetje mix en match. De standaard oneindigheidssjaal heeft een lus van ongeveer 150-150 cm rond, dus je kunt vierkanten of rechthoeken van een T-shirt aan elkaar naaien tot je deze maat hebt.

Maak de populairste pannenlapjes

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Wil je niet naaien? Geen probleem. Herinner je je die geweldige geweven pannenlapjes nog die je als kind maakte? Hetzelfde kun je doen met t-shirts. Snijd ze gewoon in smalle reepjes, pak een weefgetouw uit de handwerkwinkel en weef ze tot pannenlappen.

Patch je weg naar een geheel nieuwe stijl

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Sommige t-shirts hebben eigenlijk de mooiste ontwerpen ooit op de mouwen, voorkant of achterkant. Ze kunnen geweldige decoratieve patches maken voor draagtassen, jeans, rugzakken of zelfs andere overhemden. Knip gewoon het ontwerp uit en naai het vast, of gebruik een opstrijkbare achterkant uit de hobbywinkel om het aan iets anders te bevestigen.

Snelle tip

Je kunt een effen T-shirt ook een geheel nieuwe look geven door er een applicatiepatch van te maken met welk type stof dan ook. Dit is een geweldige manier om een boho-look te krijgen met een op maat gemaakt shirt.

T-shirts upcyclen tot vloerkleden

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Gevlochten vloerkleden geven elke kamer een comfortabele en klassieke stijl, en je kunt ze helemaal maken van stroken T-shirts.

Snijd de shirts in lange stukken stof van ongeveer vijf centimeter breed. Vlecht ze samen en naai een nieuw stuk aan als je aan het einde van een stuk bent gekomen. Rol de vlecht op en begin in het midden en naai hem tot een vloerkleed.

Maak het coolste huisdierbed

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

In plaats van een gevlochten vloerkleed, verander je de vlecht van je T-shirt in een huisdierbed. Maak de onderkant net als het vloerkleed, maar draai dan de vlecht opzij en begin met naaien om randen voor het bed te maken. Huisdieren zullen vooral dol zijn op dit bed als je het uit je oude T-shirts ha alt, omdat het naar jou zal ruiken.

Word je eigen modeontwerper

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Ben je dol op je T-shirt, maar past het niet? Je kunt het helemaal veranderen en je eigen modeontwerper worden. Er zijn talloze manieren om dit te doen:

  • Knip het bij. Knip het T-shirt korter, zodat het een topje met middenrif wordt.
  • Maak er een tank van. Knip de mouwen af om er een tank of racerback van te maken.
  • Slash it. Haal de schaar tevoorschijn en knip veel schuine strepen in het T-shirt. Je kunt ze vastknopen of draaien om een andere look te creëren.

Nog beter: combineer verschillende aanpassingen om een shirt te maken dat uniek is voor jou.

Upcycle een T-shirt om een herbruikbare boodschappentas te maken

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Verander een T-shirt in een herbruikbare boodschappentas met deze eenvoudige upcycle. Je kunt handvatten aan de onderkant van het T-shirt toevoegen (de onderkant afknippen) of een paar bandjes kopen in de handwerkwinkel. Hoe dan ook, dit is een leuke tas die een statement maakt en super handig is.

Maak een gehaakte mand van gerecyclede T-shirts

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Knip de T-shirts in lange stroken stof en haak ze om een mand te maken. Er zijn veel verschillende gehaakte mandpatronen die je kunt proberen, dus experimenteer met verschillende ontwerpen die goed werken met restjes t-shirts.

Snelle tip

Voor een leuke variatie op deze T-shirt-upcycle kun je een mandje haken om een potplant mee te bedekken. Je geeft je kamer een supergezellige uitstraling.

Maak een set onderzetters waar iedereen dol op zal zijn

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je kunt t-shirts ook upcyclen als een set funky onderzetters. Begin met het snijden van vierkanten van ongeveer tien centimeter aan elke kant uit ambachtelijk vilt. Knip vierkanten van hetzelfde formaat uit T-shirts en naai de twee aan elkaar (laat de ruwe randen eruit om het gemakkelijk en casual te maken). Stapel vier onderzetters om een persoonlijk cadeau te creëren waar iedereen dol op zal zijn.

Snelle tip

Je kunt ook stroken T-shirts aan elkaar naaien als je meer dan één kleur en ontwerp op elke onderzetter wilt gebruiken. Er zijn hier geen regels.

Maak een aangepast hondenspeeltje

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Vlecht of haak stroken T-shirts aan elkaar om een hondenspeeltje te maken waar uw huisdier dol op zal zijn. Je kunt hiervoor elk t-shirt gebruiken dat je leuk vindt, maar het is super leuk als je een heleboel kleuren mengt. Om het speeltje sterker te maken, kun je tijdens het vlechten meerdere lagen T-shirt toevoegen.

Strand oude T-shirts om een kleurrijke banner te maken

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Upcycle T-shirts tot een kleurrijke banner voor je kamer door ze aan een stuk lint of naadbinding te naaien. Je kunt ze in driehoeken of rechthoeken knippen die de ontwerpen op de overhemden laten zien en deze vervolgens aan elkaar naaien om je decoratie te maken. Dit is ook een supercool feestdecoratie-item, en het is ook ideaal om persoonlijkheid toe te voegen aan een slaapzaal.

Maak sieraden van upcycled T-shirts

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Verander oude T-shirts in nieuwe en stijlvolle statement-sieraden. Het enige wat je hoeft te doen is het T-shirt in dunne reepjes te knippen en deze te vlechten of haken om er armbanden, chokers of iets anders van te maken. Je kunt er ook superschattige haarelastiekjes of hoofdbanden van maken.

Zoveel mogelijkheden voor upcycled T-shirts

Afbeelding
Afbeelding

Het upcyclen van T-shirts is eenvoudig omdat ze zoveel geweldige mogelijkheden bieden. Pak je stapel oude overhemden en wat knutselspullen en breng de middag door met het maken van veel coole en nuttige projecten.

Aanbevolen: