Lijst met coole carrières

Inhoudsopgave:

Lijst met coole carrières
Lijst met coole carrières
Anonim
Coole carrièremogelijkheden
Coole carrièremogelijkheden

Probeer je te beslissen welk type carrière geschikt voor je is? Het is niet meer dan normaal om naar coole carrière-ideeën te zoeken als je nadenkt over wat je met je toekomst gaat doen. Je zult tenslotte een groot deel van je volwassen leven aan het werk zijn. Waarom zou u niet iets vinden waar u van houdt en waarmee u ook een goed inkomen kunt verdienen? Er zijn tal van opties die je misschien cool vindt, gebaseerd op wat je leuk vindt en hoopt te bereiken.

Uw browser ondersteunt de videotag niet.

10 Spannende carrières

Gedij jij op spanning en actie? Ben jij op je best als je de adrenaline door je lichaam voelt stromen? Kun jij je energie gebruiken om dingen gedaan te krijgen? Een van deze tien opwindende carrières is misschien een goede optie voor jou:

  • Vliegtuigpiloot: Met deze opwindende carrière kun je de hele wereld over reizen aan het roer van uiterst geavanceerde machines. Er zijn meerdere routes om piloot te worden, en je kunt vandaag nog aan je pad beginnen!
  • Evenementplanner: Evenementplanners gedijen in omgevingen met veel energie en hoge stress. Als je graag een team coördineert om het perfecte gala of feest te organiseren, is evenementenplanning een geweldige optie.
  • FBI-agent: Werken voor de FBI kan van alles betekenen, van het volgen van drugstransporten tot het onderzoeken van moordzaken of witteboordencriminaliteit. Banen bij de federale wetshandhaving zijn spannend en uitdagend!
  • Brandweerteam
    Brandweerteam

    Brandweerman:Als je een brandend gebouw binnenstormt in plaats van weggaat, heb je misschien de moed om brandweerman te zijn. Deze baan is gevaarlijk en moeilijk, maar de moeite waard.

  • Onderzoeksverslaggever: Als je altijd nieuwsgierig bent naar het verhaal achter het verhaal, ben je wellicht geïnteresseerd in onderzoeksjournalistiek. Door diep te graven, kun je belangrijke informatie ontdekken en delen met het publiek.
  • Fotojournalist: Nu afbeeldingen en video een steeds belangrijkere manier worden om informatie online te delen, is het een spannende tijd om fotojournalist te zijn. Als je het leuk vindt om afbeeldingen te maken, op locatie te reizen en meer, dan zou dit je perfecte carrière kunnen zijn!
  • Politieagent: Mensen die het publiek willen beschermen en dienen, worden vaak politieagenten. Een carrière in de wetshandhaving is niet zonder risico's, maar kan ook zeer de moeite waard zijn. Deze carrière is absoluut niet saai!
  • Professionele atleet: Veel kinderen dromen ervan een professionele atleet te worden. Met de juiste vaardigheden, training en kansen kan de droom werkelijkheid worden!
  • Privé-detective: Privé-detectives proberen de waarheid voor individuele cliënten te achterhalen. Als je een neus hebt voor details, veel vastberadenheid en slimme tact, kan een privé-detective een goede match zijn.
  • Skydiving-instructeur: Spring jij graag uit vliegtuigen en wil je die vreugde doorgeven aan anderen? Parachutespringinstructeur zijn kan jouw roeping zijn. Met moed en geduld kun je anderen helpen de spanning van het vliegen te ervaren!

10 bekende carrières

Bent u er trots op iemand te zijn die op de hoogte is? Vind je het leuk om midden in de actie te staan terwijl je achter de schermen werkt? Ben jij betrouwbaar en capabel? Overweeg carrières als deze:

Taken van een paralegal
Taken van een paralegal
  • Advocaat:Als advocaat kunt u uw cliënten helpen hun dag in de rechtbank te krijgen. Het kan zowel lonend als uitdagend zijn.
  • Human resource manager: Human resources manager zijn betekent dat u toegang heeft tot een behoorlijke hoeveelheid vertrouwelijke informatie, dus u zult discretie en tact nodig hebben om hierin te gedijen carrière.
  • Curator: Achter de schermen van elk museum, kunstgalerie of universiteitskunstcollectie staat een professionele curator. Als je het leuk vindt om schatten te ontdekken en deze voor anderen te regelen, dan is dit de perfecte carrière voor jou!
  • Bibliothecaris: Een bibliothecaris is niet alleen als individu op de hoogte, hij of zij vergemakkelijkt ook de toegang van anderen tot informatie. Als je van boeken, informatie en kennis houdt, vind je het misschien leuk om bibliothecaris te zijn.
  • Paralegal: Een paralegal is de deskundige achter de schermen die een advocaat assisteert bij de voorbereiding van de zaak. Als je het leuk vindt om de details te kennen zonder op de voorgrond te treden, kan dit een geweldige carrière zijn.
  • Politicus: Politiek is de ultieme carrière die je kent. Politici kennen niet alleen een groot aantal mensen, ze weten ook wat er gepland is in de lokale, provinciale of federale overheid.
  • Publicist: Als je het leuk vindt om licht te werpen op zaken die er toe doen, mensen te helpen hun reputatie te beheren, en meer, dan zou je graag een publicist willen worden!
  • Sportmarketing: Als je van sport houdt en een gevoel voor promotie hebt, past je wellicht goed in een carrière in sportmarketing. Na verloop van tijd zul je kennis maken met atleten en teams en industrieën helpen promoten.
  • Sportagent: Als je de voorkeur geeft aan één-op-één contact met atleten, kan een sportagent perfect voor je zijn. Je bouwt relaties op, helpt bij het sluiten van deals en geeft atleten de aandacht die ze verdienen.
  • Talentagent: Als je graag mensen helpt in hun carrière, maar niet van sport houdt, overweeg dan om talentagent te worden. Als talentagent kun je cabaretiers, acteurs, modellen en andere artiesten helpen shows te boeken en te groeien in hun carrière.

10 Carrières helpen

Is jouw idee van een hele coole carrière een idee dat je de kans biedt om andere mensen te helpen? Wil jij jouw carrière wijden aan het verbeteren van het leven van anderen? Hier zijn tien beroepen die mogelijk aan uw behoeften voldoen:

  • Loopbaancoach: Een carrièrecoach helpt mensen begrijpen wat hun gaven en talenten zijn, en hoe deze eigenschappen hen kunnen helpen een goed inkomen te verdienen.
  • Counselor: Een counselor of therapeut werkt met mensen om hen door pijnlijke ervaringen heen te helpen. Je kunt er ook aan werken om onaangepast gedrag te corrigeren en mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen.
  • Doctor: Als arts helpt u patiënten te begrijpen of ze ziek zijn en hoe ze beter kunnen worden. Er zijn verschillende specialismen in de geneeskunde, en de beloning kan uitstekend zijn.
  • Fondsenwervingsprofessional: Als u de goede doelen die u belangrijk vindt op grotere schaal wilt helpen, kunt u een professional worden op het gebied van fondsenwerving. Van het schrijven van brieven tot het organiseren van evenementen: jij bent de sleutel tot het succes van de organisatie.
  • Bemiddelaar: Een bemiddelaar helpt mensen of groepen bij zeer moeilijke, stressvolle onderhandelingen. Je kunt mensen helpen hun meningsverschillen op te lossen zonder naar de rechter te stappen, wat zeer lonend kan zijn.
  • Verpleegkundig personeel
    Verpleegkundig personeel

    Verpleegkundige:Als verpleegkundige bent u de ogen, oren en het hart van een medische instelling. Je hebt veel dagelijks contact met patiënten en je helpt mensen hun ziekte te overwinnen en weer volledig gezond te worden.

  • Voedingsdeskundige: Een voedingsdeskundige helpt anderen slechte eetgewoonten te overwinnen. Door voedsel en de rol ervan in het lichaam te begrijpen, kunt u anderen adviseren betere keuzes te maken, af te vallen en zelfs de ziektesymptomen te verbeteren.
  • Maatschappelijk werker: Maatschappelijk werkers vervullen een belangrijke rol voor kansarme en worstelende bevolkingsgroepen. Van het helpen van gezinnen tot het assisteren van veteranen, jij kunt een verschil maken als maatschappelijk werker.
  • Leraar: Als je het leuk vindt om iemands ogen te zien oplichten als hij of zij eindelijk een concept begrijpt, dan is lesgeven wellicht iets voor jou. Van kleuterschool tot universiteit, er is behoefte aan leraren op elk niveau. Je kunt zelfs online lesgeven!
  • Virtuele assistent: Een virtuele assistent is iemand die ervoor zorgt dat de zaken goed lopen voor zijn of haar klanten. Of het nu gaat om het beantwoorden van telefoontjes of het regelen van reizen, jij bent iemands rechterhand!

10 Creatieve carrières

Vind je het een leuk idee om in een vakgebied te werken waarin je je creativiteit kunt gebruiken? Als dat zo is, overweeg dan beroepen die zowel creatief talent als vaardigheden en toewijding vereisen. Tien voorbeelden van creatieve carrières zijn:

  • Actor: Er is weinig dat creatiever is dan jezelf in verschillende karakters veranderen. Als acteur heb je die kans - vooral als je jong begint!
  • Taartdecorateur: Door taarten te versieren, kunt u uw creativiteit uiten op een manier die uniek en eetbaar is! Er is altijd vraag naar speciale taarten, dus dit kan een geweldige carrière worden.
  • Danser: Danser zijn vereist gratie, evenwicht en veel discipline. Veel mensen dromen ervan om danser te worden. Als je het talent en de drive hebt, waarom zou je die droom dan niet werkelijkheid maken?
  • Grafisch ontwerper
    Grafisch ontwerper

    Grafisch kunstenaar:Grafisch kunstenaar zijn kan van alles betekenen, van tekenen en schilderen tot digitaal ontwerpen. Technologie heeft kunst naar een geheel nieuw niveau getild, en jij kunt ervan profiteren.

  • Fictieschrijver: Door fictie te schrijven kun je hele nieuwe werelden creëren. Dit kan een uitdagende carrière zijn, maar het delen van verhalen met de wereld maakt de strijd voor veel auteurs de moeite waard.
  • Interieurontwerper: Veel mensen willen dat hun huis er verzorgd en mooi uitziet, maar hebben niet de tijd of de vaardigheid om het voor elkaar te krijgen. Als je uitblinkt in interieurontwerp, kun je carrière maken door huizen prachtig te maken.
  • Landschapsarchitect: Architectuur gaat niet alleen over bouwen! Landschapsarchitectuur kan veel van dezelfde vaardigheden vereisen als het ontwerpen van constructies. Bij landschapsarchitectuur gaat het niet alleen om het planten van bloemen, maar ook om het bouwen van prachtige waterpartijen, patio's en meer.
  • Muzikant: Heb jij de vaardigheid en passie om muziek te maken? Muziek spreekt op een unieke manier tot de ziel, en een carrière als muzikant kan je in staat stellen deel te nemen aan die boodschap.
  • Fotograaf: Zowel natuurlijke als door de mens veroorzaakte schoonheid vastleggen door de lens van een camera is een verterende passie voor de carrièrefotograaf. Er zijn veel manieren om achter de lens te werken, van voedselfotografie tot natuurjournalistiek. Probeer het eens!
  • Songwriter: Veel zangers schrijven hun eigen muziek niet, of schrijven niet alles. Als songwriter kun je met je woorden verschillende genres beïnvloeden.

10 diergerelateerde carrières

Is jouw idee van een coole carrière een idee waarin je de kans krijgt om met dieren te werken? Misschien ben je wel enthousiast over een van deze tien opties:

  • Aquarist: Als je gefascineerd bent door de wereld onder het wateroppervlak, kan aquariaan perfect voor je zijn. Jouw werk omvat het opzetten en onderhouden van aquariumtentoonstellingen.
  • Habitatspecialist: Een habitatspecialist helpt dieren zich thuis te voelen in dierentuinen, opvangcentra en andere afgesloten huizen. Je zou de omgeving leren en bouwen die het dier in het wild ervaart.
  • Marien bioloog: Wil je meer weten over de dieren van de zee? Een mariene bioloog bestudeert hoe het leven in zee leeft, zich gedraagt en met elkaar omgaat.
  • Parknatuuronderzoeker: Als je van de natuur houdt en die liefde met andere mensen wilt delen, kan een parknatuuronderzoeker een goede match zijn. Je zou mensen informeren over de natuurlijke wereld en hen helpen er net zoveel van te houden als jij!
  • Adoptieadviseur voor huisdieren: Vind je het leuk om dieren te zien die verband houden met een nieuw huis? Door adoptieadviseur voor huisdieren te zijn, kunt u ervoor zorgen dat dit werkelijkheid wordt. Interview potentiële eigenaren en help huisdieren een gelukkig thuis te vinden!
  • Boerderijhand: Als je graag met dieren op een boerderij werkt, kun je misschien genieten van een carrière op een boerderij. Wees een echte cowboy terwijl je met vee, schapen en meer omgaat!
  • Dierenartsen met hond
    Dierenartsen met hond

    Dierenarts:Zieke dieren gezond maken is de focus voor een dierenarts. Het is de perfecte manier om je liefde voor dieren waar te maken.

  • Veterinaire technicus: Dierenartsen hebben hulp nodig om dieren de liefde te geven die ze nodig hebben. Als veterinair technieker speel je een belangrijke rol in de diergeneeskundige wereld. Ze hebben je nodig!
  • Rehabilitator voor dieren in het wild: Dieren in het wild kunnen op verschillende manieren gewond raken. Als je het leuk vindt om wilde dieren weer gezond te maken en ze klaar te maken om terug te keren naar hun natuurlijke habitat, dan kan een rehabilitatie van wilde dieren de perfecte carrière zijn.
  • Zoöloog: Als zoöloog onderzoek je dieren in het wild of in gevangenschap. Je helpt dierentuinen te begrijpen hoe ze het beste kunnen zorgen voor de dieren die ze tentoonstellen, en geeft deskundig advies in verschillende situaties.

Verder kijken dan wat cool lijkt

Naarmate je verder gaat met je carrièreplannen, is het zeker belangrijk om na te denken over welk soort werk je cool lijkt; dat is echter niet de enige belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden. Het feit dat u van een bepaald soort activiteit houdt, betekent niet dat dit een goede carrièremogelijkheid voor u is.

Hobby of carrière

Sommige activiteiten zijn beter geschikt als hobby dan als carrière. Misschien geniet je af en toe van parachutespringen, maar niet iedereen die van deze activiteit houdt, wil er dagelijks aan deelnemen. Andere carrières zijn leuk en intrigerend, maar het kan moeilijk zijn om er een fatsoenlijk inkomen mee te verdienen.

In zulke gevallen is het misschien het beste om een carrière na te streven die je leuk vindt en je leuke activiteiten als hobby te houden. Het betekent niet dat je een hekel hebt aan je baan, maar eerder dat je in iets werkt waarbij je vaardigheden worden gebruikt, terwijl je tegelijkertijd de spanning zoekt.

Praktische overwegingen

Het idee om politieagent, FBI-agent of brandweerman te zijn lijkt misschien spannend, maar deze banen kunnen heel anders zijn dan de manier waarop ze op televisie en in films worden afgebeeld. Ze zijn niet elke minuut van de dag spannend en kunnen gevaarlijk en stressvol zijn. Het resultaat is dat wat een cool idee lijkt, in het echte leven misschien niet goed bij je past.

Het is ook belangrijk om na te denken over de vraag naar het beroep dat u overweegt. Veel mensen willen bijvoorbeeld professionele atleet worden, maar doorbreken in dit beroep kan erg moeilijk zijn vanwege de hoge mate van concurrentie en de beperkte mogelijkheden. Nog een voorbeeld: werken als arts kan een geweldige manier zijn om je verlangen om mensen te helpen te vervullen, maar je moet je realiseren dat je vele jaren op school zult moeten doorbrengen voordat je dit carrièredoel kunt bereiken.

Doe je carrièrehuiswerk

Zorg ervoor dat u een realistisch beeld heeft van de realiteit van het dagelijkse werk op het gebied dat u overweegt, voordat u een definitieve beslissing neemt. Bedenk ook welke opleiding of training nodig is. Als je je huiswerk doet, kun je een leuke baan vinden die je leuk vindt, die bij je talenten past en die goed beta alt.

Aanbevolen: