Voorbeeld van een verlofbrief

Inhoudsopgave:

Voorbeeld van een verlofbrief
Voorbeeld van een verlofbrief
Anonim
Vrouw boos tijdens het typen van een afwezigheidsbrief op haar computer
Vrouw boos tijdens het typen van een afwezigheidsbrief op haar computer

Als u verlof voor uw werk moet aanvragen, kunt u uw verzoek het beste schriftelijk indienen. De afdrukbare voorbeeldbrief die u hier vindt, is een goed voorbeeld dat u als uitgangspunt kunt gebruiken om deze aan uw situatie aan te passen.

Voorbeeldbrief voor verlof

Wat uw reden ook is om verlof van uw werk aan te vragen, dit sjabloon kan worden aangepast om specifiek voor uw situatie te zijn. Om de voorbeeldbrief voor verlofaanvraag (LOA) te bekijken en te bewerken, klikt u eenvoudig op de afbeelding van het document. De brief wordt in een apart venster geopend als PDF-bestand dat u kunt bewerken, opslaan en afdrukken. Als je hulp nodig hebt, raadpleeg dan deze handleiding voor printables.

Download een voorbeeld van een verlofbrief
Download een voorbeeld van een verlofbrief

Het voorbeeld van een LOA-aanvraagsjabloon gebruiken

Volg deze instructies wanneer u de voorbeeldbrief gebruikt om verlof aan te vragen.

  • Als u om medische redenen een baan moet aanvragen, kunt u deze voorbeeldbrief voor medisch verlof gebruiken in plaats van de bovenstaande.
  • Om wijzigingen in de tekst aan te brengen, klikt u ergens in het document. U kunt uw cursor verplaatsen naar de gebieden die u wilt bewerken met uw muis of met de pijltjestoetsen op uw toetsenbord.
  • Verwijder alle tekst die niet van toepassing is op jouw situatie en vervang deze door wat je wilt zeggen. Gebieden die zeker moeten worden bijgewerkt, zijn onderstreept, maar u kunt wijzigingen aanbrengen in elk deel van het document.
  • Proeflees zorgvuldig en zorg ervoor dat er geen fouten in zitten, dat de brief uw verzoek duidelijk communiceert en dat deze de juiste opmaak heeft. De specifieke redenen voor uw verzoek moeten duidelijk worden vermeld.
  • Controleer de spelling om er zeker van te zijn dat alle woorden correct zijn gespeld, en proef vervolgens zorgvuldig de grammatica en inhoud.
  • Wanneer u uw aanpassingen heeft aangebracht, slaat u uw versie op uw computer op.
  • Druk het document af door op het printerpictogram op de werkbalk te klikken of via de opdracht Afdrukken in het menu Bestand.

Overwegingen bij het vragen om een werk-LOA

Veelvoorkomende redenen voor het aanvragen van verlof van het werk zijn ziekte, ouder worden, een noodsituatie in het gezin, een traumatische gebeurtenis, enz. Wanneer u langere vrije tijd aanvraagt, zijn er een paar belangrijke dingen waar u rekening mee moet houden:

  • Bekijk het verlofbeleid van uw bedrijf, zodat u er zeker van kunt zijn dat de reden voor uw verzoek consistent is met eventuele vereisten die specifiek zijn voor uw kantoor.
  • Als uw aanvraag voor verlof wordt goedgekeurd, controleer dan of er een specifiek formulier is dat u moet indienen, zodat uw verlof correct wordt gedocumenteerd.
  • Houd er rekening mee dat uw bedrijf het recht heeft om een verzoek om verlof te weigeren, dus bedenk hoe u de situatie zult aanpakken die ertoe heeft geleid dat u uw verzoek indient als uw verlof niet wordt goedgekeurd.
  • Uw werkgever kan om documentatie vragen waarin de redenen worden geverifieerd waarom uw verlof noodzakelijk is. Misschien wilt u proactief zijn en documentatie indienen samen met uw eerste brief.
  • Bespreek met uw supervisor wat de beste manier is om uw supervisors te laten weten dat u weg zult zijn en werk samen met hem of haar aan een plan om ervoor te zorgen dat uw taken tijdens uw afwezigheid worden uitgevoerd.
  • Verwacht dat uw collega's waarschijnlijk nieuwsgierig zullen zijn naar uw redenen waarom u weg bent, dus bedenk van tevoren een plan voor het beantwoorden van hun vragen.
  • Zorg ervoor dat u voorbereid bent op het omgaan met de financiële gevolgen als u niet werkt gedurende de gevraagde periode, aangezien de tijd dat u met verlof bent hoogstwaarschijnlijk onbetaald zal zijn.

Uw verzoek indienen

Voordat u besluit verlof aan te vragen, moet u zorgvuldig overwegen of de omstandigheden van uw behoefte aan of verlangen naar vrije tijd voldoende zijn om dit soort verzoek in te dienen. Als dat zo is, behandel uw verzoek dan strategisch. Overweeg om uw situatie met uw supervisor te bespreken voordat u het schriftelijke verzoek indient, of overhandig het verzoek persoonlijk, zodat u aanwezig kunt zijn om uw omstandigheden op overtuigende wijze uit te leggen op het moment dat uw brief wordt bezorgd.

Aanbevolen: