Lijst met carrières op computergebied

Inhoudsopgave:

Lijst met carrières op computergebied
Lijst met carrières op computergebied
Anonim
Twee vrouwelijke collega's die werken met computerprogrammering
Twee vrouwelijke collega's die werken met computerprogrammering

Een carrière op computergebied belooft groeimogelijkheden in een voortdurend veranderende industrie. Je kunt een computergerelateerde carrière vinden die je zeker zal uitdagen en een lonende ervaring zal bieden.

Webontwikkelaar

Een webontwikkelaar is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, verbeteren en verbeteren van websites. Je neemt de visie en het plan van een webdesign en maakt hiervan een daadwerkelijk product, de website. Dit omvat het schrijven van code in verschillende talen om een aantrekkelijk en interactief visueel ontwerp te creëren. Ook voegt u eventuele verbeteringen toe die nodig zijn om de website functioneel te maken, zoals een online betalingssysteem. U moet code schrijven voor elk ander type interactie dat bezoekers nodig hebben wanneer ze de website bezoeken. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de front-end en back-end van de website. Enkele van de computertalen die u gaat gebruiken zijn:

  • Je gebruikt verschillende ontwikkelaarscodes, zoals HTML (websitestructuur), CSS (lay-out en afbeeldingen),
  • Je gebruikt HTML (HyperText Markup Language) en/of XHTML (Xtensible HyperText Markup Language) om een structuur of raamwerk voor de website te creëren.
  • Met de CSS-code kunt u verschillende visuele stijlen en website-indelingen maken.
  • Javascript is nodig voor alle benodigde website-animaties.
  • SQL (Structured Query Language) gebruikt voor relationele databasebeheersystemen.
  • PHP (Hypertext Preprocessor), een dynamische scripttaal die wordt gebruikt met SQL.

Onderwijs en salaris

Technologie is een zeer competitief vakgebied, dus je wilt alle mogelijke voordelen hebben. Dit omvat een bachelordiploma in computerwetenschappen of een gerelateerd vakgebied. Sommige bedrijven nemen een equivalent aan ervaring mee voor degenen die niet over een diploma beschikken. Voor veel instapfuncties is een associate degree in computerwetenschappen vereist. Het gemiddelde jaarsalaris is $75.000. Het kan zijn dat werken als aannemer lucratiever is met salarissen van $115.000. Tenzij anders vermeld, zijn de salarissen volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS).

Websiteontwerpers

Een websiteontwerper is verantwoordelijk voor het creëren en/of herontwerpen van bestaande websites en alle gerelateerde/bijbehorende applicaties. Daarnaast onderhoud en beheer je de websites. Je hebt specifieke programmeervaardigheden nodig, waaronder verschillende computertalen, zoals HTML/XHTML, CSS, Javascript, enz.

Vrouw ontwerpt website
Vrouw ontwerpt website

Onderwijs en salaris

Voor functies op instapniveau is mogelijk alleen een associate degree in computerwetenschappen vereist, terwijl voor meer gevorderde functies mogelijk een bachelordiploma vereist is. U kunt werk vinden bij bedrijven of u geeft misschien de voorkeur aan contractwerk. Het gemiddelde jaarsalaris is $75.000. Aannemers kunnen meer verdienen, soms tot $115.000 of hoger.

PHP-ontwikkelaar

Een PHP Developer is een webontwikkelaar en/of softwareontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de back-end ontwikkeling van webapplicaties. Je maakt gebruik van PHP (Hypertext Preprocessor), een dynamische scripttaal. PHP wordt doorgaans gebruikt met SQL (Structured Query Language). U bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de programma's en applicaties die worden gebruikt op websites en voor zakelijke applicaties.

Onderwijs en salaris

Een bachelordiploma in computerwetenschappen is doorgaans vereist. Mogelijk wilt u ook een PHP-certificering volgen voor een concurrentievoordeel. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 88.000.

Computerprogrammeur

Een computerprogrammeur schrijft de code waarmee softwareprogramma's worden uitgevoerd. Je bent verantwoordelijk voor het schrijven en ontwerpen van de broncode voor verschillende computerprogramma's. Je werkt mogelijk samen met softwareontwikkelaars en engineers. Ook test, los je problemen op, debug je en onderhoud je de code die in verschillende computertoepassingen wordt gebruikt. Er zijn verschillende computertalen die u moet kennen om code te schrijven, zoals Java, Python, Objective-C, Perl, C, C++, C, CSS, enz.

Onderwijs en salaris

Misschien vindt u een bachelordiploma in computerprogrammering nuttig op een competitieve arbeidsmarkt. Veel programmeurs beginnen hun carrière echter met een associate degree. De meeste bedrijven geven de voorkeur aan of vereisen een bachelordiploma in een gerelateerde computerwetenschappen of programmeren. Voor sommige banen kan het nodig zijn dat je een masterdiploma hebt. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 89.000.

Database-ontwikkelaar

Een databaseontwikkelaar maakt databasesystemen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van een bedrijf. Je moet computerprogrammeertalen, datamodellering en computerarchitecturen kennen. Je maakt databases, tabellen, query's en rapporten en schrijft documentatie voor de databases en operationele handleidingen.

Vrouw gegevensontwikkelaar werkt op computer met groot scherm
Vrouw gegevensontwikkelaar werkt op computer met groot scherm

Onderwijs en salaris

Werkgevers verwachten doorgaans een bachelordiploma in computerwetenschappen of aanverwante informatietechnologie. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 85.000.

Netwerk- en computersysteembeheerder

Een netwerk- of computersysteembeheerder is verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van een computernetwerk. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van het netwerksysteem om ervoor te zorgen dat het soepel werkt en om ondersteuning en oplossing te bieden voor eventuele problemen.

Onderwijs en salaris

Een bachelordiploma in computerwetenschappen, met name netwerkbeheer, is vereist. In sommige gevallen heeft een bedrijf mogelijk een masterdiploma in netwerkbeheer nodig en mogelijk certificeringen die specifiek zijn voor hun branche en/of technologie. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 82.000.

Technische ondersteuning

Technische ondersteuning biedt probleemoplossing en begeleiding voor eindgebruikers die problemen ondervinden met hardware- of softwareproblemen. Deze functie is vaak een helpdeskfunctie voor eindgebruikersklanten of technische ondersteuning binnen een bedrijf voor eindgebruikersmedewerkers.

Technische ondersteuningsmedewerkers
Technische ondersteuningsmedewerkers

Onderwijs en salaris

Afhankelijk van het bedrijf is het mogelijk dat u alleen een associate degree in computerwetenschappen of een verwant vakgebied moet hebben. Sommige bedrijven vereisen een bachelordiploma in computerwetenschappen. Sommige bedrijven, vooral softwarefabrikanten, vereisen mogelijk certificering voor specifieke producten. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 53.000.

Computerhardware-ingenieur

Computerhardware-ingenieurs onderzoeken, ontwikkelen, ontwerpen en testen nieuwe technologieën en toepassingen voor computersystemen en computercomponenten. De meesten werken op een R&D-afdeling (onderzoek en ontwikkeling) waar ze verschillende computermodellen bouwen en testen. U kunt ervoor kiezen om te werken in gespecialiseerde computersystemen voor specifieke sectoren, zoals productie, landbouw, olie-industrie, diensten, enz.

Onderwijs en salaris

Een bachelordiploma in computertechniek heeft de voorkeur, hoewel veel bedrijven een diploma in computerwetenschappen of een ander gerelateerd vakgebied accepteren. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 114.000.

Computerforensisch specialist

Een computerforensisch specialist wordt ook wel een computerforensisch onderzoeker genoemd. Jouw taken zijn het analyseren van digitale informatie en gegevens om alle digitale artefacten en de informatie die ze bevatten bloot te leggen. Dit kan variëren van verloren gegevens tot het hacken van servers of netwerksystemen.

Bewijsmateriaal op de harde schijf van de computer moet worden onderzocht door een forensische computerexpert
Bewijsmateriaal op de harde schijf van de computer moet worden onderzocht door een forensische computerexpert

Onderzoek naar artefacten

Sommige artefacten kunnen JPEG-afbeeldingen en verschillende elektronische documenten omvatten, zoals e-mails, documenten, bankgegevens en andere soorten digitale bestanden. U kunt volledige computersystemen of een enkele laptop onderzoeken. Afhankelijk van het probleem moet u mogelijk uw onderzoeksbevindingen in een rapport presenteren of een getuigenis afleggen in de rechtbank. Je kunt werk vinden in de particuliere sector, maar ook bij wetshandhavingsinstanties of het leger.

Onderwijs en salaris

Een bachelordiploma in computerforensisch onderzoek is het gebruikelijke diploma dat vereist is voor deze baan. Mogelijk moet u ook over specifieke certificeringen beschikken, zoals die aangeboden door het National Computer Forensics Institute of een certificering voor strafrechtelijk onderzoek van een organisatie, zoals het National Institute of Justice. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 93.000.

Software-ingenieur

Een software-ingenieur kan deelnemen aan softwareontwikkeling (software-ontwikkelaars zijn zelden ingenieurs). Je ontwikkelt informatiesystemen. Dit omvat het ontwerpen en ontwikkelen van oplossingen door het installeren van software die inspeelt op operationele problemen en informatiebehoeften en -vereisten. Je onderzoekt en bestudeert de systeemstroom, werkprocessen en gegevensgebruik om te bepalen welke remedies en oplossingen nodig zijn. Je volgt en volgt de levenscyclus van softwareontwikkeling.

