Kinderbijslag en bezoekrecht

Inhoudsopgave:

Kinderbijslag en bezoekrecht
Kinderbijslag en bezoekrecht
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

In de ogen van de wet zijn kinderalimentatie en bezoekrecht twee afzonderlijke kwesties. Ouders hebben een wettelijke verantwoordelijkheid om hun kinderen te onderhouden en de rechtbank zal de niet-verzorgende ouders bezoekrecht verlenen als wordt vastgesteld dat dit in het beste belang van het kind of de kinderen is. Bezoek moet worden beschouwd als een voorrecht, en niet als een absoluut recht van de niet-verzorgende ouder.

Een overzicht van kinderbijslag en bezoekrechten

Aangezien dit twee afzonderlijke kwesties zijn, mag de niet-verzorgende ouder niet het recht worden ontzegd om de kinderen te zien wanneer bezoek door de rechtbank is bevolen, ongeacht of de kinderalimentatie wordt betaald of niet. Weigeren om kinderalimentatie te betalen, tenzij of totdat de niet-verzorgende ouder bezoek krijgt, kan ernstige juridische gevolgen hebben.

Een bestelling voor kinderalimentatie wijzigen

Als de niet-verzorgende ouder aanzienlijke veranderingen in zijn of haar financiële omstandigheden heeft ervaren, zoals het verliezen van een baan of invaliditeit als gevolg van een letsel of medische aandoening, dan moet hij of zij een verzoek indienen bij de rechtbank om de huidige kinderalimentatiebestelling te laten wijzigen. Totdat de rechtbank een nieuw bevel tot kinderbijslag uitvaardigt, blijven de voorwaarden voor het betalen van kinderbijslag hetzelfde.

De niet-verzorgende ouder moet betalingen blijven doen totdat de zaak door een rechter is behandeld.

Gevolgen van het niet betalen van kinderalimentatie zoals besteld

Een niet-verzorgende ouder die geen kinderalimentatie beta alt, kan onderworpen zijn aan een van de volgende gevolgen:

  • Intrekking van rijbewijs
  • Weigering van professionele licentie
  • Verwijzing van de zaak naar een incassobureau
  • Inbeslagname van teruggaaf van inkomstenbelasting
  • Weigering van overheidssubsidies of -leningen
  • Weigering van paspoortaanvraag
  • Gevangenisstraf

Bovendien wordt rente in rekening gebracht op onbetaalde kinderalimentatiebetalingen.

Onderhandelen over bezoekrechten voor kinderen

De rechtbank kan "redelijk bezoek" gelasten voor de niet-verzorgende ouder. In deze situatie wordt van de ouders verwacht dat zij uitzoeken wat het woord ‘redelijk’ voor hen betekent. Helaas, als de niet-verzorgende ouder het bezoekrecht wil afdwingen, geeft dit soort bewoordingen een advocaat eigenlijk niets om mee te werken. Wat als redelijk wordt beschouwd, kan een kwestie van mening zijn, en het staat zeker op veel manieren open voor interpretatie.

Het kan een betere handelwijze zijn om exacte bewoordingen in een bezoekovereenkomst op te nemen waarin een specifieke breng- en opha altijd voor de kinderen wordt aangegeven. Door de exacte bewoording in een bezoekovereenkomst worden de verwachtingen helder vastgelegd en weet iedere partij wat er verwacht wordt.

Bezoeksrecht afdwingen

Als de bezoekrechten van de niet-verzorgende ouder worden geschonden en er een gerechtelijk bevel is met specifieke bepalingen voor bezoek, kan de niet-verzorgende ouder voor hulp contact opnemen met de politie. In dit geval moet er aangifte worden gedaan bij de politie. Als de andere ouder een gerechtelijk bevel overtreedt, door het kind of de kinderen niet aan de niet-verzorgende ouder vrij te geven, kan dit worden beschouwd als een vorm van ouderlijke ontvoering. Nadat het proces-verbaal is ingediend, moet een motie worden ingediend bij de rechter. om de verzorgende ouder wegens minachting van de rechtbank te laten verklaren. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren, anders kan de rechter concluderen dat de niet-verzorgende ouder het niet serieus meent dat het omgangsrecht wordt afgedwongen.

Als de niet-verzorgende ouder weigert het kind of de kinderen terug te geven aan de verzorgende ouder na een gepland bezoek, wordt dat technisch gezien ook beschouwd als ouderlijke ontvoering.

Geschillen oplossen

Kinderbijslag en bezoekrecht zijn afzonderlijke, maar verwante kwesties. Als er geschillen zijn over één kwestie, is het geen goed idee om dit op de andere ouder af te reageren door bezoek te weigeren of de betalingen voor kinderbijslag stop te zetten. Een veel betere aanpak is om contact op te nemen met een advocaat om deze problemen op te lossen met de hulp van de rechtbank.

Aanbevolen: