Een huis in ranchstijl renoveren

Inhoudsopgave:

Een huis in ranchstijl renoveren
Een huis in ranchstijl renoveren
Anonim
huis in ranchstijl
huis in ranchstijl

Door de constructie van één verdieping en het efficiënte gebruik van de ruimte is er veel leuks aan ranchhuizen. Eén blik op de popcornplafonds en de lambrisering uit de jaren 70 zal je echter vertellen dat er ook genoeg te verbeteren v alt. Of u nu trouw wilt blijven aan deze iconische Amerikaanse bouwstijl of een complete revisie wilt, er zijn veel geweldige manieren om uw ranchhuis bij te werken voor de 21e eeuw.

Licht toevoegen aan uw ranchhuis

Een van de grootste klachten van veel huiseigenaren is dat huizen in ranchstijl donker en claustrofobisch kunnen aanvoelen. Er zijn verschillende manieren waarop u dit probleem kunt verhelpen.

Donkere panelen verwijderen

Donkere muurbekleding is een veelvoorkomend probleem bij boerderijwoningen. Gecombineerd met de lage plafonds die typerend zijn voor deze stijl, kunnen de donkere muren een grotachtige sfeer creëren. Deze goedkope renovatie kan uw huis direct luchtiger maken. Het verwijderen van panelen vereist wat werk, maar dit is het basisproces:

  1. Werk in één kamer tegelijk en gebruik verf om de naden van de lambrisering te markeren. Hierdoor kunt u gemakkelijker snel werken.
  2. Verwijder alle bekleding in de kamer, inclusief de bekleding rond de deur, ramen en bij de vloer en het plafond.
  3. Gebruik een koevoet om de panelen op te tillen waar deze bij de naden samenkomen. De lambrisering wordt meestal aan de muurstijlen genageld, dus het zal enige moeite kosten om deze te verwijderen. Gooi elk deel van de lambrisering weg.
  4. Onderzoek de staat van de muren. Vaak wordt de lambrisering rechtstreeks op de stijlen genageld en zit er geen wandplaat achter. Als dit het geval is, moet u gipsplaten ophangen of een professional inhuren om deze taak uit te voeren.
  5. Priceer de muren en schilder ze in een lichte kleur. Vervang de bekleding.

Voor een snelle oplossing kun je rechtstreeks over donkere lambrisering schilderen.

Dakramen installeren

Ranchhuis met dakraam en veel ramen
Ranchhuis met dakraam en veel ramen

Een efficiënte manier om het effect van een laag plafond tegen te gaan, is door dakramen toe te voegen. U kunt kiezen uit verschillende ontwerpen, waaronder dakramen in platte vensterstijl, buizen die door de zolderisolatie steken en koepelvormige lampen. Dakramen zijn er ook in veel verschillende maten, en er is geen juiste maat voor uw huis. Wat u kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en renovatiebudget.

Dit soort woningverbetering vereist meestal een professionele installatie, maar als je handig bent, kun je dit misschien zelf doen. Als u dit project op zich neemt, lees dan zeker alle instructies die bij het dakraam worden geleverd. Elk type en installatiesituatie vereist een iets andere aanpak.

Venster toevoegen

Het typische boerderijhuis heeft een groot raam in de woonkamer en kleinere ramen door het hele huis. Vergeleken met andere bouwstijlen hebben veel ranchwoningen minder en kleinere ramen. Meer ramen toevoegen of uw bestaande vervangen is een geweldige manier om meer licht in uw huis te brengen.

Afhankelijk van de omvang van uw project en uw ervaringsniveau, kan dit een doe-het-zelfklus zijn. De meeste mensen huren echter professionals in om hun ramen te vervangen. Dit is vooral belangrijk als u uw vensters vergroot of vensters toevoegt waar er momenteel geen zijn. De delen van uw muur waar u licht wilt toevoegen, kunnen belangrijke structurele ondersteuningen zijn, dus raadpleeg altijd een professional voordat u erin zaagt.

Overspuiten met helder polyurethaan
Overspuiten met helder polyurethaan

Donkere vloeren vervangen

Veel huizen in ranchstijl hebben een donkere vloer. Probeer deze ideeën om het te vervangen en licht toe te voegen:

  • Verwijder de donkere vloerbedekking en vervang deze door een lichtere versie.
  • Donkergekleurde houten vloeren opnieuw afwerken en een lichtere beits aanbrengen.
  • Verwijder de donkere, gedateerde vinylvloeren en vervang ze door lichter gekleurde tegels.

Het wegwerken van popcornplafonds

De meeste ranchwoningen die in de jaren 60 en 70 zijn gebouwd, hebben plafonds met popcorn. Deze hobbelige textuur houdt stof vast, veroorzaakt schaduwen en kan uw huis een ouderwetse uitstraling geven. Het verwijderen van deze plafonds is niet moeilijk, maar wel een rommeltje. Zo doe je het:

  1. Laat voordat u begint een huisinspecteur naar uw plafond kijken. Veel popcornplafonds bevatten asbest, dus je zult de jouwe professioneel moeten laten verwijderen als er dit kankerverwekkende materiaal in zit.
  2. Als je plafond geen asbest bevat, wil je aan één kamer tegelijk werken. Door de rommel wordt de kamer onbruikbaar tijdens het verwijderingsproces. Haal het meubilair uit de kamer en bedek de vloer met plastic.
  3. Werk aan één klein stukje tegelijk en verzadig het popcornplafond met water. Een spuitfles werkt goed. Laat het water enkele minuten intrekken.
  4. Gebruik een brede schraper om het natte plafondmateriaal te verwijderen.
  5. Als al het popcornmateriaal is verwijderd, plak dan eventuele oneffenheden op het plafond. Schilder het dan opnieuw in een lichte kleur.

De buitenkant verbeteren

Met hun lage, lange vorm zijn ranchhuizen ontworpen om te passen in de grote open ruimtes van de prairie. Deze visuele stijl werkt echter niet zo goed in de buitenwijken. Probeer enkele van deze ideeën om de buitenkant van uw huis een update te geven.

Hoogte toevoegen met landschapsarchitectuur

De juiste beplanting kan je huis groter laten lijken. Plant snelgroeiende struiken in de buurt van de hoeken van het huis om de scherpe hoeken te verzachten. Naarmate ze groeien, zullen de struiken ook wat verticaal interessant zijn.

Je kunt ook hoogte toevoegen door hoge bomen naar je tuin te brengen. Dit kan betekenen dat u iemand moet inhuren om bomen met een boomschop binnen te halen. Volwassen bomen laten je huis groter lijken.

Breedte toevoegen met een veranda

Ranchhuizen kunnen van buitenaf smal en krap lijken, maar het toevoegen van een veranda kan helpen. Om dit te doen, verlengt u uw dak vanaf de top en gebruikt u pilaren om de uitbreiding te ondersteunen. Giet een betonnen terras of voeg een verhoogd terras toe voor de vloer van de veranda. Overweeg om ook een korte reling toe te voegen voor visueel belang.

Vanwege de aanzienlijke bouwwerkzaamheden die nodig zijn als onderdeel van deze renovatie, kun je het beste een professional inhuren om te helpen. U kunt echter wel betrokken raken bij de afwerking.

Verouderde accenten aan de buitenkant verwijderen

Omdat veel ranches in de jaren 60 en 70 zijn gebouwd, hebben ze vaak een gedateerde buitenkant. Probeer enkele van deze ideeën om dingen bij te werken:

  • Vervang de zwarte smeedijzeren balustrades door alternatieven van hout of composiet.
  • Verwijder de zonneschermen en vervang ze door luiken.
  • Verruil een gedateerde voordeur voor een moderne versie.
  • Verwijder de gedateerde verticale bekleding en vervang deze door overlappende dakspanen.

Vijf snelle manieren om uw ranch bij te werken

Heeft u niet veel tijd om uw ranchhuis te renoveren? Probeer een van deze weekendprojecten voor een snelle facelift:

  • Vervang holle deuren door binnendeuren met panelen.
  • Verf de donkere houten rand wit.
  • Vervang koperen of saai bronzen kastbeslag door eigentijdse alternatieven.
  • Verwijder bestaande verlichtingsarmaturen en vervang ze door nieuwe.
  • Verf een open haard van donkere baksteen om hem helderder te maken.

Tips voor het renoveren van uw ranchhuis

Houd deze tips in gedachten als je je huis updatet:

  • Laat een huisinspecteur het huis bekijken voordat u met de renovatie begint. Zorg ervoor dat alle belangrijke systemen goed werken en dat u op de hoogte bent van eventuele gevaarlijke materialen, zoals loodverf en asbest, die in huis aanwezig kunnen zijn.
  • Bedenk hoeveel je wilt veranderen. Net als andere architecturale stijlen uit vroegere tijdperken, hebben ranchwoningen een zekere charme. Dit eenvoudige ontwerp is geworteld in de strakke lijnen van de moderne stijl uit het midden van de eeuw. Hoewel er tal van updates zijn die de functionaliteit van uw huis kunnen verbeteren, wilt u misschien twee keer nadenken over de updates die de ziel ervan veranderen.
  • Wees voorzichtig met overmatig verbeteren. Omdat ranchwoningen meestal vrij klein zijn en vaak in middenklassebuurten liggen, is het een goed idee om uw renovatiewerkzaamheden te beperken tot renovaties die enig rendement op uw investering opleveren. Het vervangen van die oranje laminaatwerkbladen is een goed idee, maar misschien hoef je niet voor graniet te gaan.
  • Vergeet de kelder niet. Als je meer ruimte nodig hebt, kan het afwerken van het lagere niveau veel kosteneffectiever zijn dan het bouwen van een tweede verdieping of het toevoegen van een kamer.

Een nieuw leven voor een oud juweeltje

Soms kunnen de gedateerde oppervlakken en donkere kamers de kwaliteiten overschaduwen die huizen in ranchstijl geweldig maken. Nadat u uw renovatie heeft voltooid, kunt u zich concentreren op het gemak van wonen op één verdieping en de efficiënte indeling van uw huis. Op zijn best brengt het renoveren van een huis in ranchstijl nieuw leven in een oud juweeltje.

Aanbevolen: