Conifeerzaailingen

Inhoudsopgave:

Conifeerzaailingen
Conifeerzaailingen
Anonim
naaldboom zaailing
naaldboom zaailing

Tuinders kunnen kiezen uit vele naaldboomzaailingen voor hun landschap. Coniferen dragen kegelvormige zaden en blijven groenblijvend en zorgen het hele jaar door voor kleur in het landschap. Ceders, sparren, dennen en vele, vele andere veel voorkomende bomen zijn coniferen. Ze vormen een geweldige aanvulling op de tuin en naaldboomzaailingen zijn een betaalbare manier om meer aan het landschap toe te voegen.

Over naaldboomzaailingen

Coniferen zijn prachtige bomen en zijn zeer geschikt voor koelere klimaten. De typische naaldboom heeft een hoge, groenblijvende boom met naar beneden hellende takken. Door deze natuurlijke aanpassing kan sneeuw gemakkelijk van de takken vallen, waardoor wordt voorkomen dat zware sneeuwophopingen de takken breken. De meeste soorten coniferen groeien op het noordelijk halfrond, en ze groeien van nature in uitgestrekte bossen op de hellingen van bergketens.

Coniferen kiezen

Met zo'n enorme verscheidenheid aan coniferen is het kiezen van conifeerzaailingen vaak hetzelfde als het kiezen van je favoriete snoepje; het is moeilijk om er maar één te kiezen! Enkele van de meer populaire naaldboomzaailingen zijn:

  • Douglasspar
  • Sparren van alle soorten
  • Jeneverbessen
  • Dennen
  • Sparren
  • Hemlock
  • Lariksen
  • Ceder
  • Cypres
  • Ja

Elke boom en struik uit de bovenstaande lijst biedt verschillende voordelen voor het thuislandschap. Jeneverbessen zorgen voor prachtig gekleurde takken, variërend van heldergroen tot groenblauw. Bovendien zijn ze in vele vormen verkrijgbaar, van rechtopstaand tot het kruipende blauwe vloerkleed Juniper dat met zijn groene takken de grond bedekt. Dennen worden vaak gekweekt vanwege hun uiterlijk, maar sommige worden specifiek als gewas gekweekt. Loblolly-den bijvoorbeeld, die gemakkelijk groeit in het zuidoosten van de Verenigde Staten, is een snelgroeiende dennenboom waarvan het naaldhout wordt gebruikt door de papierindustrie.

Terwijl u de wondere wereld van coniferen verkent, kunt u de volgende vragen overwegen om u te helpen de beste plant voor uw locatie te kiezen:

  • In welke tuinzone bevindt u zich?Er zijn coniferen voor bijna elke tuinzone, en uw plaatselijke tuincentrum heeft waarschijnlijk variëteiten die het meest geschikt zijn voor uw klimaat en zone.
  • Waar plant u uw naaldboomzaailing? Kijk naar de uiteindelijke volwassen hoogte van de plant en houd rekening met de verspreiding van de takken. Als je een conifeer voor je huis plant, kies dan een kleinere conifeer of plant hem ver weg van het huis.
  • Hoe lang ben je bereid te wachten tot de plant volwassen is? Sommige coniferen groeien snel, terwijl andere langzamer groeien. Denk aan het gebruik van de plant. Als je een rij coniferen probeert te planten om de achtertuin van de buren af te schermen, kies dan voor een snelgroeiende conifeer. Als je alleen op zoek bent naar een exemplaarplant voor het landschap, dan heb je meer keuze.

Overwegingen bij het planten

Als je zaailingen koopt, moet je ze na het planten zorgvuldig verzorgen. Regelmatig water geven is essentieel tijdens het eerste jaar van de plant om sterke wortels te helpen vestigen. Mulch aangebracht in een dikke laag rond de basis van de boom helpt water vast te houden. Het toevoegen van een flinke dosis compost aan het plantgat zal de boom ook helpen door een natuurlijke bron van voedingsstoffen met langzame afgifte te bieden.

Zaailingen kopen

De zaailingen van naaldbomen variëren van platte zaden verborgen tussen de randen van dennenappels tot de felrode bessen van de taxus. Je kunt proberen je eigen naaldboomzaailingen te kweken, maar je kunt ze ook bij verschillende bronnen kopen.

  • Chief River Nursery biedt een goede selectie van hemlockspar, sparren en andere coniferen. Koop zaailingen of planten die enkele jaren oud zijn via hun website.
  • Itasca Greenhouse biedt een enorme selectie conifeerzaailingen. Hoewel je er meer dan één moet bestellen, bieden ze mix-en-match zaailingselecties en verschillende maten. Je zult grotere zaailingen vinden die misschien gemakkelijker te kweken zijn, maar ook goedkope, kleinere zaailingen.
  • De Arbor Day Society is een non-profitorganisatie die zich toelegt op het planten van bomen. Ze bieden naaldbomen en andere groenblijvende zaailingen aan, en het geld dat aan hun bomen wordt besteed, gaat naar hun inspanningen voor natuurbehoud en educatie.

Naast deze online bronnen kun je landelijk volop coniferen vinden bij kwekerijen en tuincentra. Neem contact op met uw plaatselijke County Cooperative Extension Office voor een lijst met coniferen die in uw omgeving voorkomen of die het beste groeien in uw tuingebied.