Carrières voor mensen met OCD

Inhoudsopgave:

Carrières voor mensen met OCD
Carrières voor mensen met OCD
Anonim
zakenvrouw met behulp van laptop
zakenvrouw met behulp van laptop

Flexibele en deeltijdse carrières, maar ook carrières die de hoeveelheid stress in iemands leven niet enorm vergroten, kunnen geweldige opties zijn voor mensen met symptomen van OCD of OCPD. Houd er rekening mee dat de symptomen van OCS en OCPD sterk kunnen variëren in termen van ernst. Bij het zoeken naar een nieuwe baan is het belangrijk om altijd prioriteit te geven aan uw mentale welzijn.

Obsessieve-compulsieve persoonlijkheidsstoornis

Obsessieve-compulsieve persoonlijkheidsstoornis wordt gekenmerkt door een rigide naleving van regels en voorschriften, een kritisch zelfbeeld en een strikte en onwrikbare morele code. Dit niveau van perfectionisme kan het persoonlijke leven en de carrière van een individu verstoren. Zoals veel persoonlijkheidsstoornissen ontwikkelt OCPD zich tijdens de kindertijd als een overlevingstactiek en kan in ernst toenemen naarmate het individu volwassen wordt. Degenen met OCPD hebben mogelijk ouders meegemaakt die emotioneel afstandelijk, fysiek en emotioneel mishandelend waren, perfectionisten, en mogelijk ook persoonlijkheidsstoornissen hebben gehad die hun vermogen om op een gezonde manier ouder te zijn in de weg stonden.

Regels en voorschriften bieden comfort

Inflexibiliteit is een veel voorkomend symptoom van OCPD, en daarom hebben mensen met OCPD de neiging om te genieten van de structuur van strikte regels en voorschriften. Ze floreren misschien niet in banen waarbij ze de hele dag veelvuldig met klanten moeten communiceren, of banen waarin creatieve vrijheid vereist is. Zoals alle geestelijke gezondheidsproblemen varieert OCPD in ernst, maar als u merkt dat uw symptomen een negatieve invloed hebben op uw leven, kunt u het beste een professionele geestelijke gezondheidszorgarts zoeken die u kan helpen uw ongemakkelijke symptomen te verminderen en te elimineren, vooral omdat OCPD een ernstige aandoening is. vaak een comorbide diagnose met angststoornissen, depressieve stoornissen, maar ook traumastoornissen en middelenmisbruik.

1. Militair

De strikte regels en voorschriften in het leger bieden een solide kader met duidelijk omschreven verwachtingen en plichten. De rigiditeit van militaire disciplines, het streven naar perfectie en het hebben van controle zouden op natuurlijke wijze moeten aansluiten bij de kenmerken van mensen met symptomen van OCPD.

2. Accountant of boekhouder

Een accountant of boekhouder werkt graag met cijfers en nauwkeurige systemen die repetitief zijn. Dit kan aantrekkelijk zijn voor sommige mensen die symptomen van OCPD hebben. Deze baan is zeer gedetailleerd en voorspelbaar, waardoor het een goede potentiële match is voor iemand met deze persoonlijkheidskenmerken. In dit vakgebied ben je verantwoordelijk voor het vastleggen en volgen van financiële uitgaven, bezittingen en transacties. Er zijn verschillende verificatieprocessen die het volgen en dubbelcontroleren van transacties vereisen, het afstemmen van bankafschriften en het voortdurend bijhouden van de geldstroom om ervoor te zorgen dat alles accuraat is.

3. Klinische codeur

De functies kunnen bestaan uit technisch codeur, medisch codeur en diagnostisch codeur. Een codeur werkt binnen een van de vele gezondheidszorgsectoren, zowel publiek als privaat. Al deze posities vereisen het analyseren van verklaringen voor klinische diensten of transacties en het vervolgens aan elk ervan toewijzen van de industriestandaardcodes op basis van een vooraf ingesteld classificatiesysteem. De reeks protocollen, codes, dubbele controles, verificatie en voorspelbare processen kunnen goed passen bij sommige mensen met symptomen van OCPD.

Gerichte zakenvrouw met behulp van computer
Gerichte zakenvrouw met behulp van computer

4. Stenograaf/transcribent

Stenograafbanen zijn te vinden in de medische en juridische beroepen. Je hebt een solide kennisbasis nodig van medische of juridische terminologie. De medisch stenograaf/transcribent zal strikt met medische rapporten werken. De juridisch stenograaf/transcribent werkt met gerechtelijke documenten of in de rechtszaal. Transcripties en ondertiteling voor video's en audiobestanden zijn mogelijke carrièrekeuzes. Deze processen kunnen aantrekkelijk zijn voor mensen die op details letten en de voorkeur geven aan een gestructureerde werkomgeving.

5. Proeflezer

Avide woordenmakers zullen dol zijn op een carrière als proeflezer. Het proeflezen is een plezierige, op details gerichte taak bij het zoeken naar fouten en zinsstructuren die onjuist of niet op hun plaats zijn. Veel proeflezers kunnen vanuit huis werken en hun eigen uren bepalen, waardoor het een geweldige optie is voor degenen die actief op zoek zijn naar behandeling voor de symptomen die verband houden met OCPD.

6. Lader en inpakker

Een lader/verpakker moet alle verpakkingsmaterialen schoonmaken voordat hij producten in de verzendcontainers laadt. Vaste procedures omvatten ook het wegen en vervolgens etiketteren van de producten. Voorafgaand aan verzending inspecteren laders/verpakkers de producten op eventuele problemen of defecten. De inpakker is verplicht een nauwkeurige administratie bij te houden van alle materialen, artikelen en zendingen. Al deze vereisten lenen zich voor een gestructureerde en voorspelbare werkomgeving.

Inpakker in distributiemagazijn
Inpakker in distributiemagazijn

7. Softwareontwikkelaar of ingenieur

Een softwareontwikkelaar of ingenieur ontwerpt en ontwikkelt computersoftware met behulp van specifieke computerprogrammeertaken en vastgestelde protocollen. Deze IT-banen vereisen programmeervaardigheden, testen, analyseren en ontwikkelen van verschillende software. De taken zijn vaak repetitief, maar worden binnen de programmeerparameters van de computer gehouden. Deze functie zal aantrekkelijk zijn voor mensen die van multitasken houden en op details gericht zijn.

8. Elektronische technicus printplaat

Elektronische technici van printplaten voeren zeer gedetailleerde inspecties uit van verschillende printplaten. Dit kunnen visuele inspecties van zaken omvatten, zoals de kwaliteit van soldeerverbindingen en of de componenten correct zijn en op de juiste manier zijn geplaatst. Technici vergelijken de printplaat met de schema's van de printplaat en brengen eventueel benodigde wijzigingen aan. Andere taken zijn onder meer het nauwgezet documenteren en het invoeren van gegevens. Deze functie biedt een zeer gedetailleerde werkomgeving met de nadruk op het controleren op onvolkomenheden.

Obsessieve-compulsieve stoornis

Obsessive Compulsive Disorder v alt onder de categorie Obsessief-compulsieve en andere stoornissen in de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (V) van de American Psychiatric Association. Degenen met symptomen van OCS kunnen verontrustende, opdringerige en verontrustende gedachten ervaren (obsessies), gevolgd door dwanghandelingen, wat gedrag is dat wordt gedaan om de obsessies te onderdrukken. Zoals alle psychische stoornissen v alt OCS op een schaal van mild tot ernstig. Als u denkt dat u symptomen van OCD ervaart, weet dan dat er behandelingsopties beschikbaar zijn. OCD is doorgaans ongelooflijk vermoeiend, angstaanjagend en tijdrovend, waardoor het heel moeilijk kan worden om een carrière vol te houden. Als u symptomen van OCS heeft, kan het vinden van een flexibele baan of een deeltijdbaan super nuttig zijn, zodat u tijd heeft om passende zorg te zoeken en uw symptomen te verminderen.

1. Parttime schrijver/redacteur

Veel bedrijven huren fulltime of parttime schrijvers of redacteuren op afstand in om aan hun websites te werken. Dit carrièrepad kan bestaan uit het schrijven van blogs, het maken van teksten voor sociale media, het schrijven van artikelen voor tijdschriften en het schrijven van stukken voor websites. Voor degenen die van schrijven houden, kan deze optie een goede keuze zijn.

2. Proofreader/SEO-expert

Proeflezen of SEO-schrijven zijn andere geweldige opties voor mensen die symptomen van OCS ervaren. Vaak worden proeflezers en SEO-schrijvers ingehuurd als freelancers en kunnen ze hun eigen uren samenstellen. Dit maakt het beheersen van de symptomen een stuk eenvoudiger zonder de druk van vaste uren gedurende de dag. Dit betekent dat degenen die te maken hebben met symptomen van OCD hun behoeften kunnen omzeilen en prioriteit kunnen geven aan hun zelfzorg.

3. Zelfstandige kunstenaar

Werken als fotograaf, meubelrestaurateur of kunstenaar kan geweldige opties zijn voor mensen met symptomen van OCD. Als zelfstandige heeft u de vrijheid om uw eigen uren in te stellen en te bepalen hoeveel werk er elke dag moet worden gedaan. Zelfstandige kunstenaars kunnen pauzes nemen wanneer dat nodig is en prioriteit geven aan hun geestelijke gezondheid.

4. Webanalyse-ontwikkelaar

Een ontwikkelaar van webanalyse verzamelt gebruikers- en/of bezoeken aan websites om het webverkeer te meten en acquisities en conversies te analyseren om te begrijpen hoe een website wordt gebruikt. Ook kunnen deze data inzicht bieden in hoe een website beter ontwikkeld en winstgevender kan worden. Vaak kunnen carrières in webanalyse op afstand worden uitgevoerd en kunnen er ook flexibele uren zijn.

zakenman programmeren op computers
zakenman programmeren op computers

5. Online-instructeur

Leraren of experts op specifieke gebieden vinden het misschien beter om instructeur te zijn voor online cursussen dan in een klaslokaal of op kantoor. Dankzij de online instructeursposities kan de leraar in de privacy van zijn huis en in zijn eigen tempo werken. Cursussen kunnen worden gegeven via audio, video of schriftelijke tutorials, zodat de online instructeur zijn eigen schema kan bepalen.

De beste carrières vinden voor mensen met OCD

Aangezien de ernst van psychische symptomen kan variëren van mild tot ernstig, kan het moeilijk zijn om vast te stellen welke carrières het meest geschikt zijn voor mensen met een diagnose. Als u lijdt aan symptomen die uw kwaliteit van leven negatief beïnvloeden, weet dan dat er talloze behandelingsopties voor u beschikbaar zijn, in verschillende prijsklassen. Het is mogelijk om een baan te vinden waarbij je prioriteit kunt geven aan je mentale welzijn. De beste carrières voor mensen met OCS-symptomen zijn carrières die plezierig zijn en geen extra angst veroorzaken. Een loopbaan die flexibel of deeltijds is, kan vooral gunstig zijn voor mensen die met symptomen van OCS kampen.

Aanbevolen: