Kelpmeelmeststof

Inhoudsopgave:

Kelpmeelmeststof
Kelpmeelmeststof
Anonim
kelp is een meststof
kelp is een meststof

Zeewier- of kelpmeelmeststof is een geweldige organische aanvulling op tuingrond. Het is een uitstekende bioactivator, die alle microben in de bodem wakker maakt om organisch materiaal af te breken en beschikbaar te maken voor planten. Het bevat ook macro- en micronutriënten, sporenelementen en essentiële hulpbronnen. Of u nu aan de kust of in het binnenland woont, u kunt kelpmeelmeststof aan de tuin toevoegen.

De basisprincipes van kelpmeelmeststof

Kelp is een soort zeewier dat in de oceanen of langs de kust wordt geoogst uit zeewier dat aanspoelt. Sommige mensen noemen elk soort zeewierkelp, maar kelp verwijst naar een specifiek type waterplant.

Waarom Kelp-meststof geweldig is voor tuinen

Biologische tuinders houden ervan plantaardig materiaal zoals gemaaid gras, bladeren, groenteschillen en andere materialen te composteren om een rijke, organische meststof te creëren. Van al het beschikbare plantmateriaal zweren biologische tuinders om vele redenen bij zeewier- en kelpmeelmeststof.

Deze omvatten:

  • Overvloedige bron van bioactivatoren: Bioactivatoren zijn organische (levende) materialen die helpen andere materialen af te breken. In het geval van composthopen en tuinafval zetten bioactivatoren het biologische afbraakproces in gang. Als ze overvloedig in de grond voorkomen, doen ze verschillende dingen. Ten eerste breken ze de plantenresten af in hun chemische componenten, waardoor ze beschikbaar komen in een vorm die planten in de tuin kunnen gebruiken. Door plantmateriaal af te breken, verbeteren ze ook de bodemstructuur. Ze kunnen ook worden toegevoegd aan bestaande composthopen als de stapel niet snel ontbindt om het natuurlijke ontbindingsproces op gang te brengen.
  • Rijke bron van NPK: NPK staat voor stikstof, fosfor en kalium, de drie belangrijkste elementen die in elk type kunstmest voorkomen en de macronutriënten die planten nodig hebben om te overleven. Kelpmeelmeststof heeft de neiging iets meer kalium te bevatten dan andere meststoffen, waardoor planten sterke wortels kunnen ontwikkelen.
  • Voeg micronutriënten en sporenelementen toe: Kelp en zeewier bevatten een overvloedige hoeveelheid verschillende micronutriënten en sporenelementen. Deze worden geabsorbeerd door het zeewater en komen beschikbaar wanneer de kelp en het zeewier weer afbreken in de bodem.
  • Breekt snel af: Wanneer het aan de composthoop of de tuin wordt toegevoegd, breekt kelp in zijn natuurlijke, geoogste vorm sneller af dan gemaaid gras of bladeren.
  • Duurzame bron van kunstmest: Kelp groeit snel in de oceanen, en hoewel te veel oogsten een probleem kan zijn, wordt de meeste kelp aan de kust verzameld. Als u dichtbij het strand woont en het bij u in de buurt legaal is, kunt u zoveel kelp en zeewier verzamelen als er aanspoelt en mee naar huis nemen naar uw composthoop. Zorg ervoor dat u de lokale wetgeving controleert om er zeker van te zijn dat u niet illegaal iets oogst uit een staatspark of een beschermd gebied.
  • Volledig biologisch: het is 100 procent biologisch en een uitstekende bodembouwer voor biologische moestuinen.

Nadelen van het gebruik van kelp

Zelfs zoiets prachtigs en nuttigs als kelpmeststof heeft enkele nadelen. Hoewel commercieel bereide kelpma altijden vrijwel geen nadelen hebben, kan het gebruik van verse kelp er wel een paar hebben. Deze omvatten:

  • Zout: Omdat kelp rechtstreeks uit de oceaan wordt geoogst, kan het gebruik ervan rechtstreeks van het strand en in de tuin extra zout toevoegen, wat ongezond is voor planten. Gelukkig zou je een enorme hoeveelheid moeten toevoegen, veel groter dan de meeste tuiniers ooit zullen toevoegen, om het zout te laten ophopen. Commercieel bereide zeewiermeststoffen vormen dit probleem meestal niet.
  • Wormen hebben er een hekel aan: Wormen zijn de beste vriend van een tuinman. Voor sommigen zijn ze misschien slijmerig en vies, maar ze voeren taken van onschatbare waarde uit in de tuin. Hun tunnelende werking belucht de bodem en creëert kleine tunnels, waardoor water dorstige plantenwortels kan bereiken. Ze eten ontbindende vegetatie en scheiden wormuitwerpselen (uitwerpselen) uit die rijk zijn aan kunstmest voor planten. Veel wormen in de composthoop betekent een gezonde stapel, op precies de juiste temperatuur en vol voedsel waar wormen dol op zijn. Helaas raken wormen geen verse kelp. Kelpmeststoffen van commerciële leveranciers zouden voor wormen niet van belang moeten zijn. Als je echter verse kelp aan de composthoop kunt toevoegen, weet dan dat je wormvrienden hun denkbeeldige neus ervoor zullen optrekken.

Hoe te gebruiken

Gebruik kelp- en zeewiermeelmeststoffen volgens de aanwijzingen op de verpakking. De meeste zijn verkrijgbaar als poeder- of korrelformule en worden, afhankelijk van het concentraat, rechtstreeks op de grond aangebracht. Je kunt kelpma altijdthee maken door wat kelpmeel toe te voegen aan een liter water. Roer en geef de planten water. Bladsprays met zeewier- en kelpmeststof vormen een uitstekende bron van kunstmest voor gestreste planten. Bladsprays zijn uitstekend geschikt voor de meeste soorten planten. Voeg organische kelp- of zeewiermeststof toe aan ongeveer een liter water, roer en voeg toe aan een veldspuit. Spuit de bladeren volgens de verpakkingsrichting en de plantbehoeften.

Bronnen

Om kelpmeststof te kopen, gaat u naar uw favoriete huis- en tuinwinkel, tuincentrum, biologische tuinierwinkel of de volgende websites:

  • BuildASoil biedt biologische kelpmeel in verschillende maten. De zak van 3 pond kost ongeveer $ 20.
  • Koop een zak Espoma Organic Kelp Meal van 4 pond van Amazon voor iets meer dan $ 20.
  • Monster Gardens verkoopt Down to Earth biologische kelpma altijd in een zak van 50 pond voor iets meer dan $ 100.