Beste vervangers voor het koken van sherry in recepten

Inhoudsopgave:

Beste vervangers voor het koken van sherry in recepten
Beste vervangers voor het koken van sherry in recepten
Anonim

Als een recept sherry nodig heeft en je hebt er geen, probeer dan deze snelle vervangingen.

het meten van kooksherry
het meten van kooksherry

Tijd om te beginnen met eten! Behalve één hapering. De kooksherry die je nodig hebt, is eigenlijk een lege fles in je kast, of hij is helemaal op. Schrap het recept niet. Je hebt een aantal alternatieven, en het avondeten staat binnenkort op tafel - en niemand zal er iets van weten. Je geheim is hier veilig.

De beste vervanger voor het koken van sherry

De kans is groot dat je een sherryvervanger bij de hand hebt, vooral als je iemand bent die van een martini of Manhattan houdt. U kunt zelfs rode wijn en witte wijnen gebruiken om de klus te klaren. Laten we het eens nader bekijken en aan de slag gaan.

Vervangingsmiddelen voor droogkokende sherry

Schrap dat recept voor droogkokende sherry nog niet. Controleer in plaats daarvan je kasten.

  • Droge vermout
  • Droge marsala
  • Droog madeira
  • Droge witte wijn, zoals pinot grigio of sauvignon blanc

vervangers voor zoete kooksherry

Je zult een zoete vervanger willen gebruiken voor de ontbrekende zoete kooksherry.

  • Zoete vermout
  • Poort
  • Rode wijn zoals malbec, merlot of cabernet, of een dessertwijn zoals moscato

Niet-alcoholische vervangers voor het koken van sherry

Hoewel je kooksherry in de supermarkt kunt vinden, is het voor het grootste deel ongelooflijk ondrinkbaar (er is zout aan toegevoegd). Het kan dus zijn dat je nog redenen hebt die je niet in huis hebt. Maak je geen zorgen.

  • Kippenbouillon is een keuze voor een droge sherryvervanger, het enige dat je hoeft toe te voegen is een scheutje citroensap.
  • Gebruik vanille-extract in plaats van zoete sherry. Dit werkt het beste met recepten die slechts een scheutje zoete kooksherry nodig hebben. Gebruik voor elke eetlepel sherry een theelepel vanille-extract.
  • Appelciderazijn is een prima vervanger voor droge sherry, maar als je meer dan een scheutje gebruikt, kun je het het beste in gelijke delen verdunnen met water. Voor elk kwart kopje ACV wil je een kopje water gebruiken. Als het recept een half kopje kooksherry vereist, kun je een half kopje verdunde ACV gebruiken. Om appelciderazijn te gebruiken als zoete sherryvervanger, voeg je suiker toe aan je mix.

Geen kooksherry? Geen probleem

We zijn allemaal wel eens halverwege het recept betrapt of staan op het punt om aan een recept te beginnen, maar ontdekken dat je een ingrediënt mist. Gelukkig heeft kooksherry verschillende vervangers waarmee je dat recept toch kunt bereiden. En als je een wijn gebruikt, neem dan gerust een glas tijdens het koken en proost op onze vindingrijkheid.

Aanbevolen: