Kaarsblusserstijlen en -typen

Inhoudsopgave:

Kaarsblusserstijlen en -typen
Kaarsblusserstijlen en -typen
Anonim
Kaarsendover en kamerkandelaar
Kaarsendover en kamerkandelaar

Kaarsenblussers lijken misschien overbodig als je alleen maar een kaars hoeft uit te blazen voordat je de kamer verlaat. Kaarsendovers kunnen echter charmante geschenken zijn en een handige manier om een kaarsvlam te doven zonder dat vervelende rookspoor te creëren, was op meubels te blazen of de lont in gesmolten was te blazen.

Over kaarsblussers

Of je ze nu koopt vanwege hun functie of ze verzamelt vanwege de talloze grillige en traditionele ontwerpen die beschikbaar zijn, kaarsenblussers zijn waardevol. Niet nodig, hoor, maar zeker waardevol.

Wat zijn kaarsblussers?

Blussers zijn eigenlijk kleine kopjes (snuffers) aan de uiteinden van dunne palen. De snuit is uiteraard gemaakt van onbrandbaar materiaal. Je legt de snuit eenvoudigweg op de vlam om hem te doven. Het resultaat is minimaal roken.

Verschillende kaarsendover-ontwerpstijlen

Blussers zijn er in zoveel stijlen dat het onmogelijk is ze allemaal op te noemen. Je kunt kiezen uit eenvoudige, klassieke stijlen, grillige tinnen stijlen om aan je interieur toe te voegen, of gewoon het absolute minimum, functionele stijlen (zoals de automatische blusser).

Klassiek en elegant

Deze stijl is geweldig omdat hij bij bijna elk interieur past, dus het is een voor de hand liggende keuze als je een brandblusser cadeau geeft, maar niet zeker bent van de decoratiestijl van de persoon. Hier zijn er een paar die u misschien wilt overwegen:

  • Houten handvatten met tinnen snuiters
  • Allemaal tin, zoals een klassieke tinnen kaarsendover

griezelig

Kaarsendovers zijn er in verschillende ontwerpen, hoewel ze vaak van tin zijn gemaakt. Zet een vuurtorenkaarsendover uit als herinnering aan strandtrips die u heeft gemaakt, of gewoon als aanvulling op uw decoratie aan zee. Hier zijn een paar stijlen om te overwegen:

  • Vuurtoren, zoals hierboven vermeld
  • Capitolgebouw
  • Bloemen
  • Zeeschelpen

Soorten kaarsendovers

Het is misschien een veelgebruikte uitdrukking, maar in sommige gevallen zijn kaarsblussers gewoon kaarsblussers. Niets bijzonders, geen franjes, gewoon iets om een klein vlammetje te doven. Sommigen van hen zijn zelfs automatisch.

Klokvormige kaarsendover
Klokvormige kaarsendover

Kaarsendover

Een typische kaarsendover heeft een staaf die als handvat wordt gebruikt. Vanaf het uiteinde van het handvat is de snuit vaak cilindrisch, hoewel deze op elk moment een bekerontwerp kan hebben. De snuiter kan een draaibaar ontwerp hebben of niet-beweegbaar zijn. De ontwerpen voor het handvat en de snuit zijn gevarieerd en vaak decoratief.

Knijpen of pincet kaarsendover

De knijpende kaarsendover, vaak een pincetkaarsendover genoemd, lijkt op een tang. Op dezelfde manier als een tang, sluit je de twee uiteinden samen rond de brandende kaarslont. De vlam wordt onmiddellijk gedoofd door deze te verstikken met de extra grote tang.

Wick Dipper Kaarsblusser

Een lontdipper werkt anders dan de traditionele kaarsblussers. Het eenvoudige ontwerp heeft een schuin uiteinde dat rond de lont haakt, zodat je de lont vervolgens in het warme, gesmolten kaarsvet kunt dopen. Vervolgens ha alt u de lont uit de was en centreert u deze nogmaals boven de kaars. Er blijft zeer weinig tot geen rook over na deze manier van doven van een kaars. Dit ontwerp is populair voor kaarsen met meerdere lonten.

Cadeau-ideeën

Misschien heb je het gevoel dat het simpelweg geven van een kaars als cadeau niet genoeg is, maar je weet niet wat je er nog meer mee moet doen. Waarom maak je geen cadeaumand of -tas met daarin een kaarsendover die past bij de sfeer van de kaars?

Voorbeeld van een kaarsengeschenkmand met brandblusser

Kaarsblussers zijn perfect om een thema aan elkaar te koppelen. U kunt bijvoorbeeld een leuke cadeaumand samenstellen voor de dennenkaarsen die u cadeau wilt doen. Je weet dat de dennengeur fijne wintervakantieherinneringen aan skiën in Colorado zal oproepen, dus je kunt besluiten om een paar decoratieve dennenappels en een zilveren blusser met een cabinedover aan het uiteinde toe te voegen.

Waar kun je kaarsendovers kopen

Je kunt kaarsendovers kopen bij cadeauwinkels, kaarsenwinkels en winkels die gespecialiseerd zijn in zilveren snuisterijen. Vindt u het niet zo leuk om te voet te winkelen voor precies wat u nodig heeft? Hier zijn ook een paar plekken online om te controleren:

  • Silver Gallery biedt verschillende kaarsensnuffers. Kies voor een unieke kaarsendover, zoals een Pewter Capitol, Beehive of Tulip design. Wees bereid om tussen de €20 en €70 uit te geven.
  • Amazon beschikt over verschillende ontwerpen voor kaarsendovers, van een gotisch tin met een Fleur-de-Lis-motief, een berkentak met vlinders tot een bungelende klokdover waarvan je kunt verwachten dat je ongeveer $ 7 tot $ 30 beta alt met gratis verzending voor Prime-lidmaatschap.
  • Walmart biedt verschillende ontwerpen voor kaarsendovers in nikkel, messing, tin en roestvrij staal met een breed scala aan ontwerpen, zoals bloemen in reliëf, pentagram-email, een ontwerp met juwelen en andere. Prijs: ongeveer $ 8 tot $ 28, met gratis verzending voor sommige ontwerpen.
  • DL's Moon Spells biedt een knijpende kaarsendover voor ongeveer $ 5 verzendkosten, berekend bij het afrekenen.
  • Candle Delirium verkoopt een lontdipper voor ongeveer $ 8,00 verzendkosten, berekend bij het afrekenen.

Een kaarsenblusser gebruiken voor het doven van kaarsen

Een kaarsendover is een uniek item met een nostalgische uitstraling. Je kunt je kaarsendover gebruiken om een nieuwe dimensie toe te voegen aan het branden van kaarsen.