Ontdekken of je echt gezond bent: wat vertelt je innerlijke spiegel je?

Inhoudsopgave:

Ontdekken of je echt gezond bent: wat vertelt je innerlijke spiegel je?
Ontdekken of je echt gezond bent: wat vertelt je innerlijke spiegel je?
Anonim
koppel doet squats
koppel doet squats

In samenwerking met Labcorp

Als je gezonde keuzes maakt, voel je je gewoon goed. Of u nu in de gaten houdt wat u eet, uw stappen en hartslag bijhoudt, op uw hometrainer fietst of al het bovenstaande doet, u weet dat fit blijven grote voordelen oplevert. Je kleding past beter, je ziet er mooi uit en je voelt je sterk.

Maar denk eens na: je ziet er misschien goed uit en voelt je goed, maar ben je echt goed? Ben je gezond van binnenuit?

Terwijl een spiegel laat zien hoe je er aan de buitenkant uitziet, bieden wellnesstests een innerlijke spiegel om te onthullen wat er aan de binnenkant gebeurt.

man en vrouw rennen
man en vrouw rennen

Uitgebreide welzijnstesten voor vrouwen en mannen

Hoewel uw huisarts wellicht de beste optie is, weten we ook dat mensen steeds vaker op zoek zijn naar verschillende manieren om deel te nemen aan hun gezondheids- en welzijnsreis. Labcorp, een toonaangevend bedrijf voor diagnostische tests dat door veel artsen en ziekenhuizen wordt gebruikt, heeft onlangs Labcorp OnDemand gelanceerd, waardoor consumenten hun eigen gezondheids- en welzijnstests kunnen kopen.

Als je wist dat je een hoog cholesterolgeh alte had of pre-diabetisch was, zou je je concentreren op het verlagen van die niveaus. Maar hoe weet je dat zonder je te laten testen?

Of u nu uw hormoonspiegels wilt controleren, uw risico op chronische ziekten en aandoeningen wilt begrijpen, of gewoon een gezondere levensstijl wilt beginnen, een uitgebreide screening kan een essentieel hulpmiddel zijn om u te helpen uw gezondheid te onderzoeken.

Een Women's He alth Blood Test of Men's He alth Blood Test van Labcorp OnDemand biedt bijvoorbeeld een beoordeling van de algehele gezondheid met behulp van tests die doorgaans worden besteld tijdens een jaarlijks wellnessbezoek.

Dit is wat deze gezondheidspakketten bevatten:

  • Uitgebreid metabolisch panel. Deze test meet 14 componenten in uw bloed die bijdragen aan uw algehele gezondheid en informatie geven over de werkingsstatus van uw stofwisseling, lever en nieren.
  • Volledig bloedbeeld. Deze test telt de verschillende soorten cellen die in uw bloed circuleren, wat waardevolle informatie kan opleveren over uw algehele gezondheid. Dit kan voor uw arts nuttig zijn bij het opsporen van aandoeningen zoals bloedarmoede, ontstekingen en infecties.
  • Routine-urineanalyse. Deze test onderzoekt het uiterlijk, de concentratie en de inhoud van urine, wat kan helpen bij het opsporen van aandoeningen, waaronder urineweginfecties, nierziekten en diabetes.
  • Cholesterol- en lipidenpaneel. Deze test meet de vetstoffen die in het lichaam worden gebruikt als energie en die bijdragen aan de gezondheid van het hart. Het doel? Om uw risico op hart- en vaatziekten te helpen beoordelen.
  • Diabetesrisicotest (HbA1c). Deze test meet uw gemiddelde bloedsuikerspiegel over een langere periode (doorgaans 8 tot 12 weken) en is een nuttig hulpmiddel voor het opsporen en/of monitoren van diabetes en het beoordelen van uw risico op het ontwikkelen van diabetes.
  • Totale testosteronbloedtest (voor mannen). Deze test meet het totale testosteronniveau in het lichaam, wat een van de factoren is die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van de geslachtsdrift, de botmassa, de vetverdeling, de spiermassa en de productie van rode bloedcellen en sperma.
  • Schildklierstimulerend hormoon (TSH)-test (voor vrouwen). Deze test meet TSH, een hormoon dat de schildklier stimuleert om twee hormonen te produceren die een cruciale rol spelen bij het beheersen van de stofwisseling van het lichaam.

Door uw niveaus van belangrijke gezondheidsmarkers (ook wel biomarkers genoemd) te evalueren en uw risico op chronische ziekten te bepalen met een uitgebreide gezondheidsscreening, kunt u uw algehele welzijn behouden of zelfs verbeteren.

vrouw trainen met trainer
vrouw trainen met trainer

Hoe Labcorp OnDemand werkt

Als het om gezondheidsscreening gaat, heb je meer controle, gemak en keuzes dan ooit tevoren. De toegang tot gezondheidszorg evolueert immers snel, met innovatieve diagnostische ontwikkelingen binnen handbereik.

Zo werkt het testen van Labcorp OnDemand:

  1. Kies je tests. Koop tests en betaal online met een creditcard, HSA of FSA. Een onafhankelijke arts zal uw testaanvragen beoordelen en goedkeuren.
  2. Geef uw monster. Voor persoonlijke tests neemt u een identiteitsbewijs met foto en het aanvraagnummer mee, dat naar u is gemaild naar een van de 2.000 Labcorp-locaties in de VS voor monsterafname. Voor thuisafnamesets gebruikt u de gedetailleerde instructies om uw eigen monster te verzamelen.
  3. Online toegang tot uw resultaten. Bekijk uw resultaten in uw Labcorp OnDemand-account. Als de resultaten onmiddellijke aandacht vereisen, wordt er ook telefonisch of per mail contact met u opgenomen.
koppel aan het trainen en elkaar een high five geven
koppel aan het trainen en elkaar een high five geven

Voordelen van Labcorp OnDemand

Routinegezondheidstesten kunnen uw preventieve zorg ondersteunen en ziekten zoals kanker vroegtijdig opsporen. Elke test die u doet, is een stap dichter bij een gezondere jij, en als u uw gezondheid verbetert, verbetert u ook uw leven.

Bekijk enkele van de belangrijkste voordelen van Labcorp OnDemand-gezondheidstests:

  • Zelfgestuurd. Met Labcorp OnDemand kunt u vooraf het doktersbezoek overslaan en zelf gezondheidstests bestellen. Het lab handelt uw papierwerk achter de schermen af, zodat uw verzoek snel en efficiënt wordt ingediend.
  • Veel keuze Met Labcorp OnDemand kunt u met één klik op de knop kiezen uit een pakket van meer dan 30 gezondheidstests, waaronder de uitgebreide jaarlijkse Women's He alth Blood Test en Men's He alth Bloed Test. Ze hebben onlangs ook een Diabetes Risk Home Collection Test (HbA1c), PSA-test en vermoeidheidstest gelanceerd. Wat uw gezondheidsvragen ook zijn, er zijn antwoorden beschikbaar.
  • Vertrouwd door artsen. Labcorp OnDemand-tests zijn dezelfde wetenschappelijk onderbouwde tests die uw arts bestelt, maar nu kunt u ze op uw eigen voorwaarden verkrijgen. Het is gemakkelijker dan ooit om uw eigen gezondheidstest aan te schaffen, zodat u de routinematige preventieve zorg kunt blijven volgen.
  • Eenvoudige betalingsmogelijkheden. Online gezondheidstesten kopen is snel en eenvoudig. U kunt voor bijna alle Labcorp OnDemand-tests betalen met een creditcard of uw flexibele uitgavenrekening (FSA) of He alth Savings Account (HSA) gebruiken.
  • Duizenden locaties Met Labcorp OnDemand-tests kunt u kiezen uit bijna 2.000 locaties in de Verenigde Staten voor monsterverzameling. Meer dan 400 van deze patiëntenservicecentra zijn Labcorp op Walgreens-locaties in een Walgreens-winkel. Met zoveel handige laboratoriumlocaties zijn uw gezondheidsvragen nooit ver van huis.
  • Expert testen op het werk of thuis Als u liever iemand bij u thuis of op kantoor laat komen om monsters af te nemen, kunt u bij Getlabs for Labcorp terecht. Vanaf $ 35 zal een getrainde flebotomist van Getlabs uw labs tekenen en deze rechtstreeks aan Labcorp bezorgen. Geen speciale reizen vereist!
  • Handige kits voor thuis Labcorp OnDemand biedt ook wetenschappelijk onderbouwde collectiekits voor thuis, zoals de Diabetes Risk (HbA1c) At-Home Collection Test, de Rapid Fertility Test voor mannen en Colorectale kankertest. Deze thuistests maken het verzamelen van uw monster eenvoudig en handig.
  • Betrouwbare resultaten Uw monsters worden getest in een Labcorp-laboratorium dat is geaccrediteerd door het College of American Pathologists (CAP) en gecertificeerd door Clinical Laboratory Improvement Amendments (CLIA). Dat betekent dat het laboratorium voldoet aan de hoogste normen voor nauwkeurigheid en tijdigheid van testresultaten.

Net zoals je in de spiegel kijkt om er zeker van te zijn dat je uiterlijk in orde is, heb je ook regelmatig controles in de binnenspiegel nodig om er zeker van te zijn dat je lichaam naar behoren werkt. Met Labcorp OnDemand krijgt u antwoorden die leiden tot een gezondere toekomst.

Heb je de laatste tijd in je binnenspiegel gekeken?

Aanbevolen: