30 Amerikaanse tradities van beroemd tot ongebruikelijk

Inhoudsopgave:

30 Amerikaanse tradities van beroemd tot ongebruikelijk
30 Amerikaanse tradities van beroemd tot ongebruikelijk
Anonim
Eten doorgeven tijdens het Thanksgiving-diner
Eten doorgeven tijdens het Thanksgiving-diner

Als je uit de VS komt, lijken Amerikaanse tradities gebruikelijk en normaal. Degenen van buiten de staten hebben echter een duidelijker beeld van welke rituelen uniek Amerikaans zijn. Ontdek alles, van Amerikaanse familietradities tot de ogenschijnlijk vreemde dingen die alleen Amerikanen doen.

Amerikaanse familietradities

Amerikaanse familiewaarden verschillen van familie tot familie, maar er zijn veel tradities die een groot deel van de Amerikaanse gezinnen gemeen hebben.

Zondag Familiediners

Hoewel het voor sommigen misschien achterhaald lijkt, genieten veel traditionele Amerikaanse gezinnen regelmatig van familiediners op zondag met uitgebreide familieleden. In andere culturen leven meerdere generaties samen in hetzelfde huishouden. Omdat Amerikanen niet vaak in huishoudens met meerdere generaties leven, zijn wekelijkse uitgebreide familiediners een manier om in contact te komen met grootouders, tantes, ooms en neven en nichten. Deze bijeenkomsten omvatten doorgaans een grote hoeveelheid voedsel.

Gelukkige familie van meerdere generaties die genieten van het avondeten in hun achtertuin
Gelukkige familie van meerdere generaties die genieten van het avondeten in hun achtertuin

Babyborrels

Een babyshower geven voor een zwangere vriendin of familielid is een Amerikaans gebruik voor bijna elk gezin. Mensen spelen spelletjes en kijken naar de openstaande cadeaus van de aanstaande moeder als een manier om de aanstaande geboorte te vieren. Babyborrels zijn in sommige landen gebruikelijk, maar in andere culturen kan het ongeluk brengen als je cadeaus geeft voordat er een baby is geboren.

Zwangere vrouw bij babyshower
Zwangere vrouw bij babyshower

Cadeaus openen in het bijzijn van de gever

Van verjaardagsfeestjes en babyborrels tot feestdagen zoals Kerstmis: mensen in de VS vinden het gebruikelijk om een cadeau te openen in het bijzijn van de persoon die het cadeau heeft gegeven. Dit geeft de gever de kans om uw reactie te zien en onmiddellijk een bedankje te ontvangen. In sommige landen is het aanstootgevend om een cadeau te openen in het bijzijn van de persoon die het je heeft gegeven, omdat je er hebzuchtig uitziet.

Gelukkige familie kijken naar dochter opening verjaardagscadeau
Gelukkige familie kijken naar dochter opening verjaardagscadeau

Knuffelen of handen schudden

Als Amerikanen vreemden en collega's begroeten, schudden ze bijna altijd de hand. Wanneer mensen in de VS goede vrienden en familieleden begroeten, omhelzen ze elkaar. Amerikanen kussen over het algemeen niemand anders dan een partner of kind als begroeting.

Zakenliedenhanddruk op conferentie
Zakenliedenhanddruk op conferentie

Vrijgezellenfeesten

Vrijgezellen- en vrijgezellenfeesten vóór een bruiloft zijn niet uniek voor de Amerikaanse cultuur, maar zijn in sommige regio's, zoals Azië, niet gebruikelijk. Deze nachtelijke feesten vieren iemands laatste dagen als alleenstaande. Elk vrijgezellenfeest is anders, maar vaak hoort daar ook het drinken van alcohol bij.

Vrijgezellenfeest
Vrijgezellenfeest

Schoenen dragen in huis

De regels over het dragen van schoenen in huis variëren van regio tot regio over de hele wereld, maar worden in veel Noord- en Oost-Europese landen als onbeleefd en aanstootgevend beschouwd. Niet alle Amerikanen dragen hun buitenschoenen in het huis van iemand anders, maar het is gebruikelijk.

Groepsfeest
Groepsfeest

Vakantietradities in Amerika

Een aantal van de meest herkenbare Amerikaanse gebruiken en tradities omringen Amerikaanse feestdagen.

4 juli

Hoewel het vieren van de onafhankelijkheid of de oprichting van je land niet ongebruikelijk is, is de manier waarop Amerikanen hun Onafhankelijkheidsdag vieren uniek. In Amerika zijn er op 4 juli grote parades, massa's mensen die patriottische kleding dragen, en barbecues in de achtertuin. De dag eindigt met enorme vuurwerkshows.

Viering van 4 juli
Viering van 4 juli

Thanksgiving

De meeste Amerikaanse gezinnen komen elk jaar op de vierde donderdag van november samen om te eten en te danken tijdens een Thanksgiving-viering. Het hoofdbestanddeel van deze familiema altijd is kalkoen, maar bijgerechten zoals vulling, aardappelpuree en cranberrysaus zijn ook traditioneel. Er is ook een grote Thanksgiving Day-parade in New York City, compleet met tientallen gigantische ballonnen.

Man serveert kalkoenschotel aan tafel
Man serveert kalkoenschotel aan tafel

Zwarte Vrijdag

De dag na Thanksgiving staat in de Verenigde Staten bekend als Black Friday. Het is een enorme winkeldag vol extreme aanbiedingen om vroeg kerstinkopen aan te moedigen. Sommige shoppers kamperen voor winkels totdat ze opengaan voor Black Friday-shoppen. Jaarlijks worden er zelfs gewonden gemeld, omdat shoppers bijna alles zullen doen om hun dealitems te bemachtigen.

Vrouw online winkelen op Black Friday
Vrouw online winkelen op Black Friday

Halloween

De VS zijn niet het enige land dat Halloween of een feestdag op 31 oktober viert, maar de meeste andere landen doen niet aan trick-or-treat zoals Amerikanen. Trick-or-treat houdt in dat kinderen zich verkleden in kostuums en bij vreemden aankloppen om snoep te vragen.

Kinderen trick-or-treat op Halloween
Kinderen trick-or-treat op Halloween

Overmatige uitingen van patriottisme

Buiten Memorial Day, Flag Day en 4 juli staan Amerikanen bekend om hun buitensporige patriottisme. Overal bij bedrijven en particuliere woningen hangen Amerikaanse vlaggen binnen en buiten. Je zult Amerikanen zelfs het hele jaar door patriottische kleding zien dragen. Kinderen op Amerikaanse scholen reciteren dagelijks de belofte van trouw aan de Amerikaanse vlag.

Amerikaanse vlag gedrapeerd op balkon van huis
Amerikaanse vlag gedrapeerd op balkon van huis

Amerikaanse coming of age-gebruiken

Elke cultuur heeft volwassenheidsgewoonten voor kinderen en volwassenen. Amerikaanse gebruiken met betrekking tot bepaalde leeftijden worden soms als vreemd of overdreven beschouwd.

Grote verjaardagsfeestjes voor kinderen

Amerikanen houden van verjaardagen! Uitgebreide verjaardagsfeestjes voor kinderen zijn in veel Amerikaanse gezinnen standaard. Alles, van het huren van een kinderboerderij in de achtertuin tot het creëren van een hele kermis, is acceptabel. Kinderen van alle leeftijden, zelfs baby's, krijgen verjaardagsfeestjes met vrienden en familieleden. Feestjes volgen meestal een bepaald thema dat terugkomt in het eten, de decoraties en de activiteiten.

Groot verjaardagsfeestje in de tuin
Groot verjaardagsfeestje in de tuin

Middelbare schoolbal

Als laatstejaars op de middelbare school naar het bal gaan, staat bijna gelijk aan trouwen in de VS. Dit belangrijke schoolfeest vindt plaats tegen het einde van het schooljaar en is een formele gebeurtenis. Studenten besteden maanden en duizenden dollars aan het plannen van het evenement. Jongens vragen meisjes ten dans door middel van uitgebreide ‘promposals’, die lijken op huwelijksaanzoeken.

Middelbare schoolbal
Middelbare schoolbal

Een auto kopen om 16 uur

De meeste Amerikanen hebben een eigen auto, en het is een Amerikaanse gewoonte om je eerste auto te krijgen zodra je legaal kunt rijden. In rijke gezinnen worden auto's gekocht door ouders, terwijl in gezinnen met lagere inkomens tieners jarenlang sparen om hun eigen goedkope auto's te kopen. In veel staten moet je 15, 16 of 17 zijn om je rijbewijs te halen, dus dan krijg je ook je eerste auto.

Jonge vrouw neemt gretig de autosleutel die haar wordt overhandigd
Jonge vrouw neemt gretig de autosleutel die haar wordt overhandigd

Verhuizen uit het ouderlijk huis op 18-jarige leeftijd

Amerikanen waarderen onafhankelijkheid, dus het is geen verrassing dat het een traditie is om je ouderlijk huis te verlaten zodra je de middelbare school hebt afgerond. Zelfs als je de middelbare school niet bezoekt of afmaakt, wordt van 18-jarigen verwacht dat ze verhuizen en zelfstandig gaan wonen. Studenten worden tijdens de schoolvakanties weer welkom geheten in het huis, maar er wordt van hen verwacht dat ze hun eigen huis krijgen zodra ze afstuderen.

Jonge man met ouders die naar de universiteit vertrekken op de stoep aan de voorkant
Jonge man met ouders die naar de universiteit vertrekken op de stoep aan de voorkant

Te veel drinken op je 21e verjaardag

De wettelijke minimumleeftijd voor alcoholconsumptie in de VS is 21 jaar. Veel Amerikanen zijn van plan om op hun 21e verjaardag een avond lang alcohol te gaan drinken met vrienden om dit goed te vieren.

Gelukkige vrienden die shots drinken
Gelukkige vrienden die shots drinken

Sport- en entertainmentgebruiken in Amerika

Sport is een enorme bron van entertainment over de hele wereld. Amerika is echter misschien wel een van de meest door sport geobsedeerde landen.

Voetbal bumperkleven

In de VS is 'voetbal' de term die wordt gebruikt om te beschrijven wat anderen 'Amerikaans voetbal' noemen, aangezien 'voetbal' is wat de rest van de wereld voetbal noemt. Amerikanen houden zo veel van voetbal dat ze uren voordat de voetbalwedstrijden op de parkeerplaats van het stadion bijeenkomen, doorbrengen met bumperkleven. Bij bumperkleven gaat het om grillen en spelletjes spelen met vrienden of vreemden om opgewonden te raken voordat het spel zelfs maar begint.

Vrienden barbecueën tijdens bumperkleven op de parkeerplaats van het voetbalstadion
Vrienden barbecueën tijdens bumperkleven op de parkeerplaats van het voetbalstadion

Het spektakel van Super Bowl-commercials

Voetbal bumperkleven is gek, maar lang niet zo gek als de hype rond Superbowl-commercials. Normaal gesproken hebben Amerikanen een hekel aan tv-commercials. Maar de reclamespots die elk jaar tijdens de Super Bowl worden uitgezonden, krijgen meer aandacht dan het spel.

Een groep jongens kijken samen naar American Football
Een groep jongens kijken samen naar American Football

De World Series of Baseball

Als je alleen de naam gebruikt, zou je denken dat de World Series een internationale competitie is, maar dat is niet zo. Honkbal is een andere sport waar Amerikanen dol op zijn, en ze vieren het einde van het seizoen met een toernooi voor Major League Baseball (MLB)-teams om te zien wie elk jaar de beste is. Dit toernooi heet de World Series, maar op één na komen alle MLB-teams uit de VS

Het volkslied spelen op elk sportevenement

De Amerikaanse trots is sterk bij sportevenementen, van jeugdvoetbal tot professionele sporten. Als je een sportevenement voor welke leeftijdsgroep dan ook bijwoont, hoor je de Star-Spangled Banner live gespeeld of gezongen. Spelers en toeschouwers staan met hun handen voor hun hart om hun Amerikaanse trots te tonen.

Honkbalspeler met hoed over hart voor volkslied
Honkbalspeler met hoed over hart voor volkslied

Amerikaanse eettradities en -gewoonten

Degenen die de VS bezoeken, zullen snel merken hoe belangrijk eten en drinken zijn in de Amerikaanse cultuur. Het meest opvallend is dat Amerikanen van grote porties houden.

Een saus voor elk gerecht

In de VS is er voor alles een saus. Van dipsauzen tot traditionele sauzen, Amerikanen eten veel sauzen. Ketchup en ranchdressing zijn favoriet bij kinderen om alles in te dippen, van groenten tot kipnuggets. Volwassenen genieten van dingen als barbecuesaus op hamburgers, en ze smoren ander vlees in jus.

Kruik jus wordt op een kom met stomende aardappelpuree gegoten
Kruik jus wordt op een kom met stomende aardappelpuree gegoten

Restaurantrestjes om mee te nemen

Tassen of dozen voor onderweg zijn standaard in de VS, maar niet overal ter wereld. De portiegroottes zijn zo groot dat het bijna onmogelijk is om in welk restaurant dan ook een ma altijd af te ronden. Het eten mee naar huis nemen in een speciale container is een Amerikaans gebruik dat mensen het gevoel geeft dat ze waar voor hun geld krijgen.

Klant praat met restjes thuis in bruine papieren zak
Klant praat met restjes thuis in bruine papieren zak

Snoepjes eten als ontbijt

In veel landen is lunch of diner de belangrijkste ma altijd van de dag. In de VS is het ontbijt. Terwijl anderen koffie en wat fruit pakken, eten veel Amerikanen snoepjes als ontbijt, zoals donuts, suikerhoudende ontbijtgranen of pannenkoeken gesmoord in ahornsiroop.

IJs toevoegen aan elk drankje

Amerikanen doen niet alleen standaard ijs in hun water, ze doen ook ijs in koffie en zelfs wijn. Wanneer je bij een Amerikaans restaurant een koud drankje bestelt, wordt deze automatisch gevuld met ijs. In veel andere landen worden drankjes standaard op kamertemperatuur geserveerd.

Vrouw die ijskoffie drinkt in de buurt van voedselkar
Vrouw die ijskoffie drinkt in de buurt van voedselkar

Professionele gewoonten van Amerikanen

Sommige manieren waarop Amerikanen omgaan met zaken als studeren, werken en schrijven zijn uniek voor de VS

Het imperiale meetsysteem

Voor algemene metingen gebruiken de meeste mensen in de VS een vorm van het imperiale systeem, het United States Customary System (USCS). Hoewel Amerikanen het metrieke stelsel leren en gebruiken, zoals bijna elk ander land ter wereld, heeft de USCS de voorkeur.

Geel meetlint
Geel meetlint

De maand als eerste in een datum schrijven

Als Amerikanen een datum schrijven, schrijven ze de maand, dan de dag en dan het jaar. Veel andere landen schrijven eerst de dag, dan de maand en dan het jaar.

Studentenleningschuld

Het aangaan van schulden voor een universitaire opleiding is een Amerikaanse gewoonte waar zelfs Amerikanen niet van houden. Terwijl andere landen iedereen gratis studiemogelijkheden bieden, zijn universiteitsstudenten in de VS verantwoordelijk voor het uitzoeken hoe ze een dure opleiding kunnen betalen. Vaak gaat het hierbij om het afsluiten van studieleningen en het terugbetalen ervan over jaren of decennia na het behalen van een diploma.

Studieleningen met mede-ondertekenaar-aanvraagformulier en pen
Studieleningen met mede-ondertekenaar-aanvraagformulier en pen

Beperkte vrije tijd van werk

In de VS is het gebruikelijk om zo min mogelijk vrij te nemen van het werk. Veel werkgevers bieden geen royale verlofregelingen, en werknemers voelen zich schuldig of inefficiënt als ze onnodige tijd vrijmaken. Deze gewoonte verandert langzaam in de VS, maar verlof van het werk komt lang niet in de buurt van wat andere landen gewoonlijk hebben.

Fooien geven aan servicemedewerkers

In veel landen wordt het geven van een grote fooi aan een ober, taxichauffeur, kapper of andere servicemedewerker als aanstootgevend beschouwd. In de VS is het gebruikelijk om ongeveer 15 tot 20% fooi te geven, omdat servicemedewerkers in veel sectoren een lager loon krijgen en er fooien verwacht worden.

Barista ha alt geld uit de fooienpot
Barista ha alt geld uit de fooienpot

Zittend achterin een taxi

Of je nu in een taxi, een Uber of een ander rijdend dienstvoertuig stapt, Amerikanen zitten achterin de auto. In veel andere landen wordt dit als beledigend en elitair beschouwd, dus zitten de rijders op de passagiersstoel voorin.

De Amerikaanse manier

Ook al is de VS niet het enige land in Amerika, toch worden Amerikaanse tradities en gebruiken de Amerikaanse manier genoemd. Als je het leuk vindt om meer te leren over Amerikaanse tradities en gebruiken, verken dan meer specifieke onderwerpen, zoals Amerikaanse huwelijkstradities.

Aanbevolen: