Roseville aardewerkprijzen

Inhoudsopgave:

Roseville aardewerkprijzen
Roseville aardewerkprijzen
Anonim
Roseville theepot
Roseville theepot

De prijzen van aardewerk in Roseville kunnen variëren van een paar honderd dollar tot enkele duizenden dollars per stuk.

Over Roseville-aardewerk

Het aardewerk van Roseville wordt al bijna 70 jaar vervaardigd en kreeg in de jaren dat het in productie was nogal wat aanhang. In plaats van uit de gratie te raken toen de productie in 1954 stopte, namen de populariteit en waarde ervan alleen maar toe. Tegenwoordig is Roseville-aardewerk een van de meest gewaardeerde en gewilde antieke verzamelobjecten geworden. Stukken in goede staat kunnen zeer waardevol zijn op de antiekmarkt.

Recordinstelling Roseville aardewerkprijzen

In 1999 werd de Roseville Della Robbia-vaas verkocht voor $ 38.850 op de Ohio Pottery Lover's Annual Auction in Zanesville, Ohio. Dit vertegenwoordigt het hoogst bekende bedrag dat ooit voor één stuk Roseville-aardewerk is betaald. McAllister Auctions verzorgde de verkoop

De grootste bekende verkoop van aardewerkstukken uit Roseville vond plaats in 2001, toen de 30-jarige collectie verzameld door privéverzamelaar David L. Auclair in totaal $ 700.000 opbracht. De collectie werd in meer dan 1.200 exemplaren verkocht. kavels tijdens een tweedaags veilingevenement

Waar vindt u prijsinformatie

Je hoeft geen grote sommen geld uit te geven om Roseville-aardewerk te verzamelen. Artikelen die voor grote aantallen worden verkocht, zijn de oudste en zeldzaamste exemplaren in nieuwstaat. Het bedrag dat u moet betalen, hangt af van uw doelstellingen als verzamelaar. Als u vastbesloten bent de beste exemplaren van de moeilijkst te vinden stukken te bezitten, kunt u een premie verwachten. Als u echter gewoon een verzameling interessant Roseville-aardewerk wilt opbouwen, kunt u redelijk geprijsde verzamelobjecten vinden.

Een van de beste manieren om meer te weten te komen over prijzen op de open markt voor Roseville-aardewerk en andere soorten antiek of verzamelobjecten, is door de resultaten van recente veilingverkopen te bestuderen en de huidige vraagprijzen te onderzoeken.

Veilingresultaten

Het bekijken van de resultaten van antiekveilingen kan verzamelaars een goed idee geven van de marktwaarde voor bepaalde stijlen. Kijken naar de werkelijke verkoopprijzen kan zeer nuttig zijn, vooral voor degenen die overwegen om stukken via een veilinghuis of via een online veiling te kopen.

  • De Wolf's Auction Gallery-website bevat archieven van eerdere veilingen en biedt foto's, uitgebreide beschrijvingen en verkoopprijzen.
  • De resultaten van de Sheridan & Associates-veiling van 2004 omvatten foto's en onthullen verkoopprijzen samen met geplaatste biedingen die de verkoper niet wilde accepteren.

Roseville te koop

Kijken naar de vraagprijzen van items die momenteel te koop zijn, is een goede manier om prijsverschillen tussen verschillende stijlen Roseville-aardewerk te visualiseren, en om de variatie in prijzen voor vergelijkbare stukken van de ene verkoper met de andere te vergelijken.

De online inventaris van de Arts & Crafts Antique Gallery bevat foto's van de huidige inventaris met prijsinformatie

De Michiana Antique Mall publiceert foto's en prijzen van de huidige inventaris. Bezoekers van de site kunnen zich registreren om e-mailmeldingen te ontvangen wanneer er extra items worden toegevoegd

Er is meestal een ruime keuze aan Roseville-stukken op eBay. Je kunt een goed idee krijgen van welke stukken het meest in trek zijn door naar eBay-veilingen te kijken en winnende biedingen bij te houden

Maak kennis met de eigenaren van antiekwinkels in jouw gemeenschap. Laat hen weten dat u geïnteresseerd bent in onderzoek naar de aardewerkprijzen in Roseville. Zij kunnen u mogelijk doorverwijzen naar winkels of dealers die gespecialiseerd zijn in de soorten artikelen waarin u geïnteresseerd bent. Of ze nu informatie uit de eerste hand kunnen delen of u naar locaties kunnen sturen waar u zelf de prijzen kunt onderzoeken, het hebben van een deskundige professionele antiquair aan uw zijde is een groot voordeel voor elke verzamelaar

Boekwaarden

Verzamelaars kunnen profiteren van de vele boeken die zijn gepubliceerd over het onderwerp aardewerkprijzen in Roseville. Het is een goed idee om een taxatiepublicatie mee te nemen als u verzamelobjecten gaat kopen of antiekveilingen bezoekt, zodat u eenvoudig kunt bepalen of de vraagprijzen redelijk zijn.

  • Bassett's Roseville-prijzen door Mark Bassett (2004)
  • Collector's Encyclopedia of Roseville Pottery door Sharon Huxford, Bob Huxford en Mike Nickel (2001)
  • Roseville Pottery: A Warman's Companion door Mark F. Moran (2006)
  • Roseville Pottery Prijsgids door Sharon Huxford, Bob Huxford (2003)
  • Warmans Antiek en Verzamelobjecten Prijsgids door Ellen T. Schroy, L. Schmidt Tracy (2007)
  • Warman's Roseville Pottery: identificatie- en prijsgids door Mark Moran (2004)

Pas op voor vervalsingen

Houd er rekening mee dat als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, het misschien wel een oplichterij is. Er zweeft een aanzienlijke hoeveelheid namaak Roseville-aardewerk rond op de open markt. De beste manier om jezelf te beschermen is door te leren hoe je het verschil kunt zien tussen een origineel item en een vervalsing.

De volgende bronnen zijn bedoeld om verzamelaars te beschermen tegen de aankoop van namaakartikelen:

  • Het eBay Roseville-forum is een geweldige bron voor meer informatie over alle soorten problemen die relevant zijn voor het opbouwen van je verzameling, inclusief hoe je jezelf kunt beschermen tegen oplichting.
  • De gids van de Roseville Pottery Exchange over namaakaardewerk geeft voorbeelden van waar u op moet letten bij het controleren van markeringen op authenticiteit.

De waarde van Roseville Pottery Collectibles

Voor veel mensen is het leukste deel van het opbouwen van een collectie het plezier van het zoeken naar geweldige stukken, en de spanning van het vinden van een koopje. Door op de hoogte te blijven van actuele veilingen en inventarissen van antiekwinkels, bent u klaar om actie te ondernemen de volgende keer dat u een geweldige aanbieding tegenkomt. Houd er rekening mee dat een groot deel van de waarde van een verzamelobject niet ligt in de prijs ervan, maar in wat het aan uw verzameling toevoegt. Voor meer aardewerkwaarden kun je antieke aardewerk potten verkennen.

Aanbevolen: