Teervlekken uit tapijt verwijderen

Inhoudsopgave:

Teervlekken uit tapijt verwijderen
Teervlekken uit tapijt verwijderen
Anonim
tapijt schoonmaken
tapijt schoonmaken

Als u een middel tegen teervlekken vindt dat werkt, kunt u voorkomen dat u een fortuin uitgeeft aan het vervangen van uw gehele vloerbedekking. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige oplossingen om plakkerige teervlekken uit je tapijt te verwijderen.

Technieken voor het verwijderen van tapijtteervlekken

Teer is een van de meest gevreesde vlekken die op een schoon tapijt kunnen voorkomen. In de meeste gevallen laat teer dat vanuit een bouwplaats of werkproject wordt binnengedrongen vlekken achter die zo moeilijk te verwijderen zijn dat de eerste reactie van veel huiseigenaren is om het aangetaste tapijt te vervangen. Gelukkig zijn er manieren om met teer bevlekt tapijt te redden door gebruik te maken van beproefde methoden voor het verwijderen van teervlekken op tapijt, waaronder:

Stomerijoplosmiddel

Een eenvoudige oplossing voor het verwijderen van teervlekken uit tapijt is door een katoenen doek te verzadigen met water en stomerijoplosmiddel en vervolgens het aangetaste gebied te deppen. Het vocht uit het water en het stomerijoplosmiddel zouden de teer van de tapijtvezels moeten helpen verwijderen; Als de vlek echter is ingetrokken, moet u het proces mogelijk meerdere keren herhalen voordat u merkt dat de vlek vervaagt. Zodra de teervlek verdwenen is, spoelt u het tapijt af met schoon, warm water. Om dit te doen, maakt u een schone doek vochtig en schrobt u voorzichtig het gedeelte van het tapijt waar de vlek zat.

Alcohol

Een andere effectieve techniek voor het verwijderen van teervlekken vereist het gebruik van ontsmettingsalcohol. Breng eenvoudig een beetje alcohol aan op een schone, witte katoenen doek en dep de teervlek voorzichtig weg. Als de vlek zich diep in de tapijtpool bevindt, moet u de doek herhaaldelijk opnieuw bevochtigen met extra alcohol en blijven deppen totdat de vlek is verwijderd. Hoewel deze reinigingsmethode effectief is, is het ook een beetje lastig, omdat het gevaar bestaat dat je te veel alcohol gebruikt om de vlek te behandelen. Wees heel voorzichtig met de hoeveelheid alcohol die u gebruikt om uw tapijt te verzadigen. Als ontsmettingsalcohol doordringt tot de achterkant van het tapijt, kan dit de latexhechting aantasten en uiteindelijk uw tapijt beschadigen.

Vaatwasmiddel

Een reinigingsmethode die teervlekken uit tapijt verwijdert, is afwasmiddel. Kies een vloeibare zeep die geen lanoline of bleekmiddel bevat en meng ongeveer een kwart theelepel ervan met een kwart theelepel water. Zodra de ingrediënten goed zijn gemengd, dompelt u een schone katoenen doek in het zeepachtige mengsel en dept u de teervlek weg. Als de vlek zich alleen op het oppervlak van het tapijt bevindt, kunt u er zachtjes overheen wrijven, op voorwaarde dat u dit slechts in één richting doet en stopt zodra de vlek verdwenen is. Zodra de vlek is verdwenen, spoelt u het aangetaste gebied af met schoon water, dept u het af met een droge doek om overtollig vocht te verwijderen en stofzuigt u zoals gewoonlijk.

Commerciële producten

Er zijn een aantal commerciële producten op de markt die hardnekkige teervlekken uit tapijt helpen verwijderen, waaronder:

  • WD-40: Spuit WD-40 eenvoudig op een schone doek en dep de teervlek weg. De actieve ingrediënten in WD-40 helpen bij het oplossen van teer en zorgen ervoor dat het op de doek terechtkomt.
  • Mr. Clean: Sommige huiseigenaren zweren bij een mengsel van Mr. Clean Multi-surface spray en baking soda om teervlekken uit tapijten te verwijderen. Voeg gewoon een paar druppels Mr. Clean toe aan de baking soda om een pasta te maken, breng het vervolgens aan op het aangetaste gebied en dep het voorzichtig totdat de vlek verdwijnt. Spoel het tapijt vervolgens af met schoon water en stofzuig zoals gewoonlijk.
  • Folex: De commerciële vlekverwijderaar voor tapijten zou wonderen doen tegen teervlekken.
  • Brake Cleaner: Koop een blikje standaard remreiniger in een spuitbus bij een auto-onderdelenwinkel en spuit dit op de vlek. Spuit niet te veel. Je hebt slechts voldoende nodig om de teerplek lichtjes te verzadigen. Gebruik vervolgens een schone doek om de vlek te verwijderen. Na een tijdje wordt de teer zacht en kun je deze verwijderen met de doek.

Tips voor het verwijderen van teer uit tapijten

De beste manier om teervlekken uit tapijten te verwijderen is door ze zo snel mogelijk te behandelen. Hoe langer u teer op het tapijt laat zitten, hoe moeilijker het zal zijn om het te verwijderen. Teervlekken zijn enkele van de meest hardnekkige plekken om te verwijderen en als ze niet worden behandeld, kan de kleverige substantie uw vloer verpesten. Raak ten slotte niet ontmoedigd als de eerste tapijtreinigingsmethode niet succesvol is. Vaak zijn er meerdere pogingen nodig om teer van tapijt te verwijderen, maar met volharding zou je de plek moeten kunnen verwijderen en na het stofzuigen van het aangetaste gebied zal niemand kunnen zien dat er een vlek was.

Aanbevolen: