8 creatieve manieren om oude & vintage kaarten te hergebruiken

Inhoudsopgave:

8 creatieve manieren om oude & vintage kaarten te hergebruiken
8 creatieve manieren om oude & vintage kaarten te hergebruiken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Veel oude spullen worden verbannen naar de rommellade van je grootouders in de keuken, en je zult daar vast en zeker één lukraak gevouwen kopie van een kaart van de rijkswegen vinden. Aangezien het internet waarschijnlijk de kaartenindustrie heeft gedood, wat moet je precies doen met al die oude kaarten waarvan je ouders weigeren zich te ontdoen? In plaats van het westelijk halfrond in de vergetelheid te laten verdwijnen, probeer eens vintage kaarten te gebruiken om deze eenvoudige decoraties en ambachten te maken waarmee je wilt pronken.

Verander oude kaarten in leuke boekomslagen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je een echte bibliofiel bent, dan weet je hoeveel verschil een stofkap kan maken. Stofhoezen beschermen uw favoriete romans tegen stoffigheid, vuiligheid en verkleuring door de zon. In plaats van dure leren hoezen te kopen, gebruik je de oude kaart die je opgerold in de kast hebt gevonden.

Om een stofomslag voor je boek te maken, heb je alleen een schaar, een oude kaart en deze stapsgewijze instructies van Dream a Little Bigger nodig.

Breng een middag door met het maken van papieren vliegtuigjes

Afbeelding
Afbeelding

Je bent nooit te oud om te lachen als je een papieren vliegtuigje door een lange gang laat vliegen. Een creatieve manier om gebruik te maken van oude kaarten die je nog hebt, is door een paar papieren vliegtuigjes te maken. Bonuspunten als je kinderen in de buurt hebt, zodat je er een hele middagactiviteit van kunt maken.

Natuurlijk zijn er allerlei coole manieren waarop je papieren vliegtuigjes in vorm kunt vouwen. Hier is een vouwgids voor papieren vliegtuigen om je te helpen met de basisprincipes.

Versier je plakboeken met vintage kaarten

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Sociale media en de eindeloze uitgestrektheid die de galerij van je camera is, hebben ervoor gezorgd dat we meer foto's dan ooit hebben verzameld, maar het charmante, tastbare element van plakboeken ontbreekt in deze digitale archivering. De sociale gebeurtenis die rond een plakboek zat en het verleden verkende via deze kleine stukjes geheugen hoeft geen dode kunst te zijn.

Laat je inspireren door de paar vintage kaarten die je al die jaren hebt bewaard, en gebruik ze in een nieuw plakboek. Je kunt hele landen uitknippen, er doorheen snijden met een schaar met patronen, of je polaroids inlijsten in een ter ziele gegane geografie. De mogelijkheden zijn eindeloos als je een rol scrapbookmateriaal en duizenden foto's binnen handbereik hebt.

Maak een origami-mobiel

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Babymobielen zijn moderne kunstwerken die je boven de wieg van je baby kunt plaatsen. Kijk hoe ze koeren over de zacht wervelende taferelen boven hun hoofd. Op maat gemaakte mobiele telefoons kunnen honderden dollars kosten (een druppel op de gloeiende plaat voor de prijzen van babygerelateerde artikelen vandaag de dag). Geef niet te veel geld uit aan een rustgevend speeltje waar ze in het eerste jaar uit zullen groeien. Maak in plaats daarvan je eigen!

Je kunt heel veel verschillende kant-en-klare mobiele kits online vinden, die de frames en snaren bevatten die je nodig hebt om je focusstukken aan te sluiten. Hier komen uw oude kaarten van pas. Met behulp van origamipatronen of eenvoudige wereldbolvormen kun je figuren van verschillende grootte knippen en vouwen om aan de mobiel te hangen. En je zult je zo voldaan voelen als je je harde werk in re altime ziet werken.

Gebruik het om kastladen, deuren of planken te bekleden

Afbeelding
Afbeelding

Kabinetsvoeringen zijn meestal gemaakt met functie in plaats van mode in gedachten, en ze zijn verkrijgbaar in een beperkte verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen. Maar wat heeft het voor zin om je ruimte te gaan inrichten als je met slechts een paar opties vastzit? Stel je doe-het-zelf-vaardigheden op de proef met deze supereenvoudige liner-tutorial van het YouTube-kanaal van Organized Mamas.

Het enige wat je letterlijk nodig hebt is wat papier (vervang hier je oude kaarten), een schaar en een meetlint. En als u overweegt om het naar een hoger niveau te tillen en het aan de binnenkant van uw kastdeuren te bevestigen, kunt u montagevierkanten gebruiken die u bij elke bouwmarkt kunt krijgen.

Leun op duurzaamheid door een kaartboeket te maken

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

In plaats van dat je de bloemen in je vazen elke paar weken moet vervangen, kun je een meer permanent middelpunt maken met behulp van oude kaarten. Origami is een oude Japanse traditie en er zijn honderden origamibloemen die je met origamitechnieken van papier kunt maken. Je hoeft ook geen ervaring met origami te hebben; Origami-Instructions heeft 47 bloementutorials om uit te kiezen.

Bij twijfel, frame ze en toon ze

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het inlijsten van een oude kaart niet de meest opwindende optie is om ze in gebruik te nemen, reken er dan niet op. Je kunt een oudere kaart echt aanvullen met een spaarzame fotolijst, of hem naar moderne maatstaven brengen met een nieuwe. En als je echt van je kaart een kunstwerk wilt maken, kun je hem op maat laten inlijsten met kleurrijke matten. Er is tenslotte geen ruimte die er niet beter uit zou zien met een mooi ingelijste vintage kaart.

Maak kaartversieringen voor de feestdagen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Vakantieversieringen zijn geweldige cadeaus, vooral voor de reizigers in je leven. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je ornamenten kunt maken met oude papieren kaarten:

  • Knip vierkante kaartbladen uit en ga naar de stad om sneeuwvlokpatronen te maken. Maak ze af met ophanglussen van rood lint.
  • Koop een kleine partij lege kurkflessen en vul de binnenkant met een opgerolde strook van de kaart.

Je kunt niet verdwalen bij het maken van deze kaartknutsels

Afbeelding
Afbeelding

Oude kaarten hebben een zekere charme die ons ervan weerhoudt ze in de prullenbak te gooien met onze oude trackball-muizen en videorecorders. Maar deze prachtige afbeeldingen van de wereld waren niet bedoeld om ergens in een kast te worden verborgen. Zoek dus een manier die bij jouw sfeer past om vintage kaarten in je ontwerp te verwerken. En als dat betekent dat je ze in stukken moet hakken en op een ongebruikelijke manier moet gebruiken, dan is dat zo!

Aanbevolen: