Achter de geur en tradities van Bayberry-kaarsen

Inhoudsopgave:

Achter de geur en tradities van Bayberry-kaarsen
Achter de geur en tradities van Bayberry-kaarsen
Anonim
Bayberry kaarsen hebben een saliegroene kleur
Bayberry kaarsen hebben een saliegroene kleur

Voor veel mensen doet de geur van bayberry-kaarsen denken aan kerst- en nieuwjaarstradities. Je kunt die herinneringen en de vreugdevolle emoties die ermee gepaard gaan opnieuw ophalen telkens wanneer je een geurige laurierkaars aansteekt.

Bayberry geurkaarsen van Bayberry Wax

Er wordt vaak gezegd dat de geur van bayberry-kaarsvet sterk en vol is. Deze natuurlijk aromatische was bezit een unieke geur die een klassieke vakantiegeur is geworden. De geur van bayberry-kaarsen spreekt echter niet iedereen aan. Veel voorkomende beschrijvingen van de geur van bayberry-kaarsen zijn:

  • Een beetje bitter
  • Met zoete bessentonen
  • Woodsy
  • Piney
  • Zoet

Bayberry eerste geurkaarsen in de nieuwe wereld

Bayberry-kaarsen waren de eerste geurkaarsen die in het koloniale Amerika werden gemaakt. De vroege kolonisten aan de oostkust ontdekten al snel dat ze kaarsen konden maken van de wasresten die het resultaat waren van het koken van de blauwgrijze bessen van de bayberry-struiken.

Bayberry geurkaarsen Aangename verandering ten opzichte van talgkaarsen

De zoetgeurende laurierkaarsen waren een welkome afwisseling van de talgkaarsen, typisch voor die tijd. Talgkaarsen, gemaakt van dierlijk vet, verbrandden met een vieze geur en lieten veel roet vrij.

Twee Bayberry-variëteiten

Twee soorten bayberry-struiken, de Myrica Pensylvanica, bekend als de Noordelijke Bayberry, en de Myrica Cerifera, bekend als de Zuidelijke Bayberry, waren overvloedig aanwezig langs de gehele oostelijke kustlijn. De productief groeiende planten reikten tot in het westen van Texas.

Twee Bayberry-variëteiten
Twee Bayberry-variëteiten

Extractieproces van Bayberry-olie vervelend

De National Candle Association (NCA) beschrijft het extractieproces als te vervelend en tijdrovend, dus stopten de koloniale vrouwen met het maken van de geurkaarsen met laurierbes. Zelfs vandaag de dag is er, afhankelijk van de beschikbaarheid van vocht, nog steeds drie tot vijftien pond laurierbessen nodig om één pond laurierwas te maken. De Bayberry-kaarsen brandden schoon omdat ze gemaakt waren van natuurlijke was.

Bayberry-kaarstradities

De kolonisten zouden hun speciale bayberry-kaarsen hebben gekoesterd. Ze beschouwden ze als luxe en bewaarden ze voor speciale gelegenheden. Veel kolonisten staken hun bayberry-conustjes aan aan de vooravond van een speciale dag zoals Kerstmis of Nieuwjaar. Naarmate de jaren verstreken, staken meer mensen hun kaarsen aan op die speciale avonden en begon de traditie van het branden van een bayberry-kaars tijdens de feestdagen.

Bayberry-kaarsgeuren in moderne tradities

De traditie van het branden van een bayberry-kaars op Kerstmis of Oudejaarsavond wordt nog steeds beoefend. Er is geen enkele religieuze betekenis aan het branden van een geurkaars met laurierbes op kerstavond of eerste kerstdag. Het is echter een al lang bestaande traditie in bepaalde Amerikaanse regio's, zoals de noordoostelijke staten.

  1. Je kunt ervoor kiezen om hun bayberry-kaars aan te steken op kerstavond, oudejaarsavond of beide.
  2. Sommige mensen reciteren het gedicht van Bayberry, terwijl anderen een religieuze traditie volgen door een bijbelvers over de geboorte van Jezus te lezen.
  3. Laat de kaars volledig opbranden, of totdat hij vanzelf uitgaat, om voorspoed en geluk te brengen aan de gezinsleden.

Bayberry natuurlijke geur en was

Traditionele pure bayberry-waskaarsen bevatten over het algemeen geen extra geur. De was zelf is alles wat nodig is om voor de heerlijke geur te zorgen.

Geurende bijenwaskaars, groot, Bayberry
Geurende bijenwaskaars, groot, Bayberry

Bijenwas en Bayberry-wasmengsel

Sommige bedrijven maken bayberry-kaarsen die een mengsel zijn van bayberrywas en bijenwas. De gemengde was is niet zo broos als alleen bayberry-was en raakt minder snel beschadigd tijdens verzending.

Niet-Bayberry Wax Bayberry etherische oliekaarsen

Een ander type geparfumeerde bayberry-kaars is gemaakt van een ander soort was of wasmengsel dan bayberry. Aan de was wordt een bayberry-geur of etherische olie toegevoegd om de kaars een bayberry-geur te geven. Populaire waxkeuzes zijn onder meer:

  • Paraffine
  • Soja
  • Bijenwas

Waar kunt u Bayberry-geurkaarsen en -geuren online vinden

Het internet biedt veel uitstekende websites die een verscheidenheid aan Bayberry-geurkaarsen en -geuren aanbieden. Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in één type kaars, zoals een paar conische kaarsen die met elkaar zijn verbonden door dezelfde lont of stompkaarsen.

Allegheny-kaarsen

Allegheny Candles biedt prachtige authentieke taps toelopende Bayberry-kaarsen die perfect zijn voor vakantietradities. Elke Bayberry-kaars wordt geleverd met de Legende van de Bayberry-kaars en een kopie van het Bayberry Candle-gedicht. Naast authentieke traditionele bayberry-kaarsen biedt Allegheny Candles ook votieven met bayberry-geur aan. Hoewel deze kaarsen zonder laurierwas zijn gemaakt, verspreiden ze nog steeds de lauriergeur tegen veel lagere kosten.

Kaarsen uit hoofd

Candles Off Main biedt echte bayberry wax 10" of 6" conische kaarsen. De kaarsen worden per paar verkocht en zijn met dezelfde lont aan elkaar verbonden. Deze handgedompelde kaarsen zijn gemaakt van echte laurierwas met een vleugje bijenwas om ze sterk te maken. De kaarsen bevatten geen chemicaliën, kunstmatige kleuren of kunstmatige geurstoffen en zijn voorzien van een katoenen lont.

Kaapskaarsen

Cape Candles biedt echte bayberry-waskaarsen van een paar taps toelopende 8" of 10" (één paar of een dozijn) tot 8.5 oz votieven. Bayberry-kaarsen uit de wilde oogst worden ook aangeboden in potten van 22 oz en votief bayberry-waskaarsen. Een unieke mix van laurierbes en cederhout met kaneelblad, tijm en patchouli en 8oz of 16 oz, wild geoogste laurierbes in een taps toelopende schorspot is een mix van

Bayberry Kaarsgedicht

Het traditionele Bayberry-kaarsgedicht wordt vaak gereciteerd wanneer het wordt aangestoken. Veel kaarsenfabrikanten voegen een kopie van het gedicht toe aan hun bayberry-waskaarsen.

" Deze bayberry-kaars komt van een vriend

Voor kerstavond stuur ik

Voor een laurierkaars die tot in de fitting is gebrand

Zal vreugde in het hart en goud in de portemonnee brengen."

Genieten van de geur van Bayberry-kaarsen tijdens de feestdagen

Je kunt verschillende authentieke bayberry-waskaarsen op de markt vinden. U kunt genieten van het aangename aroma van de natuurlijke geur die deze kaarsen produceren voor een magisch tintje aan uw kerst- of nieuwjaarsviering.

Aanbevolen: