Maharishi Sthapatya Veda begrijpen

Inhoudsopgave:

Maharishi Sthapatya Veda begrijpen
Maharishi Sthapatya Veda begrijpen
Anonim
Maharishi Sthapatya Veda
Maharishi Sthapatya Veda

Gebaseerd op oude Vedische tradities en de principes van het natuurrecht, omvat Maharishi Sthapatya Veda de opbouw en herstructurering van de hele wereld, waardoor een mondiaal land van wereldvrede ontstaat. Deze principes zijn te vinden in de bouwtraditie van Vastu Vidya van de juiste richting, de juiste proporties en de juiste plaatsing van de kamer.

Wat is Maharishi Sthapatya Veda?

Vastu Vidya van Maharishi Sthapatya Veda, ook bekend als Maharishi Vedische architectuur en Maharishi Vastu, is een architectuurmethode waarbij alle gebouwen in volledige harmonie zijn met de natuurwet van het universum. De Maharishi Vedische architectuur bereikt dit door ervoor te zorgen dat elk deeltje materie in exacte en perfecte harmonie is met elk ander deeltje dat in de natuur en zijn omgeving voorkomt. Men moet met alles in het universum rekening houden. De maan, de zon, de planeten en de sterren moeten in perfecte harmonie zijn met de evenaar en de noord- en zuidpool.

Kardinale richtingen genereren harmonie

Wanneer bedrijventerreinen, huizen, scholen en zelfs hele gemeenschappen, steden en landen worden gebouwd volgens dit eeuwenoude architectonische systeem gebaseerd op kardinale richtingen, wordt deze perfecte harmonie bereikt. Dan zijn het leven en de intelligentie van ieder mens verbonden met Kosmisch Leven en Kosmische Intelligentie. Het is het creëren van ideale levensomstandigheden, een echte hemel op aarde.

Een gunstige leefomgeving creëren

Volgers van dit systeem van Vastu Vidya-architectuur geloven dat de mensheid de mogelijkheid heeft om permanent in een volledig gelukkige en gezonde gemeenschap te leven door woningen, commerciële en institutionele gebouwen te bouwen volgens de natuurwetten van het bouwen. Ze geloven dat dit systeem de wil van God is en op permanente basis een veelbelovende leefomgeving en vrede op aarde zal creëren.

Zijne Heiligheid Maharishi Mahesh Yogi en de heropleving van de oude tradities

Zijne Heiligheid Maharishi Mahesh Yogi staat bekend als de grondlegger van het Transcendente Meditatieprogramma in 1957 en is verantwoordelijk voor het op de voorgrond brengen van de oude Vedische tradities van het natuurrecht in 1993. Deze heropleving van de Vedische architectuur staat bekend als de Dageraad. van de Vedische beschaving.

Fundamentele principes van Maharishi Sthapatya Veda

Er zijn een paar fundamentele principes van Maharishi Sthapatya Veda die ervoor zullen zorgen dat je in harmonie met het universum leeft. U kunt deze principes toepassen bij het bouwen en als corrigerende maatregelen voor een ongunstig huisontwerp.

Wiskundige berekeningen en formules

Elke structuur heeft een Brahmasthan. Dit is een speciale plaats die bekend staat als de zetel van heelheid, het open centrale punt. Alle wiskundige berekeningen en verhoudingen zijn veelbelovend. Ze worden berekend op basis van de algemene verhoudingen van de fysiologie van de mens en de fysiologie van het kosmische universum. De gebruikte wiskundige formules zijn die van de oude Vedische tradities.

Bouwen om verbinding te maken met de kosmische intelligentie

Maharishi Vastu-architect Dr. Eike Hartmann legt uit hoe de Vastu-principes mensen in staat stellen verbinding te maken met de mondiale magnetische en kosmische energieën. Maharishi Vastu-architecten gebruiken deze wiskundige hulpmiddelen en concentreren zich op de noord- en zuidpool en de evenaar om de juiste richting te garanderen.

De juiste richting voor een harmonieus leven

De basisprincipes van de Vedische Architectuur schrijven voor dat alles in perfecte harmonie moet zijn met al het andere in het universum. Dit vereist dat de juiste oriëntatie van de juiste richting van alles essentieel is. Zo bepa alt de richting van de hoofdingang waar een gebouw naar kijkt de richting waarin het hele gebouw kijkt.

Gunstige en ongunstige richtingen

Kompasrichtingen worden gebruikt in Vastu-architectuur. Er zijn acht mogelijke kompasrichtingen, maar slechts twee daarvan, noord en oost, hebben een veelbelovend effect en invloed. Gebouwen met ongunstige richtingen veroorzaken ziekte, ongeluk en financiële problemen in de samenleving.

Plaatsing in de rechterkamer

Elke activiteit die in je huis plaatsvindt, moet een ideale plek hebben. Dit principe is gebaseerd op de energieën van de zon en de manier waarop deze het huis beïnvloedt. Mensen zijn, net als alle wezens, geprogrammeerd om synchroon te lopen met het ritme van de zon en de maan. De kardinaal heeft invloed op de dagelijkse energieën en activiteiten.

Juiste proporties

Het is niet genoeg om de kamers op basis van hun functie te plaatsen; elke kamer moet de juiste proporties hebben om de mens de gunstige opstelling te bieden om verbinding te maken met de kosmische intelligentie.

Bouwen met duurzaamheid, natuurlijke materialen

Het is belangrijk om zoveel mogelijk natuurlijk materiaal te gebruiken. Niets dat in de structuur wordt gebruikt, mag giftige ingrediënten bevatten. De gebieden moeten vrij zijn van elektromagnetische velden, die schadelijk zijn voor de mens. Denk hierbij aan hoogspanningsleidingen, magnetrons en magnetrontorens. Het huis of bedrijfsgebouw moet optimaal profiteren van zonne-energie, zoals passieve zonne-energiewinst door de constructie in lijn te plaatsen met de beweging van de zon.

bouwplaats van nul-energiegebouwen
bouwplaats van nul-energiegebouwen

Overeenkomsten tussen Vedische architectuur en Feng Shui

Een van de belangrijkste overeenkomsten tussen de Vedische architectuur en de fundamentele feng shui-principes is de positionering van de bouwconstructie om ervoor te zorgen dat deze in een gunstige richting wijst. Twee aanvullende belangrijke overeenkomsten zijn het vrijhouden van huizen en bedrijfslocaties en het leven in harmonie met de natuur.

Gemeenschapsontwerp met Maharishi Sthapatya Veda

Er zijn een paar gemeenschappen ontworpen volgens de Maharishi Sthapataya Veda-principes. Bewoners in deze gemeenschappen geven positieve getuigenissen over hoe anders hun leven is sinds ze in een door Sthapataya Veda ontworpen huis en gemeenschap wonen.

  • Een Veda-gemeenschap in Maharishi Vedic City, Iowa geniet van de kwaliteit van het leven in een harmonieuze gemeenschap en individuele huizen.
  • Brightwood in de Blue Ridge Mountains van North Carolina biedt kavels van 5 tot 10 hectare in een woongemeenschap van 650 hectare met door Maharishi Sthapatya Veda ontworpen huizen.
  • Ohio Vedic Homes, LLC ontwikkelde een Vastu (Vedische) architectuurgemeenschap in het Lake O' Springs Village in Caton, Ohio.

Voorbeelden van Vedische huizen, bedrijven en gemeenschappen

Over de hele wereld zijn er veel structuren en gemeenschappen gebouwd in overeenstemming met de natuurwetten. Sommige van deze gebouwen zijn onder meer:

  • Het Uitgebreide Bloed- en Kankercentrum voedt patiënten zo goed dat ze langskomen als er geen behandeling gepland is.
  • Karu Architecture in Boone, North Carolina is gespecialiseerd in Sthapatya Veda-architectuur die op hun website te zien is.
  • Een Veda-huis in Fairfield, Iowa helpt een stel beter te slapen, gezonder te worden en hun rijkdom te vergroten.

Vedische architectuur creëert de hemel op aarde

Vedische architectuur, bekend als Maharishi Sthapatya Veda, volgt de oude tradities van het natuurrecht. Volgelingen van Zijne Heiligheid Maharishi Mahesh Yogi en mensen die in de principes van de Natuurwet geloven, zijn van mening dat het leven of werken in een Vedische structuur hun leven gelukkiger en gezonder maakt. Ze geloven dat deze gemeenschappen het potentieel hebben om een hemelse wereld op aarde te creëren.

Aanbevolen: