The Boulevardier: de Bourbon Negroni perfectioneren

Inhoudsopgave:

The Boulevardier: de Bourbon Negroni perfectioneren
The Boulevardier: de Bourbon Negroni perfectioneren
Anonim
Boulevardiercocktail met sinaasappelgarnituur
Boulevardiercocktail met sinaasappelgarnituur

Ingrediënten

  • 1½ ounces bourbon
  • 1 ounce zoete vermout
  • 1 ounce Campari
  • IJs
  • Sinaasappelschil voor garnering

Instructies

  1. Chill een coupé.
  2. Combineer de bourbon, zoete vermout, Campari en ijs in een mengglas.
  3. Roer om te koelen.
  4. Zeef in de gekoelde coupé.
  5. Druk een sinaasappelschil over de bovenkant van het drankje en laat deze langs de rand van het glas glijden. Gooi weg en garneer met nog een sinaasappelschil.

Variaties en vervangingen

De boulevardier is op zichzelf een variatie op de altijd blijvende Negroni. Er zijn echter ook enkele eenvoudige variaties en vervangingen die je op dit drankje kunt aanbrengen.

  • Vervang de Campari door Aperol voor een iets minder bitter drankje.
  • Vervang de bourbon door rogge voor een drankje met meer bite.
  • Serveer de cocktail on the rocks in een rockglas in plaats van in een gekoelde coupé.
  • Speel met de verhoudingen Campari en zoete vermouth, afhankelijk van je eigen smaak. Sommige mensen gebruiken graag 1½ ounce zoete vermout en ½ ounce Campari.

Garnering

In het geval van de boulevardier vormt de eenvoudige en elegante sinaasappelschil de perfecte minimalistische garnering. Wanneer u de sinaasappel schilt, doe dit dan alleen op een ondiep oppervlak, zodat u geen bitter wit merg krijgt; je wilt een perfecte sinaasappelschil aan beide kanten van de garnering.

Over de Boulevardier

De boulevardiercocktail is een verbodsdrank, uitgevonden door cocktailsschrijver Erskine Gwynn. Gwynne was redacteur van een Parijse tijdschrift genaamd The Boulevardier, en zo kreeg het drankje zijn naam. De rest is, zoals ze zeggen, cocktailgeschiedenis.

In de niet-drinkwereld betekent boulevardier (een Frans woord dat wordt uitgesproken als booluh-var-dyey) een modieuze man in de stad; of, in modern taalgebruik, een modieuze socialite van welke genderexpressie dan ook. En die naam impliceert een bepaald hoity-toity-niveau van verfijning dat vaak ook op het drankje wordt geprojecteerd. Maar maak je geen zorgen: de boulevardier als cocktail is allesbehalve dat. Met Amerika's inheemse bourbon als basis is de boulevardier een volledig Amerikaanse cocktailheld. Zeker, het is complex en evenwichtig, maar ook een toegankelijke mix van zoet, bitter en sterk die, hoewel het een zekere zwier heeft, tot een drankje voor iedereen van de leeftijd kan worden gemaakt door de niveaus van Campari en zoete vermout aan te passen aan ieders smaak.

Negroni met Bourbon - Een drankje over de stad

Laat je niet afschrikken door de mooie Franse naam of de bittere elementen van dit drankje. De boulevardier heeft misschien een vleugje verfijning en een savoir-faire aantrekkingskracht, maar het is ook een verwarmende cocktail gemaakt met prachtige bourbon. Dus of je nu de stad in gaat of thuis een cocktail mixt, probeer het eens aan de boulevardier. Het zou wel eens een van je favoriete go-to-cocktails kunnen worden.

Aanbevolen: