Heerlijke grapefruitmargarita

Inhoudsopgave:

Heerlijke grapefruitmargarita
Heerlijke grapefruitmargarita
Anonim
Grapefruit Margarita met zout, metalen shaker
Grapefruit Margarita met zout, metalen shaker

Ingrediënten

  • Grapefruitschijfje en grof zout
  • ¾ ounce grapefruitsap
  • ¼ ounce vers geperst limoensap
  • 1 ounce sinaasappellikeur
  • 2 ons blanco tequila
  • IJs

Instructies

  1. Laat het schijfje grapefruit langs de rand van een margaritaglas lopen. Verdeel het zout in een dunne laag op een bord en doop de rand in het zout. Zet het glas opzij en bewaar het grapefruitschijfje.
  2. Doe het grapefruitsap, het limoensap, de sinaasappellikeur en de tequila in een cocktailshaker.
  3. Voeg ijs toe en schud om af te koelen.
  4. Doe vers ijs in het voorbereide glas en zeef de margarita over het ijs.
  5. Garneer met het achtergehouden schijfje grapefruit.

Variaties en vervangingen

Deze cocktail is een prachtige balans tussen zoet en zuur. Je kunt variëren hoe zoet of zuur het is door de verhoudingen van sinaasappellikeur en grapefruitsap aan te passen. Bovendien kun je het op andere manieren variëren:

  • Laat het limoensap weg en gebruik alleen grapefruitsap.
  • Vervang de sinaasappellikeur door agavenectar.
  • Voeg een paar plakjes jalapeño toe aan de cocktailshaker voor een pittige grapefruitmargarita.

Garneringen

Zoutrand en een partje grapefruit zijn de klassieke garnering hiervoor, maar je kunt ze ook weglaten. Je kunt het ook zoeter maken door het te garneren met een suikerrandje, of je kunt een klassiek limoenwiel of wigje als garnering gebruiken. Als het een pittige grapefruitmargarita is, garneer dan ook met een paar plakjes jalapeño.

Over de grapefruit-margarita

Als het smaakprofiel van een grapefruitmargarita je bekend voorkomt, kan het zijn dat het lijkt op een ander extreem populair Mexicaans tequiladrankje, de paloma. Het belangrijkste verschil tussen de paloma en de grapefruitmargarita is de vorm die de grapefruitsmaak aanneemt: in de margarita komt deze uit grapefruitsap, terwijl deze in de paloma meestal afkomstig is van frisdrank met grapefruitsmaak. Grapefruit heeft een affiniteit met limoen en tequila, waardoor dit een helder verfrissende cocktail is die je smaakpapillen zal prikkelen.

Een scherp en verfrissend drankje

Grapefruit geeft een beetje extra pit aan een traditionele margarita. Met zurige tonen die de zoetheid van de sinaasappellikeur in balans brengen, is dit de perfecte verfrissende zomerse sipper voor mensen die van hun drankjes aan de zure kant houden.

Aanbevolen: