Met chocolade bedekte zonnebloempitten: eenvoudig recept + merken

Inhoudsopgave:

Met chocolade bedekte zonnebloempitten: eenvoudig recept + merken
Met chocolade bedekte zonnebloempitten: eenvoudig recept + merken
Anonim
Kleurrijke chocolade zonnebloempitten
Kleurrijke chocolade zonnebloempitten

Zonnebloempitten omhuld met chocolade zijn een heerlijk en redelijk voedzaam tussendoortje, mits je de hoeveelheden beperkt, omdat ze nog steeds suiker bevatten. Ze maken is eenvoudig en er zijn ook tal van goede commerciële opties beschikbaar.

Ze thuis maken

Degenen die de lekkernijen niet willen kopen, kunnen proberen ze thuis te maken. Het is het beste om de snoeplaag over te slaan en gewoon met de chocolade te beginnen.

Ingrediënten

  • 6 ons chocoladestukjes
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 kopjes gewone, ongezouten zonnebloempitten

Instructies

  1. Plaats de chocoladestukjes in een magnetronbestendige kom en zet ze een minuut op de hoogste stand. Roer en zet terug in de magnetron, verwarm en roer elke 30 seconden totdat de chips gesmolten en glad zijn. Roer de kokosolie erdoor.
  2. Werk lepel voor lepel de zonnebloempitten in chocolade en laat het overtollige uitlekken.
  3. Verdeel de gecoate zaden op een vel perkament om uit te harden. Nadat ze zijn uitgehard (wat ongeveer twee uur duurt), verdeel je eventuele clusters en verwijder je de overtollige chocolade.
  4. Bewaren in een goed afgesloten verpakking gedurende maximaal een week.

Variaties

  • Voor gekleurde met chocolade omhulde zaden kun je witte chocolade (150 gram) gebruiken en smelten zoals hierboven, maar deze dan in twee verschillende kommen verdelen en aan elke kom vier druppels kleurstof toevoegen. Goed roeren om de kleur te verdelen.
  • Maak clusters door de zaden met de chocolade te mengen en ze per halve theelepel op het perkament te laten vallen. Volledig afkoelen en maximaal een week bewaren in een goed afgesloten verpakking.

De zaden commercieel kopen

Er zijn verschillende geweldige varianten van deze met snoep omhulde zaden verkrijgbaar.

Trader Joe's Zonnebloemzaaddruppels

Handelaar Joe's Chocolade Zonnebloemzaaddruppels
Handelaar Joe's Chocolade Zonnebloemzaaddruppels

Deze heldere, kleurrijke zaden zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke Trader Joe's-supermarkt, maar ze zijn ook online verkrijgbaar. De kosten bedragen ongeveer $ 7,50 voor 15 ounces, en de zaden zijn bedekt met melkchocolade en een pastelkleurig hard snoeplaagje.

Bayside Snoep Chocolade Omhulde Zonnebloempitten

Walmart-kopers opgelet: je kunt deze smakelijke met snoep en chocolade omhulde zaden kopen bij je plaatselijke Walmart of online voor ongeveer $ 11 per pond. De chocoladecoating is melkchocolade en de harde snoepschalen zijn verkrijgbaar in diverse heldere primaire en secundaire kleuren.

Oh noten

Deze website heeft een assortiment met chocolade omhulde zonnebloempitten, sommige met een snoeplaagje in verschillende kleuren, sommige met alleen een chocoladelaagje, en sommige met een laagje pure chocolade. Ze zijn gecertificeerde glutenvrije en koosjere zuivelproducten en kosten ongeveer $ 8 tot $ 9 per pond, afhankelijk van het type dat je kiest.

Over met chocolade bedekte zonnebloempitten

Of je nu kiest voor de onversierde zonnebloempitten of de met chocolade omhulde zaden, deze snacks zijn fascinerend.

Geschiedenis

Rainbow Sunny Seeds (3oz) - Met chocolade bedekte zonnebloempitten - Pakket van 8
Rainbow Sunny Seeds (3oz) - Met chocolade bedekte zonnebloempitten - Pakket van 8

De originele chocoladezonnebloempitten, Sunny Seeds genaamd, zijn gemaakt door de Sunflower Food Company, gevestigd in Lenexa, Kansas. Ze werden populair in 2006 en zijn nu verkrijgbaar in plastic dozen in babyshower- en vakantiethema's en ook in grote plastic kokers met daarop zonnebloemen. Ze hebben de aandacht getrokken van zowel liefhebbers van gezonde voeding als van degenen die de laatste trends volgen.

Voedingsinformatie

De gemiddelde portie van één ons met chocolade bedekte zonnebloempitten bevat:

  • 130 calorieën
  • 1g vezels
  • 3g eiwit
  • 8g vet
  • 4 procent van de ADH voor zowel calcium als ijzer
  • 0g transvet

De chocolade en de snoeplaag voegen echter een behoorlijke hoeveelheid suiker toe, ongeveer 12 g, dus het is nog steeds gezonder om de zonnebloempitten te eten zonder de extra versiering.

Gebruik

Hoewel veel mensen deze zonnebloempitten graag direct uit de verpakking eten, zijn ze ook goed als ingrediënt in recepten. Ze kunnen worden gebruikt in de meeste gevallen waarin traditionele chocoladestukjes nodig zijn. Probeer ze bijvoorbeeld in:

  • Trailmix - Combineer met gedroogd fruit, zoals rozijnen of gedroogde appels, en gewone noten, zoals cashewnoten in een verhouding van 1:1:1.
  • Koekjes - Probeer dit recept voor havermoutkoekjes met met chocolade omhulde zonnebloempitten.
  • Brownies - Roer ze vlak voor het bakken door een brownierecept - ongeveer 1 kop per recept.
  • Snackbars - Voeg ze toe aan elke snackbar als kleurrijke toevoeging aan een meer formele gebeurtenis zoals op een bruiloft.
  • Havermout - Roer twee eetlepels door je ontbijthavermout.
  • Pannenkoeken - Strooi ze tijdens het koken over het pannenkoekbeslag - ongeveer 1 theelepel per pannenkoek.
  • Yoghurt - Voeg twee eetlepels toe aan 250 ml yoghurt om het knapperig te maken.
  • IJs - Gebruik ze op een ijscoupe in plaats van hagelslag.

Belangrijke opmerking voor vegetariërs en veganisten

Sommige in de handel verkrijgbare met chocolade omhulde zonnebloempitten bevatten gelatine als ingrediënt in de snoepschalen, en veel bevatten melkchocolade. Het is belangrijk om de verpakking te controleren voordat u het koopt, om er zeker van te zijn dat het product acceptabel is als onderdeel van uw vegetarische of veganistische dieet.

Aanbevolen: