Trompet Creeper Vine

Inhoudsopgave:

Trompet Creeper Vine
Trompet Creeper Vine
Anonim
bloemen van trompetranken
bloemen van trompetranken

Trompetklimplant (Campsis radicans) is een grote inheemse wijnstok met opzichtige, trompetvormige bloemen. Een van de beste wijnstokken om kolibries naar de tuin te lokken, de trompetklimplant groeit in het wild in het oosten van Noord-Amerika, maar is goed aangepast om in vrijwel elk deel van het land te groeien.

Essentiële feiten over de trompetklimplant

Het fijn verdeelde blad van de trompetklimplant bestaat uit clusters van glanzende groene bladeren, maar de bloemen zijn de belangrijkste attractie: 7,5 cm grote oranjerode bloesems die in de zomer de wijnstokken bedekken. Trompetklimplant groeit snel tot 12 meter hoog en wordt met de jaren groot en houtachtig. Het is een van de meest voorkomende sierranken in kwekerijen door het hele land.

Groeiende informatie

trum [en klimplant
trum [en klimplant

Trompetklimplant is winterhard in USDA zones 4 tot 10 en is een taaie en aanpasbare soort. Hij bloeit het beste in de volle zon, maar is niet kieskeurig wat betreft grondsoort.

De wijnstok planten

Trompetklimplant wordt doorgaans gekweekt uit planten die in een kwekerij zijn gekocht, in plaats van uit zaad. Herfst of lente is het voorkeursseizoen voor planten, zodat de wortels zich kunnen vestigen als het koel weer is. Als er nieuwe wijnstokken uit de wortels van een bestaande plant tevoorschijn komen, kunnen deze worden uitgegraven met een stukje wortel eraan en getransplanteerd als een manier om de plant te vermeerderen.

Problemen met agressieve groei

Trompetkruiper heeft zelden last van ziekten en plagen, maar groeit in een agressief tempo, wat betekent dat er meestal wel wat onderhoud nodig is. Hij zal zich over de grond uitstrekken als dat wordt toegestaan, dus het is handig om regelmatig nieuwe stengels af te knippen die uit de basis van de wijnstok komen, of zorg ervoor dat u ze op de meegeleverde traliestructuur legt.

Dranken hebben de neiging om op ruime afstand van de hoofdplant uit het wortelsysteem te komen. Deze moet altijd worden uitgeknipt samen met de wortel waaraan ze vastzitten, om te voorkomen dat de trompetklimplant zich verspreidt.

Trompetklimplant kan elk jaar in de herfst of het vroege voorjaar ernstig worden ingekort om de totale omvang te beperken.

Landschapsarchitectuur met trompetkruiper

Trompetkruiper is het beste in grootschalige landschapstoepassingen, vooral in inheemse aanplantingen, waar het een aanwinst is voor zijn vermogen om kolibries aan te trekken. Hij heeft een stevig prieel of latwerk nodig, maar hij kan ook in grote bomen worden getraind, zoals hij in de natuur voorkomt. De wijnstokken kunnen de gevelbeplating van het huis beschadigen, dus het is het beste om niet direct naast het huis te planten.

Een alternatieve optie is om de trompetklimplant in een grote pot of plantenbak te planten, zodat de wortels zich niet verspreiden en ergens anders opduiken.

variëteiten

trompet klimplant
trompet klimplant

Er zijn een paar genoemde cultivars van de trompetklimplant beschikbaar.

  • 'Flava' is een geelbloemige variëteit.
  • 'Atropurpurea' heeft donkerder rode bloemen dan de basissoort.
  • 'Speciosa' is een vorm met een kleinere, compactere groeiwijze.

Kolibriebaken

Trompetkruiperbloemen hebben de ideale kleur en buisvormige vorm die kolibries aanmoedigt om te komen voor een drankje van nectar. Helder en vrolijk verlichten ze het landschap met hun zomerspektakel.