7 Vintage Wacky Pack Stickers & Wat ze waard zijn

Inhoudsopgave:

7 Vintage Wacky Pack Stickers & Wat ze waard zijn
7 Vintage Wacky Pack Stickers & Wat ze waard zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Jongens en meisjes die gevoed en gedrenkt werden op MAD magazine en Warhol-tentoonstellingen, konden geen genoegen nemen met zoiets tams als een babypop of een Radio Flyer-wagen. In plaats daarvan betrapte de tegencultuur ze vroeg met de Wacky Packages-stickers van Topps. Deze stickers parodiëren het overschot aan huishoudelijke merken zoals Wheaties en de Jolly Green Giant en waren voor kinderen uit de jaren 70 wat Pokemon-kaarten waren voor de jaren 90. Ongelooflijk, niet alleen bestaan deze gedurfde Wacky Packs-stickers nog steeds, ze zijn veel meer waard dan welke shakedown dan ook ooit zou kunnen opleveren.

1967 Jolly Mean Giant Die Cut

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

De eerste Wacky Packages-stickerset debuteerde in 1967. Het was een serie gestanste kaarten die je kon losmaken, de achterkant ervan kon likken en op je notitieboekjes, spiegels en autobumpers kon plakken. Hiervan is de mythische Jolly Mean Giant een van de meest waardevolle kaarten in perfecte staat. Ongetwijfeld zou deze groene man de Jolly Green Giant absoluut in één klap verslaan.

Volgens PSA is het meeste geld dat iemand ooit voor een Jolly Mean heeft betaald $20.000. Toch is de kans veel groter dat je ze voor ongeveer $150-$500 per stuk zult verkopen.

1967 Ratz-stans

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

De ratten van de metro van New York City zouden gezellig samenzijn met het hilarische posterkind van de Wacky Packs-versie van Ritz Crackers. Ratz-kaarten, bestempeld als 'beschimmelde crackers', kunnen voor tienduizenden worden verkocht als ze in hun beste staat zijn. Volgens de statistieken van PSA werd de duurste stans met muntmunt verkocht voor $ 40.000.

Maar als je een goed bewaarde kaart hebt, kun je vol vertrouwen ongeveer €1.000 – €5.000 verdienen. In 2021 werd een bijna nieuwstaat Ratz-kaart op eBay voor €3.900 verkocht.

1967 Gebarsten dieren gestanst

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

De laatste echt waardevolle gestanste Wacky Packs-kaart uit 1967 is Cracked Animals. Achter de tralies van deze caravan bevinden zich niet de bekende leeuw en olifant, maar eerder een cast van personages die je na zonsondergang de straat zou willen oversteken om te vermijden. Er is de lachende hyena, de dode alligatortas, het hippie-nijlpaard en de gekke dierenverzorger.

Deze kaart doet het ongelooflijk goed op een veiling, en zal in goede staat voor minstens een paar duizend dollar worden verkocht. Eén kaart in een gemiddelde staat werd bijvoorbeeld op een Goldin-veiling verkocht voor $ 3.300. Een andere werd op een Robert Edward Auctions-veiling verkocht voor $ 1.200.

1967 Slum-Maid Rozijnen Die Cut

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

De mascotte van de Sun Raisins is voor de Slum-Maid Raisins zoals Assepoester voor de lelijke stiefzussen. Op de markt brengen van een doos vol louche rozijnen, deze kaart die getuigt van een overwerkte jonge vrouw in de dienstensector (een bijzondere uitputting die velen van ons goed kennen), verkoopt goed. Onlangs werd op eBay een bijna mint-kaart verkocht voor $ 826,76. Hoewel niet elke Slum-Maid Raisin-kaart bijna $ 1.000 opbrengt, zouden ze in goede staat niet minder dan $ 500 moeten opleveren.

1967 Weakies Die Cut

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een andere opmerkelijke stans uit de originele opstelling is de parodiedoos van Weakies. Ze zijn perfect voor die late uurtjes die veranderen in vroege ochtenden, waarbij je veel meer nodig hebt dan een kopje koffie om de dag door te komen. Recentelijk werd een bijna nieuwstaat Weakies op eBay verkocht voor $ 119,99. Hoewel Weakies op een veiling niet meer dan een paar honderd dollar opbrengen, is het veel meer waard dan de spuugkinderen die hun Wacky Packs overal in hun kamers plakten.

1974 Hipton Theezakjes Productie Art

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Terwijl je je ogen openhoudt voor deze oneerbiedige stickers, moet je ook uitkijken naar unieke prints op volledig formaat. Fans van de stickers waren natuurlijk te jong om zich druk te maken over hoe ze werden ontworpen. Net als tijdschriftomslagen uit voorgaande decennia ontwierpen beroemde kunstenaars grotere kunstwerken die werden gekopieerd en gecondenseerd tot stickerformaat.

Een vaste klant van Wacky Packs was Norman Saunders, en zijn kunstwerken zijn behoorlijk wat waard. Neem bijvoorbeeld deze originele kunst van Hipton Tea Bags uit 1974, die in 2016 voor $ 19.120 werd verkocht. Topps heeft zelfs een van zijn pleisterparodieën te koop aangeboden voor een minimumprijs van $ 1 miljoen (hoewel er geen bevestiging is dat deze daadwerkelijk voor zo'n hoog bedrag is verkocht).

1977 Copperbone Lotionsticker

Afbeelding
Afbeelding

Laat de Wacky Pack-stickers uit de late jaren 70 niet buiten beschouwing. De overstap naar zelfklevende stickers vond plaats in 1973, en hoewel de populariteit de komende jaren afnam, produceerde Topps nog steeds hilarische kaart na hilarische kaart. Een grappige kaart uit 1977 is de Copperbone Lotion, die op de markt wordt gebracht voor skeletten. Volgens de fles: "Het zal je schedel laten sissen."

Er zijn zoveel van deze latere kaarten vervaardigd dat ze niet zo speciaal en verzamelbaar zijn als die eerste serie. In bijna perfecte staat kunnen ze echter meer dan $ 500 per stuk opleveren. Eén Copperbone Lotion-kaart werd in 2023 bijvoorbeeld op eBay verkocht voor $ 526,66.

Welke vintage Wacky Packs-stickers zijn geld waard?

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je kunt vandaag de dag nog steeds Wacky Pack-stickers kopen, maar de enige die echt de moeite waard zijn om te verzamelen zijn die uit de jaren zestig en zeventig. In deze vroege periode waren ze het populairst (zelfs meer dan honkbalkaarten op een gegeven moment), en daarom zijn verzamelaars er specifiek het meest nostalgisch naar.

Bovendien verkopen kaarten goed in ongeopende verpakkingen. Dus als je dozen uit een hele serie vindt, kun je het hele ding voor een paar honderd dollar verkopen.

Leef het leven aan de gekke kant

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Terwijl het ouders niet ontbreekt aan actuele onderwerpen om van streek te raken over hoest Getijdenpodshoest, is het al lang geleden dat een speelgoedsensatie de natie van streek maakt. Van de Barbie die een baby draagt tot de kietel me Elmo, kinderproducten raken tegenwoordig niet meer zoals vroeger, en Wacky Packages waren misschien wel degenen waarmee het allemaal begon. Dus omarm de rebellie uit je kindertijd en pak alle vintage Wacky Packs-stickers die je tegenkomt.

Aanbevolen: