41 Creatieve taartvulideeën om je bakspel te upgraden

Inhoudsopgave:

41 Creatieve taartvulideeën om je bakspel te upgraden
41 Creatieve taartvulideeën om je bakspel te upgraden
Anonim

Een vulling nodig voor je aardbeientaartlagen? Wat dacht je van een zoete crème voor je chocoladetaart? We hebben alle ideeën voor het vullen van taarten voor elke spons.

taart met vulling
taart met vulling

Lagen vochtige cake en luchtig glazuur zijn heerlijk, maar als je je volgende dessert naar een hoger niveau wilt tillen, probeer dan een heerlijke cakevulling om ze allemaal bij elkaar te brengen. Van eenvoudig en zoet tot gedurfd en decadent: een leuke vulling upgradet je typische taart tot een dessertmeesterwerk.

We hebben de beste recepten en combinaties voor taartvullingen gevonden om je volgende bakervaring zo zoet mogelijk te maken.

Fruitige taartvullingen voor heldere en krachtige desserts

frambozencake vulling
frambozencake vulling

Aardbeientaartvullingen zijn slechts het topje van de fruitige taartijsberg. Er is een lange lijst met vullingen op basis van fruit die je kunt gebruiken om je favoriete cakerecept op te fleuren. Kwark, jam, conserven en vers fruit geven elke cake de perfecte balans tussen zuur en zoetheid. Wij houden van deze lieve ideeën:

  • Lemon Curd: Pittig en zoet, perfect voor het op smaak brengen van een citroencake, voor het toevoegen van variatie aan aardbeientaartlagen, of om een vanillecake verfrissender te maken. We vonden het gemakkelijkste recept voor citroenwrongel van Dorothy op Crazy for Crust.
  • Citroenmousse: Zacht en decadent luchtig. Citroenmousse geeft een romigere citroenvulling aan je favoriete taarten.
  • Frambozenjam: Je favoriete potje frambozenjam heeft een fruitige smaak en past goed bij veel verschillende taartsmaken.
  • Aardbeiencompote: Zoet en fruitig, deze taartvulling werkt met vanille- of chocoladetaarten. Deze aardbeiencompote met drie ingrediënten van Marcellina in Cucina is makkelijker dan je zou verwachten.
  • Mangomousse: Mangomousse is misschien onverwacht, maar door de tropische sfeer die het aan je eenvoudige vanillecake geeft, zul je hem keer op keer gebruiken. Het is zo lekker dat we het hebben opgenomen in ons ultieme overzicht van mousse-recepten.
  • Black Cherry Jam: Een paar schepjes van je favoriete zwarte kersenjam zorgen ervoor dat een traditionele chocoladetaart nog eleganter aanvoelt.
  • Passievruchtwrongel: Pittig en tropisch, een passievruchtwrongel is een leuke toevoeging aan een vanille- of kokoscake. De Kleine Epicurean heeft dit veelzijdige recept bedacht om je volgende taart mee te vullen.
  • Bosbessencompote: Een zoete en lichtzure vulling, vooral lekker bij citroencake. Simple Veganista maakt deze bosbessencompote met 3 ingrediënten snel en gemakkelijk.
  • Key Lime Curd: Vergeet de limoentaart. Key Lime-cake is de beste manier om van dit scherpe en zoete dessert te genieten. Wij zijn dol op deze pittige limoenwrongel van Mira bij Cooking LSL.
  • Perzikconserven: Zoet en licht zuur, past goed bij een vanille- of amandelcake.
  • Appeltaartvulling: Met kaneel gekruide appels vormen een heerlijke vulling voor een peperkoek of vanillecake. Je favoriete blikje appeltaartvulling is voldoende, of je kunt een van onze geteste appeltaartrecepten proberen om jouw perfecte vulling te vinden.

Crèmetaartvullingen voor een soepele en luchtige decadentie

romige taartvulling
romige taartvulling

Wanneer je denkt dat er iets aan een cake ontbreekt, is het waarschijnlijk een donzige en zoete crèmevulling die de textuur van het biscuitdeeg in evenwicht brengt en de zoetheid van je glazuur aanvult. Van licht en luchtig tot rijk en soepel, deze crèmevullingen geven je volgende taart net datgene waar je naar verlangde.

  • Roomkaasvulling:Dit is een basisbestanddeel voor red Velvet cake, maar het werkt ook goed in andere rijke cakerecepten. Onze recepten voor roomkaasglazuur zijn perfect voor al uw taartsmaken.
  • Vanille banketbakkersroom: Het is de klassieke Boston cream pie-vulling, maar hij is ook heerlijk tussen luchtige cakelagen. Partylicious heeft een stapsgewijs recept om je te helpen deze Franse vulling onder de knie te krijgen.
  • Mokkaroom: Mokkaroom, een combinatie van koffie- en chocoladesmaken, vormt een aanvulling op uw rijke chocolade- of koffiecakelagen en werkt zelfs goed met vanille. Deze opgeklopte mokkaroom van Cooking With Carlee is luchtig maar rijk.
  • Kokoscrème: Perfect tussen de lagen van een kokos- of ananascake, kokoscrème is de tropische taartvulling die je nodig hebt in je leven. De Conscious Plant Kitchen heeft een dromerige kokosroomglazuur met 3 ingrediënten om te gebruiken tussen je tropische taartlagen.
  • Marshmallow Fluff: Dit is een van de gemakkelijkste en lekkerste taartvullingen. Pak een pot marshmallowpluis om chocolade-, vanille-, koffie- en pindakaascakes te vullen.
  • Matcha Cream: Een unieke, aardse smaak die goed past bij een vanille-, aardbeien- of amandelcake. Wij houden van dit recept van Lepetitpam.
  • Gestabiliseerde slagroom: De perfecte aanvulling op een rijke of superzoete cake, slagroom is licht en luchtig. Je kunt onze slagroomrecepten gebruiken als basis voor elke smaak die je lekker vindt.
  • Amandelcrème (Frangipane): Amandelcrème is een aanvulling op alles, van eenvoudige vanille tot complexe matcha. Wij houden van deze makkelijke frangipane van A Baking Journey.

Decadente botercrème en ganache taartvullingen

chocolade gevulde taart
chocolade gevulde taart

Buttercream is een traditioneel taartelement dat vaak wordt gebruikt tussen lagen en bovenop verschillende taarten. Ganache, een opgeklopte chocoladevulling met room, is ook een populaire keuze voor cakebeslag.

Maar als je niet kunt kiezen tussen een standaard botercrème en een smaakvolle botercrème of ganache die je taart naar een hoger niveau tilt, kun je beide hebben. Gebruik deze creatieve botercrèmes en ganaches om je taart te vullen, terwijl je vasthoudt aan meer traditionele smaken voor je kruimellaagjes en decoratieve elementen.

  • Pindakaasbotercrème:De Happier Homemaker heeft een eenvoudig en oh zo zoet recept voor pindakaasbotercrème om de dag van elke pindakaasliefhebber te maken.
  • Pindakaasganache: Het is zoet en licht zout en we hebben de perfecte pindakaasganache voor het vullen van uw chocoladetaarten.
  • S alted Caramel Buttercream: Denk er eens over na: een decadente espresso-chocoladetaart met traditioneel chocoladeglazuur, boordevol royale lagen gezouten karamelbotercrème. Nu je overtuigd bent van het idee, probeer dan dit recept met gezouten karamel-botercrème van Sugar and Sparrow.
  • Ganache van witte chocolade: Een stabiele ganache van witte chocolade is de truc om hem te laten werken voor het vullen van taarten. Sugar Geek Recipes beheerst de kunst van lastige witte chocoladeganache.
  • Espresso Botercrème: Hier is een botercrème die perfect past bij de gezouten karamelversie waarvan we je al hebben overtuigd. The Littlest Crumb heeft een eenvoudig recept voor espresso-botercrème met slechts vier ingrediënten.
  • Lavendelbotercrème: Bloemig en zoet, lavendelbotercrème is elegant naast vanille- of citroencake. Wij houden van dit authentieke recept van Two Cups Flour.
  • Chai Spice Buttercream: Een warme, pittige vulling die goed past bij een vanille- of peperkoek. Sally's Baking Addiction heeft dit populaire recept voor warme chai spice botercrème bovenop chai latte cupcakes.

Handige hack

Botercrèmes en ganaches zijn veelzijdig. Zodra je de basisrecepten onder de knie hebt, kun je eindeloze smaakcombinaties creëren.

Cakevullingen met één ingrediënt om snel lagen te stapelen

eenvoudige taart
eenvoudige taart

Moet je de taart opstapelen, maar wil je toch dat het voelt als een speciale traktatie? Deze vullingen met één ingrediënt zijn gemakkelijk te vinden en nog gemakkelijker te combineren met je taart.

  • Karamelsaus:Voegt een zoete en licht zoute smaak toe, past goed bij chocolade- of vanillecake.
  • Pindakaas: Romig of knapperig, deze is een must voor chocoladetaartlagen.
  • Nutella: Een beetje nootachtig en veel chocoladeachtig, Nutella is heerlijk in talloze taarten.
  • Banaanschijfjes: Hier is een gemakkelijke toevoeging aan je chocolade-, vanille-, pindakaas- en bananencakelagen. Bananenschijfjes zijn zoet, zacht en voegen een vleugje textuur toe.
  • Chocolate Fudge: Ga naar het ijsschap en pak een pot met deze decadente vulling. Verwarm je hete fudge niet en verdeel het lichtjes over je cakevormen.
  • Verse bessen: Snijd ze in plakjes, leg ze in laagjes en geef je gewone cake een scherpe en zoete verrassing.
  • Koekjesdeeg: Wist je dat je eetbaar koekjesdeeg in de supermarkt kunt vinden? Voeg een laag toe aan je volgende chocoladetaart.
  • Instantpudding: Oké, technisch gezien heb je hiervoor wat melk nodig. Maar zodra je je instantpudding hebt gemaakt, in welke smaak dan ook, heb je een romige, zoete vulling voor je cake.
  • Cherry Pie-vulling: Pak je favoriete merk van deze klassieke taartvulling en gebruik deze in je amandel- of chocoladetaart.

Snelle tip

Elke ingeblikte taartvulling is net zo lekker tussen lagen van je favoriete cake.

Eenvoudige combinatietaartvullingen

aardbeienroomtaart
aardbeienroomtaart

Als je op zoek bent naar een taartvulling die net zo eenvoudig als heerlijk is, dan zijn deze combinaties de verborgen schat van je volgende bakexperiment. Deze zijn gemaakt van eenvoudige ingrediënten die je waarschijnlijk bij de hand hebt en maken het vullen van je taart een moeiteloos en snel proces.

  • Pindakaas en gelei:Swirl deze klassiekers samen voor een nostalgische vulling in je pindakaas- of vanillecake.
  • Nutella en aardbeien: Dit is de gemakkelijkste manier om diepte en helderheid aan je chocoladetaartrecept te geven.
  • Bessen en room: Gebruik bessen (bosbessen, bramen, frambozen of aardbeien) met room (slagroom, gebak of botercrème) voor een zoete en zure vulling die ook elegant tussen delicate taartlagen.
  • Koekjes en room: Vermaal Oreo-koekjes in vanille-banketbakkersroom of slagroom voor een leuke en knapperige taartvulling.
  • Chocoladechips en frambozen: Deze twee komen samen voor een rijke combinatie van decadente chocolade en zure frambozen.
  • Kokos & Room: Geraspte kokosnoot voor textuur en smaak past perfect bij luchtige slagroom.

Maak nooit meer een saaie taart

Deze vullingen zijn zo lekker dat ze zelfs mensen die niet van cake houden, kunnen overtuigen om het nog eens te proberen. Pak je favoriete taartrecept en ga creatief aan de slag met je combinaties om nieuwe smaakprofielen toe te voegen aan je volgende verjaardagsfeest of vakantie.

Aanbevolen: