20 carrières met planten om te overwegen als je groene vingers hebt

Inhoudsopgave:

20 carrières met planten om te overwegen als je groene vingers hebt
20 carrières met planten om te overwegen als je groene vingers hebt
Anonim
De vrouwelijke tuinman houdt een pot met planten in de kas
De vrouwelijke tuinman houdt een pot met planten in de kas

Bent u op zoek naar een manier om uw groene vingers in te zetten voor een carrièremogelijkheid? Er zijn een aantal leuke en interessante banen waarbij je met planten werkt. Of je nu houdt van het kweken en verzorgen van groenten, bloemen, kamerplanten, bomen of andere soorten planten, er zijn veel werkmogelijkheden om te overwegen.

Plantenbanen waarvoor een diploma vereist is

Als je een passie hebt voor wetenschap en graag met planten werkt, zijn er verschillende interessante beroepen die je kunt overwegen. Voor de functies in deze rubriek is minimaal een bachelordiploma in een relevant vakgebied vereist. Velen hebben een masterdiploma of hoger nodig.

Tuinbouwer

Tuinbouwers gebruiken hun wetenschappelijke expertise om planten te kweken, te laten groeien en te vermeerderen. Er zijn veel soorten banen in de tuinbouwsector. Veel tuinbouwers richten zich op landbouwwerk dat zich richt op het verbeteren van de winterhardheid en opbrengsten van gewassen die groenten en fruit produceren. Ze zoeken ook naar manieren om de smaak van groenten en fruit te verbeteren en proberen manieren te vinden om de groeiomstandigheden te optimaliseren. Gemiddeld verdienen tuinders ongeveer $ 40.000 per jaar.

Botanist

Technicus die planten in de commerciële kas controleert
Technicus die planten in de commerciële kas controleert

Botanici zijn wetenschappers die verschillende aspecten van planten bestuderen, inclusief hoe ze groeien en de impact hebben op de omgeving waarin ze bestaan. Sommige botanici richten zich op het gebruik van planten om brandstof of medicijnen te ontwikkelen, terwijl anderen zaken onderzoeken zoals hoe je gemeenschappen of ecosystemen kunt verbeteren met inheemse planten, of hoe je planten kunt gebruiken om land of de algehele omgeving te helpen ontsmetten. De gemiddelde jaarlijkse vergoeding voor botanici bedraagt ongeveer $ 58.000 per jaar.

Natuurwetenschapper

Als je van planten houdt, is de kans groot dat je gepassioneerd bent over het beschermen van de grond waarin ze groeien. Natuurbeschermingswetenschappers richten zich op het beschermen van het land waar planten groeien, samen met andere natuurlijke hulpbronnen. Ze richten zich op het beschermen van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde tegen vernietiging door door de mens veroorzaakte praktijken. Natuurbeschermingswetenschappers werken vaak in bosbeheer en duurzame landbouw. Het gemiddelde loon voor natuurbeschermingswetenschappers bedraagt ongeveer $64.000 per jaar.

Parkwachter

Als je in de natuurbescherming wilt werken, maar liever het grootste deel van de tijd buiten bent dan in een laboratorium te werken, overweeg dan een carrière als parkwachter. Deze banen omvatten het handhaven van parkregels, het onderhouden van parkbronnen en het voorlichten van het publiek over de flora en fauna van het park. De meeste parkwachters werken in staatsparken of federale parken. Het gemiddelde loon voor parkwachters varieert afhankelijk van uw opleidingsniveau en uw locatie.

Natuurgeneeskundige arts

Homeopathische geneeskunde
Homeopathische geneeskunde

Als je gepassioneerd bent door het medicinale gebruik van planten en in de gezondheidszorg wilt werken, overweeg dan om arts in de natuurgeneeskunde te worden. Dit vereist een intensief, vierjarig afstudeerprogramma aan een natuurgeneeskundige medische school die wetenschappelijk onderwijs biedt dat vergelijkbaar is met wat er op de traditionele medische school wordt onderwezen, evenals training in botanische en homeopathische geneeskunde en de rol van voeding in welzijn. Het gemiddelde loon voor natuurgeneeskundige artsen bedraagt ongeveer $ 82.000 per jaar.

Landbouwopvoeder

Sommige middelbare scholen en community colleges bieden landbouwonderwijsprogramma's aan die worden gegeven door professionele landbouwdocenten. Leraren op middelbare scholen moeten een diploma in landbouwonderwijs of een nauw verwant vakgebied hebben en in het bezit zijn van een staatsspecifieke lerarencertificering. Community college-instructeurs hoeven niet gecertificeerd te zijn, maar hebben mogelijk een gevorderd diploma en praktische ervaring nodig. Het gemiddelde loon voor landbouwonderwijzers bedraagt ongeveer $ 46.000 per jaar.

Carrières met planten om ruimtes te verfraaien

Bij heel wat carrières wordt gebruik gemaakt van planten om buitenruimtes te verfraaien. Sommige van deze banen vereisen diploma's en omvatten ontwerpwerk, terwijl andere betrekking hebben op het werken met je handen en gereedschap direct in de modder.

Landschapsarchitect

Landschapsarchitect tekening en kleurpotloden
Landschapsarchitect tekening en kleurpotloden

Landschapsarchitecten zijn gediplomeerde, erkende professionals die buitenruimtes ontwerpen. Ze doen het grootste deel van hun werk binnenshuis, omdat ze verantwoordelijk zijn voor de beslissing waar en hoe planten moeten worden geplaatst in parken, commerciële ontwikkelingen en grote luxe residentiële ontwikkelingen. Het gemiddelde loon voor landschapsarchitecten is meer dan $ 70.000 per jaar.

Landschapsontwerpers

Landschapsontwerpers werken ook samen met klanten om prachtige omgevingen te creëren door het gebruik van planten. Er is geen specifieke graad of licentie vereist om als landschapsontwerper te werken. Landschapsontwerpers werken doorgaans met individuele residentiële klanten in plaats van grootschalige projecten waarvoor de expertise van een landschapsarchitect vereist is. Het gemiddelde loon voor landschapsontwerpers bedraagt ongeveer $ 51.000 per jaar.

Landschapsarchitecten

Tuinarchitecten maaien gras en heggen, en installeren en onderhouden planten op de binnenplaats van particuliere en/of commerciële klanten. Soms voeren ze plannen uit die zijn opgesteld door landschapsontwerpers, maar vaak plaatsen ze gewoon planten op verzoek van de vastgoedeigenaren voor wie ze diensten verlenen. Het gemiddelde loon voor tuinarchitecten bedraagt ongeveer $ 26.000 per jaar. Sommige tuinarchitecten zijn zelfstandigen, maar velen werken voor hoveniersbedrijven.

Terreinonderhoudswerkers

Terreinonderhoudswerkers, ook wel terreinwachters genoemd, zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de buitenterreinen, parken, golfbanen, sportfaciliteiten, gemeentelijke gebouwen en kantorencomplexen. Anderen werken in commerciële omgevingen en onderhouden de terreinen van appartementen, flatgebouwen en winkelcentra. Het gemiddelde loon voor onderhoudspersoneel voor terreinen bedraagt ongeveer $32.000 per jaar.

Retailbanen met planten en bloemen

Er zijn een aantal manieren om je passie voor planten te integreren in een baan in de detailhandel. De volgende functies zijn ideaal voor mensen die graag met het publiek werken en een talent hebben voor het verzorgen van planten die beschikbaar zijn voor klanten om te kopen.

Bloemenontwerpers

Vrouw gesneden bos voor het maken van decoraties en arrangementen
Vrouw gesneden bos voor het maken van decoraties en arrangementen

Werken als bloemenontwerper in een bloemenwinkel of supermarkt met een bloemenafdeling is een geweldige kans voor mensen die op zoek zijn naar een baan in de detailhandel waarbij ze met planten en bloemen werken. In dit soort banen ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van kamerplanten en buitenplanten die de winkel te koop heeft, en voor het maken van bloemstukken met een combinatie van snijbloemen en levende planten. Het gemiddelde loon voor bloemontwerpers ligt rond de $ 29.000 per jaar.

Big-Box tuincentrummedewerker

Big-box bouwmarkten zoals Lowes, Home Depot en Walmart hebben uitgebreide tuincentra die zeven dagen per week overdag en 's avonds bemand zijn. De teamleden van het tuincentrum in deze winkels geven water en verzorgen de planten op andere wijze en helpen klanten waar nodig. Big-box-tuincentrumbanen betalen doorgaans tussen de $ 11 en $ 15 per uur, afhankelijk van de locatie. Sommige zijn parttime en sommige zijn fulltime. Deze banen bieden doorgaans veel flexibiliteit in de planning.

Kwekerijmedewerker

In plaats van te werken in het tuincentrum van een grote winkel, geeft u misschien de voorkeur aan werken in een plantenkwekerij die planten verkoopt aan individuele klanten en professionele tuinarchitecten. Deze winkels bieden over het algemeen een grotere verscheidenheid aan planten dan bouwmarkten of warenhuizen. Klanten verwachten van de medewerkers van de kwekerij een hoger plantenkennisniveau dan van degenen die in grote tuincentra werken. Werknemers in dit type tuincentrum verdienen gemiddeld ongeveer $ 32.000 per jaar.

Botanische attractiewerker

Tropische Botanische Tuin
Tropische Botanische Tuin

Als je het leuk vindt om omringd te zijn door planten in een baan in de detailhandel, overweeg dan om je te wagen in het botanische tuinsegment van de reis- en toerismebranche. Als je kaartjes verkoopt aan mensen die botanische tuinen of andere op planten gerichte toeristische attracties bezoeken of in de cadeauwinkel of een eetgelegenheid werken, kun je elke werkdag prachtige planten zien zonder dat je ze zelf hoeft te verzorgen. Het gemiddelde loon voor banen in de detailhandel ligt rond de $ 13 per uur.

Planten-taakideeën voor ondernemers

Niet alle fabrieksgerelateerde banen vereisen werken voor een bedrijf. Als het idee om uw eigen kleine onderneming te bezitten en te runnen u bev alt, overweeg dan de onderstaande ondernemersmogelijkheden. Hoeveel u kunt verdienen, hangt natuurlijk af van hoe solide uw bedrijfsplan is en hoe succesvol uw inspanningen zijn. Als je plantenondernemer wilt worden, overweeg dan om een aantal van de onderstaande ideeën te combineren om meerdere inkomstenstromen te genereren.

Bloemenboer

Tuinman die zijn bloemen inspecteert
Tuinman die zijn bloemen inspecteert

Als je graag bloemen kweekt, overweeg dan om bloemenboer te worden. U kunt geld verdienen door snijbloemen en bloemstukken te verkopen op een lokale boerenmarkt of op shows van verkopers. Met voldoende productie kun je lokale winkels wellicht ook voorzien van bloemen om te verkopen, of arrangementen maken van bloemen uit eigen kweek voor bruiloften en andere speciale evenementen.

Markttuinman

Als je meer geïnteresseerd bent in het verbouwen van fruit, groenten en kruiden dan in bloemen en meer kunt telen dan je nodig hebt, overweeg dan om tuinder te worden. Dit omvat het verbouwen van voedsel om aan consumenten te verkopen. Je kunt zelfgekweekte producten en plantstarts verkopen op een kraampje langs de weg of op een boerenmarkt, of zelfs je eigen door de gemeenschap ondersteunde landbouw (CSA) delenprogramma starten.

You-Pick Grower

Als je een flink stuk land hebt, overweeg dan om een paar velden met bloemen of groenten te reserveren terwijl je velden plukt die je openstelt voor leden van het publiek die graag hun eigen groenten willen plukken in plaats van er producten van te kopen een boerenmarkt of winkel. U hoeft alleen maar een tarief per pond (of per item) in te stellen voor wat er in het seizoen is, en vervolgens uw openingstijden te promoten bij klanten in de lokale gemeenschap via uw website, e-maillijst of sociale-mediaprofielen.

Lokale restaurantleverancier

Je hoeft jezelf niet te beperken tot het rechtstreeks verkopen van de producten die je kweekt aan consumenten. Veel restaurants zijn actief op zoek naar lokaal geproduceerde groenten en fruit voor op hun menu. Door relaties op te bouwen met restauranteigenaren en managers die op zoek zijn naar lokale voedselleveranciers, kunt u uw mogelijkheden vergroten om te verkopen wat u verbouwt, terwijl u tegelijkertijd deelneemt aan de 'eet lokaal'-beweging.

Herbalist

Kruidengeneeskundige in apotheek winkel
Kruidengeneeskundige in apotheek winkel

Als je graag kruiden kweekt en enthousiast bent over holistische remedies, kan werken als kruidendokter een goede optie voor je zijn. Praktiserende herboristen moeten een uitgebreid studieprogramma voltooien dat wordt aangeboden via een school voor kruidengeneeskunde. De meeste kruidendokters zijn zelfstandigen. Ze verbouwen vaak kruiden en gebruiken deze om kruidengeneesmiddelen en andere producten te maken die ze rechtstreeks aan klanten of via winkels verkopen. Ze leren anderen ook vaak hoe kruiden voor therapeutische doeleinden kunnen worden gebruikt.

Plantenschrijver/Blogger

Als je van het kweken van planten houdt en over sterke schrijfvaardigheden beschikt, kun je misschien je interesses combineren om een carrière als schrijver op te bouwen. Begin met het schrijven van een paar voorbeeldartikelen om een portfolio op te bouwen en zoek vervolgens naar freelance schrijfopdrachten met op planten gerichte websites of publicaties. Overweeg om een blog of YouTube-kanaal te starten dat zich richt op planten, als een manier om volgers op te bouwen en inkomsten te genereren via plantgerelateerde partnerprogramma's of advertenties. Misschien kun je zelfs een boek over planten publiceren.

Volg je passie voor planten

Er is niets meer lonend dan een carrière waarmee je de kost kunt verdienen terwijl je iets nastreeft waar je gepassioneerd over bent. Of je nu prachtige ruimtes wilt ontwerpen, betrokken wilt zijn bij het kweken of beschermen van planten, of gewoon omringd wilt worden door de schoonheid van planten: er zijn genoeg interessante carrièrepaden om te overwegen. Voor nog meer ideeën kun je deze lijst met carrières in de landbouw verkennen. Of je nu op zoek bent naar een baan op instapniveau of een levenslange carrière, er zijn waarschijnlijk meer banen in de fabriek dan je had verwacht.

Aanbevolen: