35 Familie-roadtripspellen om de tijd te laten vliegen

Inhoudsopgave:

35 Familie-roadtripspellen om de tijd te laten vliegen
35 Familie-roadtripspellen om de tijd te laten vliegen
Anonim
juichende kinderen op de achterbank van de auto
juichende kinderen op de achterbank van de auto

Gezinnen tellen de dagen af totdat ze hun bagage achter in de auto kunnen gooien en de openbare weg op kunnen gaan naar een vakantiebestemming. Hoewel er veel te doen zal zijn zodra u op uw reisbestemming aankomt, kan de autorit erheen lang aanvoelen. Een auto vol verveelde kinderen is geen goed begin van je gezinsuitstapje, maar met deze roadtripspellen is de rijtijd in een mum van tijd voorbij.

Roadtripspellen om met jongere kinderen te spelen

Jonge kinderen bezig houden tijdens lange autoritten kan een zware klus zijn voor ouders. Je wilt ze niet de hele rit op de elektronica plakken, maar je wilt ook niet dat ze zeuren en klagen. Neem een aantal beproefde roadtrip-spellen mee voor het jongere publiek en maak de rit leuker voor iedereen.

Vind dat voertuig

Als je lange afstanden over de weg aflegt, kun je zoveel voertuigen zien! Voordat u aan uw reis begint, drukt u een aantal printables van Find That Vehicle af en pakt u een paar potloden in. Deel de afgedrukte vellen uit en leg de kinderen uit dat ze pas rond een bepaald voertuig mogen cirkelen als ze het zien. Zorg ervoor dat je de afbeeldingen doorneemt als je met heel jonge kinderen speelt.

Familieregels

Iedereen in de auto bedenkt een dwaze regel die de hele reis van kracht moet blijven. Regels kunnen dingen zijn als:

  • Als we onder een brug door gaan, kakelen we als een kip.
  • Als we een koe zien, klappen we in onze handen.
  • Blaf als een hond als je een meer ziet.

Het hele gezin zal de hele weg naar je eindbestemming lachen.

Steen, papier, schaar

Zelfs op jonge leeftijd kunnen kinderen het klassieke spel Steen, Papier, Schaar leren spelen. Dit spel kan met twee kinderen worden gespeeld, maar je kunt het ook in toernooistijl spelen met grotere groepen reizende familieleden. Onthoud: steen verslaat schaar, papier verslaat steen, en schaar verslaat papier!

Wie ben ik?

Sommige spellen zijn zo vermakelijk dat kinderen niet eens beseffen dat je hun kleine hersentjes aan het werk bent. Wie ben ik? is een spel waarbij iemand aan een object denkt. Vervolgens noemen ze zoveel mogelijk aanwijzingen totdat de andere reizigers het object raden dat ze in gedachten hadden. Begin voor jonge kinderen eenvoudig, met gewoon voedsel zoals een appel of een koekje, of gewone dieren zoals een kat of een paard. Kinderen zullen hun denkvermogen verruimen als ze bijvoeglijke naamwoorden bedenken die ze kunnen associëren met het object dat ze hebben gekozen. Dit is een uitstekende manier om de woordenschat te verbeteren!

Noem de categorie

Werken aan categorieën is een andere vaardigheid die ouders in de auto kunnen gebruiken. In dit spel begin je met het benoemen van objecten die allemaal in één categorie kunnen worden samengevoegd. Je zou fruit een naam kunnen geven en kijken of kinderen fruit roepen. Je kunt verschillende boerderijdieren een naam geven en kijken of ze verder kunnen gaan dan alleen het zeggen van dieren en erachter komen dat de categorie in feite boerderijdieren is. Noem items zoals zand, bal, schep en zwembandjes en kijk of kinderen raden dat de categorie strand is.

In mijn koffer

In My Suitcase is een geheugenspel. De eerste persoon zegt: "Ik ga op vakantie, en in mijn koffer heb ik" en dan zeggen ze iets dat ze mee zouden nemen. De volgende persoon herha alt de hele regel en het item van de persoon die hem voorging, maar voegt vervolgens zijn eigen item toe aan de lijst. De volgende persoon zegt de zin, zowel de dingen die eerder zijn gezegd als het onderwerp ervan. De lijst blijft groeien en het wordt een uitdaging om alle items te onthouden in de volgorde waarin ze zijn gezegd.

Kinderen hangen achterin de stationwagon
Kinderen hangen achterin de stationwagon

Rijweg ABC's

Kinderen zijn dol op ABC's en jonge kinderen kunnen hun vermogen om letters te identificeren gebruiken in een spel genaamd Roadway ABCs. Als je met meerdere jonge familieleden reist, speel het spel dan als groep en werk samen om de alfabetletters op borden, vrachtwagens en gebouwen te identificeren. Kun jij elke letter van het alfabet vinden voordat de reis is voltooid?

Hoeveel zie je er?

Als je gezin een tijdje in de auto moet zitten, speel dan Hoeveel zie je? Iedereen krijgt een item waar hij naar op zoek kan gaan. Kies dingen zoals boodschappenwagens, koeien, campers en groene auto's. Iedereen richt dan zijn blik op het object dat ze hebben gekregen. Stel een tijd in voor een uur en kijk aan het einde van het uur hoeveel van de genoemde objecten zijn gezien. Dit is een geweldig spel voor kleine kinderen, omdat ze zich maar hoeven te concentreren op het vinden van één ding. Het werkt ook voor kinderen die ruzie maken, omdat niemand echt tegen iemand anders concurreert.

Domme platen

Eén persoon roept een kentekenplaat en geeft de kinderen in de auto de initialen die op het kenteken staan. Misschien wilt u deze initialen opschrijven, omdat kinderen snel een reeks niet-gerelateerde letters vergeten. Nu komt het gekke gedeelte. Iedereen verzint een gezegde met alleen de letters op het bord. Stem op de grappigste.

Als jij dat zou kunnen zijn, en waarom?

Neem deze tijd om naar de gedachten van je familie te luisteren met een spel genaamd If You Could Be, and Why? Geef de kinderen in je gezin een categorie en zeg dingen als: 'Als je een dier zou kunnen zijn, wat zou je dan zijn en waarom? of' Wat wil je worden als je groot bent en waarom? zijn en waarom dat zo is, zal je misschien verbazen.

Gelukkige familie genieten van hun tijd in een auto
Gelukkige familie genieten van hun tijd in een auto

Hoeveel woorden kun je rijmen?

Rijmen is een essentiële vaardigheid die jonge kinderen moeten leren. Gebruik jullie tijd samen in de auto om plezier te hebben met rijmen. Kondig een woord aan dat gemakkelijk kan rijmen met verschillende andere woorden. Iedereen bedenkt om de beurt een rijmwoord. Welk woord had de meeste rijmpjes en wat was het nummer?

Kruidenierswinkeluitdaging

Dit is weer een spel dat kinderen helpt aan hun geheugen en luistervaardigheid te werken. In de Grocery Store Challenge zegt de eerste persoon een item dat in de meeste supermarkten te vinden is. De volgende persoon noemt het eerder genoemde item, evenals een nieuw item. De derde persoon moet onthouden wat er is gezegd en in welke volgorde het is gezegd. Je kunt dit ook combineren met de alfabetversie, waarbij elk item begint met een letter van het alfabet, beginnend met A, en doorwerkt tot het einde van het alfabet.

Roadtripspellen gericht op oudere kinderen en tieners

Oudere kinderen en tieners zitten graag op hun telefoon of elektronische apparaat vanaf het moment dat u uw oprit verlaat totdat u uw vakantiebestemming bereikt. Betrek ze bij familieplezier en hechte banden met een paar roadtripspellen waar ze geen hekel aan zullen hebben.

Gelukkig, helaas

Het eerste familielid vertelt over een ongelukkige gebeurtenis als:

Helaas kwamen we tijdens onze reis een roedel wilde beren tegen

De volgende persoon vervolgt dat met iets grappigs, of slims en positiefs, zoals:

Gelukkig hadden de beren een schattig huisje en waren ze pap aan het maken voor het avondeten

Truth or Dare: Car Edition

Je kunt Truth or Dare in de auto spelen, je hoeft alleen maar heel sluw te zijn met je waarheden en durf, zodat oudere kinderen en tieners zich niet vervelen. Denk aan uitdagingen als:

  • Knuffel je broer.
  • Zing een deel van een nummer van de radio.
  • Maak het raarste geluid dat je maar kunt bedenken.
  • Doe je voor als een familielid.
  • Draag je sokken aan je handen tot de volgende h alte.
  • Spring als een konijntje naar de volgende rustplaats.

Restaurantoorlogen

Als je een lange reis over de openbare weg gaat maken, speel dan Restaurant Wars. In dit spel krijgt elk kind papier en een potlood. Ze moeten de namen opschrijven van alle eetgelegenheden die ze tegenkomen als ze borden voor eten passeren, of als ze door steden met eetgelegenheden lopen. Wie heeft de meeste restaurants weten te spotten? Dat is jouw winnaar, en hun prijs is dat zij mogen kiezen waar je gaat eten.

Familie in geparkeerde auto die naar kaart kijkt
Familie in geparkeerde auto die naar kaart kijkt

Kaartmeesters

Als je een paar oude wegenkaarten in de auto hebt, kun je Map Masters spelen. Geef de kinderen een paar dingen die ze op de kaart kunnen vinden. Dit kunnen kleine steden, snelwegen, bergen, provinciegrenzen en rivieren zijn. Kijk of ze hun detectivevaardigheden kunnen gebruiken om alle oriëntatiepunten te vinden die je ze geeft.

Het goede oude nummerplaatspel

Kleine kinderen zijn misschien nog niet klaar om al die kentekenplaten te lezen die voorbij vliegen, maar oudere kinderen kunnen gemakkelijk kentekenplaten uit verschillende staten herkennen. Geef iedereen een notitieboekje en een potlood en zeg dat ze elke staatskentekenplaat die ze zien, moeten opschrijven. Wie heeft de meeste borden uit verschillende staten gezien?

Zeg het niet

Je kunt dit met oudere kinderen spelen, door meer woorden toe te voegen aan de 'Nee zeggen'-lijst, of het met jongere kinderen spelen en slechts één woord op de lijst zetten. Het doel van het spel is om gedurende de hele reis geen specifiek, geïdentificeerd woord te zeggen. Als je de verboden woorden wel zegt, verdien je een punt voor jezelf. De persoon met de minste punten is de winnaar van het spel.

Woord Trail-uitdaging

De Word Trail Challenge test ieders vermogen om woorden met elkaar te verbinden. Oudere kinderen zijn behoorlijk bedreven in het kennen van veel samengestelde woorden, dus ze zouden dit hersenspel met minimale problemen moeten kunnen spelen. Eén persoon zegt een samengesteld woord hardop. De volgende persoon zegt een samengesteld woord dat begint met het laatste woord in het eerder genoemde samengestelde woord.

Voorbeeld: kust - kustlijn - grensrechter - mangat

Hoeveel woorden kun je maken door dit spel te spelen?

Grootouders nemen kleinkinderen mee op reis in een open auto
Grootouders nemen kleinkinderen mee op reis in een open auto

ABC Categoriespel

Kies een categorie, zoals eten, liedjes en muziekartiesten. Noem een woord dat bij de gegeven categorie hoort en dat begint met de letter A. De volgende persoon doet hetzelfde, alleen zijn of haar woord moet beginnen met de letter B. Kijk of jouw gezin de uitdaging kan voltooien en het hele alfabet kan doorlopen.

Zou je liever?

Als je een groep tieners hebt, probeer ze dan te betrekken bij een spelletje Zou je liever? Het spel is eenvoudig, je hebt de brede vraag: Zou je liever?, en de twee opties volgen. Mensen moeten dan een van de twee opties kiezen.

Roadtrip Spellingbij

Laat één persoon (bij voorkeur de volwassene op de passagiersstoel) complexe spellingswoorden opzoeken. Geef een van de kinderen het woord en de definitie, gebruik het in een zin en geef ze de tijd om na te denken over hoe ze het woord moeten spellen. Als ze het correct spellen, verdienen ze een punt.

Noem de meesten

Geef uw tieners en oudere kinderen een categorie zoals 'steden die beginnen met een S' of 'Disney-films'. Gebruik een notitieboekje en een potlood en kijk wie de meeste kan noemen!

Glimlach

Het is nooit oké om bestuurders af te leiden, dus zorg voor een aantal basisregels voor het spelen van dit spel. Als u zich hier prettig bij voelt, laat uw kinderen dan wat tijd doorbrengen met zwaaien naar andere mensen op de weg. Als ze een golf terugkrijgen, verdienen ze een punt. Kijk wie de Smile-kampioen wordt.

Close-up van een moeder die een foto maakt van haar zoon op de achterbank
Close-up van een moeder die een foto maakt van haar zoon op de achterbank

Games gebaseerd op popcultuur

Films, liedjes, actuele gebeurtenissen? Ze zorgen voor geweldige trivia-spellen die het hele gezin bezig en verbonden houden terwijl je over de open wegen trekt.

Filmletterspel

Oudere kinderen en tieners hebben inmiddels waarschijnlijk veel films bekeken. Kies een letter van het alfabet. Iedereen noemt vervolgens om de beurt films die met de geselecteerde letter beginnen. Een andere manier om dit te spelen is door iedereen een andere letter toe te wijzen. Geef ze een notitieboekje en een potlood, en laat ze alle films opschrijven die met hun letter beginnen.

Battle of the Bands

Twee kinderen ontvangen apparaten. Vervolgens moeten ze elk een nummer in een bepaalde categorie kiezen. Kies categorieën zoals liefdesverdriet, tienerliefde en het overwinnen van een obstakel. De spelers die tegenover elkaar staan, hebben dan een paar minuten de tijd om een nummer te selecteren en dit voor de mensen in de auto af te spelen. Iedereen luistert en kiest het nummer dat het beste bij de categorie past, waardoor de persoon die het winnende nummer heeft uitgekozen een punt krijgt.

Noem dat deuntje

Dit spel is een klassieker. Gebruik uw persoonlijke apparaat om zowel huidige populaire nummers als hits uit het verleden af te spelen. Wie eindigt het muzikale genie in jouw auto dat alle deuntjes kent?

Gelukkige Familie Van Drie Zingen Plezier Autorijden
Gelukkige Familie Van Drie Zingen Plezier Autorijden

Wie ben ik?

Denk aan een beroemd persoon die goed bekend is in de popcultuur. Iedereen stelt vragen over de persoon, maar vragen kunnen alleen resulteren in een ja of nee-verklaring. Je kunt de categorieën van de popcultuur beperken door kinderen te vragen beroemde acteurs, muzikanten of historische namen te kiezen.

Beroemde mensen ABC's

Dit is weer een variant op het alfabet, maar de categorie hier is beroemde mensen. Begin met de letter A en noem een beroemd persoon wiens naam met die letter begint. Ga naar de volgende persoon en de letter B. Kan jouw clan het alfabet doorlopen?

Craftige en creatieve roadtripspellen waar niemand genoeg van zal krijgen

Je hoeft geen dozen met knutselmaterialen mee te sjouwen om creatief te worden tijdens autoritten. Met een paar belangrijke items kun je de rijuren besteden aan het maken van meesterwerken met afbeeldingen en woorden.

Roadtrip Hangman

Hangman kan op papier of met een droog uitwisbaar bord worden gespeeld. Maak jouw versie reis- of vakantiegerelateerd door alleen woorden te gebruiken die betrekking hebben op een gezinsuitje.

Vakantiepictionarium

Neem een klein whiteboard, een gum en een paar droog uitwisbare stiften mee op je roadtrip. Met deze eenvoudige items kun je Pictionary spelen met de gezinsleden in je auto. Aangezien u op vakantie gaat, zorg ervoor dat alle dingen die u kunt tekenen betrekking hebben op vakanties of reizen.

Woordkampioen

Iedereen in de auto heeft schrijfgerei en een stuk papier nodig. Hetzelfde woord wordt gegeven aan elk spelend gezinslid. Van het gegeven woord moeten de spelers vervolgens andere woorden bedenken die van het originele woord kunnen worden gemaakt. De persoon die de meeste woorden kan maken, wint.

Familie roadtrip
Familie roadtrip

Portretwissel

Iedereen, behalve de chauffeur, krijgt een nieuw tekenboekje en een klein reispakket met kleurpotloden. Elke persoon trekt vervolgens de verwanten naar links binnen een toegewezen hoeveelheid tijd. Als de tijd om is, geef je het notitieboekje door, zodat je een nieuw familielid kunt tekenen. Wanneer alle reizigers de kans hebben gehad om een portret te maken van iedereen in de auto, geef je de boeken terug en zie je jezelf zoals de rest van de familie je ziet.

Fotooverzicht

Als iedereen een mobiele telefoon, iPad of camera heeft, breng dan wat rustige tijd door met het vastleggen van alles wat je op de openbare weg ziet. Deel bij je volgende pitstop de beelden met elkaar. Sommige zijn gegarandeerd grappig, andere zullen verbluffend mooi zijn. Het is geweldig om reisperspectieven letterlijk door de lens van iemand anders te zien.

Vakantie-roadtripverhaal

Een roadtrip geeft gezinnen een perfect moment om samen een verhaal te creëren. Eén persoon (een ouder kind of volwassene kan zijn laptop openen en het verhaal uittypen). Iedereen in de auto neemt om de beurt een beetje meer toe aan het verhaal. Omdat iedereen in je familie zijn eigen verbeeldingskracht en creatieve inspiratie heeft, zal het verhaal dat je krijgt grappig en onverwacht zijn. Wanneer u thuiskomt van vakantie, drukt u het verhaal af en voegt u het toe aan een boek waarin u deze schatten kunt verzamelen die voortkomen uit een paar uur of dagen onderweg.

Verbinding maken via roadtripspellen

Natuurlijk, je zult veel familiebanden hebben zodra je op je vakantiebestemming aankomt, maar vaak vergeten gezinnen dat het bereiken daar de helft van het plezier is. Zorg ervoor dat je een aantal gezinsgerichte roadtripspellen in de rit inbouwt, zodat je verbinding en plezier kunt creëren terwijl je vakantieherinneringen maakt.

Lees volgende: 10 papieren spellen waar uw gezin samen van kan genieten

Aanbevolen: