Miniatuurfruitbomen

Inhoudsopgave:

Miniatuurfruitbomen
Miniatuurfruitbomen
Anonim
Ingemaakte miniatuur citroenboom
Ingemaakte miniatuur citroenboom

Miniatuurfruitbomen zijn perfect voor de tuinman met beperkte ruimte. Je kunt ze op een terras in containers laten groeien of in de grond planten. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, maar kunnen toch hetzelfde formaat en dezelfde kwaliteit fruit produceren als hun neven van standaardformaat.

Soorten miniatuurfruitbomen

Tuinders zijn niet langer beperkt tot miniatuurbomen waar appels en citroenen groeien. Er zijn miniatuurvariëteiten van sinaasappelen, perziken en zelfs bananen!

Perziken en nectarines

Als je van perziken en nectarines houdt, maar in een te koude zone woont, probeer dan deze variëteiten miniatuurbomen:

  • Bonanza Miniature Peach:Volgroeide bomen worden tussen de 1,5 en 1,8 meter hoog. Oogst van half juni tot begin augustus. Dit is een hardsteenperzik, wat betekent dat de pitten gemakkelijk vallen. Het is zelfbestuivend en de bloemen zijn prachtig roze. Aanbevolen voor zones 6 tot en met 10.
  • Leprechaun Dwarf Nectarine: Deze nectarineboom bereikt een hoogte van anderhalve meter. Groeit goed in een container van 18 tot 24 inch. De vruchtgrootte is middelgroot tot groot. De rode tot gele vruchten rijpen in juli. Aanbevolen voor zones 5 tot en met 8.

    miniatuur nectarineboom
    miniatuur nectarineboom

Appels

Kweek een miniatuurappelboom op je terras en pluk de vruchten van een veel grotere boom met groot fruit. De meeste bomen kunnen worden gekweekt in de zones 4 tot en met 8. Enkele miniatuurappelbomen zijn onder meer:

  • Coronet:Deze miniatuurappelbomen zijn populair in Europa en worden als ze volwassen zijn anderhalve meter hoog. De bomen zullen het eerste jaar appels produceren en zijn verkrijgbaar in drie varianten:

    • De Solo is zelfbestuivend.
    • De familie beschikt over twee appelvariëteiten.
    • De Companion heeft een andere variëteit nodig om te bestuiven.
  • Colonnade® Polka Apple: Een zuilvormige appelboom die 2,5 tot 3 meter hoog wordt met een ledematenspreiding van 60 cm. Geschikt voor zones 4 t/m 8.
  • Urban Apple®: Deze miniatuurappelboom wordt 2,5 tot 3 meter hoog. De gemiddelde spreiding van volwassen ledematen is twee tot drie voet. Enkele variëteiten zijn onder meer Blushing Delight™, Tangy Green™ en Golden Treat™, die allemaal hun oorsprong hebben in Tsjechië (2011). Deze zijn verkrijgbaar in de Verenigde Staten.
  • Columnair: De zuilvormige appelboom heeft een volwassen hoogte van 1,20 tot 12 voet hoog met een volwassen ledematenspreiding van 2 tot 3 voet. Draagt vrucht van 0 tot 1 jaar.
  • Ultra Dwarf Patio-appelbomen: Deze appelboom kan worden geplant in containers die niet groter zijn dan 18 "x 18". Ze kunnen maar liefst 30+ appels per oogst opleveren.

    miniatuur appelboom
    miniatuur appelboom

Kers

Er is veel vraag naar miniatuurkersenbomen vanwege hun zoete smaken. Ze kunnen rechtstreeks van de volgende miniatuurbomen worden gegeten.

  • Compact Stella:Deze variëteit doet het het beste in gebieden met milde winters. De boom produceert een grote, zoete kers. Hij kan 1,20 tot 1,80 meter hoog worden, met een ledematenspreiding van maximaal 1,20 meter.
  • Miller EXtra Dwarfed Bing Cherry: Deze boom produceert dezelfde kersen waar velen van houden. Hij kan tot 1,80 meter hoog worden met een ledemaat die tot 1,80 meter breed is. Groeit het beste in de zones 6 tot en met 9.

    miniatuur kersenboom
    miniatuur kersenboom

Citrus

Citrusbomen houden van de zon. Zorg ervoor dat ze binnen in direct zonlicht staan en tijdens de warmere maanden op het terras.

  • Meyer Patio-citrusbomen:Meyer-citrusbomen zijn verkrijgbaar in miniatuurcitroen-, grapefruit-, sinaasappel- en lindebomen. Volwassen bomen worden 5 tot 10 voet hoog (afhankelijk van de grootte van de pot) met een breedte van 24 tot 48 inch. De vruchten zijn zelfbestuivend en zoeter dan de meeste.
  • Dwerg Dancy Tangerine: Kweek heerlijke mandarijnen aan deze boom die slechts een hoogte bereikt van 1,20 tot 1,20 meter.
  • Dwarf Valencia Orange: Deze 2 tot 1 meter hoge boom produceert zoete Valencia-sinaasappelen van volledige grootte.

    Miniatuur mandarijnboom
    Miniatuur mandarijnboom

Banaan

Je kunt ook bananenbomen op je terras laten groeien. De volwassen lengte ligt tussen de 1,5 en 2,5 meter met een breedte van de ledematen van 36 tot 48 inch. Bladeren worden 12 centimeter lang. Oogst bananen in de zomer. Volwassen bomen hebben potten met een diameter van 10 tot 12 inch nodig. Heeft zonlicht nodig in de winter.

Miniatuur bananenboom
Miniatuur bananenboom

Verzorging van miniatuurbomen

Miniatuurbomen zijn gemakkelijk te verzorgen en vereisen weinig aandacht, behalve regelmatig water geven en bemesten tijdens de bloeicyclus. Plant in de zones 4 tot en met 6 miniatuurfruitbomen in containers.

  • 1-jarige bomen: Plant in een container met een diameter van 30 cm.
  • 2-3-jarige bomen: Plant in een container met een diameter van 14 inch.
  • Oudere bomen: plant in een container met een diameter van 16 tot 20 inch.

Zorg ervoor dat u de containers naar binnen brengt of in een onverwarmde ruimte plaatst, zoals een garage, om ze tijdens de wintermaanden te beschermen. Miniatuurbomen kunnen in de late winter wat snoei nodig hebben. Volg de overwinteringsvereisten voor specifieke bomen.

Probeer verschillende miniatuurfruitbomen

Koude zones verhinderen niet langer dat je fruitbomen kweekt. Met miniatuurbomen kun je zelfs een miniboomgaard in terrasbakken laten groeien en genieten van een verscheidenheid aan vers fruit.