Onderwijs en salaris

Je hebt een bachelordiploma in computertechniek, computerwetenschappen of een andere computergerelateerde technische opleiding nodig. Voor sommige functies is een masterdiploma vereist. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 105.000.

Computertechnicus

Een computertechnicus is verantwoordelijk voor de installatie, reparatie en onderhoud van alle soorten computerhardware en -apparatuur. U kunt werken als interne techneut of vacatures vinden bij computerreparatiebedrijven. U kunt als aannemer werken bij het installeren van computers voor verschillende bedrijfslocaties, winkels en andere bedrijfslocaties.

Reparatieapparatuur voor computertechnologie
Reparatieapparatuur voor computertechnologie

Onderwijs en salaris

Mogelijk moet je een technische opleiding in computertechnicus of een associate degree in een gerelateerd vakgebied hebben. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 28.000, hoewel dat per locatie kan verschillen.

IT-specialist

Een specialist in informatietechnologie implementeert, onderhoudt, bewaakt en lost problemen met de IT-systemen op. Je ontwerpt en ontwikkelt technische oplossingen en werkt samen met verschillende afdelingen om alle software tijdens en na de ontwikkelingsfasen te analyseren, testen en evalueren.

Onderwijs en salaris

Afhankelijk van het bedrijfsbeleid heeft u mogelijk alleen een universitair diploma in computerwetenschappen of een verwant vakgebied nodig. De meeste bedrijven hebben echter een bachelordiploma in computerwetenschappen, techniek of een aanverwant vakgebied nodig. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 81.000.

Computergame-ontwikkelaars

Computergame-ontwikkelaars maken de software voor de concepten van de videogame-ontwerper om de ideeën om te zetten in een verkoopbaar product.

Onderwijs en salaris

Je hebt een universitair diploma en een bachelordiploma in de ontwikkeling van videogames of computerwetenschappen nodig. Softwareontwikkelaars verdienen een gemiddeld jaarsalaris van $ 105.000. Volgens Glassdoor bedraagt het gemiddelde jaarsalaris $56.000.

Videogamecomputerprogrammeur

De computerprogrammeur schrijft de code voor de videogame, zodat het spelsysteem de software kan lezen en implementeren. Sommige programmeurs vinden dat certificering in specifieke computertalen nuttig is bij het concurreren om banen.

Groep videogameontwerpers
Groep videogameontwerpers

Onderwijs en salaris

Je hebt een universitair diploma en een bachelordiploma in de ontwikkeling van videogames of computerwetenschappen nodig. Computerprogrammeurs verdienen een gemiddeld jaarsalaris van $ 84.000.

Voice Data-ingenieur

Als stemdata-ingenieur bent u verantwoordelijk voor het ontwikkelen, exploiteren en onderhouden van spraak-, video-, data- en draadloze communicatie. Je geeft ook technische begeleiding bij het plannen en ontwikkelen van communicatienetwerken. Ook het testen en installeren van deze netwerken behoort tot jouw functie.

Onderwijs en salaris

Een bachelordiploma in computertechniek, computerwetenschappen, informatiesystemen of een gerelateerd vakgebied is meestal vereist. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 114.000.

Computersysteemanalist

Een computersysteemanalist beoordeelt, bestudeert en analyseert een bestaand computersysteem. Je doet onderzoek en evalueert om oplossingen te vinden voor een efficiënter en productiever systeem. Samenwerking met verschillende bedrijfsafdelingen, zoals financiën, personeelszaken, salarisadministratie, marketing en andere, is vereist om ervoor te zorgen dat met alle bedrijfsbehoeften op het gebied van bedrijfsvoering en functionaliteit rekening wordt gehouden.

Onderwijs en salaris

Een bachelordiploma in computerinformatiewetenschappen of computerwetenschappen is doorgaans vereist. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 88.000.

Professionele en industriële certificeringen

Veel professionele en academische organisaties bieden verschillende certificeringen voor professionals uit de computerindustrie. Dit type certificering kan u vaak een voorsprong geven op de concurrentie. Sommige bedrijven, vooral softwarefabrikanten, hebben mogelijk specifieke branche- of productcertificeringen nodig.

Een carrière kiezen in de computerwereld

Je kunt verschillende carrièrebeschrijvingen voor computercarrières bekijken om er een te vinden die bij je talenten past. Je kunt een computer- of technologiediploma kiezen dat veelzijdig is en je verschillende carrièrekeuzes biedt.

Aanbevolen: